Sarah01: To si ale nesmíte tak brát, život je prostě takovej, svině no. Zbytečně si ničíte psychiku a to se pak často promítne i do fyzického zdraví, jsou to spojené nádoby. Užívejte si toho, co sama máte, ať už je to cokoliv.
Taky si říkám, ale úplně mi to nejde🙄 Já jsem prostě takové pako, že se cítím provinile, že mám, že jsem zdravá(zatím) a ostatní by si to zasloužili taky a ne tak hnusné věci, co se jim dějí😔(jako vím, že lidi jsou svině nepřející a mohla bych si říct: dobře jim tak…ale já to prostě neumím🙄)
Když jsem vstávala v těch 7h bylo jen -16(teda na rozdíl od vašich teplot😉) Legíny nemám ty vyloženě zateplené(ano znám, vím o nich, dokonce jedny podobné mám do zahrady) ale mám takovou zimní verzi, vevnitř počesané, že jako nejsou vyloženě ty tenké letní legíny. No nohy jsem měla po návratu z obchůzky jak opařené. A áno, dokonce v mrazech pod -4st už nasazuju kapuci na mikině😏 A dneska bych na ni možná snesla i tu od bundy, těch -16 už bylo hodně poznat. Po těle pohoda, to jsem fakt navlečená a chůze mě zahřeje. Mám tričko z krátkým, na to termotriko s dlouhým, dlouhou mikinu pod zadek a lehčí zimní bundu. Tlusté ponožky a trekové nepromokavé boty. Teda nízké, ale zima mi ještě nebyla, u nás do nich sníh nenaberu, z těch tří centimetrů, co napadly😏Ani dnes jsem si rukavice nevzala a dobrý, ty dlouhé rukávy stačí, udělám pěstičku, rukáv mám přes ni přetažený😀
Buggyra: Co se zubu týče, k zubajdě jsem v pátek nepáchla, okolí zubu postupně dále natékalo, hřálo a tepalo, já jsem pilně rukama masáží otok stahovala po dásni dolů, až se pátek večer objevil flíček bílého zpředu na dásni před zubem 🙂 Tak jsem vzala špendlík a vyvalily se vlny zdola, a až od půlky nosu jsem postahovala dolů celý ten absces a vyždímala, dokud něco šlo. No a v sobotu jsem se probudila již s celkem ujdoucím pocitem, během dne ještě postupně vymasírovávala zbytky, v neděli už jsem neměla ani nateklo a už z díry nic nešlo, a dneska, považte, splaskla už i ta uzlina v dolní čelisti, co mi v pátek natekla. Takže vítězství, a zítra půjdu k zubajdě už celá zdravá a veselá 🙂
A to už jsem se doma probírala paralenem a Tramalem že jako co si zobnu, až bude nejhůř - ibalgin nevedu 😀
👍Šíííkovná👍😀Tak snad dobrý, jen jí to pak musíte vylíčit, ať to pořádně vyčistí a vydesinfikuje😎
Bobca: to já nevím,nemůžu mluvit za Raduš,ale myslím si to….🥰
Bobi znáš mě a myslíš si to správně👍U nás na chuja, ve světě…raděj nemluvit, sousedka leukemii, dostanu od nábytkáře tip na pána, co mi přelakuje skříňku, volám mu a ten mi oznámí, že těžko, před Vánoci mu operovali nádor na mozku😲Mladší než já. Nějak průser kam se člověk podívá😕
Sarah01: Na ČSFD si každý může přečíst, o čem to vlastně je. Je to v podstatě krimi a jo, je to o utlačování menšin, ale právě proto je ten film dobře hodnocený, protože na to upozorňuje. O přírodě je to trochu taky a taky o zimě a sněhu. 😉 Viděla jsem ho myslím 3x a podívám se zase. Jsem toho názoru, že je dobře, když se o různých problémech mluví a točí se o nich filmy.
Tak to nepochybně a jistě bych ho velice ocenila, kdybych ho viděla. Ale prostě nechci. Teď mi vážně stačí to, co se děje kolem a mám po náladě a zlepšení v nedohednu🙄
Já už vím, co je to za film, viděla jsem ukázky, když byl navržený, snad na Oskara? Každopádně nevím, jestli to chci vidět. Není to o zvířatech, ale je to o utlačování menšin a to taky psychicky nedávám. Nekoukám na rasistické filmy, např. o Ku Klux klanu apod. Nikdy jsem nekouknula ani na Zelenou míli. Kd\si jsem omylem nějaký právě o kukluxlanu viděla a měla jsem z toho hnusný zážitek na mnoho let. Takže spíš počkám, co na to ostatní sledující😉
O těch fyzických trestech už jsme to tu probírali horem dolem, ale jako reakci na Sarah k tomu ještě dodám. Je rozdíl milující rodič, který s dětma dělá všechny vylomeniny, mezitím jim o všem povídá a všechno vysvětluje, děcka ho zbožňujou a dcerunka pak ztropí šílenou scénu (to jsem já😊) kvůli střepu, co na něj šlápnula, zůstal jí v noze a museli jí ho rodiče nějak dostat ven. To už taťka fakt nevydržel a jak mě měl přes kolena, nařezal mi pořádně na zadek. Ale já jsem prostě věděla, za co to bylo a i to dítě(kterému není rok, ale třeba 10) prostě nějak chápe, že jinak už to nešlo, že to by nevydržel ani svatý. A to bylo x krát. Nikdy jsem tyhle výprasky našim nevyčítala a vžřdycky jsem jim říkala, že jsem dopadla ještě dobře, protože já mít takové dítě, dospělosti by nedožilo👎Takže ani ty fyzické tresty si myslím, že se nedají úplně paušalizovat. Vůbec si nepamatuju, jestli dostal někdy brácha, protože u něj nebyl důvod, to byl anděl😇
K věci - opravdu se trefuje vedle nebo jsou bobky vyhrabané po akci? Upřímně - mám dva kocoury a občas taky sbírám vedle záchůdků. Neřeším. Prostě seberu a hodím do mísy - ano, to se nám stává taky celkem často, taky proto, že mám dvě kočky a jeden záchůdek, jen z misky, co byla dříve šuplík v dětském stolku. není to až takový problém, protože kočky ho mají jen na ,,co kdyby" a na noci, jako teď ve velkých mrazech, kdy spí oba doma. jinak raděj chodí někam do zahrady. Pokud se tam v noci vyčůrá některý z nich a pak jde nad ránem hodit kočka bobek, která je má jak broky, tak to udělá na krajíčku a místo zahrabání je vyfrnká ven. Ale je to v úklidové místnosti, takže to ničemu nevadí.
Upřímně…nikoho dospělého, který by prošel jako dítě tou …říkejme tomu “moderní výchovou” osobně neznám - na to si asi budem muset ještě počkat(já doufám, že se nedočkám😏)
My děti nemáme z důvodu, že jsme je nechtěli. Proto nemáme nejmenší chuť snášet řev a obtěžování dětí v prostorech, kde si to chcem užít, jakkoliv. Na dovolenou už vybíráme pouze hotely bez dětí. Nebo prostě ty, které jsou tak drahé, že je nepravděpodobné, že by tam jezdili lidi s dětma😉Ne, nejsme takoví, že by jsme si někomu stěžovali, ať to děcko zklidní. To prostě zatnem zuby a vydržíme a pokud je možnost už tam nejdem. Ale prostě zaplatíte drahý pobyt a polovinu vám tam prořvou něčí děcka….tak to už si říkáte, že jak k tomu přijdete?!?👎
Popřemýšlet, co se změnilo v době, kdy to začal kocour dělat. Nespoléhat na to, že vet hned přijde na to, že tam nějaký zdravotní problém je. A za třetí: to stelivo je celou dobu stejné, nebo jste měnili, třeba i vícekrát? Zkoušela bych prostě jiné druhy steliva.
Jo počasí: je -3,5st a drobně sněží. Naštěstí zatím nefučí, ale má a zítra ještě hůř.
Vodaři včera odjeli už v půl páté(chtěli končit v 16. ale nestíhali😏) s tím, že udělali tak třetinu a zbytek v PO po obědě a zřejmě ještě minimálně jeden den. Museli vyměnit zatím jednu baterii, střeva ve všech (zatím 3) WC a tlakovku. Všechny roháčky(ventily do zdi u baterií)
Buggyro, co ten žub?(zahnutý nahóru😉)
Sardullah tady je vidět, že tvé děti už jsou ta druhá generace(od nás) Mě jako děcku akorát vštěpovali zdravit a neprudit. Takové to: nemluv s cizíma lidma, s nikým nikam nechoď(na vesnici jsou všichni tety a strejdové) volej hoří, ne pomoc….o tom jsme v naší době neměli ani ponětí, tedy nikdo nám nic takového neříkal. Pokud jsme od souseda dostali přes zadek, tak to bylo stopro zaslouženě a doma jsme dostali podruhé😛Když jsme si stěžovali doma, že soused na nás řval, ať jsme z ticha, rozhodně na něj rodiče neletěli, co si to dovoluje, ale byli jsme poučení, že někdo na řvaní děcek není zvědavý, tak ať se při hrách krotíme.
Když tak nad tím přemýšlím, všichni jsme byli slušní a vychovaní(zdravili jsme a starším lidem pomáhali) nedovolili jsme si ve škole frflat proti učiteli, stejně tak ,,jsme" vychovali svoje děti…tak kde se vzala generace rodičů, co vychovávají ty zmetky, co tady třeba zmiňuje Nikča?😎Jako jo, tuším. Takoví lidi sem nechodí, ty bych musela hledat na jiných sociálních sítích a tam já nejsem(v rámci zachování zdravého rozumu😜)
Bobca: že se u táboráku namotala na klacek folie a chodilo a máchalo se tím jak s pochodní, ta folie z toho odkapávala.
tak o tom jsem nikdy neslyšela…asi proto,že od těch 11-12 let jsem byla skautka,a tam se dodržovaly přímo “zákony”,co se v přírodě smí a co nesmí…
No, ale to nebylo v ,,přírodě", ale u babči v humně.
Zrzavci: šak to víme všichni normální, že tohle není normální 🙂 No a dělají to všichni, i ti normální.
Bohužel, bohužel👎To bych řešila především a ne to, jestli děcko nespadne ze stromu. Neteři je 12 a mobil ještě povolený nemá(neznamená to, že jí ho spolužačky ve skole neukážou☹️) Má jen nějaké ty chytré hodinky, přes které může zavolat rodičům. Ale má inteligentní mámu, která věci hodně řeší a tátu policajta, takže asi proto.
Já vůbec netuším, jakový bych byla rodič. I když si myslím, že mám zdravý selský rozum a nic nehrotím, různá nebezpečí už si uvědomuju. Ale asi bych si furt opakovala: nech to dítě si to dětství užít. Už jako třeba 8letá jsem běžně štípala s dědou dřevo. Ale já jsem byla fakt šikovné dítě, byla jsem zvyklá ,,pracovat" s nástrojema, nestávaly se mi žádné úrazy tak chápu, že rodiče to nijak neřešili, neumírali hrůzou, že si něco useknu, uřežu, někam spadnu apod. Neřešili, že nemám lozit na vysoký strom, protože tam v té době lezli taky. Jenou jedinkrát jsem si rozbila tlamu, ale to byla prostě pitomá náhoda😏Stála jsem na starém drátěném plotě k sousedce a držela se stromu, že k ní seskočím. Na tom plotě býval ještě do těch dvou metrů natažený ostnatý drát. Už byl utržený, prověšený, takže jsem stála částěčně i na něm a nevšimnula si, že se mi tam zachytila šňůrka od bot. Jak jsem chtěla seskočit, tak jsem se v podstatě jen zhoupnula, nohy mi zůstaly nahoře na plotě a tlamou jsem praštila do země(to už mi bylo asi 12-13) Divím se, že jsem si ten frňák nezlomila, sestřenka s řevem utekla, protože mi z nosu valila krev, já na ni jen řvala, ať to nikomu neříká a hubu a tričko jsem si šla poumývat do potůčku za humny. Nikdy bych za našima(nebo prarodičema) s něčím takovým nešla, to by muselo být asi viditelně něco ufiklého, nebo zlomeného😏a to jsem nikdy neměla.
Co se dělávalo, že se u táboráku namotala na klacek folie a chodilo a máchalo se tím jak s pochodní, ta folie z toho odkapávala. My jsme to moc nedělali, ale sestřenka z bytovky, bylo to pro ni něco, co neznala a byla z toho paf. Já jsem u toho tábotáku nebyla, jen můj mladší brácha a sestřenka se svojí ségrou (mladší sestřenkou) takže jsem věděla jen z doslechu, že jí ta roztavená folie z klacku odletěla jak s tím máchla a přilepilo se to té malé na obličej. Ta tehdy myslím skončila v nemocnici, ale kupodivu na puse nic nemá, nenechalo to žádné následky.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Zrzavci z 09.01.2026, 13:00:46
Ona si myslela, že když bude mít 60, tak je to jistota😜
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 09.01.2026, 12:59:11
To jsem tuším slyšela od vícero lidí😛 I se divím, že nás to nenapadlo všechny🤔😀
Dáji, co kašlínek, je tam nějaké zlepšení vidět?
Vahine: Přesně tak u nás, taky jsme si s těma kuličkama rtuti s bráchou hráli…
A celá rodina, ba celá bytovka(ulice) je mrtvá, že jo?!?😉