Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.05.2025, 22:46:10
Hlavne by som kona, co mu je vsetko jedno nechcela, ja sama obcas kdesi v hustine stracam “situational awareness”, co by sa pri solo tulackach nemalo stavat, lebo moze byt niekde medved, polovnik ready strielat, alebo akekolvek ine nebezpecenstvo. Kon, co dava pozor a je vsimavy a signalizuje je velke plus, zvlast ak vie najst cestu domov v cudzom prostredi a po tme.
Raz som chcela vojst s kobylou do rybnika, nechcela, pritom uzasne zviera, prinutila som ju a vzapati sme zblnkli do vymytej jamy, kobyla po krk vo vode. Takze, nikdy viac uz cosi take z mojej strany nehrozi.
Oni tie dve polovicne furiosky v mojom zivote nasadili latku velmi vysoko. Nelakali sa, ale rozmyslali, to je pri partakovi ako kon velmi prijemne, lebo mysleli na nase spolocne blaho a bezpecie.
Tak to nie je potreba geneticky manipulovat, taky je bezne kazdy nepokazeny furioso na tazsej nohe, chladaky a vacsina huculov a pony.
Nepokazenych, znovu podotykam. Ale egal im veci nie su, rozmyslaju a vyhodnocuju, potom konaju.
Flora sa nelakala, ale hlasila. Ked zacala divne cumiet do lesa, mohla som si byt ista, ze tam su, hoci kdesi x km od nas ludia. Zastala, porozmyslala, pockala co clovek, ked nic, navrhla riesenie.
S je mi vsetko egal by cloveka zozral medved, alebo sa utopil v rybniku, atd.
Tak ja sa zatial ku zvieractvu tesim, hoci tam idem skapat a roboty vidno malicko urobenej, kone maju alergiu na hmyz a beru lieky, vzdy ma pozitivne nabiju.
Teraz idem prerabat vybeh, nasla som krasne tieniste miesto, len ho treba vycistit, chcela som konare predvcerom spalit, ale ponicka sa vydrala von a koni 3 hodiny nebolo, esteze svietil mesiac, 6 stupnov vonku, mmm, super to bolo. Robota stala, ale konicky sa napasli.
Druhy den rano na mne bolo znat pilenie konarov a na nich nocna hra, iba pospavali, ja tiez 😛
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 11.05.2025, 09:16:57
Amen.
Veru tak.
My sme sa kedysi casto na vizitach dost vadili. Diskutovali nahlas. Celkom dost nahlas. Kolega cholerik, mno, ako, malo to obcas velke grady. Raz nieco velmi skarede povedal mladej kolegyni. Vsetci sme v soku stichli, bolo by pocut spendlik spadnut.
Cholerik sa otazal, ze co jej teda mal povedat, ked rozprava co rozprava.
A vtedy byvaly sef povedal, ze tak jej kurva povedz, ze ju milujes!
I stalo sa, doslo aj na bozky a objatie 😂
Odvtedy je “milujem ta” stopkou vo vasnivych diskusiach a funguje to vyborne!
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.05.2025, 21:38:45
Mno, asi prva rana vysla od Tap…
Ale iba som to preletela.
Clovek je obcas na tu hydinu velmi citlivy, ( v dobrom aj zlom), tiez som sliepky planovala dlho a studovala aj tuna starsie diskusie. Fakt, ze Zrzavci chce stare nosnice napoveda, ze je to emocna zalezitost. A to je clovek aj precitlively, normalka. Emocie nie su racionalne.
Ja musim strhnut sucasny kurnik, pretoze stoji na svahu, ktory sa cely musi zbagrovat. A uplne sa mi nechce stavat nic…ale nakoniec sa mozno hecnem.