A teď se nudím, válím se tu v posteli, než vyrazím na ten Chodov. A vzpomněla jsem si, že jsem o víkendu potkala kámošku, viděla mě šlapat ráno kolem potoka, jak venčila psa, tak na mě čekala, chtěla s něčím poradit. A říká: ty jsi měla vždycky psy tak hodné, vychované. Naše holky vás znaly od mala a vždycky říkaly: a potkaly jsme Radku s tím úžasným velkým bílým psem🙂 To zahřeje u srdíčka❤️
lesnizinka: Dobrý den, narazila jsem na problém: netuším, kde najdu starší zprávy od člověka, se kterým jsem si toho napsala mnoho v SZ? Není tam třeba stránkování, jako na forech, takže to znamená co? Že se jich uloží třeba jen 10? A zbytek už není? Nebo ví tu někdo z diskutujících?
Cituju sama sebe, můj dotaz tu visí celkem dlouho, bez reakce. Může mi prosím někdo z adminů odpovědět, poradit?
Včera celý den v Říčanech na nácviku dětského orchestru. Za měsíc se bude nahrávat ve studiu, tak je potřeba ještě hodně potrénovat. Děcka jsou skvělá, na to, že se sjedou z různých koutů republiky, se sehráli rychle👍Bylo to náročné, naštěstí byla pauza na oběd. Když jsme tam přijížděli, hustě sněžilo,,vločky" jak vata. Mamka hlásila, že u nás tak trochu prská, ale kolik, to ona nezměří. Tu v Praze doslova lilo, celou noc. Na krmítku jsem sledovala kočky, jak nažívají v garáži…a Gucci tam nebyla celou noc🤔Myslím si, že se uklidila do zahradního domku, dělá to, když nejsme doma. Snad se přijde alespoň najíst😕
Majky jsem vcera potkala v zahrade dve. Jednu jsem musela evakuovat z kamene, ze ktereho nabiram vodu, abych ji nechtene nezaslapnula.
Asi tak: pred mnoha lety jsem u nas v lese objevila vzacnou orchidej. Nebyly mobily s fotakem, takze jsem si misto poznacila svou zutou ponozkou uvazanou na ker u cesty, ze ktere bylo nutne vlezt do krovi, kde byla na malinkem paloucku. Sesla jsem do vesnice, pujcila si od brachy fotak, vylezla zpatky do hor a vyfotila ji. Za par let jsme se o tom bavili s kamosem,ktery dostudoval a nastoupil jako botanik do CHKO. Sla jsem orchidej zkontrolovat, abych mu ji pak ukazala. Probehla tam tezba, misto rozjezdene, naprosto zdevastovane. Orchidej i vsechno ostatni v prdeli(slusne se to fakt rict neda) Ne, nenapadlo by me ji rypat kor, kdyz tam byla jedna jedina. Ale kdybych to udelala, mohla mit alespon nejakou sanci. Byla to okrotice cervena. Jeji o neco min vzacna pribuzna, okrotice bila, se mi casem nastehovala do zahrady sama a s ni i dalsi druhy. Co jsem si narypala v horach byly konvalinky a jednu lilii zlatohlavek. A to az po tehle zkusenosti, ktera je pro me bolestiva jeste po skoro 25letech. Takze at me nekdo s kecama o ochrane polibi….
Buggyro, na snídani volal kolega, který právě pobývá v Liberci, že tam hustě sněží. Zapnu comp a tam první zpráva, že ve Frýdlantském výběžku hustě sněží. Takže už se to ví, že u vás sněží, mám to potuplované 3x😛V Praze leje. U nás dle radaru nejspíš za chvíli vyjde slunko🙄
Čau holky, tak co se ztrácení týče, myslím, že v tom jsem v pohodě do chvíle, než se začnu spoléhat na navigaci. Už se mi stalo, že jsem v Praze hledala obchod a chodila stále dokola, protože mi tvrdila, že musím tudy a hotovo. Po druhém okruhu jsem tu blbku vypnula a po 100m byla na místě. Nachodila jsem tehdy skoro 4km😏V nákupáku…tam je to o něco horší, páč jak jich navštěvuju víc(ne, že bych něco pořád nakupovala, ale zabíjím tam bloumáním čas, když čekám na muže) tak se mi pletou dohromady, takže si myslím, že tady za tou uličkou se zahne vpravo a je tam restaurace…a koukám jak ťululum, protože je tam úplně něco jiného. Pak mi dojde, že ta restaurace je úplně v jiném centru😛
Mám možnost, jsem v Praze. Tom jel už v úterý, já jsem odmítnula jet tak brzo, protože jsem potřebovala makat v zahradě. Takže jsem přijela vlakem včera večer. Dneska celý den v Říčanech, zítra nějaké to nákupní centrum😉(musím koupit bratránkovi nějakou sladkost na oslavu) Jen ještě nevím, kam vyrazím, ale nejspíš klasika…Chodov. V Praze klasika…prší. Možná pár kapek spadlo i u nás(s mamkou jsem ještě nemluvila) ale ten obr mrak šel víceméně mimo nás🙄Včera jsem čistila skalku, jen triko s dlouhým rukávem(bylo 17st) a já zpocená jak hovado. V Praze Tom hlásil 13…taky klasika🙄
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Buggyra z 12.03.2025, 07:14:50
To jsem chtěla napsat taky. Takovou myš jsem viděla, když na ni šlápnul kůň. Možná ji kobča zašlápnula a Berťas jen sebral😉
Já včera musela všechno odedřít sama(no jen jsem vyhrabávala a vyhabávala, ještě od jezera a od potůčku) brigádníci nepřišli, ba ani nedali vědět, neomluvii se😠 No je tu teď asi milion hromad a hromádek a jelikož se nenahlásili, ještě asi dlouho bude. A dneska musím tvořit další, zdaleka nejsem u konce ani já🙄Sem pak vždycky tak sedřená, že jen poobědvám a odpadnu. Ale už je dýl světlo, tak po obědě jdu ještě druhé kolo a odpadnu pak ve 20h😏
Já zase 30% vůbec nekupu, jen 45 a výše🙂Rozvařené špagety(těstoviny všeobecně) tak to asi nechutná nikomu, ale to si prostě člověk musí pohlídat. I když…u těch dražších to asi až tak nehrozí. Čekám brigádníky, účast nějak nepotvrdili, tak nevím, jestli vůbec přijdou. Já valím pracovat buď jak buď.
Buggyro, eidam a goudu od sebe taky nepoznám, možná snad, kdybych to ochutnávala zároveň, ale spíš ne.
Bobi, na parmezán sice mám, ale pro mě není o co stát, mnohem víc mi chutná eidam, či ta gouda. Parmezán je na mě moc aromatický a úplně změní chuť celého jídla. Dávám si ho naprosto vyjímečně, než bych si ho koupila spíš jen, když ho od někoho dostanem. Ještě ráno jsem koukla na předpověď a nic, déšť na většinu týdne už byl zrušený👎 V 16h přijedu ze Slovenska z pohřbu a Tom mi hlásí, že jde nějaká fronta a že asi poprší. No nevěřila jsem, až mi to ukázal na mobilu. Tak ne, že by to stálo za řeč(3mm) ale my musíme být rádi za každou kapku.
Napsala jsem omylem sem, přeposílám na Víčka😏
»
orionka-2 z 10.03.2025, 18:59:24
Ano znám, sleduju často sport v telce a tam jsou na stadionech mimina se sluchátkama často. Takže ano, i to mě napadlo, ale nejsem si jistá, jestli na to dunění sluchátka fungujou, právě jsem si to nezkusila ani s těma špuntama.
Tak víno rozděluju na červené a bílé a obojí jde do vaření, teda ne společně😉S těstovinama jsme na tom stejně, nějak mi nepřijde, že by nějak zvlášť ovlivnily výslednou chuť. Já hodně dochucuju, bylinky, pepř, sůl, paprika, kmín atd…takže si myslím, že chuť těstovin(kvalita těstovin) mi v tom nehraje až takovou roli. Navíc ti, co mají rádi parmezán místo eidamu😉 tak ten je tak aromatický, že stejně přerazí všechno🙂
Buggyro díky, už jsem to pobrala😀👍A tady názorně vidíte, proč to té slečně musíte vysvětlit všechno polopaticky😏Pokud se s tímto nikdy nesetkala, je to mimoň jako já🙂
Dneska před obědem jedeme s mamkou s tetou a strejdou na pohřeb na Slovensko…umřela jim teta, poslední ségra od dědy. Už měla přes 90, ale ona byla celý děda, veselá, vtipná super. Měli jsme ji moc rádi.
»
kometa z 09.03.2025, 17:23:25
Tak finančně náročnější si myslím proto, že toho hodně zničí. Naše kočky, vždycky víc venkovní, tři, neničili nikdy nic. Až teď poslední Viktor, sedačku drápe zespod, dali jsme nově potáhnout židle(původně byla koženka, dali jsme kůži) a Viktěnu náramně baví, udělat si na nich pod stolem běžeckou dráhu, takže už jsou taky ,,pěkně" podrápané👎A to se může vybít venku, prudit Gucci, ale největší rapl ho chytne, když přijde domů😏
Já vám tohle rozjímání naruším trochu asi pitomým příspěvkem, ale řeší se tu hudba, tak to dám sem. Mám vedle dvoje mládežníky😉vedle a vedle sousedi mají cca 30let, malé děti. Naši přímí se pořád ještě zabydlujou, dvůr a zahrada se teprve buduje. Jak se ukázalo hezky, soused maká venku, dělá terasu a k tomu puštěné techno co vím, že poslouchá a právě i ten vedle, tak si to tam hoši ohulí. Já jsem nemusela vařit dneska, tak jsem makala 2h venku, hned za barákem a toho duc, duc jsem po těch dvou hodinách měla fakt už plné zuby(já vím, měla jsem si jít dát špunty a hotovo) Jenže je neděle, podniky stojí, auta skoro nejezdí, mohla jsem poslouchat ptáčky, místo toho mi do hlavy duněla tato šílenost😠 Dokonalé vymývání mozku👎už jsem si připadla jak v Quantanamu🙄A to mě přivedlo na myšlenku. Jejich mimíno(no už není, má půl roku čerstvě) nejraděj prý leží venku v kočárku(spinká, nebo pozoruje, říká jeho maminka) popravdě jsem nešla kouknout, jestli tam je, ale uvažovala jsem, že jestli jo😲a celou dobu poslouchá tohle bouchání🤔 já jsem hluchá, byla jsem od toho relativně dost daleko, ale to nebohé dítě, to mělo prostě kousek, musel mu dunět celý človíček. Nic mi do toho není, vím, ale měla jsem tiky, jít jim říct, ať se nad tím alespoň zamyslí…
Jéé Bobi, taky jsi chytnula slinu na květák?!?😉👍My sme ho v týdnu jedli dva dny🙂A to jsi zase jít ven měla, když bylo ještě hezky, však ono by ti to neuteklo😉U nás je teda furt, dneska ráno bylo malinko pod mrakem, už zase svítí. A teda fučí furt jak kráva, už asi 5tý den👎Včera u tchánů pečené kuře s opékanýma bramborama, zákusky a chlebíčky(chlapi měli svátek) ta tam ,,dieta", nažrala jsem se jako prase a dneska odmítám vařit, dostali jsme ještě tác chlebíčků, takže budou k obědu chlebíčky a hotovo😏
Z tadyma…se říká i u nás🙂 Jak švadlo, ještě tě to baví, nebo jsi přešla na jinou činnost? Já dneska lítám od rána, honem trochu poklidit barák, nebo tu vrstvu prachu a chlupů už jsem před sebou hrnula nohama😲Pozalívat kvítka po baráku, včetně přísad paprik a rajčat, jak mají malé kelímky, už viseli. Včera venku zase závody, holky byly dobré, dostaly ráno vylágoš, že jestli se to zopakuje, letí na hodinu. Pro změnu zas přišel ožralý kluk😠 on sice maká, to ne, že ne, ale huba mu jela, až jsem mu musela říct, ať pořád nemele a drží žebřík(stříhala jsem vistárie na pergolách, ještě nám chyběla druhá strana) Poslala jsem ho pak douklízet a doodvážet ty ostříhané traviny a ten blb ožralý místo toho šel stříhat zimolez kolem těch pergol! Když nejel s kolečkama, šla jsem kouknout…naštěstí trochu omlel jen jeden👎Tak jsme se chvíli dohadovali, kdo za to může(prý jsem ho tam poslala) tak jsem mu vynadala, že kdyby nechlastal, tak ví, o čem mluvím. Ale holky teda udělaly práce dost👍 Jako jo, není to akurátní, ještě to po nich musím poopravovat, ale pohnuly jsme s tím viditělně. Je to náročné, protože se snažím co nejvíc toho sama udělat, jenže mezitím musím 100x letět tam a onam ukazovat, co mají a hlavně zdůraznit, co nemají dělat.
Děkuju Tap, já sem jen občas nakouknu, hudba není zrovna můj koníček. Ale Suzanne od Cohena byla vždycky moje srdcovka❤️
Nějak jste tu nikdo nevzpomněly Pepíčka Zímu. Však vždycky nezpíval jen dechovky a hlavně nezapomenutelný princ Radovan😍
No jasně, ani jsem si nemyslela, vždyť jste z druhého konce republiky, teda Sardullah😀 Jo, jo Dájo, špajzka je i u nás. Ta bude možná i u Sardullah a spol😉Teda tam je ,,ten špajz" asi, ale to už je blízko.