Aktuálně: 2 745 inzerátů262 307 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 26.04.2025, 22:46:43 xxx.xxx.80.9

Jo, jo, poprvé v životě jsem byla v nemocnici…když měl taťka infarkt. Vůbec jsem netušila, jak to chodí, maximálně tak z ,,Nemocnice na kraji města"😏Kdybych tehdy, v 25letech nebyla vyjukaný, k smrti vyděšený mimoň, možná by taťka mohl přežít, kdyby jsme ho nechali převézt jinam. Pak za cca 15let babča se slabšíma mrtvicema a to už jsem tam jinak dělala pořádky. Přijdete tam, babča totálně mimo a dehydratovaná: ,,ona nám babička nespolupracuje, nejí, nepije…" A ste normání?!? Vždyť je kuva po mrtvici! Krom toho jsme zjistili, že ji zacévkovali, aby ji nemuseli měnit pleny a nacpali do ní diazepam, aby neotravovala - říkala paní, co tam ležela s ní. Takže jsem podepsala revers a frčela domů. ,,Ona tu má ale napsanou rehabilitaci". Hmm, nasrat vám na ni, my si ji zrehabilitujem sami. Doma jsme vysadili oblbováky a krom zánětu močových cest, co dostala po tom blbém cévkování, byla za dva dny pobytu doma naprosto normální. 

lesnizinka
lesnizinka 26.04.2025, 15:54:36 xxx.xxx.80.9

Tak teď jsme to Bobi domotaly úplně. Čirůvka NENÍ žampion. Žampion je pečárka🙂

Už vím, na co jsem chtěla reagovat. Ty jsi to ,,šumění v hlavě" ještě žádnému doktorovi neříkala? Vždyť prvního doktora by napadlo, že máš tinitus. Nešumí ti v hlavě, ale v uších(jako v hlavě to jen vypadá) No, ono je to jedno, léčit se to nedá a nepotěším tě - jen se to zhoršuje😏Moje mamka to má asi 8 let, ta to má určitě od krční páteře. Teď to začalo i tetě, té našli zůženou cévku v uchu, musela jít, začala se jí i motat hlava. I kdyyyyž: mamka má asi rok ,,Otíkovy" sluchátka na telku a od té doby se jí tinitus malinko spravil, ty zvuky přímo do uší(do hlavy😉) jí jako by přebily ty šumy. 

Kometko, jako nemocnice, ne psychiatrická léčebna? A kde jste se tam probůh ocitnula? To jste jako ze severní Moravy putovala do jižních Čech a skončila jste v kroměřížské nemocnici? Jste si cestou zvrkla kotník, že?!?😜

lesnizinka
lesnizinka 26.04.2025, 10:17:42 xxx.xxx.80.9

Ty jo, tady se plánují návštěvy z Prahy😲já teda takticky mlčím😇Za jedno nestíhám, za druhé Bobi víš, jak nesnáším nemocnice, mě už jen pouhá představa, že tam jsi je strašně nepříjemná. A to ty to bereš v pohodě…což já teda vůbec nemůžu pochopit😲Jedna noc a bylo by snad po mě😏

Holky, Morava nejsou nemocnice v Praze…i když se vybavením pomalu zlepšují. A co se týče zdravotnictví, v prvé řadě třetinu nemocnic zrušit, nemusí být v každé prd…jedna, co stejně nestojí za nic. Personál…no, to je teprve problém, když sestry a dokonce ani doktory, ta práce nebaví. Kdysi to dělali lidi jako poslání, pomoc nemocným byla pro ně ta priorita. Teď jde jen a pouze o peníze, ty co v té práci mají smysl života, by na prstech jedné ruky spočítal…

lesnizinka
lesnizinka 25.04.2025, 22:43:22 xxx.xxx.80.9

Pardon, u nás se neříká houby, ale hříbky, ať jsou to praváky, bedle nebo třeba ty májůvky. Napala jsem hříbky, aby si někdo nemyslel, že jsou to třeba kytky😉 Toliko ke mě a jdu číst zbytek🙂

lesnizinka
lesnizinka 25.04.2025, 15:03:12 xxx.xxx.80.9

Hm, tak super🙄 Bobča ale bude potřebovat tak nějak celodenní péči, pomoc. Blbé je, že je bez výtahu, tak se na vozíku stejně nikam nedostane😕Prostě do té operace, by se nedostala z domu?!?😲Bobčo, už jsi nad tím přemýšlela, jak to do té doby budeš řešit?

Kdo to znáte(vyjímečně nemáme v rodině nikoho , kdy by těžce marodil s páteří, vlastně ani lehce, jsem asi první, kdo teď má problémy) takže jak se tohle při té operaci řeší to, co má Bobča, když ploténka je takřka fuč? Jsou nějaké umělé? Zdá se mi, že jsem někde četla…

Hlásím, že namrholilo za dva dny 2,8mm😈Jediné pozitivum…na houby to stačilo, vyskočily májůvky. Ráno jsem šla okruh, když mrholilo, pak začalo ještě trochu víc(na měrce se to ale nijak neprojevilo) tak jsem si říkala, že půjdu, i kdybych měla být mokrá jak myš doufaje, že včera se hnaly ty bouřky, co nás parádně obkroužily, tak tam snad nikdo nelezl a dneska tedy mrholí, tak žě snad taky ne. A rychtyk! Pčividně jsme byla první, hřbečky na mě vykukovaly z trávy, já jsem byla v sedmém nebi, to jsem už dlouho nezažila, aby jich vyskákalo tolik. Jenže jsem spěchala, Tom odjížděl do práce, tak vyvolával, kde jsem, ať už jdu, takže jsem některá ,,kola"povynechávala(zůstane ostatním🙂) Byla jsem naprosto promáčená, sice jsem si vzala galoše a kalhoty, nahoru, protože nebyla nějaká zima, jsem si vzala jen tričko a šusťákovou bundu na to mrholení. Jenže mokrá, už celkem vysoká tráva, ve které navíc lozíte po kolenách🙄(první jsem se snažila ve dřepu, ale dvě hodiny to nikdo nevydrží, posunovat se jen dřepačky) v galoších mi čvachtalo 5cm vody, kalhoty jako bych spadla do půl stehen do potoka(voda ze mě tekla jak z vodníka) rukávy na té bundě promáčené až po ramena, takže pod tím holé ruce zmrzlé - nadávala jsem si, že jsem si nedala alespoň triko s dlouhým…no slunko nevyšlo a v jednu dobu začal podukovat studený…to mi začala být už sakra zima, jenže to je jak droga😜když máte vidinu těch dalších kol, co jste ještě neprolezla - nemůžete přestat😜No jo, nakonec mě odehnal ten Tom, jinak bych tam asi lozila doteď😏 Našla jsem dvě velké misky, to je tak pro domácností, co roznesu. Tom sice brblá, že chce ještě jednou polévku a omáčku…já jsem už počítala jen s polévkou. Jedna sousedka má nemocného syna a té jsem dávala vždycky, staří sousedi nahoru už nevylezou, tak těm taky dávám vždycky, tcháni a mamka ještě neměli omáčku a pak mi mamka hlásila, že strejda přinesl už před tím ,,deštěm" a ty už byly všechny červavé, nevybrali z toho nic…takže jim dám taky. 

lesnizinka
lesnizinka 24.04.2025, 16:18:35 xxx.xxx.80.9

Jo a kdyby někdo pojal podezření, že u nás pršelo…ne, u nás za tyhle dva dny, kdy už pršelo zřejmě všude, nespadla ani kapka. Naposled nějakých 5 neměřitelných tuším v pátek to bylo. 

lesnizinka
lesnizinka 24.04.2025, 12:23:28 xxx.xxx.80.9

A hele, Bobeš👍Pátek se ti blíží, no jsem děsně zvědavá, co ti neurolog řekne. Je totiž dost divné, že po tak dlouhé době a různé medikaci pokrok takřka žádný. Takže co jiného, než operaci, by tak ještě mohl vymyslet??

Já lítám od práce k práci a stále nevím, co dřív. Tímto se omlouvám Dáje…Dájo, vidím to bledě😟 Já vím vy ste to tušila😎Až bude volněj(pořád mám vizi, že někdy bude😉) bude zas vedro na zázení kytek, to by ste neuzalévala a psala jste, že půjdete s kolenem…vidím to fakt na ten podzim😔Je mi stydno🤭 ale prostě fakt nestíhám. Jsem pořád o pár týdnů ,,za přírodou"😕Za chvíli bych měla okopat zeleninu, co leze, jenže první musím postříkat pýr, co má už 20cm. Hlásí pršet už druhý den, no asi si můžem nechat zdát, ale stříkání prostě neriskuju. Zbývá mi vyčistit dva záhony ostříhaných perovskie, vykopat krumpáčem tři trsy travin a až pak můžu pozametat cesty a chodníky…takže konec stále v nedohlednu. Doufám, že nebude mrznout, protože mám nádherně nakvetlé vistárie, až rozkvetou určitě nafotím. Asi se mi je povedlo dobře ostříhat, či mírná zima nevím, ale mají nasazený milion květů🙂

A ještě se ,,pochválím". Jak jsem sem určitě někdy v zimě psala, papriky a rajčata jsem si vysela s velkým předstihem, že je pak dám brzy do skleníku - než rajčata půjsou ven. Už za oknem nevím proč, ale byli to chudinky naprosto vyzáblé, ale jsem se utěšovala, že ve skleníku zesílí a ven jako vždy, už půjdou hezky i s plodíkama. Ještě za tím oknem jsem je přesadila do kupovaného substrátu a větších kelímků. Než jsem je pak asi za týden odnesla do skleníku, byly pořád děsně pokroucené. A místo toho, aby se začaly drchat, tak jsou čím dál tím horší, ty nejnovější lístky se kroutí úplně do kuliček. Mám normálně podezření, že ten substrát byl kontaminovaný roundupem. Kdysi jsem viděla obrázky rajčat, které někdo vysadil do kompostu, kam dával plevely postříkáné roundupem a vypadaly nějak takto. A já je ještě schválně sadila do kupovaného, abych je měla zaručeně krásné a silné a nic mi je nepodežralo(z mého kompostu) Takže jsem dost nasr.., ono se to snad zdrchá, jenže jak jsem chtěla mít úrodu v předstihu, tak spíš budu ráda, když nějakou mít budu. V tuto chvíli, už měly mít rajčata nasazené plodíky…a mají sotva 40cm👎tyčková🙄Papriky ve skleníku se jakž takž vzchopily, plodíky už mají, jen musí vyrůst a rostliny zesílit. Okurky hadovky jsem sklízela doma, v květináči, tak jsem je s jednou velkou okurečkou přenesla vysadit do skleniku a tam ji podkopal hryzec. Tedy ony byly dvě, jedna se snad zdrchá, ta druhá ale byla podkopaná úplně, tu jsem vytáhnula bez kořínků. Ten plodík(co jsem měla raděj utrhnout dřív, menší) ten chudák změknul na hubku, včera jsem ho vyhodila. Takže toliko mé snahy o zahradničení😏

lesnizinka
lesnizinka 22.04.2025, 16:44:02 xxx.xxx.80.9

Hlásím, že lítám mezi zahradou a májůvkama(ty rostou nad náma - nahoře nad pastvinama) Takže ráno 3km, po snídani jsem ani nečumla sem a letěla nahoru, na kopec. Málem jsem se tam nedoplazila, být to a 20m dál(výš) tak padnu🙄Prostě furt kondice 00 nic😠  Břišáky mám(cvičím na ně) ale pod špekem stejně nejsou vidět - to beze srandy👎10000 kroků mám už teďka a do večera ještě nějaké přibudou a výsledek nic. Nehubnu, kondici nemám. Jsem úplně pokažená🤔😛A houby samozřejmě zpracovávám😉 takže včera polívka, dneska omáčka. Zbytek jsem rozdala mamce, tchánům a sousedce.

A Bobeš se taky neozývá, nepíše mně, ani sem. Už včera bylo hezky teplo, dneska taky, jen zase otočil vítr(teda  včera nebyl) a pofukuje sice mírný, ale studený severák. Takto se pracuje u nás😉Viktín z kamene sleduje asi žáby(foceno se zvětšením přes okno v kuchyni, takže trochu ,,rozbité") 

Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 16:02:15 xxx.xxx.95.58

Možná v zologické. Vůbec jsem netušila, že jsou i u nás, i když by člověk musel zrovna v těch místech bydlet. 

Jinak…viděli jste? Nikdy bych nevěřila, že je to možné😲https://zaplzni.cz/drama-na-komine-capa-unesl-nocni-dravec-primo-z-hnizda-ale-pribeh-ma-stastny-konec/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:51:31 xxx.xxx.95.58

Eli, teda typický příklad člověka, který sportu totálně propadne(a ještě tam jde uštvat i pejska😏😜) Šílená, fakt, že jo, já si to nedokážu byť jen představit😲Včera půl dne sezení na návštěvě na zadku. Ráno skoro půl hodiny cvičím (20-25minut) posilovací, protahovací, dřepy, výpady atd… pak se nachystám a jdu na okruh rychlochůzí ven, 3km. Dneska po té včerejší sedánce, mě tak v polovině bolely stehna, až jsem zjistila, že zpomaluju a musela vědomě zabrat. Jsem zřejmě jediný člověk na světě, který tréninkem podává nižší a nižší výkony🙄Chodím dva a půl roku. Denně. Vyjímka je jen, když jsme na cestách. 

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:43:24 xxx.xxx.95.58

Niki: nemusíš tak vyčesávat😛 Já teda určitě nemusím taky🤪Ano, po slezení z pásu se trochu chvíli hlava motá, vždyť ti přece ,,ujíždí" podlaha pod nohama a pak zase ne. Chvilku trvá, než se s tím tělo srovná. Tak hlavně konči s tím, že se pořádně vyšlapeš a končíš na nejnižší rychlosti, kdy se pás už jen šourá. 

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:36:26 xxx.xxx.95.58
Fíkovnice:

No…a že odešel Franciscus na Velikonoční pondělí, mi přijde zvláštně symbolické (vím - věk, nemoci, ale i tak…).

Měla jsem jej ráda…😢

Nemůžu říct, že bych ho měla nějak ráda, tedy spíš jako člověka, nejsem věřící. Ale ze všech příšerných papežů minulosti byl nejnormálnější. Oni takto staří a nemocní lidi, si to umí tak trochu zařídit, přivodit sami. Myslím, že jemu se myšlenka umřít na Velikonoce líbila, stav špatný, tak proč neumřít na Velikonoce, že?

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 11:09:41 xxx.xxx.95.58

Čau holky, u nás dneska takový příjemný den, sluníčko napůl, ale hlavně, že nefučí, za tři týdny neustálého vichru už jsme toho měli plné zuby. Takže hezký den přeju i vám👍My jsme vždycky v pondělí vyráželi se psy někam na výlet do lesů, mimo civilizaci - nesnáším opilce, takže Velikonoce jsou u nás zrušené od mých cca 16let😎Za chvíli vyrazím do zahrady, něco vymyslím, třeba jen vyrýpu pampeluchy z kytek(myšleno aspoň někde) a vyčerpám zase nějaké ty kaly z jezera - mám to vychystané. Niki, příští týden má být ještě chladno, ochlazení, tak nemusím kobču dočista😉

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 15:47:52 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2025, 14:49:22

No co, alespoň je sranda🤪

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 14:44:43 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2025, 12:59:25

Jani, píšeš bez brejlí?!?😜Máš to přesně jak já, když píšu na mobilu, spěchám a nezvětším si to, abych to po sobě přečetla😉 No nic, uklízela jsem, pořád prskalo. Ve chvíli, kdy jsem se vychystala ven, začalo celkem pršet. Ve chvilkách, kdy nepršelo, jsem podběrákem lovila žabince a nakrmila rybky. Jen doufám, že okounci, ti moji miláčci, nevlezli někam k tomu čerpadlu😲 Oni jsou strašně zvědaví. Dneska není slunko, tak je ve vodě právě nevidím🙄i kdyby tam v pořádku byli. Šla jsem do domku bráchovi pro pilu, a posbírala jsem ve skleníku slimejše pro sousedky slepičky. Když jsem koukla na nádrž na vodu(v noci napršelo 8mm🤔) tak si říkám: do večera má ještě prskat, co kdybych tam nainstalovala svod konečně?? Tak jsem tam vylezla(dvakrát, nevzala jsem si jistící šroub🙄) tak mi to ani tak dlouho netrvalo, mohlo to být už sakra dávno👎Vzala jsem pilu a slimejše a šlapala k sousedce. V půl cestě leják, normální pršení. Já byla šťastná jak blecha, že jsem tam ten svod dala👍😀 Což mě přešlo po návratu domů, protože jsem si uvědomila, že jsem nezavřela dole ventil(kohoutek) debílos😠Tak jsem letěla v dešti..už převlečená na doma do šortek, jen jsem si nazula žabky, dozadu to utáhnout. Jasně, už to bylo doteklé do výšky kohoutu a valilo to do odpadu. Naštěstí asi za hoďku přišel lijavec ještě větší. Sice krátce, ale pršelo dost, ne jen smoklení. 

Bobi to nase.e viď?!?😏Ještě, že máš fůru času to spisovat znovu😜

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 10:50:31 xxx.xxx.95.58

Zatím se nikdo neukázal, takže dopíšu co mi na jazyk přijde 😉Tak ne, že by mi práce ubývala, ale úspěšně si jí přidávám😏Předevčírem jsem stříhala růže, v šortkách, takže večer jsem měla nohy samý šrám, tak nějak není místo, kdy bych neměla👎Ukazovala jsem Tomovi: au, au mám dopíchané celé nohy! Hmm…a nic. Ukázalo se to ale hezky ráno, jak zbytek kůže zblednul a škrábance hezky zrudly. ,,Proboha, to co zas máš!?" Tak ani jsem ti to večer neukazovala, žééé?!? Takže včera jsem místo dodělání růží přitáhla z domku litinové čerpadlo do jezera, nainstalovala hadici savici a jala se čerpat bordel ze dna, protože ještě není nijak teplo(jo, je, ale bude hůř) a jezero je zažabincované až hrůza. Jenže Tom měl tenis a ono je potřeba, aby ho na laně tahal z každé strany jeden - posunoval prakticky středem jezera, kde je logicky bince nejvíc. Jeden provaz se mi povolil po chvíli…a čerpadlo ho nasálo. A bylo dočerpané👎Naštěstí rozmontování nebylo až tak složité a já jsem pak vykoumala omotávání provazů - tam za kus dřeva, tam za zahradní kolečko, aby se mi neprověšovaly. Bylo to náročné, lítala jsem asi tisíckrát kolem jezera, ale něco jsem vyčerpala. Je to tam - po Velikonocích budu pokračovat. Dneska fouká nejmíň za dní a já potřebuju ještě shrabat a odvézt poslední zesekané rostliny…co se snažím už těch 14dní, ale za jedno fučelo, za druhé stejně nebyl ani čas - pořád se dělalo něco jiné. Niki, mám po půl záhonech(kytek) rozplehněný ostružiník a musím to prolézt z postřikovačem a štětcem(už asi třetí rok po sobě, nějak bez výsledku👎) aby se nešířil dál a dál. V tom větru to nešlo, teď zas prská, dopadla bych stejně jako ty😏Každý den přilezu domů po 20h, předevčírem v půl deváté, včera bylo zataženo, tak byla tma trochu dřív a jak jsem si myslela, že však barák uklidím večer…tak asi těžko, protože právě,,večer" už není v 17h, což by se mi teď zrovna hodilo😉

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 07:39:45 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.04.2025, 19:08:32

Nikiško, tom běhá pravidelně, denně - venku by ho ofouknulo. Já jsem běhala před pár lety: tři kilometry 4, 5 a byla jsem čím dál horší, fyzicky jsem to nedávala, moje kondice nešla nahoru, ale dolů, nateklo mi břicho vodou…Tak jsem toho nechala a teď už jen chodím, 3 rychlé kilometry ráno. Když leje, což je u nás jednou za 10let, jdu to odchodit na pás. Pohoda, nevím kde ho máš, my před ním máme telku, takže se zabavíš a ujdeš(uběhneš) jako nic😉Slepičky určitě vyfoť👍Se sžíváním nové-staré je to vždycky potíž, mamka je chodívala profackovat snad měsíc😏Pak písnu víc, musím cvičit🙂

lesnizinka
lesnizinka 17.04.2025, 16:39:39 xxx.xxx.95.58

Tak Bobča vzkazuje, že stále se moc nehýbá a chodí v předklonu. Tři kapačky denně + nějaký oxy…Bohužel, neurochirurg bude až příští! pátek, takže si tam hezky pobude…Jsem jí říkala, že něco takového si ani neumím představit…tedy já, co v nemocnici nebyla nikdy a jen doufám, že to tak i zůstane. Ale jo, usoudila jsem, že když se nemlže hýbat, je sama, tak je to vlastně jedno ba naopak…postarají se o ni. Má noťas a jak bude jen trochu schopná, tak se připojí. 

Jani, krom toho slibu (a hermelínu, jak píšeš) vůbec netuším, co ta funkce obnáší?😏

lesnizinka
lesnizinka 16.04.2025, 17:27:06 xxx.xxx.95.58

Aha, to mě mrzí, snad bude líp. A třeba ji vzpruží vnučky svatba🙂prarodiče to myslím prožívají víc, než rodiče🙂

Bobča zatím neví nic, stav…snad o malinko lepší, ale žádná hitparáda zatím🙄