Uz v nedelu v noci sa Skipko ku mne tisol tak, ze bud mi hrial krize, alebo brucho, v podstate sa nepohol za celu noc a to on meni polohu x krat .
A prve tri dni zapalu robil vlastne to iste.
Je to zvastne, ako to oni vedia a ze aj sa snazia cloveka liecit.
A vcera sa, dokonca cez den objavil Mr.Fox, toho som fakt necakala, poslednych 10 dni uz nechodil ani za sumraku a vzhladom na mnozstvo stravnikov, co tam chodi, ci prelieta to vyzeralo, ze sa niekam trvalo prestahoval, dokonca aj Hlucha Macka prisla.
A nieco tam riesia havrany, lietaju 3 metre nad zemou a cosi zbieraju z jedneho miesta vo vybehu, kde ja osobne nic nevidim, je tam iba udupana hlina.
Havrany ma trochu desia, pretoze vyzeraju, ze by mohli ovladnut ludstvo, keby nemali dolezitejsie veci na praci.
A sykorky! To su ini drsnaci! Uz mi obcas napadlo, ze keby chceli, vedeli by cloveka pobantovat.
Vcera som zabudla vziat slnecnicu, no, bolo ze to vresku a vycitania…lenze ked som, prepytujem, cupla a snazila sa v tom vetre vycurat, sykorka prihopkala ku mne a vsemozne davala najavo, ze je vrcholne nasrata a ze ak okamzite nezozeniem slnecnicu, je so mnou koniec a ze to bude vyzerat ako nehoda. To cele sa zopakovalo a tak som sla prehrabat auto a tych par semienok som im vlozila do krmitka, lebo jeden nikdy nevie.
Tiez som citala knihu Husar na streche, kde Jean Giono velmi plasticky opisoval, co zvieratka robili s ludmi pocas epidemie cholery. Motyle, havrany, macky, drobe spevavce…
https://youtube.com/shorts/JDsn-2eElsk?is=EgKZ3eWJEdo8yzQO