Mandžuská?
Mala som ich, len boli este o nieco svetlejsie, hoci foto moze skreslovat.
Mandžuská?
Mala som ich, len boli este o nieco svetlejsie, hoci foto moze skreslovat.
Fakt?
Mne na nom nieco vadi.
Takze sa pracovne vola Mr. Creepy 😛
Ze? On sa aj sprava divne, ale uz sa dal pohladkat.
Je strasne hladny, ale uz mu viem dat len taveny syr, kapsicky zmizli stylom bager…
Nah…nie som macaci clovek.
Este ked tie macky vyzeraju a spravaju sa normalne, tak ok, ale tu z lesa tiahnu iba zrudicky 🙄
No, je to cerstve blato.
Zatial som nemala cas najst miesto pre fotopascu, ale cez vikend sa na to vrhnem.
Ukazana plati 😉
Ma divny ten ksicht, ale neviem to opisat, nezda sa vam?
Chodi mi sem divna macka, teda, asi kocur, zacal uz chodit za vidna, dnes uz mi to oznamili sojky, ze sa blizi a veru je tu.
A je fakt divny, plachy, trochu taky priblbly, skaredy, chudy, ako som si dnes vsimla, vyzera, ako keby mal nejaku metabolicku poruchu, chvostik ma ako jastericka a ma divnu tvar. A jazvy na divnych, hrubych nohach.
Ale ked som ho videla, ako nepricetne bagruje kapsicku s lick it mnamkou, tak je mozne, ze mal nejaku zlomeninu sanky, ktovie…
Tiez tu nemoze priliezt nieco pekne, chjo🙄
Ja myslim, ze ano, ale acher mysli, ze nie.
Akurat ze tam pes, no, neviem a ludskej stopy tam nebolo nikde. A rovna ciara a zaslapovali sa.
Ono to blbo vidno na foto. Hlavne je tam cely hreben obsraty, rysom aj vlkom, rysie stopy uplne vsade.
Pobytove znaky medveda ziadne, hoci opacnym smerom, od sedla smerom k vrchu Pipitka, je vraj vodiaca medvedica, preto tam ludia nechodia nic zbierat, ale to uz by ti, co absolvuju cestu SNP museli byt vsetci mrtvi a nijake napadnutie zatial nebolo, nikdy.
A dufam, ze ani nebude.
Udreli horucavy, nastastie este pred nimi som stihla nejake huby a litre malin. Tie maliny rastu snad v bilionoch, ludia to nezbieraju, kazdy sa boji medveda, chjo…
Dnes som doviezla extra davku vody, takze som skusmo z hadice aplikovala na Lisku a ona sa nechala uplne cela uplne vsade osprchovat, jo, ona je Bozanka tiez🥰
Ubohy Garon prvy krat za 10 rokov tiez pretrpel sprchu, oooo, uplne som dojata, lebo vsetko navolno a to Garon pred hadicou utekal. Teraz ale jeden druhemu zavidia, tak stali obaja.
Poniky vyjadrili take zhnusenie nad tymito napadmi, ze som si netrufla.
Osviezene hucule potom s prdenim vycvalali kopcek a zvalili sa do sena, takze su teraz obalene ilom a senom a velmi spokojne. Cvalal aj Garon, kupodivu, inak je to ale stale take vselijake, no korektury az po horucavach, to este vystiepia nieco.
Rada by som si obut tulave topanky dnes, skoda, ze je taky jasny mesiac, uz by mohli byt nejake Perzeidy vidiet.
Zvykla som si na potulky po casti Volovskych vrchov, ktoru teraz objavujem a je to nieco ako zavislost, ziadni ludia, krasne holne porasty, lesne plody v nadbytku, les, co sa obnovuje po katastrofe a tak.er ziadny signal. Aaaach 🤗
Uuuuuu, to je celkom ze nepekne, auau.
A chodi teraz?
Takze mlady obsadnuty? 😲
efe- uzdecka na kobyle krasna, ak ak sedi, tak super.
V piatok som tak pozerala na stare uzdecky, ci nedam na skusky Liske, ale rozhodla som sa, ze este nie.
Pripadne pockam, ci roztrha celu zatemnovaciu foliu, to potom dostane hned 😂
Super, to som velmi rada!
No, je to narocne, ale dobra rehabka je podla mna 80 % uspechu a uspechom myslim stav bez recidivy.
efe: vela ludi miluje tie videa s abscesmi, ale ja pri tom citim aj ten smrad a chveje sa mi zaludok, tfuj 🤮
No.
Dosli sme na pozemok, koniky sa napili a kym som sa stihla spamatat, tak sa prehrnuli cez pasku a nebolo ich.
Poucenie c. 1: prakone neo#ebes
Poucenie c. 2: kone su @#%&%$&*
No, ako vzdy, ked si clovek mysli, ze da ponom a huculom lekciu, dostane ju on sam.
Ano, vyvliekla som ubohe konysky cez Cestu a la Poklad na Striebornom jazere, v dusne, pred burkou.
A oni ju kupodivu zvladli prejst. Dosli sme na lucku s kaliskom, reku, za odmenu pol hodina pasenia.
Neha sa pasla, bola na voditku, trio na volno a uplne ma sokoval Garon, ktory sa past nechcel, v kuse sa ohanal po neexistujucom hmyze a v kuse z tej lycky odchadzal. Neustale, Liska s nim a highly sensitive Gustavo tiez. No, reku, skuska nervov, vydrzim, hoci sa spustil lejak.
Po dlllhom case som si vsimla, ze su v lese roztahane dost cerstve kosti, ktore boli prehryzene, dlhe rurovite kosti. Vlci, alebo medved, od svin nic poryte nebolo. Tak som ich odviedla inam, tak reku ze ok, no potom pozeram, cela kostra diviaka, poskladana v hustine, to uz Garonik smeroval prec, zacali tam behat po lese ako kokoti, Gustav to napalil vedla mna a Nehu a vyrval mi vazak z ruk a kone cvalom davaaaj dolu.
Chjo, reku, ti zastavia az na hlavnej ceste. Ale nasla som ich za lesikom, Garonik sa konecne spokojne pasol a bolo vidiet, ze sa uz citi dobre.
Teraz sa zasekli uprostred cesty a driemu a cumia pritom do udolia.
Ktovie, co ho tam tak znervoznovalo, vobec so ho nepoznavala, vydaval sa striedavo oboma smermi, nielen akoze domov, ale aj dalej do lesa, proste prec a prec z tej lucky.
Zaujimave.
Inak uz som ako ten chlap z dennika nadejneho Kysucana.
Nejake cirikle tu v hustine vyviedli mlade, skrecia tu cele dni, v noci tu trtkaju plchy (su obrovske!) a vydavaju pri tom priserne zvuky, zhora furt chrchle nejaka zver a namiesto lisky mi tu v noci chodi na granulky akasi degenerovana macka, ktora ked sa naje, tak si ide na pol hodky ku mne lahnut, ale vzdy tak na 3 metre iba. Cim asi vyjadruje poctu, ze ju mozem krmit. Ma divny nufak.
Uz by mohli vsetci drzat huby na chvilu 😠
Musela som ist na gyndu k zastupujucej mudre, ktora mi predpisala nejaku hormonalnu sracku, hrdinsky som to brala 5 dni, potom som to vyhodila do kosa, lebo mi to z psychicna aj fyzicna urobilo kulnicku na drivi, chjo…
Hm, Neha ma ruju, asi si chodi po nociach hladat chlapa, heh.
No a este som zaplatila vopred za seno a nemam ani seno, ani prachy, ale toto si typek skaredo odserie, lebo neobral mna, ale moje zvierata. A to je velky rozdiel!
Wooooow, tak to je pocta, dakujeme ❤️
Susedia tam mali party hard, tak si kone vobec nevsimli, inak ta suseda je poklad, skoro stale je tu a aj dnes mi volala, len koni sa boji, takze nechyti ani Nehu.
No, ked sa z tmy vynoril maly biely ponik, myslela som, ze mam halucinacie od unavy 😂
Do toho dramaticky z kazdej strany blesky, vystraha na lejaky a burky…mno, oni zmysel pre dramaticno maju 😛
Tetaz spinkaju, ubohe male koniky…tss, tss.
Popravde, aj mna to rozosmialo, lebo presne, dobre vedeli, ze boli prichyteni pri cine 😂
A ta uzasna logika, ze ak okamzite zduchnu spat domov, tak akoze to je ok tiez 😂
Nuz, ano, je to pracne, veruze a este aj divne, namacat seno a mat pone na diete…
Ech, ludia su divni, co sa da robit.
Ja som kvoli Liske zdvihla mnozstvo sena, ale tak sa zda, ze pri dnesnom dobrodruzstve spalila dost kalorii. Garon vyzera ako maly tazny kon, Gustav je tucny, ale beha ako strela a Nega ma svoju Cushingovu kondiciu.
Ale vsetci chodia, cele okolie az po zeleznicu je osrate, ti museli byt vonku velmi skoro.
A to nehovorim, ze ked som sem isla v sobotu o polnoci, stretla som celu vypravu pod vrchnymi susedmi, to som len zakricala z auta nieco velmi skarede a cvalom sa vratili na pozemok, ku#vy.
Takze, ano. Vzdy som bola na svoje kone makka, no ale teraz ma fakt dozrali. Ked maju v tejto strmine este energiu snorit po okoli, mozu chodit aj hore, smer Planina.
Keby som mala co, hned to zacnem vesat na Lisku a na toho maleho tazneho konika budem sadat.
Nech nosi mojich 90 kg, hoci len par metrov. Ked ma zrakvi, pojdu do ustajka a budem mat pokoj. Win-win 😂
Su to chuje. No, ale aspon su zivi. To zas nie je uplne malo.
Teraz su velmi unaveni a demonstrativne zaspavaju na nohach, ale tura ich neminie!
…
Vidiet aj plosne lezie, dokonca vidiet aj skrabance, to s hlbkou nema nic. Farbime aj aby sme videli pokrok v liecbe.
Gustavovi sa kilo mrkvy na den pozdava, mast ale netoleruje dobre, som rada ked dostane 3 x denne Aptus a Atb, vyzobrala som od nasich vedatorov kmenove bunky a to je gamechanger. No a previcox.
Hoji sa to.
Pravda, hojilo by sa lepsie, keby tie chuje nezacali rozoberat ohradnik a utekat.
Ochladilo sa, tak su veseli, aj teraz som musela narychlo vziat dovolenku, lebo usli, rozobrali 5 radov pasky, sice bez elektriny, ale je to nie pretrhane, rozobrali to kde som to viazala k betonovemu stlpu.
Hlasia dazd a burky, ale myslim, ze im doprajem turu k Jablonovskej priepasti, ked maju need for walk.
Prave mi nicia urodu sliviek, ja pijem kavu, pozeram na mraky a po 3 dnoch velmi, velmi zlych sluzieb si hovorim, ze nevadi, aspon ze su zivi.
Garon si sice z dobrodruzstva priniesol zaslzene oko a Liska koprivku, ale nemaju narok na nic.
Podotykam, ze senom a vodou boli chudatka zasobene prehojne, otvorila som im aj pol hektara, kde dorastla trosinku trava, aj tam maju seno a odtial zdrhaju.
No, tak budu zit v Alcatraze a budeme chodit na tury, co sa da robit, nech im tie kopyta aj odpadnu!