Dakujem, urcite sa zadari, pricom budem ronit krvave slzy 🤪
Dakujem, urcite sa zadari, pricom budem ronit krvave slzy 🤪
Och, mne sa veci plnia.
Ale potom si s tym clovek musi poradit 😜
Ale zase, tuzim po tom velmi dlho. A taketo veci treba realizovat, kym clovek vladze. No a zit 4 mesiace v horach zas nie je nejako vela. Potom mozem ist zas pracovat. Jedno leto v horach nie je vela, ale moze cloveku vela dat.
Tak strasne sa mi nechce Dara kastrovat, chjo…ten hnedy valach je jediny, koho sa boji obskocit 😀
Tucny je ako prasa, v Jablonove zisti, co su kopce a skaly pod kopytami, chudak maly…
Preco sa toto nedeje mne?
Moja zahradna liska je stale placha.
Listata su vsetky uz mrtve, zahynuli na ceste, mater, co otca som nedavno letmo zahliadla, ale inak seru na mna.
A potom z lesa uplne inde vyjde liska a pride ku mne na pol metra.
A nikto tam krotku lisku nikdy nestretol, vratane ludi, co tam chodia stanovat. Ani na vzdialenej chate, to som sa podrobne informovala.
Zaujimave bolo, ze liska sa ma nebala presne v case, ked blizko pod nami vyla svorka vlkov.
Mala sialene zlte oci, uhrancive a desive. Ale neslo jej odolat.
Toho vecera mi nieco precvaklo v hlave. Nie velmi, ale musim sa tam stale vracat. Tak ak raz zmiznem, tak…😏
Neviem, ako sa to stalo, ale je jesen, sj lelene uz rucia.
S Fifou je to tak, ze vzdy, ked sa s nou lucime, tak sa jej polepsi, hoci samozrejme nechodi, ale nejaky pokrok urobila. Zajtra vysetrenie. Uvidime…
Vzdy, ked sa mozem ist potulovat do Volovskych, celkom konkretne rozmyslam, ako by sa tam asi dalo zit, kde, za co a ako. Myslim tym aj s konmi.
A hlavne, ako zacat, nikoho tam nepoznam, okrem par chaluparov dolu pri jazere, pozemok, ktory by som chcela patri SR a je to chranene vtacie uzemie, hoci sa tam poluje z druhej strany a tak vobec. Nie ze by tam nebolo inych miest, ale na tom pozemku stoji koliba, museli tam pradavno byt ovce, ci kone a je tam studna. A je to v uplnej perdeli a pritom nie uplne daleko od znaceneho chodnika, max 2 km.
Podla cmarancov na doskach tam boli ludia naposledy v roku 2013…Koliba je tak zarastena zelenou, ze som si ju najprv nevsimla, hoci som stala vedla nej, vynorila sa tam ako prizrak a odvtedy mi niet pomoci.
Vcera sa mi na inzerat (predavam fotopasce, nic zaujimave som neulovila) prihlasil typek z obce pred Kojsovom, stretli sme sa, robi pre Lesy, sympatak, ukecany a ze tam otec ma revir, tam chodim to, tam ono, tam hento a este mame zdruzenie a ruja slubna a zdruzenie s kamaratom takym a ontym a aj tam a potom vyslovil meno zapadnutej obce, pod ktorej chotar moj dream pozemok patri a ktora je poriadne vzdialena obci, kde sme sa stretli.
Ked sa mi v hlave spojili synapsy, typek si musel mysliet, ze mi hrabe 😛 Ale prejavil sucinnost.
Vypasanie? No problem, bacik tam kdesi v prdeli sezonne pasie nejake kravky, cez vikend ich uz hnal dolu (rovno po cervenej, stupala som po tom, heh).
Vybavime, vyriesime. Horske plemeno koni? Zaujimave, u nas sa im teda musi pacit. Posli kde to je na mape. Po ruji sa tomu mozme venovat.
Odpadla som. Normalne sa mi podlomili kolena.
Pravdepodobne dnes ani nezaspim.
No mozem mat taketo stastie????
🥱
Nuz, nedokazala som vcera Fifu vycievkovat, jednak preto, ze som to nikdy nerobila a aj preto, ze je to v podstate hnusny krizenec bigla a tvrdohlava, spupna mrcha, ktora musela dostat kosik, lebo by bolo po nas.
Noc som stravila v sluzbe a v chmurnych dumach, ako jej dam kanylu, ako ju utratim a kam s nou po tom a ake je to priserne.
O 23:14 mi zazvonil sluzobny telefon ( su chvile, kedy clovek chce nebyt), volal chlapec z druheho konca republiky, nas student, ale este nemal ziadny klinicky predmet, ze je u susedov a ich kobyla ma hroznu koliku a ze ziadny vet nedviha telefon ( nuz, ano, niektori ludia maju zivot, heh) a ze jej chce dat sondu do zaludka, ale nevie ako, ci ho nebudem instruovat.
Nuz, instruovala som, nedarilo sa, lebo kobyla nespolupracovala, ale zato ju pri bojovani presli bolesti 😇
Potom nejaky vet dvihol telefon, ze si mozu prist k nemu po lieky (WTF???) a ze to zvladne pichnut, tak potom uz nevolal, takze asi ok.
Privliekla som sa dnes domov, cakajuc uremickeho psa, no Fifa veselo brechala, na to na mna matka vybehla, co necitam spravy a ze Fifa dva krat curala.
Uuuuuuuuuuf 🥳
Marazmus a entuziazmus su bratia, vo vet med urcite 😂
Nuz, to je zadarmo 😛
A aspon uz je po nom?
P.S. Nikdy nevakcinovat, ked je problem, hocaky, aj drobny.
Nuz, u mna sa serie co sa da, Fifa sa skydla z postele a momentalne sa nedokaze postavit, vie si iba sadnut, kazdy ocakava, ze ju bez problemov osetrim, ale ja psy nerobim a taka vec, ze mocovy kateter…ved to je vsetko take male, ze na to ani nevidim, chjo, nemam to nacvicene, zily male, kanyly male…lezia je niekde vpredu, je to proste nahovno 😢
Vstala som skoro, ze sa prejdem s ubohymi konikmi.
Neha sa na krasovu luku vliekla tak znechutene, ze mi to normalne vzalo radost zo zivota. Neha tu luku nenavidi a vzdy sa tam adekvatne tomu tvari. Ani sa nepasie. Ponik of, vid prva foto 🙄
V momente, kedy sa nasmerujeme domov, lebo pod lukou je moj pozemok sa ponik zapne a ked hucule namiesto do kapury zabocili dolu, na 4 cm kosenu zelenu travu, ponik zapol turbo.
Tam uz voci trave nebolo vyhrad.
Do toho mi volala kamoska, ze jej kon je divny a tak celkovo sme preberali, ze kolko starosti sme si mohli usetrit, keby sme nemali kone 😂
Na zaver Garonik ukazal Liske, ze ilova jama je super, za co som mu velmi vdacna. Vzdy, ked tam nahodou je voda, tak tam Garonik ide omocit kopytka.
Gustav je spokojny hocikde, snori, vyziera byliny, obcas aj korienky, kluse, cvala, sveta zit 🙂
A kedze Garonik s Liskou odvazne na luke dva krat vycvalali dost strmy kopec, po nakrmeni vyzerali vsetci ako v poslednom tazeni a postupne si polahali.
Ubohe male konysky 😛
Ziadne mucenie koni nejdem rozklikavat, ale som uplne mimo drbov, takze, nasnupana fetka a lekar jej podal kokain?
Kto, komu?? 😲😲😲
Hm, divnomacka mi tu dnes vecer ulovila dve mysi, co doteraz nerobila.
Neviem co s nimi spravila, ci ich zozrala, ci niekam odlozila.
Presne toto som nechcela, aby tu obsmrdala macka a lovila, toboz nie vtaciky a jasterice, hoci dnes teda malo lovenie premieru.
Mno, moje kone konzumuju slivky a ringloty ak im ich laskavo odtrhnem a vlozim do huby.
Nieco zozerie Neha, aj Pergolid je ochotna zozrat iba v tomto ovoci, mrcha, inak to klovu vtaci a mravce, chjo.
Gustav vypluva kostky, este, ze tak, ale tiez pride len ked vidi, ze to oberam a oberat musim, lebo Neha sa inak neda oklamat 🙄
Rada by som obrat nieco aj domov, ale nie do vedra, lebo Liska ked vidi vedro, upada do tranzu, tak ak mi okolita priroda este nieco nechala, tak mozno bude na kolac 😂
Lenze stromy su dole a mne sa tam nechce chodit, njn….mozno zajtra rano, inak je tu cez den opat horucava.
P.S. divnomacka je hlucha ako poleno, ako som zistila, ked sa pri miske stretla s liscatom.
Lenze lisca uz lezi prejdene pri hlavnej ceste, tak uz nebude mat konkurenciu pri zradle 😔
To o ničom nesvedčí, ono treba doladiť aj jadro a doplnky a samozrejme dávku tých peliet.
A nenechať paberkovať bezzubákov, sú schopní pohltať aj 10-15 cm kusy stebiel.
To info o človeku, ktorého smrteľne poranil jeleň som čítala, keď ho zverejnila tuším Polícia.
O českom incidente nič neviem.
Zver teraz migruje, lelene pomaly idú do ruje, minule som šla na vodu, už po tme a kurnik pri ceste stál a zízal gigantický jeleň, pri ňom lane, no reku, krásny si, len ostaň pekne v jarku, uf.
Množstvo stretov auto vs zver je teraz veľmi vysoké.
A áno, vždy som sa bála parohatých stvorení a bojím doteraz.
Ano, zdroj vlakniny, ktory je makky. Idealne su senne pelety, ktore maju aj deklarovane zlozenie, vratane NSC.
Soft diet.
Ale to nikto nechce ani len pocut.
Roky trvajuca FFW sa vyriesi do 4 dni.
Ale to je kazdeho boj, ludia to bud chcu vyriesit, alebo budu smolit kde co.
Máme, dakujem 🙂
Damalinia equi 😉
Chjo, no, dobre ponaucenie.
Nabuduce uz iba tie huby, lebo ludom drbe.
Postla som do FB skupiny o hubach aj stopy medveda, co som cvakla v lese. Len huby a tie stopy, nic viac. Viacero ludi sa pytalo, kde to je, odpovedala som hmlisto, no uviedla som obec v doline.
A co sa stalo?
Uz to nejaky kkt pisalkovsky prekrutil a spravil z toho kovbojku, no je toto mozne??
Akoze, fuuuuuu, tak toto je brutal, tito ludia, to je fakt odpad spolocnosti a necakajme, ze nebodaj budu informovat pravdivo a bez idiotskeho strasenia verejnosti.
No toto sa mi v zivote nestalo, takato drzost 😠
Uf, vidim rude!!!
Tie vyzeraju super pohodlne 👌