Buggura- vsetko, co ma welsha v sebe, vie otvarat klucky a petlice 😂
Buggura- vsetko, co ma welsha v sebe, vie otvarat klucky a petlice 😂
Toto si asi vytlacim na hrncek, na tricko, na celo, ako plagat nad postel a vytapetujem si tym byt.
Vcera som si pozerala fotky z minuleho roka, tak u nas uz v marci-aprili bola travicka, ale momentalne sa mi to tazko veri.
Pocasie uplne priserne a ja ledva leziem, nechapem, co sa to takto u mna zlomilo, v tych mrazoch som behala ako lanka a teraz mam spavu nemoc a taky brainfog, ze som rada, ze som rada.
Nemozem spat, to tomu nijako nepridava, ale zas je pravda, ze nemam uplne vzornu spankovu hygienu, zeano.
A to mam uz buduci tyzden nastupit do prace 😢
A tak to mozno bude tiez liska 🙂
Ked sa chysta hrabosi rok, aka je logika kantrit lisky??
A tak to ja som zistila, ze moji horni susedia krmili uz Foxovu praprababku a Foxa zboznuju a on ich tiez.
Spodny sused zas krmi lisku, co im vecer chodi do priemyselneho arealu, kde pracuje.
Ale ti ludia to priznali az po tom, co som im otvorene povedala, ze krmim lisku atd.
Akoby to bolo nejake divne tabu.
Ehm, jar??
efe- az tak, ze predaj?? Ou, to kvoli zdraviu? 😢
To ma mrzi, verim, ze sa to zrovna k lepsiemu, ked uz je ten rok Kona, eh.
Buggyra- opich prdele znie fantasticky, dufam, ze zaberie 💪
Saga- akoze kobyla sa uprostred prechadzky zvali na zem a zaspi?
Tak to je bomba ❤️
Mne sa to stalo s Nehou, ale to sme sa celu noc pasli. Vsetci sme si tam zdriemli, mimochodom asi 100 metrov od pozemku. To bolo zvlastne.
Neha ako uz vyplzla 20 cm chlpy na hlave zacina vzdialene pripominat welshika, skoro by som povedala, ze je pekna 🙂
Zacala som sa jej viac venovat, lebo nech je aka je, je to sefova a kto som ja, aby som ju sudila a uz to pomaly budu dva mesiace, co sa nepresli po hlavnej ceste a neboli hlaseni v Dopravnom servise, takze to asi funguje. Tuk-tuk, chichi.
Tak, ako Gustavovi precvaklo v hlave, precvaklo aj mne, co sa tyka vztahu k Nehe.
A ona to vie 🙂
Tak uz len ta Liska 😂
V Jablonove predpoved vysla, zase nasnezilo 😔
Mnoooo….ja najdem niekoho, kto mi presteluje format fotiek v mobile a postnem, muhehe. Aby ste sa vsetci pokochali 😂
Liska pozostava najma z dllllhych noh, brucha a la plnas po dostihoch a hlavy s mininini ockami. Srst prisernej kvality a hounovej farby, pri vlhkom pocasi sa klepe 🙄
Deka, co nosil nas Eger, zrebec ako lusk, jej je kratka, ja neviem, fakt neviem, co z nej vyrastie 🤭
A v jednej nozdre ma aterom.
Jednym slovom, nadhera 😂
Ale zas ked lezi, mozem si lahnut k nej. Do doby, nez sa neprisunie Garon a neupozorni nas, kto je prvorodeny.
Tak ja nejazdim roky, ale ano, ide o cas straveny s konmi.
Ktore by sa evidentne potrebovali prebehnut, ale no power ich prevlakat zo zakladaku na luku, je smyklavo a o nejaky uraz nestojim, myslim ich.
Tak sa Gustav ochnapava s Liskou, Garon, odkedy mu ponysek natrhol spodnu peru asi hratky odmieta.
Na poncle mam konecne decko, chodi v sobotu a to im staci, myslim ponclom, je to skor mentalne cvicenie, hlavne pre Gustava. Zial, decko ma aj sestru, nastastie ju prinesu len obcas.
A zial, vsetci su zavisli na Nehe, Garon najma, tak uplne neviem, ako budeme chodit von, ale hadam raz pojdem na nom. Ale este musim schudnut a dat ho podkut, co teda teraz v srackach nehrozi, lebo by sa vyzul hned, podla mna.
Pripravujeme sa na jar pomalicky.
Skor sa teraz budem venovat vybehom, vcera som pilila konare a dnes mi trpnu ruky, nuz, musim trenovat 😉
Tak to je super ❤️❤️❤️
Ja som dala aj Bravecto, kvoli svrabu, pre istotu.
Ale zozerie to iba v pecenovom syre 😂
Tssssssss 🤪
Noo, ano.
Ono to tak aj byvalo, statok v zime v mastaliach, tam im nesnezilo, neprsalo, smradek a teploucko, seno zrali z rebriny a vodu mali dva krat denne a ludia oddychovali.
Max tak kone, ci voly vyviezli niekoho na sankach, alebo s hnojom.
Ja som dnes nakrmila a dala vodu a sla som pilit konare do ineho vybehu, nemala som naladu na kone. Prisiel ma pozriet iba Fox, milovnik roznych manualnych prac, ktory ma pri tejto prilezitosti ocural. Milacik rysavy…
Padla strasna hmla, ale vecer sa hore dvihla, takze nad hlavou cira obloha s jasnym mesiacom, hviezdy a dole v doline biela perina, cez ktoru nebolo vidiet ani dedinu, ani precerpavaciu stanicu plynu, ani nic ine. To bolo krasne, tak aspon nieco 🙂
Hucule su laska, no 😂
Kobyly obzvlast 🤪
Jop, mna tiez.
Mala by som nieco robit s Liskou, akoze nejake moresy a tak, ale nemam energiu, alebo som zuriva a v takej naladicke pracovat s mladym konom nemozem, ani sa mi nechce vymyslat, ze co a ako.
Liska ma ma na haku, ked pridem, zacina maniakalne hrabat, lebo jadroooo a robi to vzdy, ked len nepatrne nieco zasusti a ja snivam o tom, ze ju zmlatim ako hada. Sice by hrabala dalej, ale aspon by sa mi ulavilo 😂
Nakoniec som ju obliekla, dazd sa nekonal, no ked som jej na vrchnu deku chcela dat este popruh, tak ze nie a tocila sa tam stylom, ze nejeden QH by bledol zavistou. Pretoze ten popruh bol proste desivy. Liska prejde cez plastove flase, plachty, dosky, palety, kamene a ked sa jej o nohy zastavi rozkotulany maly balik, ci sietka so senom, ani sa neobzrie, ale popruh pod chvost, ktory je zeleny a pochadza z turistickej lampicky, tak to nie, to je hrozba!
Tak som odisla, lebo ani prasknutu cievku v mozgu nepotrebujem, som zvedava, co z tych diek ostalo, podla mna franforce.
Keby aspon nemala ocka velkosti 1 eurovky v tej obrovskej hlave, chjo, ale este je aj skareda. Nohata a skareda.
Vinohrad, och, prisaham, ze vinohrad a okolite dzungloidne porasty ma nenavidia a aktivne na mna utocia! A presne, zakopavam o liany, droty, cernicie, sipkove kriky, slahune a vsetko tam ma trne, ktore sa do mna zabodavaju, skriabu a motaju sa mi do vlasov.
Do toho svah, samozrejme.
Je to peklicko a vraciam sa odtial krvacajuca, s otrhanym satstvom a znacne zhorsenym tikom na oku.
Je sice pravda, ze som sa v tom naucila chodit a nepadat, lebo zlomeny clenok si nemozem dovolit, ale cistenie toho pekla odkladam.
Dnes mozno vykantrim nejake nalety, ale nie v dzungli. Tam v case tenkej slizkej vrstvicky blatka nevstupujem, lebo nemam odvahu.
Aspon ze mi vzisla trava, co som siala na jesen.
Tak to som rada, ze nie som jedina, ktora to tak vnima.
Pripada mi, ze -18 bola hracka, ale teraz ledva leziem, som uplne bez energie. Krize ma bolia tiez, ale to preto, ze som rozhadzovala strk 🙄
Unor je najhorsi v tom, ze do jari daleko a zima este neskoncila…ale to uz sa aspon da ist na planiny hladat zhody a uhyny.
Uz hodinu meditujem, ci mam ist spat, alebo sa chystat ku konom…zatial je to 50:50.
Pocasie sa u nas bude menit od slnecno-dazdivo-sneh-mraz a to sa bude opakovat. Nah…..hnus to je.
Bolesti hocicoho su hnus. Zatial riesim Flector naplastami, Milgamou N a Doretou. A trosku cvicim. Trosicku.
Rozmyslam este o termofore, lenze kvoli hormonom mavam nocne potenie, takze potom sa chladim…
Jj, musime na seba davat pozor, lebo kto by posluhoval zvieratstvu? 😂
Zajtra ma liat a Liska nema deku, nuz, aai holt smola. To je na hucula pekna citlivka, chjo.
Minule kopla po Nehe a sprajcla si pri tom nohu do popruhu Nehinej deky, ktory vedie pomedzi zasne nohy!!!
Uspesne ho aj vyrvala, sanozrejme.
Nevidiet to, neuverim….njn.
Vcera ma celkon prekvapilo, ako sa smykalo, ale na vodu dobre 😄
Ked sa clovek stane z nudze majstrom 😂
Mr. Fox chodi uz striktne za sera, takze video asi tak skoro nebude a vobec, je hrozne vytazeny a zaneprazdneny, nazerie sa a odchadza, z coho usudzujem, ze nakoniec nejaku frajerku asi nasiel ❤️
Dala som na kone Sputop.
O tri dni Garonovi odpadli z prepucia vsetky sarkoidy, no, dobre, jeden som odkrutila a jeden zatrhla a odkrutila, vobec neviem, co si mam o tom mysliet 😲
Pre velky uspech som aplikaciu zopakovala a vtedy som zistila, ze ma z neho svrbia ruky. Takze kym sa dovtedy kone skrabali kvoli neviem comu, teraz sa skrabu zo Sputopu, upsy 🙄
Esteze ta Neha pod dekou nevyzera ako minuly rok.
Rebra nahmatam kazdemu, pri Garonovi pokrok. Liska, to je divne, ma rebra obalene tukom, dokonca ma tuk aj v hrebeni krku, ale brucho furt take nejake nehuculsky sportove.
Ale viem ja, co tam tie chuje cely den robia? Ked taku show, ako dnes, tak niet divu. Ten omeprazol jej asi dam, casom. Mozno.
A hlavne jej dufam vyberiem nejakeho uzasneho zenicha z linie Gurgul. V aprili bude mat tri roky. TRI!!!
Ako sa to stalo, kedy???
Tu sooooom 🤗
Nedavno som volala s Milanom zo Sihly a ten sa ma opytal, ci sa este trapim na tej svojej Ostrej Luke. A ja ze coooo, ved to je Jablonov!
Potom mi doslo, ze narazal na sklon svahu a okolitych svahov a Ostra Luka sa ujala 😂
A ze sa deju veci!
Minuly vikend prislo dieta, sadol na Nehu, dokonca som ho minutu vozila aj na Garonovi!!!
O cosi skor som odhalila, ze Gustav ma jednu velku slabost a sice kockovy cukor, tak som s nim skusila target a taketo blbinky a zazrak, dnes chlapec sadol na Gustava a uplna parada 😍
Zial, rodicia dnes prisli aj s jeho sestrou, neznasam to decko, chjo, no, co uz, esteze sa koni boji, ale Neha povozila aj ju.
Garonikova sestra stihla minuly tyzden obstipacku na klinike a Liska sa tiez netvarila uplne najlepsie v utorok, nakoniec z nej teda vypadlo cosi ako zatka a ja som sa s omrzlinami a zapalom mocovych ciest odplazila domov.
Od zimy a nevyspatia som pojedla kde co, nasledne som sa potom zesrala jak jehne, ako sa u nas na vychodze hutori, takze som slaba ako mucha.
U nas -15 vystriedal dazd, hoci sneh este mame.
Liska je bez deky, lebo fleesku si znicila a nepremokavu som vylozila u kamosov, ked som k nim chodila po seno (od utorka mam vo vybehu balik, juchuuuuuu), klepala sa, chudiatko malicke, tutununu, uz som kombinovala, co jej obleciem, no, ale medzitym sa ubohe konicky najedli a ked Maxik vysadol na Nehu, rozputala Liska s Gustavom peklo!
Zacali satanit v tom uzkom priestore, v cvale si chniapali do zadkov, Gustav aj do Nehy (udriet ho nemozem) a do toho este obaja na zadne, Liska aj tak hrabala nohami vo vzduchu ako vo filme, divoky mustang hadr.
A vydrzalo im to cely cas, co sa deti vozili, Gustava som potom radsej vybrala von, kde na neho Maxik odvazne nasadol (rodicia mu uz kupili prilbu). Milujem to decko a milujem toho pona. Viem, ze mu minulu sobotu konecne cosi precvaklo v hlave a naplna ma to stastim. Lebo Gustav nemusi, ale chce. A to je cosi, v co som ani nedufala. Minulu sobotu si ako tak nechal mnou dat ohlavku, ked videl vazak, zduchol. Nesilili sme to, proste som mu ju cca o hodinu dala dolu. A dnes (Maxik mu dal ohlavku, ale naopak, njn, musi trenovat) ohlavka, otaze, vozenie a este zvladol aj jeblu Maxovu sestru v blizkosti.
Z toho divadla som ale usudila, ze sa Liska vyborne zahriala pohybom a ze nech na nu prsi, snezi a nech sa ide bodnut.
Este som jej chcela davat omeprazol, lebo som usudila, ze ma vredy, ale no power na to. Nech ich ma aj nadalej 😂