Aktuálně: 2 704 inzerátů262 729 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 16:38:55 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 12.01.2025, 16:21:53

Než jsem toto od vás přečetla, zrovna jsem celou situaci popisovala muži a doslova a do písmene jsem mu řekla to, co jsem si teď přečetla od vás, jako výtku adminům. Naprostý souhlas. Většina se tu přidala k lynči Stelly, padla tu jedna chabá omluva a jakože dobrý, konec, co jsme si to sme si…

Admini nezasáhli, dotyčného nijak neochránili, jasně sami nevěděli, jestli je či není dítě ale? Zasáhnout mohli, i když by se to netýkalo dítěte, těch příkladů se tady vyskytnulo už víc. Dneska ráno po přečtení: zamykám forum Stella a tím je to vyřešeno, jsem se naštvala teda fest(někteří si to ode mě vyslechli osobně) Vím, že na mě tu houby záleží, ale chyťte se za nos. 

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 16:10:38 xxx.xxx.95.147

Tak jako zrovna ty, co máš k hudbě co říct nevím, proč by jsi tu měla končit? To se tebe určitě netýkalo. 

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 16:08:12 xxx.xxx.95.147

Ha, ha na kostele, Nikča určitě😛 Sem to četla právě a o noze ani zmínka, takže usuzuju, že lítá😉

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 14:03:14 xxx.xxx.95.147
Xerxova:

dneska se na chvilku přidal k pozorování pipin i manžel…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jako vždy nádherné fotky👍 Přenádherné👏 Parukářku jsem naživo nikdy neviděla(jestli je to tedy parukářka?) Tady snad ani nebydlí😟

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 12:18:08 xxx.xxx.95.147

Niki já čekala, že písneš, jak se vyvýjí hnáta a nic….takže asi dobrý, ne?😉 Jo, jo, stejně jako s lidma, to sekne s každým, i se slepicí prostě.

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 12:16:30 xxx.xxx.95.147

Vím, že Bobča chce vždycky vědět, jestli to má dobře. Tudíž OK. Přesto napíšu, že já bych napsala taky byste, protože je to hovorově, lidi rozhodně neříkají bychom a u nás na Moravě už vůbec ne. Já tu často míchám hovorovou s ,,po našem" ne, abych tady někoho nakrknula(že Reni😉) ale protože mi to třeba v tu chvíli sedí líp, líp vystihne, co a jak myslím. Ano, je mi jasné, že spíš pro mě, než pro ostatní😜 Já vím, že čeština by se úplně zprznit neměla, ale taky by neměla zůstat mrtvým jazykem. Každý se vyvýjí. Určitě už dávno nemluvíme, jako za Dobrovského či koho🙂

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 11:00:51 xxx.xxx.95.147

Na krmítku stále prd, koňadry s modřinkama poskakují ve vrbičkách. Sem tam s nima kos. Šla jsem ranní obchůzku kolem potoka a na keři nějaké jiné pískání. Zvednu hlavu a koukám, hejno mlynaříků. Tak krasavci vydržte, nafotím vás alespoň tady. Jak někdo psal, že dlouho neposedí…no tak právě🙄Než jsem si otočila tašku, vytáhnula mobil, už jsem je marně hledala ve větvích a frnk, byli v čudu😏

lesnizinka
lesnizinka 11.01.2025, 11:37:18 xxx.xxx.95.147

Policajt si asi myslel, že jsi si něco šňupla, když máš krvavá voka😉To není, že by se v zrcadle studovala každý den…no o to je to pak větší překvapení, když se po měsíci třeba koukne pořádně, nedejbože s brýlema😜

Netroufla jsem si pochválit i Kouťáka, ještě aby to tak četla paní a udělaly sme mu doma peklo😏

Někdy to mám taky, jak píše Buggyra, že prádlo hodím na sušák a pak ho odtud odebírám, když ho potřebuju😊

Nechce se mi číst zpětně, tak nevím, jestli jsem to napsala, že Vánoce mám komplet sklizené, už jen rozebrat stromek(umělý🙂) a odtahat ho do sklepa, což sama nezvládnu. Mimochodem…když jsme ho tahali opačným směrem, ze sklepa do obyvču nastrojit, tak jsme parádně škrábnuli rýhu v dveřích🙄 Musím se pokusit, je nějak ,,zrestaurovat" doprčic. Jsou dýhované👎 Nechávala jsem to tak přes Vánoce, protože to máme tahat tím opačným směrem…tak ať to neřeším dvakrát😏

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2025, 18:31:39 xxx.xxx.95.147

To je toto hrozné😏 Tak chudáček Mourek tak moc potřebuje mazlení a nemá s kým. Já potřebuju mazlení, kočky mám dvě a…mám smůlu🙄 Hele Kouťáku, zeptejte se Mourka, jestli by mě nechtěl😜

A k fotce: já už taky nejsem žádný drobek, ale kdybych si vzala na ruce Gučajzu, tak za ní ani nebudu vidět😛 A není to Mainka🙄

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2025, 17:38:03 xxx.xxx.95.147

Uklidním vás, u nás na krmítku taky mrtvo, sem tam koňadra, kterých jsou tu mraky. Kosi tam nejdou vůbec, i když tam mají jablka, teda pod krmítkem. Ale když jdu zahradou, vidím je různě poskakovat po zemi. Mě zaujaly ty hrdličky, co všichni vzpomínáte. Já hrdličku absolutně nikde nevidím. Já si myslela, že jsou tažné, u nás v zimě prostě nejsou. Ani v této zimě-nezimě🙄

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2025, 10:38:34 xxx.xxx.95.147

Dájo, taky když mamka brblá, že ji něco začíná bolet, nebo je v zrcadle hnusná😉 jí říkám: no zvykni si, lepší už to nebude…

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2025, 10:36:09 xxx.xxx.95.147

Vidíte ji potvoru škodolibou🙄😉 Tak já se tady nervím(ale mohly by ste alespoň ocenit, že jsem držela hubu😉) a ona ví a uškrňuje se a nenapíše co a jak. Opice…že Bobííí?!?😜

Teta měla koleno strašlivé, pajdala, nohu úplně vyvrácenou cca 5let určitě. Jenže ji to nebolelo! Ne tak, že by nemohla vydržet prostě to nějak tak vytáčela a pomáhalo to. Pak to bolet už začínalo(už to nemělo kam uhnout asi) a když se na operaci odhodlala, těžce onemocněl strejda a skoro dva roky musela pečovat o něj. Další termín pak dostala skoro zase za rok. To už v noci od bolesti nemohla spávat. Ale teď je úplně v pohodě a ráda, že šla a může běhat👍

Ráno volá mamka: no tak se mi to dobré spaní, co teď mám vymstilo🙄 Vzbudím se v 7, venku ještě tma, hm, dlabu na to, ještě nevstávám. Vzbudím se v 9. Ježíš, musím jít pustit Mandy vyčůrat. Má ji zavřenou šoupačkama ve vchodu. Už když tam šla, viděla šoupačky odtažené. No to je divné. Vletěla vedle do haly a tam uprostřed na koberci nakaděné. Další hromádka v patře na chodbě, taktéž na koberci a to šla na WC kolem ní, ale si jí vůbec nevšimnula ještě, že do ní nešlápla😏(kdyby si alespoň vybrala místa s dlažbou😏) Nebyl to průjem, ale některé rozměklé byly, takže drhla koberce rýžákem a tepovačem. Chudák Menďasa, asi včera moc papala(ona jí hodně dává i sousedka) tak už nemohla vydržet 😊 Tak se prý rozvičila hned po ránu(mamka)😉

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:50:46 xxx.xxx.95.147

Dafi ještě dodám: bydlení s tchány nezávidím, to bych já nedala určitě a to já mám hodné tchány, až moc, ale prostě jsou o hodně starší, i než moje mamka, už jsou to joja😉 No a bydlení s mamkou? Po několika jejích velkých zdravotních průs…už se krotím a  vědomuju si, že tu dlouho taky být nemusí, takže už na ni neřvu kvůli každé blbosti, ale jsem si jistá, že do měsíce by společné soužití skončilo krveprolitím😏

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:45:31 xxx.xxx.95.147

na Dafi si uvědomuju,že jsem úplně nezdravě psychicky závislá-furt ji musím mít na klíně,v posteli u sebe…. - no…to jsem měla s Woričkem. Zhoršilo se to, když odešel tak brzy Berry a já se začala bát, že přijdu jednou i o Worku. Čím byl starší a bála jsem se čím dál víc. Poslední rok už jsem měla špatné svědomí, i když jsem od něj odjela jen na půl dne na nákup. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:36:40 xxx.xxx.95.147

Mě nejde o peníze, ale spíš o to, že s touto technikou si vůbec netykám, neumím pořádně ani s chytrým mobilem. Mám ho rok a víceméně jen telefonuju a píšu zprávy jak na tlačítkovém😏 Jako jo, nějaké funkce už jsem objevila, ale víc s tím umí moje 72letá mamka, než já(ona potřebuje kvůli vnoučatům😉) Obsluhovat krmítko pro kočky přes mobil, je pro mě vrchol mých technických dovedností😛(nainstalovat mi to tam pochopitelně musel chlap) Mě to jde spíš s klasickýma nástrojema(tím teda nemyslím pazourek, ale už třeba kladívko😉)

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:21:27 xxx.xxx.95.147

Dafi…máte svatou trpělivost, přeju vám s Žerykem i trochu klidu. Já bych se zbláznila asi…z takového psa. Nikdy jsme neměli zlého psa, startovacího psa. To mi připomnělo, že stejně se chová ten cizí kocour, co ho krmím. Já vím, že mu lidi asi ublížili, ubližujou, ale když po mě z ničehonic vystartuje jen, že mu přijde, že jsem tu ruku dala nějak blbě, tak mu fakt vynadám do zmetků nevděčných. Ještě někdy před Vánoci mu dávám misku jako vždy, mluvím na něj jako vždy, nic jsem nezměnila a on skočí proti mě, drápne mi ruku a startuje dál. Přeskočilo ti? Víš co frajere, tak si nas.r! Šla jsem se uklidnit vyhozením odpadků na kompost, pak jsem šla k němu, ještě měl dostat granule. Vypadni od té misky, musela jsem ho odehnat do bezpečné vzdálenosti, abych mu do druhé nasypala granule. Od té doby jsem ho krmila x krát, dávala mu misku až pod nos a nic, v klidu, i když už jsem připravená, že se to stát může. Asi mu taky šibe. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:10:32 xxx.xxx.95.147
megi:

Tak to smekám, žádný můj pes neuměl základní povely kolem půl roku. Ale Váš taky ne.🙂 Jsem se zeptala jen tak, dyť víme, z debat o klikru… a že tento pes by šel naklikat jak nic, ostatně jako všecko živé. 

Hele, Bůček umí super sedni. A lehni. Akorát že se svalí na bok, ne rovně, no tak je to bůček, no. A dnes zas na cestě york, ničeho se nebojí, valí k nám, pronásleduje nás, i když to otočíme, za ním bestieborderkolie, Megi zastavuje - pusť vodítko, ať si nedáš na držku, až vyběhnu na ty krávy, Bůček - vrrrrr, táhněte, já su král, král uzenin! 
Já - sedni!
Megi: sedim, ale stejně na ně pudu!
Bůček: nesedim!

Megíí, je mi celkem šumák, co si o tom myslíte. Nemám tu potřebu řešit věci dle vás. Nevím, jestli by Worka šel úspěšně naklikat, protože mi to není sympatické, celý ten systém je mi proti srsti, takže ne, to jsem nezkoušela a s díky bych odmítnula. Já jsem napsala, že uměli základní povely, to dokonce i Worka. Tam byla výhoda, že opakoval po premiantovi Beruškovi. Sedni, lehni, velice dobře i odložení. Blbosti jako pac jsem je ani učit nechtěla, jenže každé dítko, co k nám přiběhnulo, chtělo tu pacinku, takže jsme naučili, to nebyl vůbec problém. Nepotřebovala jsem, aby se mi u k noze ukázkově lepil na nohu, potřebovala jsem, aby kecnul na prdel vedle mě a to jim šlo oběma. I to lehni. Jak říkám, nevzpomínám si na detaily všeho, něco se mi vybavuje teď, když to píšu.

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 18:19:29 xxx.xxx.95.147
Sardullah:

No a pak je teda otázkou… pokud psa, kterému jen zkouším nabídnout určitý druh vyžití, navíc psa, kterého k takovému vyžití neumím motivovat resp. nepřišla jsem na nic z běžných odměn, která by pro něj byla odměnou a tudíž motivací, do takové činnosti “nutit” … 

Můj pohled je takovej, že mám psy na mazla… nemám žádné výstavní ani sportovní ambice… a pes je primárně společník, takže s ním provozuju to, co ho baví…co provozuje s radostí a nadšením.

Dokázala bych s Ginou víc? A odpovím si rovnou… určitě ano, ale to bych musela změnit celkově můj přístup ke psům… musela bych se já chovat jinak… dokázala bych to… asi ju… chci to?… ne.

Takže nebudu se vymlouvat, že s mojí pyrenejkou víc nedokážu… ale prostě mi vyhovuje ten až skoro rovnocený vztah, ty věčné diskuze a dohadovàní. A jsem ráda, že si tohle s ní můžu dovolit.

Ono totiž kdybych se změnila já, kdybych změnila já to, jak ke psům přistupuju, tak by se změnila i Gina a to teda nechci určitě…. ať si o tom myslí,  kdo chce, co chce….

Však jo, i u nás to tak bylo zkoušeli jsme kde co, jestli by ho něco nezaujalo. Něco jiného než zdrhat dopryč. Všechno ostatní jak píšeš. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 18:01:06 xxx.xxx.95.147

Bohužel, neposloužím, už si z toho pamatuju jen střípky. Je to přece jen víc než 15let a mezitím se stalo se psy milion jiných věcí. Tohle nebylo tak podstatné, abych si to zapamatovala, protože s Workou jsme tam byli pro srandu a Berry zase nic takového nepotřeboval. Takže nás cvičáková vedoucí pasovala na chůvičky štěňátek, aby si tam zvykala na velké psy. Jo vlastně jsem si vzpomněla, že ne od štěňat, základy, co se jako měli učit, jsem je už předtím naučila doma, když jsme tam přišli, kluci měli přes půl roku, to už základní povely psi umí. No a pak tam byly nějaké obrany, což nebylo pro nás a agility, což jsme jako-že dělali🙂

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 17:23:45 xxx.xxx.95.147

Ano Sardullah, jak přes kopírák. A já jásám, jak to zvládnul sám a: vidíš, ty to umíš! Jsi šikulkááá! A jdeme za hodinu zpátky, a já ,,hopinký, jak jsme to dělali!" Berry samozřejmě přeskočí, nadšený premiant:,,já vím, já vím" a Woruška stojí, kouká, pak se šprajcne, že přes to on teda fakt skákat nebude, může to být nebezpečné…😛