Aktuálně: 2 334 inzerátů269 597 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 20:42:38 xxx.xxx.81.49

Kunhuta je určo sestra Mečislava🤪

Bobi, u nás se Boženě říká Božka, to je celkem dobré🙂Jmenuje se tak i tchyně sousedka, rodinná známá, co u ní trháme moruše na marmeládu👍Ještě znám jednu, co dělala s našima v práci. Ano, myslím, že teď už se to nedává, dítě toho jména určo neznám. Tak zase jsi svým způsobem jedinečná…a na vymření😉možná se o tobě budou děcka učit jak o dinosaurech😜(promiň, nedalo mi to😜)

Niki, jsou to myši nebo potkani? U nás by teda myš pohledal a to je tu ani nikdo neloví, když je zima. A Berťas je nechytá? Jak to? Nemyslím z hladu, ale pro zábavu😉

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 18:24:36 xxx.xxx.81.49
honzapm:

Bodlinka to přehledně sepsala na svém infowebu tady:
https://zverolekarka.com/tenioza-kocek/

Důležité je odčervit účinně, nepoddávkovat.
Odčervuje se 3-5x ročně, vždy s jistotou správné vysoké dávky + 100% pozření kočkou.

Jo, jo, proto beru rovnou od naší vetky, ta ví, naše kočky zná🙂

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 18:22:52 xxx.xxx.81.49

Jak jsem psala jinde, ,,naši" vrabci čučí na keřích u plotu a na druhou stranu do vrbiček, kde koňadry všechno zrní z krmítka vyfrnkaly po zemi, vrabci nepřiletí🙄Mě to sejří, protože se tam zbytečně povaluje snad půl kila a nikdo to nežere👎Každopádně koupím jiné krmení, nějaké bez pšenice, tohle bylo na nic😕

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 18:16:47 xxx.xxx.81.49

No nechutný je, hlavně když se hejbá😜To jí ho stáhnu toaleťákem, když si všimnu. A to je keců,,nešahej mi na zadek, á, pomóc!" Jako bych jí chtěla kus prdele utrhnout😏Ježíš co řveš, jen jsem ti to setřela z nohavice😎

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 16:38:07 xxx.xxx.81.49

Mezi svátky jsem koukala(poprvé) na Bardotku ,,A bůh stvořil ženu". Vůbec nevím, jak bych ten film definovala, slušně řečeno, o malé koketě. Byla krásná, řekla bych pro chlapy musela být neodolatelná, to chápu. Nevím, jestli tak divně chodila(jak gejša😏) nebo se tak v té době chodilo(měla baleríny nebo byla bosa) ale chvílema mi to přišlo až směšné, připadla mi jak tučňák😜

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 16:26:26 xxx.xxx.81.49

A není ta Aristokratka něco pro děti? Jen jsem zahlédla část nějaké ukázky…

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 16:22:12 xxx.xxx.81.49

byste musela rozkousnout blechu jako mezihostitele - 🤪

Ale chápu, muž se na články tasemnice taky netváří, většinu mu taktéž zatajím🤫Horší když přijde: Gůča má na zadku zavěšený článek😕To už se utajit nedá😏 Ale za ta léta se zvířaty si taky už zvyknul, že sem tam na parketách leží suchý🤭Na gauči by ho asi nedal😜Ona na sedačku naštěstí jde vyjímečně, tam sídlí kocour😉

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 16:13:28 xxx.xxx.81.49

Ještě se nevzpamatovala z Vánoc a už má narozky😉Tak když už se to profláklo, Jani, taky všechno nejlepší, v našich letech už hlavně zdravíčko💐 to ostatní se od toho stejně odvíjí🙂

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 14:10:44 xxx.xxx.81.49

Nevím, jestli ještě nakoukete, ale řeknu vám náš příběh. Mám dvě britky, kočku a kocoura, velkou zahradu, tak mají pohyb venku. Kočka je myšilovka, kocour nevím, ale každopádně ty myši, na rozdíl od ní, nežere. Kočka má tasemnici fakt imrvere. Vidím článek, odčervím, jenže jak píšou holky, za dva dny sežere myš, za týden má další tasemnici👎Jelikož je jak bečka😉odčervuju až na ní vidím nějaké příznaky, u ní je to tečení z očí třeba, články ignoruju celkem dlouho😉Víc než ta tasemnice mi právě vadí to množství chemie, které bych do ní musela valit🙄A ano, článek jsem viděla včera😏takže se pomalu začnu domlouvat s vetkou na odčervení…😎

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2026, 13:45:55 xxx.xxx.81.49

Tak nakonec Dáji dobrý výsledek👍když to jen není nic horšího🙂Masku…já si furt představovala, že to bude mít v noci na hlavě jak Bobča🤭jsem si říkala ,,chudák pejsa, jak ten s tím vydrží"?!🙄A on to jen náhubek na stříknutí👍Akorát se toho bude asi bát, minimálně zprvu.

U nás taky zima jak sviň, jen jsem se ráno zapomněla kouknout😏Než jsem vyšla, volala mi z práce sousedka, ať se u nich zastavím a zazvoním na muže, že má vyplý telefon a potřebuje něco pořešit s autem. Však jo, v poho, alespoň mu popřeju k novému roku. Ještě jsem nebyla v půli cesty volali, že vezou pračku a do půl hoďky budou u nás. No výborné, není vypojená, vytažená z linky, první info bylo po obědě😲Volám hned Tomovi, že to musí udělat a já pod ní povytírat, bude tam neskutečhý bordel👎Vyřizuju sousedovi a kolem projede auto s pračkou. Letím za nima, otevřít bránu(brána už pár dní zázračně funguje, asi někde vymrznula voda😉) Přiběhnu domů a vidím, pračka povytažená, nic odpojené, prý mu to nešlo, i tak se s pračkou nakmásal, než ji dostal ven🙄Chlapi už s novou za dveřma, já lítala s nářadím, hadrem, umyla to pod ní, taky všude pavučiny, odpojila sem ji od odpadu, vytekla z hadice bordel voda…výborné, šmatlala jsem po tom, abych vypojila zbytek…no kalamita🙄Myslela jsem, že ho přerazím, ještě jsem do toho uštvaná z obchůzky nemohla popadnout dech(takže ani nadávat😛) A tak je to u nás se vším, stejně musím udělat nakonec všechno sama😏No…pračka je krásná😉a už pere👍

Bobi omlouvám se, ale Božena je pro mě taky hrozné jméno🙄tvrdé, zní mi to jak nadávka. Proto jsi Bobča❤️Ale řeč matky, která ti ho dá přes to, že ho nesnáší s tím, že musela…bych ji asi praštila😠Musí akorát umřít. Moje mamka taky ,,musela" dát bráchovi Josefa po taťkovi…a dala jiné jméno, které se jí líbilo. Nakonec jsou všichni rádi, hlavně, že je robátko zdravé😉Jméno zapisovala matka, takže výmluvy u mě neobstojí👎Rodím, vybírám jména. Bez debat. To neznamená, že taťka si nemůže vybrat jméno…může, ale pouze, pokud ho schválím😉Howg

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 18:38:18 xxx.xxx.81.49
kometa:

Velké mínus je za zvuk

Já si dneska pustila z ivysílání a žádný problém se zvukem nebyl.

To nevím, jestli to tam dokážou změnit. A to koukáte v telce, nebo na compu?

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 18:33:00 xxx.xxx.81.49

U nás v rodině až tak ne, ale ve vesnici(obou) se jména dědí, takže 5 generací má jedno jméno. Jsem na to alergická a nikdy bych po nás jména nedala. Zoja je moc hezké jméno, u nás není, jen jednu Zitu tu znám. Anna, když se říká Anna ještě ujde. U nás je každá druhá Anna(tchýně, teta…) ale je to Anka, nebo Anča, když ji lidi mají rádi, tak jí nechají Aničku do smrti😉Kateřina(mamka) kromě mamky, se všem říká Kača. Kača ta, Kača tamta🙄 Jan, Martin, Franta, Josef. Tato tradiční česká, spíš moravská jména nemusím vůbec 👎Josef byl taťka, u nás Jožka, či Jožin…Taky jsem to jméno nesnášela, o to víc, že teta(jeho sestra) ze Slovácka byla Josefa. Fuj, znělo mi to jak nadávka🙄Ovšem teta byla skvělá, což o to. Jen to jméno mi připadalo jak pomsta. No a bratránkův kluk dal holčičku po babičce. Říkají jí ale Pepina. Pro mě prašť jak uhoď, z toho mám taky osypky, asi bych ji ani nedokázala oslovit. Naštěstí s dětma nekomunikuju, ani to nikdo ode mě nečeká😛tak nemusím🤫

Jo, sestřenek děti: Slovenky jsou Silvia, Klaudie. U nás Karolína, Barbora, Simona, Vendula🙂Brácha má Elu. Koukám, že vlastně pro mě samá hezká jména, s těmato nemám problém, se to sešlo hezky😉

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 18:15:44 xxx.xxx.81.49

Tak jako…naše kočky jsou teď venku maximálně hodinu a i to mám podezření, že většinu času tráví schovaní v garáži…stejně😉

Vikťa doma Gucci občas šikanuje a ta se před ním někam uklidí, třeba do haly za šoupačky. Viktín tam má zákaz, protože tam skáče po sedačce pro návštěvy a neumí si šoupačky otevřít. To Gucci jo, ale zavíráme je za ní my🙂Dneska ji zase naháněl, teda vždycky na ni číhal někde za rohem a vybíhal na ni, ale bylo to bez řevu, tak jsme je nechávali. Zahnal ji k šoupačkám a čekali jsme řev. Místo toho ze tmy za rohem,,vyletěla pesť"😛Viktor udělal kotrmelec a nafučený lehnul opodál, že se jako musí umývat😜

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 12:05:49 xxx.xxx.81.49
Bodlinka:

jsou i horší jména. třeba jsem netušila, že mečislav je fakt navážně mužské jméno a ne jméno pro kozla.

🤣🤣🤣

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 11:41:33 xxx.xxx.81.49

Berta, Ester, Darina…krom té Sidónie😉je to moje krevní skupina👍 Já mít holku, byla by Rebeka, Stella, Meda, Ema…To jsou jména, která se mě líbí👍Např. 🙂Jo, Jedna Darina o pár let starší u nás je, je učitelka(a dcera učitelky) Moje sestřenka má Darinku pejsanu😜

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 10:53:11 xxx.xxx.81.49
Dublinbarzoj:

Jj, 3.1. byla Radmila a 14.9.Radomíra a já  jsem to druhé🤣, taky to vlastně  málo kdo ví. Potom Radomíra byla zrušena a udělali z ní jen Radku a později Radomíru přifařili k Radomírovi🙈🙈🙈, no byly to turbulentní doby.🤣Babička mi říkala, když jsem zlobila Miruno a lidi nechápali😀

Ha, ha a neznám nikoho dalšího, kdo se jmenuje Radomíra…chuďato moje😜Sme dopadly…🤭

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 10:50:57 xxx.xxx.81.49

Nevím, jak se tu plno lidí jmenuje a nechci nikoho pozurážet, ale na Radmily, Jarmily, Bohdany, Jaromíry, Slavomíry a všechno podobné mám totální alergii, nemůžu to ani slyšet🤫😛

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 10:45:07 xxx.xxx.81.49

Káťo, mě se tvůj příspěvek o prochajdě zobrazil až teď😲Já bych taky ráda prochajdila, byla jsem se pejsama zvyklá denně, za každého počasí alespoň těch 6km. Teď by se mnou nikdo nešel😟a za druhé mě u chůze bolí ta záda, takže mi stačí ty tři rychlé kiláky ráno. Asi mám nějakou špatnou polohu(postavení zad) snažím se to změnit, jen přesně nevím jak 🙄

lesnizinka
lesnizinka 04.01.2026, 10:32:32 xxx.xxx.81.49
Daja:

A to včera bylo Radky? No hlavně, že mám všude kalendáře a já blb si nevšimnu🤪.

I já se připojují k Bobi a opožděně vše nej k jmeninám🌺.

P.s. jsem se zvedla a šla kouknout na kalendář, Raduš ty se jmenuješ Radmila? Takové jméno slyším poprvé VAU.

Příšerné, bléééé👎On tu historku zná už asi každý😉ale zopáknu pro vysvětlení těm, co neví. Mamka chtěla Radku, protože se pár starších holek tak jmenovalo. Jenže než jsem se narodila, Radku zrušili a dali Radmilu. Jak víme, tehdy nešla dávat jména, co nebyla v kalendáři, tak dala Radmilu, abych mohla být Radka. Radmilu nikdo neznal, ani v rodině lidi nevěděli, že jsem vlastně Radmila. Onehdá potkám paní, co dělala s našima v práci a ona, Rady, zrovna nedávno jsme se s někým bavili o jménech, že jsi Radmila a nikdo jiný se tak nejmenuje(no bodejď😏) Proboha a jak vy víte, že jsem Radmila?!?😲No jak jsme jeli kdysi na zájezd do Polska a jejich celník koukal do pasu a rozněžnil se: Radmila, Radmila, to je nádhera, vzdychal. A já na ni čumím, že nic takového si vůbec nepamatuju(byla jsem malá) a hlavně ať nikomu neříká, že jsem Radmila, že to tutlám😜