Vstala som skoro, ze sa prejdem s ubohymi konikmi.
Neha sa na krasovu luku vliekla tak znechutene, ze mi to normalne vzalo radost zo zivota. Neha tu luku nenavidi a vzdy sa tam adekvatne tomu tvari. Ani sa nepasie. Ponik of, vid prva foto 🙄
V momente, kedy sa nasmerujeme domov, lebo pod lukou je moj pozemok sa ponik zapne a ked hucule namiesto do kapury zabocili dolu, na 4 cm kosenu zelenu travu, ponik zapol turbo.
Tam uz voci trave nebolo vyhrad.
Do toho mi volala kamoska, ze jej kon je divny a tak celkovo sme preberali, ze kolko starosti sme si mohli usetrit, keby sme nemali kone 😂
Na zaver Garonik ukazal Liske, ze ilova jama je super, za co som mu velmi vdacna. Vzdy, ked tam nahodou je voda, tak tam Garonik ide omocit kopytka.
Gustav je spokojny hocikde, snori, vyziera byliny, obcas aj korienky, kluse, cvala, sveta zit 🙂
A kedze Garonik s Liskou odvazne na luke dva krat vycvalali dost strmy kopec, po nakrmeni vyzerali vsetci ako v poslednom tazeni a postupne si polahali.
Mno, moje kone konzumuju slivky a ringloty ak im ich laskavo odtrhnem a vlozim do huby.
Nieco zozerie Neha, aj Pergolid je ochotna zozrat iba v tomto ovoci, mrcha, inak to klovu vtaci a mravce, chjo.
Gustav vypluva kostky, este, ze tak, ale tiez pride len ked vidi, ze to oberam a oberat musim, lebo Neha sa inak neda oklamat 🙄
Rada by som obrat nieco aj domov, ale nie do vedra, lebo Liska ked vidi vedro, upada do tranzu, tak ak mi okolita priroda este nieco nechala, tak mozno bude na kolac 😂
Lenze stromy su dole a mne sa tam nechce chodit, njn….mozno zajtra rano, inak je tu cez den opat horucava.
P.S. divnomacka je hlucha ako poleno, ako som zistila, ked sa pri miske stretla s liscatom.
Lenze lisca uz lezi prejdene pri hlavnej ceste, tak uz nebude mat konkurenciu pri zradle 😔
To info o človeku, ktorého smrteľne poranil jeleň som čítala, keď ho zverejnila tuším Polícia.
O českom incidente nič neviem.
Zver teraz migruje, lelene pomaly idú do ruje, minule som šla na vodu, už po tme a kurnik pri ceste stál a zízal gigantický jeleň, pri ňom lane, no reku, krásny si, len ostaň pekne v jarku, uf.
Množstvo stretov auto vs zver je teraz veľmi vysoké.
A áno, vždy som sa bála parohatých stvorení a bojím doteraz.
Postla som do FB skupiny o hubach aj stopy medveda, co som cvakla v lese. Len huby a tie stopy, nic viac. Viacero ludi sa pytalo, kde to je, odpovedala som hmlisto, no uviedla som obec v doline.
A co sa stalo?
Uz to nejaky kkt pisalkovsky prekrutil a spravil z toho kovbojku, no je toto mozne??
Akoze, fuuuuuu, tak toto je brutal, tito ludia, to je fakt odpad spolocnosti a necakajme, ze nebodaj budu informovat pravdivo a bez idiotskeho strasenia verejnosti.
Okrem nadhernej Gustavovej koze som rano zistila, ze si Liska na xy miestach dokatovala zadne nohy a ze to puchne jak svina.
Ked som Garonika dnes sprchovala (Garon sa teraz tlaci pred hadicu ako najaty), tak sa smykol, spadol a narazil si karpus, chjo, dnes do vecere pojde hodne Equipalazonu 😔
Bola som na seno, zas mam upal, zajtra posledny den horucav, uf, uf, uz nech to peklo skonci 😢