Zoranko pribral, lebo papa. Za tych par dni je to fakt vidiet!
Co zrejme vyslalo mojmu telu signal “uuuuz” a schytala som fajnovu metritidu, alebo co to je. Vali zo mna krv a v podstate dufam, ze to bude “len” metritida, sedim v cakarni u mudry prave…zhodou okolnosti dnes hospitalizovali aj mojho brata, ktory zas krvaca z nosa..Druhy den, ako ja…
Ako, fakt dufam, ze toto sku#vene obdobie prezijeme. Uz ani nie ze v zdravi, proste, prezijeme 😢
U nas radiatory hicuju po kancloch, ludia v kratkych rukavoch u pc, ja v perovke a ciapke.
Zelezo, fiha, to mi tusim robili pred operaciou, asi bolo ok, v nejakom doplnku je tiez…nie som chudokrvna a tlak mam cely zivot 90/70 a zima mi nikdy nebola, to prislo s perimenopauzou.
Alebo mozno stitka, neviem.
Nemam studene ruky, ci nohy, zima mi je tak nejak celkovo. Je to neprijemne, celkom dost.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.03.2026, 13:23:11
Poznam, uz som par krat kvoli tomuto musela odist z prace domov a tam odkvacnut do komy…
Najma s PMS to prichadzalo, uz tak perimenopauzalne, teraz toto uz nastastie nemavam, ale obcas to pride.
Ja si to vyvolam aj prisernostami typu zmrzlina, junk food a tak. Proste ultra spracovanym svinstvom. Ktore viem, ze nesmiem, mno ale…🙄
A stale mi je zima. To je tiez novinka, zacalo to minuly rok, ale tento rok je to este horsie, proste, mrznem, v kuse, nosim perovku a lyziarsku ciapku aj ked ludia uz chodia v mikinkach…hormony su radost.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.03.2026, 10:54:31
Fox so mnou obcas zostal, obcas nie.
Obcas si dokonca lahol pri mne, alebo sadol a zacal si olizovat packy.
Najuzasnejsie bolo to ticho. Ak sme komunikovali, tak len tym tichom a tym okamihom. Netusim, co si mysli taky Fox a on, dieta planiny, si tiez nemohol dovolit tam lezat bez nacuvania a paranoidnej kontroly, co asi ide zhora.
Nedavno som nad pozemkom pocula taky skrekot, ze som nedokazala priradit zviera, mozno zajuchy, neviem.
To aj moje kone prekvapene prestali zrat, Fox sa objavil o chvilu, mozno tam nieco vydesil, neviem.
Zajuchom sa tam kupodivu dari, vzdy ich vidam a su obrovske, akesi stale vacsie a vacsie 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 27.03.2026, 10:25:56
Vietor= pele, postreky, prach, suche sliznice, to je peklicko.
Ja sama si nutkavo mastim pery a furt si vyplachujem nos, nosohltan cerveny, podrazdeny.
Kamoske kobyla vzdy kym kvitnu liesky a brezy musi byt na kortikoidoch, inak sa dusi a upchava si pazerak, vietor to zhorsuje.
Mrkvu po kilach, teply napoj- cim lepsia hydratacia, tym su aj sliznice vlhkejsie, mash, lan, soli na oliz, lickit, vetvicky na okus, kde nehrozi, ze si cosi ostre z dosky zapichne kamsi.
Moje kone potrebuju nutne odcervit, lenze neurobim to teraz, ked sa meni tlak a je pelova naloz aka je, to na to som videla prilis vela uz.
V tomto obdobi prosim nevakcinujte, nestoji to za pripadne komplikacie.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.03.2026, 07:57:57
Presne takto som naposledy po tme nasla kone, ako komunikuju s jelenmi.
Nehu jelene nezaujimali, ale hucule tam mali nejaku rozmluvu, Gustav pozoroval.
To som citila, ze som im narusila kruhy, no musela to byt pokludna debata, lebo jelene prakticky najprv ani nezdrhli, potom sa vybrali mojim smerom a iba vybehli do maleho svahu a ostali tam.
Chlapec takto komunikuje s Gustavom. Potichu.
Mne ten kanal pomohol otvorit Mr.Fox, ktoreho som ale uz tyzden nevidela, krmivo je vzdy fuc, lenze zas dost casto vidim havranie hliadky, ktovie, kto to pozerie.
Ale zas rukavica, ktoru ukradol je vzdy inde, tak asi tam chodi. Mozno sa stara o rodinu, na dvoch miestach som nasla vyhrabany akysi pokus o noru, do dzungle som nemala sil ist, lebo mam strasne nutkanie to tam vypalit.
To neurobim, necham to na kozy, len musim natiahnut pletivo.
Mam 3 dni volna, ale tu je nieco ako vichrica, chjo…nesmiem ochoriet, dnes sa posetrim.
Co znamena, ze v noci isto pride cosi ba operaciu, hehehe.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 15:24:12
Ohľadom rybacieho patogénu sme oslovili Rybieho muža, ktorý je zhodou okolností náš bývalý spolužiak a totalmegahyper macher na ryby.
Začalo to nenápadne, no potom začal používať rôzne cudzie termity a skončilo to niečím ako “hypoteticky postinhalačne chronicky mezofilne blablabla”, tak reku zlatý môj, normálne ako sedlákom nám to napíš.
Tak som zvedavá.
On to bude skôr ten Step. zooepidemicus, ale aj tak. Ešteže z neho máme miechu aj liquor. Blbý strep, čo ho je všade hojnosť. Haluz je, že ak sa uskutočn prenos na človeka, zriedkavý, ale nie vylúčený, tak u ľudí vyvoláva meningitídy a encefalitídy, čo u koní typicky nie. Až na tohto a pár iných, u ktorých to opublikovali. Veľa ich nebolo ale.
Mozog bez makroskopických zmien, ale on sa utratil veľmi rýchlo po objavení sa príznakov.