Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.05.2025, 07:08:06
No vy sa teda nenudite, heh.
WPB, ktory ma vcera skoro zabil je nadherny…akurat nikto necakal, ze po zabodnuti ihly do krku bude bojovat o holy zivot, z Madarska jej prisli vysledky anemie, pevne verim, ze odobrali ineho kona, nez tu cuzu. Trafit ma trosinku vyssie, tak mi srubuju clenok.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 15.05.2025, 10:04:00
Dvojitu stenu mal po erupcii abscesu. Udajne.
A chodi tak, ze nechodi, akurat sa vie odbelhat sa napit. Je uplne v hajzli a ja tiez, ze co som to vykonala, naco som preboha toto dopustila. Lenze typek si poradil aj s kopytami, ktore boli sto krat horsie. Tak neviem.
Takze berie lieky, doplnky, chodim kosit travu, na spodok lezoviska dostali gumy, steliem, krmim. Vyrazne schudol.
No, hadam to nejako zvladneme, teraz poprsalo, je trochu maksie. Ale je to na prd, no.
Gustav trtka ponicku, vcera moj drahy hucul obskocil dost drahu paintku, po uteku.
Garon ma na bielej nohe nejaky fotodermatitidny bazmek. Po korekture skoro nechodi, dost sa preuhloval, kovac ma varoval, no, snad to postupne odoznie. Mal dvojitu stenu, vsetko to slo prec.
Ani som nedoniesla Líšku vcera, aby mal klud.
Dnes je pod mrakom, tak idem prerabat vybeh, kiez by take pocasie vydrzalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 13.05.2025, 15:22:32
No teda, mate toho teda za sebou dost!
Tak a jasne, ze tereny budu super🙂
Mne zazrakom dnes prisiel kovac, jediny, ktoreho poznam, co sa neboji brat zo spice a to je radost to vidiet po uprave. Sice ma skoro omyli, ked tam vydlabal tu prasklinu, ale kon chodi.
Gustav si dal nasadit ohlavku a stal pri struhani uplne uzasne, to sa mi az verit nechcelo. Maly odvazny pôň ❤️
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 13.05.2025, 14:23:22
Dakujem za info 🙂
Ta laminitida ma mrzi, nevyhol sa hej ani Garon, Neha je schvatena chronicky- ma Cushinga, roky bez liecby, ale ta chodi, cakaju nas korektury a uvidi sa, tu bude co uzdibovat do konca juna, potom uz slnko vsetko spali, nepasiem na byvalych pasienkoch pre ine zvierata, takze trava skromna. Garonik je bolavy momentalne, ale hadam to odrastie.
Hm, zlomena noha? Kde, preboha??
Ste krasna dvojica, staci prispiet fotkami, k tomu nejaky obkec, hoci prave kone s nejakym problemom su v diskusii zaujimave a prinosne, tak len smelo 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.05.2025, 09:03:30
Gustav sa dnes nechal poskrabkat na hrudi, to je pokrok 💖
No, poniky maju svoj nazor na veci, preto ich mam tak rada. Cely den sa tu niekde pasu, obcas sa pridu ukazat, potom zas odidu, Neha veli, je pod mrakom, uplna parada, pri takom pocasi ma bavi aj zber hovien 😀
Na noc ale pojdu do elektriny, to aby nezvlcili uplne. Gustav je zvyknuty na sloficka, ale Neha ma ruju, tak asi dufa, ze z planiny pricvala nejaky chaloš, Gustav je viditelne nevyspaty, aj tu postojacky zdriemol na cesticke, ale potom sefka zavelila a pobral sa aj Garonik, predtym este pozdravil susedov.
Chlapci su unaveni, ale tak kobyla veli, co sa da robit 😉
Och, tak on je v práci, je náš školský, to mi takéto paripy získavame vždy darom, hoci Capa sme chceli už keď sa prvý krát zranil pred rokom a pol, tušili sme, ako to dopadne, ale majiteľ nechcel a nechcel.
No a nakoniec ho rád doniesol…pravda, v báječnom stave.
Na predky je chromý, lebo si vraj strhol podkovy aj s pol kopytom, do toho ešte jedna ľahká korektúra a výsledkom bolo, že včera po 2 týždňoch vyšiel na svetlo božie, aj to podlepený a s tým, že som myslela na Bonitu v kuse. No a nedoliečená rana, kde sa urobili tuším dve keloidné jazvy a XYta flegmóna v poradí, lymfodrenáž nefunguje a tak má sloniu nohu. Je to na houno, lebo chodenie bolí a státie zas totálne neprospieva tej zadnej. Na ktorej má novú ranu, v ohybe tarzu, taže to je tiež nie úplne dobré. No, bolí ho celý kôň proste.
Inak kožovité vajce občas vyprodukuje pani Brojlerka a to viem, že jej nejako nie je dobre, keď mala tie bazmeky v priedušnici a aj tepelný stres to u nej spôsoboval, jedno aj druhé sa vyriešilo, takže teraz znáša už normálne, hoci obrovské vajcia a nie denne.
Lohmany idú ako stroje, tie nezastaví v železnej dennej produkcii nič, zdá sa.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.05.2025, 21:07:39
Capo urcite dakuje.
Mno, caka nas poriadny maraton, ale hoci na drahe to bojovnik nebol, inak vyzera, ze je.
Boli ho vsetko, zatial.
Ale to preboli, casom.
Capo ma aj pribeh, ale je rovnako bolestny, ako Capove nozicky a ani sa mi nechce o tom pisat, lebo je to jedno, menej ho to boliet nebude.
A berie lieky, bez obav. Som prvy clovek, s ktorym za dva tyzdne vysiel von. Ze chodi, hoci kadeako, bol celkom sok.
To je test “chcenia zit”, mrcinka sa vyvlecie za stajnu na pruzok travy a to uz clovek pozna, s kym ma tu cest.
Pred mnohymi rokmi som tam vyvliekla Bonitu, ktoru sme rovnako ako rysavca ziskali darom a ktora tam doskakala o troch nohach. Priserny pohlad, stvrta noha ohnuta pod bruchom.
Potom sa rozhliadla a dala sa, skakajuc o troch nohach, skumat okolie. Dnes ma 29 rokov a beha ako gazela.
Capo zistil, ze v padokoch su kone a skriekal tak strasne, ze som skoro ohluchla 🙄 A pasol sa a chodil 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.05.2025, 21:33:30
Kone ju zeru celu, aj s tymi bylami hrubymi, velmi im chuti, to som bezne robila, ze som ju dole zlomila, nechala vysusit na slnku pol dna a dala im to a iba sa tak po nej zaprasilo.
Ale uz ma fakt nepalila, vtedy som im ju vlastne aj dala. Ked som to vyplela niekde vo vybehu, kone chodili, cuchali, chutnali a ked bola podla ich gusta, zdodli ju. Celu. Bez stopy.