Aktuálně: 2 750 inzerátů262 023 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 08.12.2025, 22:02:52 xxx.xxx.17.185

Preco mi nejdu nahrat fotky z mobilu????

Uuuuaaaa, ved doteraz to fungovalo, chjo.

Nuz, liska je skrotena. 

Skrotila sa tak nejak sama, heh, lebo dnes so mnou sla kontrolovat pasky, vytiahnut nejake tycky a dokonca si potom lahla ku autu. A ukazala sa este za svetla. Myslim, ze cely chotar vie, ze prichadzam, lebo mi skripe auto, hehe (zatial nemam v plane to riesit, zistila som, ze zver, co stoji pri ceste, odhodlana vam skocit pod auto pri pocuti tych zvukov spozornie a nacuva, alebo poodide smerom OD auta). 

A ked uz doskripem autom hore, po case musia zvysok divej fauny prilakat moje nadavky, ked mi z tisiclitrovky netecie voda. Lebo, povedzme si pravdu, to su tie chvile, ked je clovek rad, ze nema cez plot susedov a po ruke plamenomet.

Mozno je to tym, ze na nu neustale rozpravam, hehe.

Nie je to uplne sialene, ze existuje nieco ako medzidruhova komunikacia? Nie je to uplne sialene, ze dive zviera si vyberie spolocnost cloveka aj po tom, co uz je nakrmene? Nie je to absolutne uzasne, ked si dive zviera lahne a drieme vedla vas?

Videla som videa, ako v UK davali porch foxes von rozne peliesky a ako tam lisky v tom spali, ale myslela som si, ze to je nerealne. 

Pritom na hocake suchnutie liska reaguje velmi obozretne, az prehnane, no ona na rozdiel odo mna vidi aj pocuje veci a to aj po tme, ktore ja nie. 

Trochu sa na vinici zmenila vztahova dynamika, pretoze dve hodiny travim sledovanim a zvatlanim na lisku, Garonik len ziarlivo zazera spoza plota.

Liska je relativne mala, ma malinke pacicky, ale poriadny kozuch a je vyslovene tucna, heh, vyzera ako mala hurka, chichi (aj susedia sa delia s faunou o papu, obcas).

A potravu si zahrabava, rozhodne nezozerie vsetko.

A tak vobec, je to fascinujuce stvoreniatko. Snad sa jej bude darit a vyhne sa kolesam aut a drbnutym ludom.

Horsana
Horsana 08.12.2025, 21:28:56 xxx.xxx.17.185

JanaJana- teraz je teplo, kone v kondicii vasej kobyly by mohli nejake to kilecko cez zimu pustit.

Ono dost zavisi aku starinu pasu a ake je to seno na prikrm. Pokial nedoslo k zmene konzistencie trusu, tak ok. 

Zdravy kon vo vybornej kondicii pri teplotach +8 stupnov cez den diskomfort urcite nepociti, otazka je, co bude, ked pride horsie pocasie.

Horsana
Horsana 08.12.2025, 21:22:10 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 08.12.2025, 10:53:40

Anoo, Butox!

Dakujem.

Horsana
Horsana 08.12.2025, 10:23:13 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.12.2025, 06:32:57

Wow, ok, skusim to najst, ale ci to bude u nas dostupne, to neviem…

Horsana
Horsana 07.12.2025, 12:57:36 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.12.2025, 07:44:28

No ona si sacok odniesla, ale podla mna kym som davala vodu a cistila kone, este za svetla, sa tam vratila a posnorila hlbsie, heh.

Horsana
Horsana 07.12.2025, 12:54:38 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 07.12.2025, 10:39:46

V znameni Volovskych vrchov bude buduci rok 😂

Horsana
Horsana 07.12.2025, 06:08:00 xxx.xxx.17.185

Hlasim, ze laparoskopia sa podarila. Preriedili mi aj nejake zrasty na crevach, nasledkom coho prezivam na sunke a pecenych jablkach a zda sa, ze svoj ciel schudnut za rok 2025 20 kg presiahnem, heh.

Mota sa mi hlava, takze som predvcerajsiu navstevu koni odlozila, medzitym mi ale v aute zosmradol sacok s dobrotami pre fox family, takze vcera som po prichode ku konom nechala na aute otvorene dvere, nech sa to vyvetra.

Neha ma svoly, aj Gustav, zit sa mi nechce, ked si predstavim, co ma caka pri odvsivovani.

Ked som vecer zavrela s pocitom hlbokej nenavisti ku vsetkemu zivemu branku, sla som vysypat smradlavy sacok pre lisku. Hladam, hladam, sacok nikde. Ako, je pravda, ze som mierne mimo, ale sacok proste nebol.

Moje auto zerie veci, tak som si vzdychla, ze mam z mozgu reseto a sla vysypat aspon cerstve kuracie kozky. 

A zas hladat smradlavy sacok, no nebolo ho. Pozrela som na hodinky, bolo 16:35 a zaplasla dvere na aute, ze si este zapalim. Bolo sero a zrazu pozeram, tri metre odo mna liska, tohorocne lisca zrejme. Skoro som odpadla. Myslela som, ze vsetky zahynuli na ceste.

Lisca sa tvarilo, ze sme najlepsi kamosi, zjedlo kozky, napilo sa L- smotany, poobsmrdalo pol metra odo mna a tisko zmizlo.

Pomaly mi doslo, kam zmizol smradlavy sacok a otlacky liscich paciciek na priehradke medzi sedadlami hovorili jasnou recou, fox sa obsluzil v aute!

Nuz, v prirode to funguje asi stylom vsetko, alebo nic.

Bud rok vidite z lisky max chvost, ked za sera demonstrativne odchadza smerom od vas, alebo ju mate v aute 🤪

Horsana
Horsana 28.11.2025, 18:38:08 xxx.xxx.17.228

U nas sa hovori, ze jebnuty 😂

Horsana
Horsana 28.11.2025, 18:35:40 xxx.xxx.17.228

Moje kone sa dnes spravali uplne vzorne, akoby ich vymenili. 

Ako, je pravda, ze vcerajsiu tenziu pred servirovanim jadra som uz nevydrzala a vletela tam s turistickou palickou a vreskom, pricom Liska zinkasovala dve po svojej  obrovskej hlave, Garon pochopil, ze to prehnal a je aj pravda, ze dnesne servirovanie aj krmenie sa spravali uplne vzorne, ale ze by sa Garon hral s Gustavom?? 😲

A Liska, ktora netusila, co chlapci robia sa chvilami s Gustavom hrala tiez, pricom ten hajzel ju tahal za deku!! Doteraz bola Lisci deka safe, no ale po dnesku…

Taki boli dobrucki na seba, ze podla mna uz naplanovali utek a rano uz budu mimo ohradu, to inak nie je mozne!

Horsana
Horsana 27.11.2025, 12:44:33 xxx.xxx.234.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 27.11.2025, 11:44:09

Tak aj ine adjektiva by sa dali pouzit 😜

Horsana
Horsana 27.11.2025, 10:05:00 xxx.xxx.234.95

Jop, vracala som mlada postolky ku budke, sfukol ho vietor, nasla som ho podchladene a totalne vycerpane pri garazi, doma sme ho zahriali, nakrmili, rozlietali a reku co s nim, ze…

Obvolala som vtedy trilion organizacii, nikto nic, z Ochrany dravcov na mna typek navrieskal, ze nevracat k hniezdnej budke, lebo stara na mna zautoci (uhmmm, tak urciteee...).

Vyliezla som tam, okienko na strechu vysoko, uzke bolo, matka mi pomohla pretlacit prdel cez neho.

Na streche uvitaci vybor skrecal, vsade kusy holubov, mlada si spoznali a dobre bolo.

Cesta spat cez to okienko bola zla, ale “starej” to bolo fuk🙄

Horsana
Horsana 25.11.2025, 08:27:40 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 07:13:42

To je super a velmi inspirativne, lebo Gustav vraj sj tahal.

Gustav ma panicku hrozu z cistenia hocakou kefou, to uteka cez mrtvoly, ked pocuje ten zvuk, rukou sa cistit necha, chvilu.

Horsana
Horsana 24.11.2025, 23:45:43 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.11.2025, 21:31:48

No, sama este nie, ale hmyrila sa, dychcala, vonku necurala, ale to nevadi, ved sluzka ju tam vynesie,  dnes sa snazi uz zas plazit a vyznamne pozera. A vie si sadnut. 

Proste, dnes je to Fifa ako ju pozmame, kvoli vredom v papuli doteraz nevedela jest, dnes sa najedla ( pecenovy syr je mmmmmm) a je to vidiet. Uz aj stekat vie.

Tsss, Neha nosi tmavomodru deku, ale ano, horsky priechod uz uzavreli, takze zajtra to bude v znameni turistiky ( ultimate survivor edition) 😂

Horsana
Horsana 24.11.2025, 20:45:02 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.11.2025, 15:08:33

Nuz, vzhladom na to, ze v Jablonove je momentalne snehova kalamita a pasky mam isto na zemi, tipujem, ze je aj so zvyskom niekde v pr…priestore.

Snehova kalamita ale znamena, ze tam nebudu ani ludia, ktorym by to vadilo. Zas by to ale mohlo vadit zelezniciarom, ak ich odvedie na trat, heh. Ja som vcera este vysla autom, celkom som pozerala, kolko za noc nasnezilo, dnes akosi nemalo, ale, ups. Aspon som rozvesala gule a doplnila slnecnicu.

Ale mozno v snehu za travou nepojde, ktovie.

Teraz ma dva dni prsat. Divny koniec novembra.

Fifu o chvilu zaskrtim holymi rukami 😠

Horsana
Horsana 24.11.2025, 13:20:51 xxx.xxx.234.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 13:07:55

Oj, takto zacal Derby rehabilitaciu po 6 mesiacoch v boxe.

Prve dve vodenia po kastracii super, dalsie uz chodil viac po zadnych, nez po styroch, pricom raz odkopol spatak z dodavky, zadnou. Sofer myslel, ze kon je asi maketa, alebo co a pokusil sa dost natesno prejst.

Uz to nikdy neurobi, hehe, Derbicek tam potom predviedol peklicko, muhehe.

Horsana
Horsana 24.11.2025, 12:57:13 xxx.xxx.234.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 09:07:18

Blahozelam, to sa dobre cita a dava mi nadej, ze snad raz ma takto zvezie Liska ❤️