Aktuálně: 2 686 inzerátů262 872 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 12:58:53 xxx.xxx.89.92

Tak jsem celkem zvědavá, jak to vymyslí Nikča s tou plachtou. Já si myslím, že bych s 30kg nehnula. Když nosíme s mamkou pytle s obilím, je to teda 50kg, ale dvě to sotva táhnem, z kufru auta dolů a někam do dosmýkat položit, ať to nezavazí. Ona psala přeložit do jejího auta, to s paletou nedá. Ale vykulit to pak z autana nějakou plachtu, kousek plachty, nebo třeba jen pytel(pevnější kus igelitu, boby?😉) a jestli má ještě sníh, nějak to přivázat a některá z koňuch to odtáhnout může. 

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 11:28:56 xxx.xxx.89.92

Bobi ty máš teda příhody😲 Já se bojím i krávy😉 určitě bych k ní nevlezla. Koňák mi říkal, že vedle v dědině, co mají na pastvě bio krávy tak, že to jsou takové potvory, že odehnaly i medvěda. Jsou tu už i vlci, ale žádné ztráty na kravkách nemají, taky si netroufnou. 

My jsme včera zvládli to Brno, musím říct, že nám to nádherně vyšlo, na tu hrůzu, co byla hlášená. Když nás Tom vyhodil v Olympii a pokračovali s kolegou na Vysočinu, tak ještě nepršelo a všechno prosolené. Jednání se samozřejmě protáhla, my s mamkou jsme daly oběd, před a po jsme Olympii se všema prodejnama oblezly snad 5x(pak už jsme chodily i do těch, co nás ani nezajímaly😜) Nekoupily sme nic, ba si ani nic nezkoušely, takže nám to moc neubíhalo🙄 Já dva ručníčky na ruce, co už se rozpadají a pastu na zuby, co mají jen v Profimed(či jak se to jmenuje) a mamka formu na laskonky😉 Místo večeře jsme zašly do Mekáče na zmrzku - mamka mi pořád vysvětlovala, že jsme chodily nahoru do takové cukrárny na zmrzlinu a když jsem ji tam odvedla, tak prý nééé, to není ta, co myslela a dopátraly jsme se, že myslela zmrzku z Mekáče(ale na tu jsme tam nikdy nechodily, tu jsem jí koupila jednou do auta) A měly jsme ještě další tři hodiny, tak jsme šly přes její protesty do kina, které začínalo v 8h. Česká komedie,,V dobrém i zlém"(ono nebylo na výběr, potřebovaly sme v těch 8cca)  Ale tak dalo se to, viděla jsem i horší😉 Poseděly jsme v teple, na pohodlných sedadlech…No bylo nás v sále…8! Ani jsem si nemyslela, že to pustí😏 Po kině jsme ještě necelou hodinu čekaly a mezitím vycházeli lidi, co byli na tom Nosferatu. Teda puberťáci, převážně kluci, pár chlapů tak cca mezi 30-40, tak to byla návštěvnost asi největší, odhadem tak 40lidí cca. Chlapi pro nás přijeli před 23h, fronta prý přešla, nepršelo už, dálnice suchá, 2st+. Jelo se jim i nám pak dobře, až někde kolem Hodonína začaly mlhy a teplota klesla k nule. No největší mlha, že nebylo na krok vidět, byla posledních 300m k naší dědině. A -1st. Ale to už se zvládlo. Kočiny byly celý den zavřené doma, takže vypálili ven, já je pak čekala skoro půl hodiny a nepřišli, asi se usadili v garáži, tak jsem šla spát. Ráno stepovali kolem baráku😉 Vyvětraní a spokojení😏 Byl -1st. Teď je skoro 5st. 

lesnizinka
lesnizinka 23.01.2025, 10:21:33 xxx.xxx.89.92

Když jsme u toho cestování (Bobi, Pamukkale je v Turecku) Tom musí dneska na Vysočinu, takže nás s mamkou hodí do Olympie, jen tak pocárat, nic nakupovat nemíním, a nepotřebuju, krom pasty na zuby😉 (hlavně aby nejezdil sám) Bohužel dneska úplně nejhorší termín na cestování, hlášená ledovka👎 takže jsem mu teď říkala, jestli to fakt stojí za to, rozflákat někde auto, ne-li sebe🙄 Čekám, jestli si to nerozmyslí. Ke všemu se může stát, že se někde blokne dálnice a my s mamkou skejsnem někde stepovat o půlnoci před Olympií…to bude ,,výlet"😎

Zápisky z cest mě škodaže nikdy nenapadly, jen vlastně z první dovči v Tunisku, kde jsme byli někdy ve 20letech  - to byl ještě foťák, tak jsem popsala pod fotkama v albu, takže jediné, co mám a co mi oživí i další vzpomínky i ty,  co jsem nezapsala. Bohužel všechny exotické dovolené jsou pryč, málo na co už si vzpomenu, je to už taky 20-25let. Fotky umřely spolu s počítačem, Tom je chtěl předtím někam zkopírovat a omylem je vymazal🙄 Člověk se utěšoval, že mu to zůstalo v hlavě, ale houby, moc tam toho už není. Vím, že jsem tam byla, něco se mi vybaví, ale to jsou jen střípky. 

lesnizinka
lesnizinka 22.01.2025, 12:03:17 xxx.xxx.89.92

Kruťáku😜 nekaž jim tu radost😜

Jinak si myslím, že je asi jedno, jak kdo spí, jestli ráno, nebo brzy večer, šlofík odpoledne atd…hlavně když je to v konečném součtu dostatek hodin a on je s tím spokojený. Pokud stresuje, že nespí, je to špatné👎

lesnizinka
lesnizinka 22.01.2025, 10:49:56 xxx.xxx.89.92

Pane bože, baby tu straší od kuropění, ano Bobi, kápla jsi na to, Dája je Nasťa hadr😜 ,,kohoutku můj milý, posečkej chvíli"….,,kvok, kohouti jsou malí páni, jitřenka řídí kokrhání"😀 Už jsem psala, i když se probudím třeba v 5, z postele nevylezu ani náhodou. Pustím si telku a za 10minut chrápu nanovo😏Vykutám se až v 7. Takže mě by dobytek už řval…no jak tur😛

Bobi, ha, ha, to ,,mě vadí všechny fáze měsíce"…je vtipné😛 On je tu s náma pořád, takže by jsi si fakt měla zvykat a neřešit.

Ráno jsem cvičila a hezky sněhánkovalo, jsem se těšila, že v tom půjdu na obchůzku. No a houby, než jsem vyšla, tak bylo po😟 Zdržela mě sousedka telefonátem, jedou na hory, takže mám příští týden u nich poklízení. Slepičky a ovečky(jen dozor, vodu a sebrat vajíčka)

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 22:03:42 xxx.xxx.89.92
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 21.01.2025, 21:54:06

Evi, není teďka ta stanice zavřená? Vím, že brácha něco takového vzpomínal, jen se mi pletou ty dvě, která je vlastně ta vaše…

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 20:47:14 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Jinak bonzuju, ze Canka úspěšně zdolala Etnu ☺️ s líbivým italským průvodcem (a hromadou dalších Japonců a jiných) tak se těšme na foto a zážitky. 

Aha, takže je nemuseli taliáni sundavat vrtulníkem, tak dobrý😉 Se těším na ty fotky(toho průvodce samozřejmě😜 fotky Etny znám😏)

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 20:43:44 xxx.xxx.89.92
Buggyra:

Nejhorší je, že před pár lety jsem úplně totéž zaučovala jiného člověka, a ten to zpracoval úplně normálně, bez problémů, třeba mu to trvalo dvakrát déle, ale pochopil to napoprvé, zvládal samostatně uvažovat a když něco nevěděl, tak se zeptal. To srovnání je neúprosné pro moje nervy 😀

😜🙄 přeju pevné nervy koukám, že je ještě budete potřebovat😜

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 20:39:24 xxx.xxx.89.92
eva:

Tak nějak to je…my peníze máme, ale mladí žijí z jednoho platu, hypotéka, jsou rádi, že vůbec nějak vyjdou…Co já si pamatuju, tak mléčné zuby se dříve neopravovali, asi je to kšeft nebo fakt nevím, co si o tom myslet😲

Jo, jo, brácha s malým (skoro 6let) chodil půl roku opravovat myšák, až jak jinak, mu ho nakonec vytrhnul. Stálo ho to taky 5tisíc, vytrhnutí prý měl zadara. Když jsme mu od začátku říkali, ať mu zub nechá vytrhnout, když ho bolí tak neee, my tomu přece nerozumíme😏 Ale jo, tahání peněz z lidí rozumím moc dobře, už pár let sleduju, jak o ně hezky pumpujou  důvěřivé důchodce…tedy tchány👎 A nemusí to být ani ,,doktor z Afgánistánu"😉

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 15:26:36 xxx.xxx.89.92
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 21.01.2025, 14:21:27

Ha, ha, chtěla jsem napsat, že já bych tak maximálně nějak zvládla mlátit do strun…ale ne, nezvládla, před pár dny jsem si ustrouhla špičku ukazováku a zatím to bolí jak sviň, nemůžu si o to brnknout. Ráno jsem zavadila o dvířka od lednice, zařvu auuuu! a Tom: co, ten zub? Houby zub(díra😛) prst je mnohem horší🙄

Vždycky když slyším někoho, kdo jen tak umí zpívat  tak si říkám: proč neumím alespoň tak nějak normálně, abych si mohla třeba prozpěvovat při práci? Můžu. ale jen v hlavě, by se mi i ti ptáčci odstěhovali😏 Když jsem se někdy pokusila o zpěv, chodili mě mí psi utěšovat, co se mi stalo, že tak zavýjím…přísahám, že je to pravda🙄

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 15:20:14 xxx.xxx.89.92

Bobi uf, tak jsi to dala a můžeš být v klidu👍Já vím, nebyla to sranda, ale už je to pryč a už ti bude jen veselo. Hlavně si odfoukni a pak na nás zase čučneš😉

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 13:16:23 xxx.xxx.89.92

Sluchátka mám jen na to, abych ještě zvládla sledovat televizi, protože jinak nerozumím, ani když je zesílená. Kdybych si do nich pouštěla ještě hudbu, zřejmě bych přišla o zbytek sluchu velmi rychle. Ale s tím smogem máš pravdu. Člověk si to až tak neuvědomí do neděle, či třeba Vánoc, kdy přestanou i auta jezdit, pila vypne přepravník a žádné sekačky, pily a cirkuly…to je balzám na moje ucha😉

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 13:08:27 xxx.xxx.89.92

No však jo, ale zaplatila jsem, že jsem přšla o zub i s čepem a porcelánovou korunkou(tehdy byla ještě myslím za nějakých 5 tisíc)😏 Takže jsem ho zaplatila dvakrát…a nemám ho🙄

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 13:02:02 xxx.xxx.89.92

Ne, ne, já rádio vůbec, jediné jsou dlouhé cesty do Čech, kdy to muž pustí. Já si ji najdu na youtubku cíleně. Jinak tam taky nejdu, pokud něco vyloženě nechci najít. Jak jsem psala, vůbec nejsem hudební fanda, mám raděj ticho. A zvuky přírody, které ještě jsem schopná slyšet, zatím. 

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 12:57:24 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Návštěva zubaře a nasledně návštěva plastického chirilurga? 🫣

Já řeším od včerejších 21.00 fyziku u dítěte ve škole. Nejraději bych profesorovi napsala, ať přestane chlastat, ale to samozřejmě nemůžu. No start na první dobrou.

Toho mi měla zaplatit za ty 3.600, co si za to vzala😏

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 12:37:03 xxx.xxx.89.92

Coudas, právě jsem si myslela, že tebe by to mohlo zaujmout, takový styl, jen Radůza většinu odehraje na harmoniku. Mám ráda většinu její tvorby, jen jedno album šlo mimo mě, to mě nezajímalo a tedka nové písničky, ty jsou spíše ala Amerika a to taky nemusím. 

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 12:31:38 xxx.xxx.89.92

Já se raděj zdržuju hlasování🙄 Počkám na výsledek, znám od příbuzných obě možnosti: dá se - a hrozné…takže uvidíme. 

Hlásím že díra po zubu bolet nazačala, spíš mě bolí všechno kolem, 100% se mi tam udělají afty, jak to mám pod lícema poodírané, dokonce i na druhé straně huby, jak se tam zapírala těma kleštěma a nevím čím ještě. Však mi říkala, že možná budu mít modřiny😏 Tom, když jsem přišla do auta s tím, že nemám zub mi říká: proboha, ty máš úplně zdeformovanou hubu, tady nějakou díru vytlačenou…snad se ti to srovná🙄

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 12:21:57 xxx.xxx.89.92

To mi připomíná ten vtip, jak přijde Čech v Chorvatsku do pekárny a chce chleba. Chorvat nechápe, tak velmi srozumitelně slabikuje chle-ba…vždyť takto tomu přece ten Chorvat musí rozumět😉 A úplně v tom vidím moji mamku, ta by to tak udělala určitě taky. Když u nás byl na návštěvě příbuzný z USA, tak na něj totiž taky takto mluvila a nechápala, že to fakt nepomůže😜

lesnizinka
lesnizinka 21.01.2025, 11:45:29 xxx.xxx.89.92

Když jsme u té francoužštiny…nepsala jsem, že moje velká oblíbenkyně je písničkářka Radůza…hlavně její ,,francouzské" období. Tak přihodím, co si 100x ráda poslechnu já. 

https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/raduza/nezne-a-mistrne-49804

https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/raduza/de-n-mes-26739

Její písničky jsou postavené, tedy pro mě, hlavně na úžasných textech…a hlasu. https://www.youtube.com/watch?v=7UwCMRzKBRw

https://www.youtube.com/watch?v=Z3QYXKmMdY4 Ještě mě to napadlo poslat takto🙂 jsem to opravila.