Aktuálně: 2 734 inzerátů262 467 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 12.08.2025, 09:58:11 xxx.xxx.234.28

Kriste pane,  v drevnych dobach sme nemali sedla…ja, neohrabane nemehlo som pri kluse trpela strasne. 

Ked si potom clovek sadol do sedla, rad hned spravne vysadal 😂

Pracovny klus potom tiez nebol problem, ako pise Jana, clovek uz mal nejaku rovnovahu a nesiel proti pohybu, atd.

A zalezi strasne od kona, na kostitrase a la Gomba, ci Flora to bolo tazsie, nez na koni s prijemnymi, plochsimi a makkymi chodmi, tam to slo samo + dobre nastavene strmene a sedlo, co pasovalo aj jazdcovi.

Horsana
Horsana 12.08.2025, 09:44:21 xxx.xxx.234.28

To je na stopach super a zaroven super frustrujuce, clovek si len moze domyslat pribeh 😊

Zase cerstve blatko sa otlaci inak, nez pevnejsia hlina, to som tiez skusala odfotit, ale nebolo vidiet nic…

No ale dnes hadam niekde dam tu fotopascu. 

Vcera bolo super vidiet Perzeidy, dnes by mali vrcholit, hodlam si ich uzit na Hekerovej, aaach 🙂

Len ten mesiac brutalne svieti.

Vcera sa mi do vybehu skotulala taka ta rolka zo stredu balika, koniky to zrali a zrali a teraz vyzeraju, ze ich to strasne znavilo, hehe. To, co dokazu zozrat, to je neuveritelne…

Podarilo sa mi zohnat super seno, tak hadam im obsah NSC neurve kopyta…

Horsana
Horsana 11.08.2025, 22:59:25 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.08.2025, 22:10:35

Jop, no, nechcela som v tom blatku fotit svoju nevabnu topanku 😀

Velkost bola o cosi mensia, nez polovica mojej 42ky turistickej boty Quechua.

Inu neobujem kvoli haluxu a mam ju otestovanu v terene, kupujem uz roky ten isty model, hoci som dlho trpela, ze viac nemozem nosit moje oblubene znacky, ale proste do nich nedam nohu, su prilis uzke.

Horsana
Horsana 11.08.2025, 22:52:08 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.08.2025, 21:50:05

Ok, on ako cerstve poranenie nema ziadne, len tie jazvy a ten divny fejs a tak vobec.

Tak ved uvidim, ako sa mu bude darit, neobtazuje ma a faunu tuna cez den nebantuje, chodi za vidna, ale az vecer. On tu vzdy dlho lezi, ked sa naje, ale daleko odo mna, co ma sice trochu znervoznuje, ale budiz 😉

Horsana
Horsana 11.08.2025, 21:34:29 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 11.08.2025, 20:30:52

Fakt? 

Mne na nom nieco vadi. 

Takze sa pracovne vola Mr. Creepy 😛

Horsana
Horsana 11.08.2025, 21:33:25 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 11.08.2025, 20:56:47

Ze? On sa aj sprava divne, ale uz sa dal pohladkat.

Je strasne hladny, ale uz mu viem dat len taveny syr, kapsicky zmizli stylom bager…

Nah…nie som macaci clovek.

Este ked tie macky vyzeraju a spravaju sa normalne, tak ok, ale tu z lesa tiahnu iba zrudicky 🙄

Horsana
Horsana 11.08.2025, 21:31:11 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.08.2025, 21:11:31

No, je to cerstve blato. 

Zatial som nemala cas najst miesto pre fotopascu, ale cez vikend sa na to vrhnem.

Ukazana plati 😉

Horsana
Horsana 11.08.2025, 19:54:37 xxx.xxx.234.48

Chodi mi sem divna macka, teda, asi kocur, zacal uz chodit za vidna, dnes uz mi to oznamili sojky, ze sa blizi a veru je tu.

A je fakt divny, plachy, trochu taky priblbly, skaredy, chudy, ako som si dnes vsimla, vyzera, ako keby mal nejaku metabolicku poruchu, chvostik ma ako jastericka a ma divnu tvar. A jazvy na divnych, hrubych nohach.

Ale ked som ho  videla, ako nepricetne bagruje kapsicku s lick it mnamkou, tak je mozne, ze mal nejaku zlomeninu sanky, ktovie…

Tiez tu nemoze priliezt nieco pekne, chjo🙄

Obrázek
Horsana
Horsana 11.08.2025, 19:48:43 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2025, 17:22:49

Ja myslim, ze ano, ale acher mysli, ze nie.

Akurat ze tam pes, no, neviem a ludskej stopy tam nebolo nikde. A rovna ciara a zaslapovali sa.

Ono to blbo vidno na foto. Hlavne je tam cely hreben obsraty, rysom aj vlkom, rysie stopy uplne vsade.

Pobytove znaky medveda ziadne, hoci opacnym smerom, od sedla smerom k vrchu Pipitka, je vraj vodiaca medvedica, preto tam ludia nechodia nic zbierat, ale to uz by ti, co absolvuju cestu SNP museli byt vsetci mrtvi a nijake napadnutie zatial nebolo, nikdy.

A dufam, ze ani nebude.

Horsana
Horsana 11.08.2025, 16:43:58 xxx.xxx.234.48

Udreli horucavy, nastastie este pred nimi som stihla nejake huby a litre malin. Tie maliny rastu snad v bilionoch, ludia to nezbieraju, kazdy sa boji medveda, chjo…

Dnes som doviezla extra davku vody, takze som skusmo z hadice aplikovala na Lisku a ona sa nechala uplne cela uplne vsade osprchovat, jo, ona je Bozanka tiez🥰

Ubohy Garon prvy krat za 10 rokov tiez pretrpel sprchu, oooo, uplne som dojata, lebo vsetko navolno a to Garon pred hadicou utekal. Teraz ale jeden druhemu zavidia, tak stali obaja.

Poniky vyjadrili take zhnusenie nad tymito napadmi, ze som si netrufla.

Osviezene hucule potom s prdenim vycvalali kopcek a zvalili sa do sena, takze su teraz obalene ilom a senom a velmi spokojne. Cvalal aj Garon, kupodivu, inak je to ale stale take vselijake, no korektury az po horucavach, to este vystiepia nieco.

Rada by som si obut tulave topanky dnes, skoda, ze je taky jasny mesiac, uz by mohli byt nejake Perzeidy vidiet.

Zvykla som si na potulky po casti Volovskych vrchov, ktoru teraz objavujem a je to nieco ako zavislost, ziadni ludia, krasne holne porasty, lesne plody v nadbytku, les, co sa obnovuje po katastrofe a tak.er ziadny signal. Aaaach 🤗

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 11.08.2025, 16:31:25 xxx.xxx.234.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.08.2025, 14:06:41

Uuuuuu, to je celkom ze nepekne, auau.

A chodi teraz?

Takze mlady obsadnuty? 😲

efe- uzdecka na kobyle krasna, ak ak sedi, tak super.

V piatok som tak pozerala na stare uzdecky, ci nedam na skusky Liske, ale rozhodla som sa, ze este nie.

Pripadne pockam, ci roztrha celu zatemnovaciu foliu, to potom dostane hned 😂

Horsana
Horsana 08.08.2025, 09:55:09 xxx.xxx.234.194
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 31.07.2025, 10:26:39

Super, to som velmi rada!

No, je to narocne, ale dobra rehabka je podla mna 80 % uspechu a uspechom myslim stav bez recidivy.

efe: vela ludi miluje tie videa s abscesmi, ale ja pri tom citim aj ten smrad a chveje sa mi zaludok, tfuj 🤮

Horsana
Horsana 28.07.2025, 20:15:43 xxx.xxx.234.217

No.

Dosli sme na pozemok, koniky sa napili a kym som sa stihla spamatat, tak sa prehrnuli cez pasku a nebolo ich.

Poucenie c. 1: prakone neo#ebes

Poucenie c. 2: kone su @#%&%$&*

Horsana
Horsana 28.07.2025, 17:48:57 xxx.xxx.234.217

No, ako vzdy, ked si clovek mysli, ze da ponom a huculom lekciu, dostane ju on sam.

Ano, vyvliekla som ubohe konysky cez Cestu a la Poklad na Striebornom jazere, v dusne, pred burkou.

A oni ju kupodivu zvladli prejst. Dosli sme na lucku s kaliskom, reku, za odmenu pol hodina pasenia.

Neha sa pasla, bola na voditku, trio na volno a uplne ma sokoval Garon, ktory sa past nechcel, v kuse sa ohanal po neexistujucom hmyze a v kuse z tej lycky odchadzal. Neustale, Liska s nim a highly sensitive Gustavo tiez. No, reku, skuska nervov, vydrzim, hoci sa spustil lejak.

Po dlllhom case som si vsimla, ze su v lese roztahane dost cerstve kosti, ktore boli prehryzene, dlhe rurovite kosti. Vlci, alebo medved, od svin nic poryte nebolo. Tak som ich odviedla inam, tak reku ze ok, no potom pozeram, cela kostra diviaka, poskladana v hustine, to uz Garonik smeroval prec, zacali tam behat po lese ako kokoti, Gustav to napalil vedla mna a Nehu a vyrval mi vazak z ruk a kone cvalom davaaaj dolu.

Chjo, reku, ti zastavia az na hlavnej ceste. Ale nasla som ich za lesikom, Garonik sa konecne spokojne pasol a bolo vidiet, ze sa uz citi dobre.

Teraz sa zasekli uprostred cesty a driemu a cumia pritom do udolia.

Ktovie, co ho tam tak znervoznovalo, vobec so  ho nepoznavala, vydaval sa striedavo oboma smermi, nielen akoze domov, ale aj dalej do lesa, proste prec a prec z tej lucky.

Zaujimave.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 28.07.2025, 13:31:27 xxx.xxx.234.217

Inak uz som ako ten chlap z dennika nadejneho Kysucana.

Nejake cirikle tu v hustine vyviedli mlade, skrecia tu cele dni, v noci tu trtkaju plchy (su obrovske!) a vydavaju pri tom priserne zvuky, zhora furt chrchle nejaka zver a namiesto lisky mi tu v noci chodi na granulky akasi degenerovana macka, ktora ked sa naje, tak si ide na pol hodky ku mne lahnut, ale vzdy tak na 3 metre iba. Cim asi vyjadruje poctu, ze ju mozem krmit. Ma divny nufak.

Uz by mohli vsetci drzat huby na chvilu 😠

Musela som ist na gyndu k zastupujucej mudre, ktora mi predpisala nejaku hormonalnu sracku, hrdinsky som to brala 5 dni, potom som to vyhodila do kosa, lebo mi to z psychicna aj fyzicna urobilo kulnicku na drivi, chjo…

Hm, Neha ma ruju, asi si chodi po nociach hladat chlapa, heh. 

No a este som zaplatila vopred za seno a nemam ani seno, ani prachy, ale toto si typek skaredo odserie, lebo neobral mna, ale moje zvierata. A to je velky rozdiel!

Horsana
Horsana 28.07.2025, 13:25:37 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2025, 13:16:33

Wooooow, tak to je pocta, dakujeme ❤️

Horsana
Horsana 28.07.2025, 13:24:50 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2025, 13:19:47

Susedia tam mali party hard, tak si kone vobec nevsimli, inak ta suseda je poklad, skoro stale je tu a aj dnes mi volala, len koni sa boji, takze nechyti ani Nehu.

No, ked sa z tmy vynoril maly biely ponik, myslela som, ze mam halucinacie od unavy 😂

Do toho dramaticky z kazdej strany blesky, vystraha na lejaky a burky…mno, oni zmysel pre dramaticno maju 😛