Aktuálně: 2 741 inzerátů261 946 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2025, 11:44:08 xxx.xxx.29.235

Tak jsem na nátlak muže, rodiny a známých vyhledala ORL a jdu si nechat předepsat naslouchátka, protože už se se mnou prý nikdo nedomluví😏Zítra. Jsem zvědavá, jestli zůstane jen u těch uší, nebo bude chtít dělat odběry kdečeho atd🙄to možná zdrhnu😛

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2025, 21:31:29 xxx.xxx.29.235

Čau čarodějnice😛(sem zapomněla reagovat😏) Tak to si po tmě na svém, kdy jindy by čarodějnice fungovala, než potmě😉A upíři…to mi připomnělo, že jsem se onehdá, jak byl svátek nudila a koukala v telce na Hotel Transylvania a moc se mi to líbilo, sranda, pro děcka škoda😜já si to užila👍Pustila jsem kousek Tomovi a prý jsem pako😜

K tomu nadšení z výroby domečku. Ještě nikdy se nám nestalo, že by nám soukromá firma, tesař, klempíř apod, nacenil něco levněj, než seriová výroba v Bamaxu a spol. Tím nechci říkat: kup to tam, je to levnější. Taky nakonec koupíme to dražší a kvalitnější od soukromníka. Jde o to, kolik do toho chceš investovat a jestli to nebo ono i potřebuješ. Ale třeba tě to nacenění mile překvapí, sama jsem zvědavá🙂

A dotaz: nejezdili jste před Vánoci za bráchou do Londýna?🤔 

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2025, 17:10:11 xxx.xxx.29.235

No teda Bobíí, ty jsi se měla!👍Akce, kočičky, nákupy…měla jsi to pestré a veselé😀

Dneska jdu konečně po x dnech obchůzku(bolela mě teda záda a nohy nějak nešly🙄) potkala jsem našeho bezdomovce z budky a ptám se ho, co to kousek dál leží za sloup? Že neví, kam ho budou dávat, ale vedle ve vsi nejde elektrika. No netrvalo 10minut a volá mamka: jde vám elektrika? Jo jde, koukala jsem se na mikrovlnku kolik je..než jsem vycházela. Doprčic jí nejde, pustila si ráno telku a prsk, za chvíli všechno vyplo. Ptala se strejdy a prý hlásili, že jim dneska nepůjde. Přijdu domů a nasr…Tom hlásí, že nejde telka, tedy nejde internet. Ta telka je to nejmenší, ale on pracuje z domu. Naštěstí pak zjistil, že si může přepojit noťas přes mobil. Mě nešlo nic, tak jsem šla vyklízet a drhnout skříňky v koupelně…už k vánocům. Zapli nám to až po 16h👎Zítra nám prý nepůjde ani ta elektrika🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2025, 23:14:13 xxx.xxx.93.87
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 03.11.2025, 21:10:00

To je hezké😍A kočínek vypadá jak rošťáček, jen co mu otrne víc😉No vypadá, jak tulák Macek, jen je chlupatý🙂

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2025, 18:55:35 xxx.xxx.93.87

Jo Bobča, ta výletí. To mi připomnělo: dneska prší celý den, napršelo už krásných 17mm👍Sice jsem místo na obchůzku musela ráno do sklepa na pás, ale jinak jsem nadšená😀Jen prádlo, co jsem tam vyvěsila v pátek(není to prádlo, jsou to Tomova propocená trika, jak vysvlékl po tenise) tam visí jak u Bobči sousedů😛Jsem mu říkala, ať mi to nenosí(ten smrad) domů, nechá to na sušáku a až budu prát, tak to tam hodím. Už jsou myslím i vypraná😜

A opět nám nejde zavírat brána😠Nešla v létě, servisák vyměnil obě čidla a ráno, jak jsem vyhazovala žluté pytle, tak se otevřela, ale už zase nezavřela🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2025, 18:48:21 xxx.xxx.93.87
kometa:

Ale ten by se také neměl brát dlouhodobě, že Kometko?

Ne, neměl. Je návykový jako každý opiát.

😛tak u pejsy by mi tak nevadilo, že je ,,zhulenej", hlavně, kdyby mu bylo dobře😜Spíš mi šlo o něco dalšího, jako u Bobči, nečůrání třeba?

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2025, 11:13:04 xxx.xxx.93.87

Já jsem se v tom Dájo trochu ztratila😊 Psala jste tuším onehdá, že kortikoidy jste vysadila a dostává Codein. Třeba co vím u sestřenky, kterou trápí silný kašel celkem často, tak ta si vždycky vyžebrá tabletu/dvě codeinu a je po kašli…napořád, tedy na dlouho, do dalšího nachlazení. Takže si myslím, že to utlumení kašle u vás udělal hlavně ten codein. Ale ten by se také neměl brát dlouhodobě, že Kometko? 

Jinak bože pořád neděkujte😊jsem fakt ráda, že to nějak pomohlo a to mi stačí👍Kéž by bylo už jen dobře, napořád👍

lesnizinka
lesnizinka 02.11.2025, 20:16:53 xxx.xxx.93.87
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 02.11.2025, 19:50:19

A to mi vrtalo hlavou, jak to, že se jí zelená rajčata, když solanin. Díky za osvětu👍Poněkud zvláštní, že ,,vědci varují" před zelenýma bramborama a zelená rajčata se prezentují jako pochoutka. Nemám ráda kupovaná, uměle dozrávaná rajčata, zelená by mě nenapadlo jíst, ani kdyby žádný solanin neměly. 

A koukám…chvilku to člověk není a tady se staví, zavařuje, no frčí to tu👍Měli jsme celý víkend soustředění školního dětského orchestru. Všechno se vydařilo, ještě jsme získali skvělé kontakty, takže jsme sice děsně unavení, ale spokojení😀

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2025, 16:45:00 xxx.xxx.93.87
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 30.10.2025, 11:54:55

Známá má ze ztraceného bednění opěrnou zeď za barákem, uskákanou a osázenou převážně skalničkama. Měla to moc pěkné, ale už jsem u ní dlouho nebyla a ona pořád něco překopává tak nevím, jestli už to zase nemá jinak😉

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2025, 16:40:55 xxx.xxx.93.87
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.10.2025, 12:15:34

Koním nerozumím ani za mák, tak dotaz: když jsou koně na pastvině celoročně, tak se mezi tím ještě krmí? Proč? Musí dostávat něco, co tam není, aby jim nechybělo? Ptám se proto, že divoké koně někde na prérii taky nikdo nepřikrmoval, tak mi to neleze do hlavy. Vím, že tam ta strava byla/je chudá, proto jste psala o těch schvácených kopytech tady, asi. Já zase myslela, že neovlivním výživu koně, který se celoročně pase, nebo kočky, co je venku a chodí se dojíst někam do sklepa. Když jí granule nedám, může být chudák hladová, když je má, tak k nim dřepne a žere, dokud miska není prázdná😏

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2025, 11:46:04 xxx.xxx.93.87

Buggyro, i to je velká výhoda, je jedno kdo z vás to postaví, hlavně, že někdo👍Já ho letos chci přestěhovat na jiné místo, kde bude míň zavazet a nebude se muset oborávat dokola, což je vždycky o nervy. No…jsem si jistá, že když místo vyberu(vyberem) stejně za rok zjistím, že je to blbě kvůli něčemu jinému zase😏Už jsem ho odkurtovala, jen potřebuju sehnat někde 6 lidí, co to s náma přenese nabok, aby se pole zoralo durch a pak zase brzy na jaře na to vybrané místo. Myslela jsem, že naženu tenisty, jenže Tom už doma nechce hrát, že je zima, takže půjdu asi kvokat u sousedů, protože fakt nemám komu říct😔

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2025, 11:02:56 xxx.xxx.93.87

Kometko víme, psala jsem i já. Jsme tlustí všichni: my, dětičky, koně, psi, kočky… Mohly by sme ovlivnit sebe a dětičky, hůř už to zvířectvo. No…neděláme to pořádně ani u sebe. Škoda mluvit🙄Všichni víme, jak moc nám to všem škodí, jenže jsme líní a rádi papáme😏 Zbytečně se o to dohadovat, každý by sme měli především začít u sebe, svých rodin…😎

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2025, 10:58:38 xxx.xxx.93.87

Coudas voe, že: zahradnictví mi nejde!😜Já mám papriky ve skleníku po smrti už dávno, rajče tam ještě je, ale jen z důvodu, že jsem líná ho vytrhnout. Takže proti mě, jsi zahradnický mág👍Tvůj skleník…to je naprostá nádhera, to je úplná zimní zahrada ne, že skleník😲👍👍

Sarah skleník zrušila, nadobro, bude tam mít kytky…jsem pochopila já😉

lesnizinka
lesnizinka 29.10.2025, 18:05:22 xxx.xxx.93.87

Bobi u nás dneska taky krásně, až vedro. Byly jsme s mamkou chystat ty hroby a málem jsem se tam upekla😏

lesnizinka
lesnizinka 29.10.2025, 18:03:04 xxx.xxx.93.87

Dájo, to jsou dobré zprávy😀👍Tady tuhle chlorellu sem vám poslala🙂

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 28.10.2025, 20:13:57 xxx.xxx.93.87

Šípky si sušíme na čaj. Na zimu. Já sice čaje moc nevařím, ale tento rok jsem začala, v rámci pitného režimu, protože s čistou vodou jsem trochu naštíru, to se moc nedonutím. A hlavně mít zásobu pro případ nemoci. Onehdá jsem četla, že lepší než sušení je hodit je do mrazáku - menší ztráta vitamínů, tak ještě uvažuju. Tchýně vaří čaj každý den právě - celý život. Šípky a lipový květ, med, citron. Krom citronu mají všechno vlastní, my vlastně taky, med od nich. Na našem konci vesnice šípky pomrzly asi, nejsou, musela jsem na dolní konec. 

Jablka…ta kupodivu byla i u nás, celkem hodně, oproti minulým rokům, kdy jsme museli několik let po sobě kupovat. Nestříkáme, takže samý flek, samá dírka a nevim co ještě. Ti, co kupují jablka v supermarketu by se z nich asi osypali😉 Ale bio👍Máme tři druhy, natrhali jsme několik bedniček a teď, vlastně celá vesnice jen chodíme a vyhazujem - hnije to jak blázen😏

Ještě se dotknu omíláného tématu teďka z telky. U nás máme černé ořechy, napadené tou malou sviní, minimálně 5let. Vloni bylo malinko a ještě tedy černé, takže se to ani nesbíralo. Letos se urodilo moc, polovina černá, ale právě díky velké úrodě se z toho i něco vybere. 

lesnizinka
lesnizinka 28.10.2025, 18:17:16 xxx.xxx.93.87

Volala jsem ráno tchýni, jak je na tom, jestli už někde natrhala šípky. Že ne. A co děláte, jdete vařit oběd? Ne, budou jen špagety, boloňskou má zavařenou, takže oběd bude raz dva. Aha, našla jsem nějaké šípky, tak vás vyzvednu a jedem. Ještě, že jsem si vzala hrábě. Dole to bylo obrané, musela jsem alespoň postahovat haluze zhora, ale nic moc. Pak mě napadlo ještě jet na druhou stranu, k vysílači. Tam jsem v neděli taky koukala, bylo to tak nějak stejně, sem tam keř, sem tam na něm šípky. Zaparkovala jsem na louce vedle remízku u vodárny a napadlo mě kouknout podél toho remízku. A hned zkraje byly hezké, tak jsem houkla na tchýni, ať dlabe na těch pár na cestě a jde za mnou. Postupovaly jsme dolů kolem remízku, byly taky dole obrané, ale s těma hráběma jsme se dostaly i na některé hezké horní větve. A pak jsme narazily na naprosto luxusní keř, obsypaný krásnýma velkýma vyzrálýma šípkama celý - tam už nikdo nebyl. Předtím jsme pochodily světa kraj a košíky prázdné, všechno jsme pak natrhaly na tomto jednom keři. Ale fučelo, zima, pak se ještě zatáhnulo a zima tuplem(ne, že by mi Tom neříkal, ať se pořádně obleču🙄No jasně, u postávání u keře se člověk moc nezahřeje😏) A teda práce je to šílená. Vím, že za komoušů lidi chodili na šípky na prodej, do výkupu. Bych nešla, ani kdyby dávali 1000Kč/kilo👎Mám rozpíchané krvavé celé ruce, jednou se mi to zamotalo do vlasů a strhla jsem culík i s gumičkou, podruhé se mi větvička zapíchnula přes nos do líce. Z toho nosu jsem ji ani nemohla vyrvat, tchýně: jéé, ty to máš zapíchlé v nosu🤔ale nešla mi to servat, když já jsem to pochopitelně neviděla. Když jsem ji servala, tekla mi z chřípí krev jak blázen, kapesník já nemaje, jsem si to šmolila po ksichtu rukou…halloween hadr😛A stejně tak mi tekla krev všude na rukách. Kolik mi kde zůstalo trnů, uvidím asi až zítra, až se to zanítí. Ještě, že jsme ale jely, po obědě začalo pršet. Sice jen dva milimetry, ale soplilo celé odpoledne. A s tou zimou je to nepříjemná kombinace🙄

Na hroby chystat, máme s mamkou naplánováno zítra, to má být celkem hezky.  

lesnizinka
lesnizinka 28.10.2025, 17:38:33 xxx.xxx.93.87
rapotačka:

Díky, člověk nedokáže domyslet jak rychle a šíleně se může život převrátit. Dopadla jsem relativně dobře, někdo takové štěstí nemá … . . .🍀všem

To je přesné👎 Můžete to poslouchat ze všech stran, ale člověk to pozná, až si to sám zažije. A to jsem na tom relativně dobře, jen se neohnu, no. Než, že to ještě někdy přejde si myslím, že si spíš zvyknu🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.10.2025, 10:44:28 xxx.xxx.30.99

Jéé, Sarah se máte👍U nás se momentálně nedělá nic a že by toho bylo sakra potřeba🤔No na nic není čas, všechno se jen odkládá a odkládá…na pak🙄Závlahář měl upravovat jezero a kousek toku, dohodit skimeer(sběrač bince z hladiny) že: zavolejte na podzim, v létě nestíháme nic. Na podzim…nereaguje🙄Takže nejdřív zase až na jaře, což je odklad nejmíň o půl roku. A tak je to u nás se vším. Nebylo skleníku škoda? Nějakou tu papriku, hadovku jste si mohla vypěstovat. Stejně budete sekat trávník a plet kytky😉ono té práce v zahradě nikdy neubude😏

Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem jezdila včera po okolí a hledala pro tchýni šípky, tady u nás nejsou, ani já nemám, asi zmrznuly či co. Objevila jsem na druhé straně vesnice, na horizontu naproti. A když jsem tak jezdila po těch polňačkách, i jsem si pobrečela, kolikrát jsem tam za těch 15let s ,,klukama" procházela a už jsem tam 6let nebyla, někde to skoro ani nepoznávám😢 Teď má dva dny přeprchat a je zima, pak budem chystat hroby, o víkendu jsme na školní akci tak nevím, kdy ji tam vyvezu si natrhat(a já chci taky)

lesnizinka
lesnizinka 27.10.2025, 10:16:17 xxx.xxx.30.99

Coudas no vidíš, tak máš dokonce vysvědčení, že jsi na péči o zvířectvo odborník a tím to končí. Vždyť kolikrát já tu slyším, že doktor je studovaný, tak přece ví. A kolikrát jsem se setkala s doktory či veterináři, co ví prd, bych ani nespočítala🙄Jestli tě na Fauně poslali jen k šípku, tak to si gratuluj😜

Jak jsi psala, že u vás pořád přeprchá, tak jsi mi odpověděla na včera nevyřčenou otázku pro všechny: jakové máte počasí? U nás je to podle všeho parodie na to, co máte u vás😉Svítí sluníčko, vyjdu trhat sedmikrásky na ,,med", než to dotrhám se zatáhne, začne prskat, spadne neměřitelných 5 kapek, hodinu/dvě zůstane zataženo, pak najednou zase krásně sluníčko. A tak to jde už myslím minimálně týden, kdy do toho ještě tedy fučí. Nefučelo snad jen půl soboty. Přijde mi to spíš jak aprílové počasí…než podzimní. Jo, na podzim má pršet. Neprší🙄