Aktuálně: 2 629 inzerátů263 645 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 11:29:58 xxx.xxx.88.30

Všichni svátkujou?🥳 K tomu jen písnu. Včera mi Tom říkal, že dnes se budou sekat trávníky…já nic. Ráno jdu, všude ticho, dědina jak po vymření, ani mi nedošlo, že Pila nejede. Dumám nad tím, že mu musím říct, že si musí první někam vyvézt velké kolečko - je plné mechu a šutříku z cesty - co jsem nazmetala. A tu mi dojde, že jsem včera mluvila se sousedem, co má zase za směnu, když v poledne pracoval…a prý je zase po noční(mi připadlo, že vždyť teprve byl onehdá) Aha…tak to snad Tom se sekačkou nevyjede dřív, než se soused probudí, to by bylo neohleduplné👎Musím mu to říct. To už jdu naší ulicí a muž jedné sousedky, co pracuje v Praze je doma(má tam auto) a koukám, za oknem se mihne ona. Jééééžíííššš…já jsem debil, vždyť ono je dnes volno, svátek! No tak to s tím sečením vůbec není dobrý nápad🙄

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:55:26 xxx.xxx.88.30

Dneska jsem se nakrknula a šla už konečně pozametat tu cestu. Ano, tu cestu, o které to píšu už asi dva měsíce😏Nemyslela jsem si, že to zvládnu(lýtka namohlá, záda bolí imrvere)  ale dometla jsem to až k baráku, zítra musím kolem studny a dopředu, ale to už není tolik. Horší chodník, ten je naprosto šílený. Všechno, okraje cesty, vepředu celou, protože plevely rostou mezi kostkama pohustu - musím postříkat👎A ten chodník prakticky komplet. To zas bude na ,,svatého Dyndy"🙄 Ano, hlavně, že vistárie jsou nádherné, ale všude jinde neskutečný bordel. Nestíhám fakt ani ň. Každý rok si říkám, že ten další, si to všechno mnohem líp zorganizuju a budu to mít krásné od jara do podzimu. Ne, prostě to nejde. To je odpověď pro ty, co se ptají, či dumají, že to nejde stíhat…ne, nejde. Potřebovala bych, aby mi Tom víc pomáhal, jako kdysi, ale on si prostě taky pořád vymýšlí projekty a čas nemá, taky nestíhá, ani to svoje👎Odpoledne jsem plela a zalévala skleník, vyrývala pýr na poli, snad zítra rozjedem čerpadlo a zalejem zeleninu, kterou musím pak vyplet, nebo ji v tom plevelu už nenajdu. Všechno by chtělo obejít s křoviňákem…ale nevím kdo, kdy🤔

Jo Buggyro jsem si vzpomněla: vistárie jsou jedovaté. Akrom toho, že jsou tak krásně letos nakvetlé, každá trochu jinak voní, nejvíc kupodivu ta plnokvětá(většinou to u kytek bývá naopak: jsem nejkrásnější, tak už vonět nemusím😜)

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:40:17 xxx.xxx.88.30

Bobča vzkazuje: injekci jí dnes píchal ten doktor, co tu první. Sice si pak necítila nohy, ale následně dost zlepšení, ale nechce to zakřiknout. Podrobnosti písne zítra. 

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:37:26 xxx.xxx.88.30

Škoda, žes brouka Niki nevyfotila, ale to říká ta pravá, mě nenapadne vyfotit absolutně nic😏Čumím na kde co, ale nevyfotím🙄Niki a nad těma dvířkama teda neuvažuješ? Mamka frflala, že na co a bla, bla a teď je maximálně nadšená, nemusí tam letět otevírat, zavírat. Stejně jako ty, tam jít musí, ale nelimituje ji ten čas. Já jsem koupila tyto: https://www.fencee.cz/cs/p-273-automaticka-dvirka-ke-kurniku-na-adapter-230-v

Zrovinka dneska byla mamka dokupovat pipiny, koupila tři, takže teď má 9. Koupila černostrakaté, jsou prý už větší a oprsklé. Ty předtím, když přivezla dřepěly v kurníku a nechtěly ani ven, bály se. Tyhle hned s nadšením vypochodovaly na dvůr hned, že by i něco pojedly…😉

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 23:05:04 xxx.xxx.88.30

Holky, měla jsem nachystané psaní a přeposlala jsem si z mobilu fotky k uložení, jenže nám už druhý den nějak blbne připojení, takže jsem to tu měla rozepsané někdy od 16h a poslala to konečně, až teď. Mezitím mi psala Bobča a psala, že to dá i sem, takže zpětně čtu co. Přesně totéž jsem jí říkala já, že má zkusit oslovit jiné nemocnice. Prý to není tak jednoduché. Tak určitě není, ale zkusila bych to. To, že je vypsaná už na dom, čtu až tu. Nějak se dobelhá do bytu a bude tam půl roku zavřená? Snad by bylo lepší někde, kde s ní teda zkusí ty rehabilitace, co Bobi?

Teda Nikči, u tvého psaní se vždycky člověk pobaví co ty všechno vyvrbíš😜Liščátko jsi měla vypustit jen za roh, mamka by si ho vyzvednula. To je přesné s těma ostružinama😏 Já tak hodila tlamu na jaře, než byly posekané v zahradě. Tam naštěstí asfalt nehrozí, akorát jsem byla celá doškrábaná, přistála jsem v nich. Jo vlastně slepice. Hmm nevím, ale taky se nám to stalo, že jiná barva😏 se chovala jinak. Možná to bylo spíš tím, odkud pocházely. 

Matury jdou mimo nás, maturoval jen bratránka syn na Slovensku, to vám asi nepomůže a zprávy nemáme. Tak nějak se všude prezentuje, jak jsou děcka stále chytřejší…ale skutečnost bude zřejmě poněkud jiná. Takže ne, nebudem na ně klást větší požadavky, aby sme tu Evropu dohnali, bo jsme stále ve vzdělanosti dětí někde na chvostu. Takže co se teda v té škole učí, když nejsou schopní pochopit text? Nemohli by se tedy učit chápat text? Jak chtějí dál fungovat v práci? Budou mít maturu, všichni chtějí na výšku, ale můžou dělat tak maximálně dojičky, tam nic složitého chápat nemusí, že?

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 22:32:12 xxx.xxx.88.30

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První fotky jsou pátek, čtvrtá sobota ráno a poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 11:23:27 xxx.xxx.88.30

Nóó, tak moje těšení se, bylo poněkud předčasné😏Už od včera večera jsem měla totálně ztvrdlé lejtka, protože den předtím jsme navštívili hotelovou posilovnu, Tom šel na pás, který tam byl jen jeden, já na orbitrek, protože jeho by bolelo vadné koleno. Zpočátku mi to moc nešlo, ale nakonec jsem se chytnula, vyladila ten pohyb 😎 a už mi to šlo. Na konci jsem si ale necítila lýtka a ruce(ramena). Tak jsem si říkala, že super, že jsem alespoň namáhala i partie, které tak často a pořádně nepoužívám😉K večeru pak ještě na tůru a včera už jsem sotva lezla. Myslela jsem že to dnes poprotahuju a rozchodím. Leda prd. Obchůzku jsem obkroužila dost podivným způsobem, kroutila jsem se u toho jak zombík ještě, že prskalo a lidi byli zalezlí😜Mám totální problém udělat krok, ale stejně poprskává(doslova, nepřibyla ani setina milimetru) Tak si jdu pozašívat hadry🙂

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 07:40:39 xxx.xxx.88.30

A Nikča nepíše, o Coudas ani nemluvě…Ještě, že sem tam mrknou i další holky. 

Včera mělo pršet. Hmm, tak ,,pršelo"🙄0,8mm. Jak asi chápete, poznat to není..nikde. Vlastně jo, na trávě je rosa. Momentálně je zataženo, 7st. Tedy na to, že je zataženo a tím pádem nehrozí přízemní mrazíky, což je super, by mohlo být o fous teplej. Asi mi bude i v mikině zima, ale konečně zas na obchůzku už se těším👍

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:48:55 xxx.xxx.80.233

Bobajz vzkazuje, že po injekci je totálně hotová, nefungujou jí nohy, necítí si spodek a jde si rovnou lehnout(psala odpoledne, ale my jsme byli na cestě) Zítra by to mělo být v pořádku, jí říkali. Tak se ozve, až se vzpamatuje a začne fungovat.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:45:56 xxx.xxx.80.233

Jo, jo, Orionko, to je přesně ta naše teta. Už jsou v důchodě, dokud chodila do práce, ještě to bylo dobré. Pak…vypila demižony slivky, co byla u babči ještě po dědovi…a nalila tam vodu. Brácha to zjistil až po letech, když ji šel ochutnat, že dá vzorek na košt😜 No nedal, nebylo co😜Jen co strejda někam odjede, skáče na kolo(ona, co má neuropatii a vůbec nemůže) a valí do sámošky, k Ťongovi, prostě všude, kde se dá chlast nakoupit. Za dva dny vyleze na dvůr a má modrou hubu, rozseklou bradu…sletěla ze schodů. No, zatím se nezabila.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 12:22:11 xxx:xxx.3687:dd0c
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.05.2025, 10:27:58

Plno lidi, na otazku, proc pijou, kdyz vam tvrdi, ze jim to ani nejak nechutna odpovi: no kdyz tu pijou vsichni, nebo: pripadal bych si blbe…Ja proste reknu: ne, nepiju. A zrejme dost jasne, kdyz se nikdo ani nevyptava proc ne a bla, bla…Pokud by se mne prece jen nekdo pokousel ukecavat, tak se teprva zatnu…i kdybych minutu pred tim uvazovala, ze bych si treba neco dat mohla. Takze treba tohle je o te zasadovosti(uminenosti?😉)

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 10:24:15 xxx.xxx.132.81

Ale Nikca nepsala, jak je se slepinama na tom, nebo sem to  prehledla? Na mobilu mi to nejak blbe nacita, asi slaby signal, notas mi chcipnul uz vcera🙄 Nabijecku jsem nebrala, ze co budu tahat, kdyz ma Tom, jenze ta jeho na mobil nenabiji muj notas, ze je slaba. Pujcili sme na notas na recepci a ta jakbysmet🤔 Jedem domu, tak uz vydrzim na mobilu. A pozor, nejsem uplne zaprisahly abstinent, letos uz jsem mela 2 michane drinky! A to je teprve kveten😉 Tom si dal zakusek, ja jsem byla nejaka preslazena, tak jsem si dala ten drink.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 08:35:46 xxx.xxx.132.81

Aha, Bobes opich jeste, ze ste to pripomnela👍A uz doufam bude behat😉

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 21:23:59 xxx.xxx.132.81

No prave. U nas chlastal nejaky tatkuv stryc. Jeho otec ne, jeho bracha, tedy muj strejda ne. Ale upili se oba jeho synove, problem s alkoholem, i kdyz nebyl vylozene ochlasta mel i tatka a ma i bracha. Bracha je na tom zatim nejlip, taky neumi rict ne, jak tatka, ale neopiji se do mrtva, jak on. Hodne se opiji i dalsi bratranek z tatkovy strany, ten je od tety. Zenske z te linie nic, zadna notoricka. Z druhe strany, od mamky je notoricka privdana teta, jeji bracha se taky upil, chlastal jeji otec.Z jejich deti zatim nikdo, co vim. Nevim jestli primo gen, ale sklony k tomu se dedi urcite. Na sobe ale vidim, ze jde o to, jak se k tomu dotycny postavi. Bud muzu chlastat a vykladat, ze to stejne mame dedicne a nemuzu za to, nebo proste…nepit. Nikdy jsem si nenechala ridit zivot nikym a nicim a alkoholem uz vubec nehodlam. Mam plno blbych vlastnosti, ale zase jsem zasadova. 

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 14:50:37 xxx.xxx.132.81
Fikovnice:

Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄

Presne ji vidim, na tom drevenem zabradli, ale kdo, to vubec netusim. Jani toho, ze se dostanu s necim do nemocnice se desim tak, ze se teda snazim  nad tim radej ani neuvazovat. Jako mlada jsem si rikala: toho bohda nebude😉 jenze s vekem ta pravdepodobnost rapidne stoupa🫣 Toz…treba i rozum mi nekdy dojde😜 Znameho, 20 leteho klucinu, pred tydnem slepak. Kurna to neovlivnis, no🤔

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 10:43:34 xxx.xxx.48.158
Fíkovnice:

No, Raduš, to jsi mi teda radost neudělala!!!😂

To je Matka rodu?😀😛

Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 10:35:10 xxx.xxx.48.158

Dajo, to je v poho, jak se tak bavíme se sousedkama, sestřenkama(všechny jsou mladší než já) tak máme stejný problém, že se nechytáme, nesoustředíme a totálně zapomínáme. Můj názor je, že nám technika dokonale zahltila mozky.  A nejen nám, mají to tak i mladí, jen ti si to ani nezvládají uvědomit. Jako vlézt pod auto, pod vlak, aniž by se člověk rozhlédnul…to fakt není normální🙄

A kdyby se někdo ptal: ne, u nás nepršelo😢Teda mamka hlásila pár kapek - my jsme na cestách.

lesnizinka
lesnizinka 03.05.2025, 20:41:05 xxx.xxx.48.158

Že jí tam zafungovala wifina😉Dáji, to co měl váš muž je právě to, co psala Fíkovnice v otázce, jestli na to Bobča nepůjde. 

Bobi, já myslela, že o zápalu plic jsi psala v souvislosti s tlustou paní😊no neva, tak hlavně, že je pryč a máš tam konečně ,,normální" osazenstvo👍 bude ti veselej, to je jasné🤪

lesnizinka
lesnizinka 03.05.2025, 14:34:19 xxx.xxx.159.213

Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a  ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.

lesnizinka
lesnizinka 02.05.2025, 12:04:33 xxx.xxx.80.233

Včera jsme byli mamce popřát a zprovozňit náhradní mobil. Samsung jsme hodinu chystali, byla teda hláška, že tam blbne mikrofon. Až jsme tam konečně všechno nainstalovali zjistili jsme, že ne, že blbne, ale prostě nejde, takže volaný ji neslyší🤔Takže další mobil, další hodina. Podivný Huawei😏Roky máme všichni Samsungy+chytré televize Samsung, takže zvykat si na jiný celý mobil, ikonky, ovládání…v 73letech…nic moc. Ani já bych to teda nechtěla. Takže Tom dostal direktivně nařízeno, že tenhle je tak max na týden náhradní a koupí nový!(dobře mu tak, když jí nechtěl dát svůj starý😜) Když jsme se už skoro za tmy vraceli domů, tak před naším po silnici poskakoval sousedův kocourek Kvído. Hupsnul do křoví k potoku. Viktínu jsem kolem baráku nikde nenašla bála jsem se, aby tam nebyl někde s ním😕Naštěstí po chvíli přicupital. Soused taky netušil, že Kvído chodí až na cestu(nemají pozemek ani oplocený) On to bere v klidu(Kvída dostal od spolupracovnice, co ho už nechtěla) ale já teď budu nervní, že tam ne, že najdu rozjetou některou ze svých koček, ale i Kvída🙄Dneska čekám návštěvu tchánů🥳 takže musím letět vyrábět pohoštění, udělám párečky v listovém a hermelínový salát(minichlebíčky) Tom mi koupil dorty, tak sladké naštěstí nemusím tvořit😉Stačí, že musím odbordeizovat barák😎

Niki, jak u slepiček? 

Bobi, u vás na bojišti klid? 

Dájo, musím se obézní paní zastat. Jestli to nepletu s jinou, tak Bobi psala, že měla zápal plic. Já celý život nějak trpím na průdušky, prostě mám problémy s dýcháním, zahleňuju se, odkašlávám po ránu jak tuberák. Máme to z dědovy strany, je tam astma i CHOPN. Svou diagnozu teda neznám. Ale cca tři měsíce zpátky jsem se nachladila a to bylo peklo na zemi. Chrchlala jsem imrvere, ne kašlala, prostě chrchlala, hnus fialovej, co vám budu povídat. Jeden den už to bylo napínavé, bylo to tolik hlenů, že jsem to nemohla dostat z krku a jako by mě to začalo dusit. Jsem si říkala, že jestli přežiju noc, tak snad budu muset jít k doktorovi. Pak mě napadlo, že tam mám vyrobený sedmikráskový sirup, který je právě na to chrchlání. Začala jsem to do sebe valit ve velkém a snad už nemoc jako taková polevovala…ulevilo se mi, pomalu se to vyléčilo, i když jsem myslela, že to snad nikdy neskončí. Šílela jsem sama ze sebe, litovala jsem Toma, že to musí poslouchat(i když on už je zvyklý😊) Jenže to prostě nejde ovlivnit. Já jsem ale tedy chodila chrchlat na WC, což tlustá paní nemůže, že áno🙄 A tady vidí Bobča na vlastní oči, co udělá s lidma obezita. Ano, dokud je člověku 30, tak ještě to může omlouvat slovy, že ,,umí ta kila nosit". V 50 je z ní nemocný člověk a v 60 troska, co se o sebe sama nepostará👎