Aktuálně: 2 298 inzerátů289 459 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 17:35:45 xxx.xxx.92.85

Já jsem si to první myslela, ale vypadaly fakt mrtvé, nafouklé, šedé oči. Ale jsou na kompostu, pro jistotu, kdyby se probraly…😉

Tenhle skokan byl zrovna teda hnědý, ale opravdu ve vodě? To jsem nevěděla, já myslela, že všichni obojživelníci putujou z lesa😊

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 17:14:19 xxx.xxx.92.85

Buggyro, vždyť chodíte na jógu! A ta je účinnější, než ta moje dřina😏 Jenže mě to děsně nebaví, jóga myslím. Mám zařazené jen jogové cviky na protažení a bedra. Ale cvičit jen a pouze jogu je pro mě nezáživné. 

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 17:11:07 xxx.xxx.92.85

Bobi, uklízet ti teda nepůjdu😀 a ty tašky do tomboly ti alespoň hoši zaplatí? Pomáháš, šiješ věcné ceny, tak se doufám šábnete i o výdělek?😉A budeš i hrát? Zpívat? 

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 17:08:04 xxx.xxx.92.85

Chtěla jsem ti to Niki napsat, ale už jsi mě předběhnula. Že by jsi měla vzít ségru ne k mamce, ale k sobě za kočinama. A za druhé stejná otázka: co ti ještě chybí za obrázek?😜My sme to pozorovali v těch termálech. Věk lidí jsme odhadovali podle tetování. Respective: kdo neměl tetování, byl určitě starší než my. Pár odhadem stejně starých už mělo. No a mladí alespoň nějaký obrázek vždycky. Ale celkově tam jezdí jen důchodci, takže jsme zapadli i bez obrázků😜

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 16:57:33 xxx.xxx.92.85

Zatím kvetou jen narcisky a krokusky. Ale všichni jsou stejně ve vřesovišti, tam jsem viděla x čmeldů a včelky samozřejmě🐝To jsem zjistila, když jsem po příjezdu nemohla najít Gucci. Já se z té opice jednou picnu. Naposled byla na kamerách někdy včera v 10večer, což nám chodí na mobil. Jíst už vůbec nebyla. Jak jsem psala, soused nám sundal část plotu, sice to má zadělávat, ale jak jsem koukala o víkendu, mírně to zavírání fláká. Já jsem první letěla dozadu do domku, kde bývá Gucci zašitá nejčastěj. Nebyla, tak pokračuju zahradou nadole, vyřvávám, letím před barák na cestu, prohlížím křoví(byly tam jen sousedovic slepice) Vrátím se domů, mezitím si Tom v ložnici vybaloval věci, sejde dole a já na něj: nemám Gucci, já už fakt nevím, kde by mohla být?!? A on: zato já ji mám! Kde zase byla? Na balkoně, jako minule🙄Vůbec nechápu, co tam jako ta baba dělá? Tam nic není, čistě holý, vykachlíkovaný balkon🤔

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 12:47:16 xxx.xxx.174.197

Coudas tu nebyla,ani nepamatuju😟 Ale mlcim. Pisu na mobilu, takze tak vselijak🫣 Na rozdil od udernic, jsme se na to vybodnuli a byli 3 dny v Madarsku v termalech. Tom uz uvadal, potreboval si zadechnout, trochu zregenerovat. No ja sem si z pohybu do pohybu moc nepomohla😉 ale musela jsem - hory skveleho jidla, ktere navic nemusite varit😜 Rano pul hodiny intenzivniho plavani, po poledni 4km chuze na pasu + 10minut plavani na uvolneni a ochlazeni,  pred veceri 30 minut plavani. Vsechno ukoncovane sezenim v teple vode. Ja kratce, Tom tam vydrzi i pul hodiny. Uz sme na ceste domu a sic bude navrat do reality tezky, tesim se na kociny😼

lesnizinka
lesnizinka 21.03.2025, 12:13:28 xxx.xxx.166.169

Ale proc pred tim mrazem instinktivne nevylezly z vody a nescbovaly se zpatky pod vegetaci? Nejsou ochocene, tudiz zblble..

lesnizinka
lesnizinka 20.03.2025, 16:06:08 xxx.xxx.177.163

Když jsem před týdnem vyhrábávala kolem jezera, už se ukázal sem tam ztuhlý skokan. Před jezerem máme takové kalové předjezírko, kam se usazují nánosy, co potůček k jezeru vezme sebou, spláchlá zemina, nebo se předčišťuje kalná voda, co přitéká po deštích. Ještě jsem z vody s listím tahala kusy ledu. A s ledem jsem vyhrabala tři mrtvé ropušky a jednoho skokana. První mě napadlo, že se pod ledem, který tam byl dlouho… udusili. Jenže…přece tam ani neměli být, ne? Vždyť všechno to táhne k vodě až na jaře na páření, nezimují ve vodě, ne? Ještě se to nikdy nestalo, jsem z toho zdrblá ještě teď😢

lesnizinka
lesnizinka 20.03.2025, 11:41:12 xxx.xxx.177.163

Tape, ono se vždycky říkalo: ,,jé úplně blbej"😜 Dnes je to autista. Pravda, zní to líp😏

lesnizinka
lesnizinka 20.03.2025, 09:08:40 xxx.xxx.177.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 20.03.2025, 05:12:22

Jo, jo Dájo, už jsme hory. Dvě vesnice pod náma je černozem. U nás jen jíl a kamení. 

lesnizinka
lesnizinka 19.03.2025, 15:29:52 xxx.xxx.177.163

Jo, jo, Eurovize není ani tak o umět-neumět zpívat, je to show, cirkus. Mě to třeba vůbec nebere.

lesnizinka
lesnizinka 19.03.2025, 15:27:41 xxx.xxx.177.163

Dajo, ona je u nás stejná zem, jako u vás, taky sázím krumpáčem🙄

lesnizinka
lesnizinka 19.03.2025, 12:11:00 xxx.xxx.177.163

Dájo, se teda vzmužím💪 nafotím, co můžu dodat (asi z knížky, ještě to nevylezlo😉) a vy písnete, co máte a nepotřebujete a hlavně, co teda chcete😀Jo?👍

lesnizinka
lesnizinka 19.03.2025, 12:05:10 xxx.xxx.177.163

Adam vystupuje u nás na Festu 20.6. Ano, líbí se mi hezké hlasy. Ten Skot? od Tap - písnička je sice chytlavá, ale asi by to odzpíval každý, hlas, hm, nevýrazný, možná umí i líp, tady to neprodá😉

lesnizinka
lesnizinka 19.03.2025, 00:13:53 xxx.xxx.177.163

Bobi, však jsem si říkala, kde ti je konec, ale taktně jsem mlčelááá😜

lesnizinka
lesnizinka 18.03.2025, 17:30:36 xxx.xxx.142.222

Ha, ha a neni vam lito casu, cumet na takove slataniny. Pred par rokama davali nekde v telce francouzskou komedii Moucha v kufru. To byla takova blbina, ale rehtali sme se celou dobu, zkuste pohledat.

lesnizinka
lesnizinka 18.03.2025, 10:53:19 xxx.xxx.92.85

Dájo myslím na vás, protože jak teď čistím zahradu, tak se mi to stále připomíná. A jak teď ještě není nic vykvetlé a vyrostlé, tak dumám, jak to vymyslet. Já vím, říkala jsem, že pošlu obrázky kytek co mám a vyberem, co by se vám líbilo, co by ste chtěla. Ale už jsem uvažovala, že je to tak dost komplikované(no nestíhám, co si budem😏) nechcete si udělat třeba začátkem června výlet do našich končin?😉Že by jste na to mrkla přímo v zahradě a naložily jsme to rovnou do auta😉Nebo…máte už trochu zahradu rozvrženou? Že bych mrkla, pouvažovala, co by se kam hodilo? Já jsem to dělala tak, že jsem si nakreslila plánek zahrady, jak si ji představuju. A dodala jsem seznam kytek co vím, že tam chci mít. Zahradní architektka mi tam přidala jednu cestičku a jedny schody a doplnila zbytek výsadby do podmínek jaké které potřebujou, kolem plotů a stromy. Bohužel si vzala od architekta, co navrhoval barák plán a oba to obrátili stranově, sever-jih opačně 😕Všechno blbě👎Na baráku jsme to tak nějak opravili, aby ho nemusel celý předělávat, ale ona to odmítnula celé předělávat, těch milion kytek. A tak se stalo, že jich hodně zůstalo na špatné světové straně, rododendrony částečně na jihu na úpalu atd. Hodně toho zašlo, stromy stín ještě nedávaly žádný. Něco jsem si musela předělávat pak sama. To jen tak pro představu, jak se to dělá😉A nedělá😛

lesnizinka
lesnizinka 18.03.2025, 10:33:27 xxx.xxx.92.85

Kometko díky, tohle vysvětlení beru, poučné a nevěděla jsem. 

O králících teda ne, ti jsou domestikovaní. Ale zajda? Zabřezne zaječice opravdu až v dospělosti? Zkoumal někdo, jestli v těch pár měsících je zcela fyzicky a psychicky dospělá? Je tam ode mě i ironie, protože asi sotva, asi sotva jí dal někdo vyplnit dotazník, jestli na ta mrňata už má i rozum😜 Ale zajímalo by mě to, když se tu řeší přírodní a domestikované druhy. 

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 21:42:51 xxx.xxx.88.196

Niki, možná se jen chodí přiživovat na víc míst a možná někdo kočku neměl, tak si ho jako přisvojil. Pro začátek mu dal alespoň ten obojek, protože na něm našel třeba klíšťata. To jen tak přemýšlím, ono tak nějak je to i s Mackem u nás, taky obchází víc misek, ale asi není ničí. Ale tomu by teda obojek nikdo nedal, ten se lidí bojí, zřejmě ho někdo vyháněl, nebo i zmlátil😟