Preco mi nejdu nahrat fotky z mobilu????
Uuuuaaaa, ved doteraz to fungovalo, chjo.
Nuz, liska je skrotena.
Skrotila sa tak nejak sama, heh, lebo dnes so mnou sla kontrolovat pasky, vytiahnut nejake tycky a dokonca si potom lahla ku autu. A ukazala sa este za svetla. Myslim, ze cely chotar vie, ze prichadzam, lebo mi skripe auto, hehe (zatial nemam v plane to riesit, zistila som, ze zver, co stoji pri ceste, odhodlana vam skocit pod auto pri pocuti tych zvukov spozornie a nacuva, alebo poodide smerom OD auta).
A ked uz doskripem autom hore, po case musia zvysok divej fauny prilakat moje nadavky, ked mi z tisiclitrovky netecie voda. Lebo, povedzme si pravdu, to su tie chvile, ked je clovek rad, ze nema cez plot susedov a po ruke plamenomet.
Mozno je to tym, ze na nu neustale rozpravam, hehe.
Nie je to uplne sialene, ze existuje nieco ako medzidruhova komunikacia? Nie je to uplne sialene, ze dive zviera si vyberie spolocnost cloveka aj po tom, co uz je nakrmene? Nie je to absolutne uzasne, ked si dive zviera lahne a drieme vedla vas?
Videla som videa, ako v UK davali porch foxes von rozne peliesky a ako tam lisky v tom spali, ale myslela som si, ze to je nerealne.
Pritom na hocake suchnutie liska reaguje velmi obozretne, az prehnane, no ona na rozdiel odo mna vidi aj pocuje veci a to aj po tme, ktore ja nie.
Trochu sa na vinici zmenila vztahova dynamika, pretoze dve hodiny travim sledovanim a zvatlanim na lisku, Garonik len ziarlivo zazera spoza plota.
Liska je relativne mala, ma malinke pacicky, ale poriadny kozuch a je vyslovene tucna, heh, vyzera ako mala hurka, chichi (aj susedia sa delia s faunou o papu, obcas).
A potravu si zahrabava, rozhodne nezozerie vsetko.
A tak vobec, je to fascinujuce stvoreniatko. Snad sa jej bude darit a vyhne sa kolesam aut a drbnutym ludom.