Aktuálně: 1 851 inzerátů280 742 diskuzních příspěvků20 040 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 12.03.2026, 06:25:26 xxx.xxx.16.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 12.03.2026, 03:58:50

Ona a Flora mali rovnakeho majitela.

Esteru som poznala skor, bola zrebna. Nadherna velka biela kobyla.

Zrebit sa ju previezol do inej stajne, odvrhla to zrieba, bolo dysmaturne, chodilo po sponkach, no, mulica jak vysita. A hladali niekoho ku zriebatu.

Nasli mna, zriebatu sme zo skoly doviezli nahradnu matku, ta ho prijala, no nemala tolko mlieka, tak sme malu museli davat cicat k matke, to tolerovala, zrieba potom hned slo z boxu prec.

A toto trvalo 4 mesiace, ja som tam byvala, aj s kamoskou.

Vypiplala som to zrieba, hoci tam chodili veti prehlasovat, ze to je mrtvola. Bola som vtedy este studentka, ale tvrdohlava som bola viac, nez akakolvek mulica, heh.

Potom majitel priviezol aj Floru, ale “moja” bola Estera, na Flore jazdila kamoska.

Zo zriebata vytastla nadherna velka kobyla, zial mala mesacku, uz je uplne slepa, Estera jej nakoniec na sklonku zivota robila vodica. Zriebatu, ktore nechcela.

To su take pribehy…njn.

Horsana
Horsana 11.03.2026, 16:40:42 xxx.xxx.16.152

S majitelom k cudzim konom no problem, na Sihlu chodim rada do stada, napriklad, ale nie sama.

A su to male kone.

Horsana
Horsana 11.03.2026, 16:38:55 xxx.xxx.16.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 14:41:16

Mobily, njn…to neznasam, ked robia.

Horsana
Horsana 11.03.2026, 16:36:31 xxx.xxx.16.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:30:35

To som detom hovorila o otrave durmanom u koni, kde som bola, to bol masaker, aby vedeli, co ich caka, hehehe.

Ako isla zena so svagrom hladat manzela, majitela tych koni, ktory to cele nechtiac sposobil, na povalu uz rovno s nozom, taki si boli isti, ze sa tam obesil.

Jedna studentka sa rozplakala.

Nuz, zle sme si vybrali, ale co uz, musime vytrvat 😉

P.S. Vyhrala zmrzlina 😂

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:25:03 xxx.xxx.49.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:14:12

Ano, myslim, ze ano.

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:23:48 xxx.xxx.49.13

Mafia maká 😂

Na druhej fotke som tak putavo vykladala, ze cely cas pocuvala 😂😂😂

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:21:27 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:09:25

O zmrzline rozmýšľam. Veľmi tuho. Veľmi, veľmi.

Žiaľ, ja sa z toho potento a zajtra chcem prespať na planine, aby som v piatok mohla hľadať parohy, úhyny, túlať sa atď.

Meningitída je zápal tých obalov mozgu, asi chytil SkoroEinstein encefalitídu, zápal mozgu, že? A na horách kde, ako, prečo, ak to nie je tajomstvo.

Pýtam sa preto, že ja som dostala meningitídu v práci, od myší, vírus, ktorého meno si nedokážem zapamätať. A stačilo raz.

Keď som vyzdravela, okamžite som priniesla do stajne mačku.

A máme ju doteraz a myši nemáme 👌

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:08:33 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 12:52:47

On je neurologický, má ataxiu a svalovú slabosť, plus deficity hlavových nervov, nie hrozné, ale sú tam, na čo má nárok.

Ale mozog, to centrum, myslenie, pamäť, vnímanie okolia (mňa) a orientácia je na 120 %.

A to je extrémne zvláštne.

Aspoň niečo, skladáme skladačku.

A budeme konzultovať, len ešte krv a tak a na to sa ja dnes necítim.

Dnes štvornohý priateľ postieľka a čipse 🥰

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:04:53 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 12:45:32

Nooo, ako ktorý.

Flora ma doviezla domov vždy, z takých pérdelí sveta a aj po tme, že jej budem  navždy ďakovať. Zapla GPS a šla a nikdy sa nepomýlila, mali sme na to aj povel a oťaže na krku. Stará dobrá spoľahlivá Floriška. Zajtra to bude rok, čo odišla ☹️

To isté jej sparingpartnerka, norik x furioso, veľká tučná biela Estera, ktorú všetci považovali za blbú a hnusnú, lebo odvrhla žriebä. Tak som sa vlastne k tým kobylám dostala, bolo to 4.5.2004. To už ani nie je pravda….

Bol to jeden z najlepších a aj najkrajších koní, čo som kedy jazdila. To bola lásenka, ja som väčšinou chodila na nej a kamoška na Flóre. Tá ma tiež doviedla vždy domov, bez chyby, za akýchkoľvek okolností. Estera ešte žije, bude mať 29, alebo 30 rokov tento rok.

Aj Gomba vedela trafiť domov, lenže ona šla najkratšou cestou, čiže jej bolo jedno, či sa pri tom zabijeme a kríky nekríky, rigole, hocičo, ona musela ísť domov strážiť a hotovo.

Araby, u ktorých som pracovala, to bolo blbé jak troky, stará kobyla bola schopná zaparkovať v kríkoch, lebo tam končila cestička a stáť tam, že sme akože došli…boli to veľmi charakterné kone, to zas áno, ale ich orientácia v teréne bola NULA. Proste počúvali človeka, nepreberali iniciatívu.

Moje hucule a poníky zas majú tendenciu (ako ja) chodiť po zvieracích chodníčkoch, vyzerá to úplne ako tracky, či si vyšliapali na pozemku, takže možno si myslia, že to sú horse tracks, neviem. Vždy ich to láka, hoci evidentne vedú hore, do rokliny, alebo do pé, občas.

A keďže sú všetci zázračne schopní chodiť, zrazu, tak dúfam, že ich už čoskoro vyvlečiem na planinu. To som nemala vidieť, kam včera GARON vliezol, to on bol iniciátor a ja vám to zajtra odfotím, ak nezabudnem. To je neschodný terén na zabitie. Nie je tam ani tráva, nič, len skaly a kamenné valy a tŕnisté kriaky a strmák dolu netuším kam, lebo ak už by som si mala zlomiť nohu, tak radšej hore, je to tam krajšie 😀

Včera sa ma susedia pýtali, či som videla, čo je na koľajniciach. Asi vtedy mi začala migréna, lebo som myslela, že Fox, skoro som sa preventívne rozplakala.

Ale bolo to jelenča, už staršie, jedno z tých “kontajnerových”, oni nevyžierajú z kontajnerov, nemajú čo, ale odtiaľ sa v noci vynárajú a hopkajú pred autom, lebo tam majú chodník cez trať smerom k záhradkám, pri kontajneroch je veľká križovatka záhradných ciest (jednu z nich pôjdeme s Maxíkom v sobotu preskúmať, dúfam).

Fox neprišiel, no susedia ho zrejme prekŕmili, lebo dostal absurdné množstvo zvyškov z kočoniny (to je sulc po česky) a škvarky a mačacie čosi. Líšky som včera nepočula…

Dnes je deň na kómu.

A čipsy. Budem to ľutovať, ale dám si čipsy, ha!

Horsana
Horsana 11.03.2026, 12:32:38 xxx.xxx.49.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.03.2026, 11:41:44

Pomoooooooooc 😲

Horsana
Horsana 11.03.2026, 12:32:14 xxx.xxx.49.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 08:16:28

No, spravila som vecer uz houno, odkvecla som ako malokedy, zial mi koncia 4 studenti s DP a BP. 

Ani som to neotvorila….

Nuz, mooozno dnes.

Inak Zoranova pamat a orientacia v priestore ma sokuje. Dnes odviedol studentov presne tam, kde sme boli vcera, lebo je tam vyborna trava, vybral si presne tie iste priechody medzi lavickami, co vcera a on to je celkom labyrint.

Dokonala pamat a orientacia v priestore (bez Mapy.cz, hehehe).

Co sa rata do neuro nalezu. Centrum funguje. Aspon nieco.

Horsana
Horsana 10.03.2026, 23:18:41 xxx.xxx.234.77

Mna si na viniciach adoptovali horni susedia.

Tak, ako si srdecni a extrovertni ludia obcas adoptuju introverta, ktory tykanie a vesele pozdravenie sa, ked prechadza okolo povazuje za peak komunikacie.

Ma to mnozstvo vyhod, okrem ineho aj v podobe roznych domacich produktov, na ktore ma nalakali aj dnes, lenze dnes ma zavliekli dovnutra a tri hodiny mi nakladali na syna a nevestu, co ma kvoli nim fakt mrzi, ze nejako nevedia spolu vyjst, momentalne.

Co ti dvaja ludia za 54 rokov zivota stihli prezit, z toho by som sa ja davno zblaznila, ako, suseda je z polskeho pohranicia, nadherna krajina, ale zivot tam musel byt peklo, cim sa ona netaji. Tam k vypoctu vztahovych patologii chyba snad uz len vrazda a aj to si nie som ista.

Takze, ano, hladat parohy a kempovat po hustinach s Mr.Jazvecom ma extremnu vyhodu v tom, ze tam nie su ludia. Ziadni ludia. Absolutne ziadni ludia a nikto tam nerozprava, max tak ja sama so sebou.

No nic, idem si dat cosi na migrenu a Lexaurin a naplanovat vikendovu turu s prespavackou hore, pretoze moja socialna bateria sa riadne vybija.

Uf.

To len na margo toho, ze kde beriem energiu.

V tichu, v lese, pri konoch, osamote. 

Tak to je. To ma neunavuje. Ludia ano, hoci ich mam rada. Njn.

Good night😴

Horsana
Horsana 10.03.2026, 17:45:06 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 10.03.2026, 14:01:21

Blahozelam k navratu do normalu 💪

Ako si clovek uzenie taky zapal?

I odviedla som svoje ubohe konicky do vybehu. Nuz, poniky vosli, hucule nie.

Po nejakom case Garonik usudil, ze by bolo vhodne sa vydat na prieskum do skalnatej rokliny, lebo zrazu su skaly a skrapove polia pre jeho kopytka to prave. 

To zaujalo uz aj Gustava, ktory hravo podliezol pasku a cvalom zmizli kdesi v neschodnom terene. Ja som ostala s Nehou na vazaku sama, ta, kedze sme kamky, po tych troch chujoch ani nehlesla a pasla sa spokojne dalej.

Po nejakom case vycvalala Liska, ladne preskocila cez nejaky krpal, za nou Gustav a v kluse potom ako posledny sudovity Garonik, ktory to skocil z klusu ako by mal za sebou 1000 hodin skokovej gymnastiky.

Valachy si zrazu spomenuli, kde sa vchadza do vybehu, wanna be arabsky plnokrvnik Liska nie a predviedla tam take toco, ze som len cumela. Bola nadherna, ona ako je obrovska, tak sa hybe krasne, ale ako sa ide do vybehu, to pozabudla…

Ale na vazaku okolo krku sa dala ukecat.

Clovek ich setri, chrani, opatruje, raz je prilis hlboko, potom tvrdo…a ti kokoti sa vyberu do rokliny, kde sa zabijete po troch krokoch na prieskum…chjo…

Asi je tu jar 😂

Horsana
Horsana 10.03.2026, 17:33:36 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 10.03.2026, 16:54:52

Mnooo, nie 😂

Horsana
Horsana 10.03.2026, 13:43:17 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.03.2026, 13:36:21

No jasne.

Ja sa u hygienikov, alebo sestier ani nesnazim o rozpoznanie, som rada, ze vobec najdem spravnu cvicebnu 😂

Horsana
Horsana 10.03.2026, 13:15:50 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.03.2026, 08:39:28

Je nas viac a do 15:30 je tu denny lekar, ak prave neuci 😄

Horsana
Horsana 10.03.2026, 13:12:39 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.03.2026, 13:10:01

Mul proste.

Dnes je chladnejsie a fuka, tak je husty.

Prave sa bezostysne vycural pri lekarni 😂

Horsana
Horsana 10.03.2026, 13:10:21 xxx.xxx.234.77
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.03.2026, 08:53:07

😂

kometa- ja som taka rada, ze v tom nie som sama 😂