Aktuálně: 2 325 inzerátů269 922 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 10:32:08 xxx.xxx.95.147

Ten modřinkovej kukuč do kamery je super😄👍 Bezva nápad, dát tam fotopast…jen já ji nemám. Už jsem několikrát chtěla kvůli lišce koupit, abych mohla sledovat, kde chodí, ale nakonec se nikdy nestalo. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 10:19:12 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.01.2025, 09:02:52

Jsem to chtěla napsat, napsala to Kiliánová…Od té doby, co ho používám a to je dobrých 20let, mi vypadávají plombo mnohem míň. Za jedno líp vyčištěné zuby, tedy plomby nepodlezené kazem a za druhé jistě i lepší materiál výplní, to je jasné. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 10:12:16 xxx.xxx.95.147
Sarah01:

Na stopy není třeba žádná slanina, aspoň my ji nikdy nedávali, tak si myslím, že ten tanec jde zvládnout taky bez krmení, každej pes je jinej a motivovat se dá různě.

Jo, jo asi dá, ale já jsem za nějakých 12let nepřišla na nic, čím se dá motivovat Worka. On mě samozřejmě miloval, jak píše i Sardullah, jen nechápal, že první má dělat věci pro paničku, pak až, co chce on. Nosila jsem králičí kůži…i ta ho bavila jsen chvíli, než zjistil že je to fligna a není to žádný králík😉 Bože, co mi to jen připomíná😛 Já jsem vždycky říkala, že Worka se chová, jako bych ho porodila😀

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 10:06:06 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.01.2025, 08:30:45

Taky tak. Samozřejmě někdo to nepotřebuje. Já bez el.zubního kartáčku zase absolutně nemám pocit vyčištěných zubů. Možná závisí i na typu, jiný jak oral s kulatou hlavičkou jsem neměla, neposoudím. 

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2025, 22:24:19 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.01.2025, 20:41:30

A jak se to učí se psem, kterého nějaký pamlsek vůbec nezajímá? Nedá se mu tři dny nažrat? Se jen ptám, protože Worka mi na pamlsky dlabal. Sranda byla, když jsme se pro zábavu jen, učili stopy. Já poctivě našlapala, nakladla slaninu…a on zavětřil do dáli a letěl, slanina neslanina…k cíli🙄 Čichnul k zemi tak každý pátý kousek, jezením se ale nezdržoval😏

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2025, 22:13:28 xxx.xxx.95.147

Tak to je teda dobré Nikči(dobré ne, ale) otevírám to tu i když vím, že Bobča má vypnuto a přijde až ráno nejspíš a koukám Niki. Říkám ze srandy: ha pajda, uvidíme, jak se vyvíjí noha(myslela jsem tím k lepšímu!) A ona přijde s další kalamitou🙄 Tak teď jsem teda zvědavá, jak tohle bude pokračovat😏 Ty si nakonec tu sádru vykoleduješ…

U nás zatím až takové oteplení nebylo, aby lítaly můry. Teď jsou 3,7st. Potřebovala jsem odpoledne nabrat z jezera do konví vodu, vypadalo to, že je to už celkem roztáté - taky nemrzne už pár dní. Na led natekla voda, takže to vypadalo, že led už není. Až jsem přišla až na kraj mola, už jsem viděla, že je. Tak jsem dupla. Hmm, nic. Chytila jsem se houpačky a dupla pořádně, několikrát. Povedlo se mi ho nakonec prokopnout, s velkým úsilím, protože led má cca 5cm, nijak tenký teda nebyl🙄

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2025, 20:11:09 xxx.xxx.95.147

Bobi a? Nepodáváš zprávy, jak jsi dopadla, co cesta, hlásili tam u vás kolem náledí. A kolena?

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2025, 17:46:49 xxx.xxx.95.147

Dneska hejno mlynaříků, objevila jsem je na keřích vedle baráku náhodou, když jsem šla zalévat kytky. Telefon jsem sebou neměla a než jsem vůbec pojala myšlenku je nafotit, frnk a i se sýkorkama byli pryč. 

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2025, 10:18:46 xxx.xxx.95.147
Bobca:

Dnes padá sníh s deštěm..naštěstí je nad nulou,odpolko mám jít na injekce do těch kolen…..Ale asi vemu auto..Bude to do obou,tak bych asi měla problém dojít pěšky..Lupe mi tam teda hrozně-úplně cvaká…uvidím,jak se to uklidní..

Fuj, stačí popis teda🙄 I toho počasí😜 U nás sice fouká, ale jinak je celkem teplo a snaží se vykouknout slunko. Čumíme na tenis😛

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 19:56:32 xxx.xxx.95.147

To, že kocoura nechcete kastrovat chápu, člověk z toho žádnou radost nemá, ale je to naivní představa. Po prvním označkování bytu pofrčí. U nás to bylo totéž, muž o tom nechtěl ani slyšet. Do doby, než se vrátil ze služební cesty. Cizí auto, co nechali chlapi u nás v garáži komplet přeznačkované(naštěstí jen zvenku, to vyřešila myčka, zato my to z garáže dostávali měsíce👎) O sedačce doma nemluvím, i přes vyprání potahů se to stihnulo vpít do polstrů, přes všechny možné likvidátory zápachů, voňavky, sodu, savo, ocet…to z té sedačky bylo cítit půl roku. A to všechno stihnul za dvě hodiny, co jsem byla na prochajdě se psy. Když za dva dny přijel muž, stejně to u nás smrdělo jak v pavilonu šelem. To už byl kocour objednaný a muž…neprotestoval😉

Holky už to napsaly, kočky jsou fixované ne ani tak na lidi, na páníčky, ale hlavně na místo bydliště. Já mám kočky u baráku, takže jsou dle libosti doma či venku v zahradě. 

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 18:48:04 xxx.xxx.95.147

Neber mou poznámku prosím jako dehonestující, to je jen mým naturelem. Já z ní šílím. Já jsem byla holčička kluk, ani si nepamatuju, že bych někdy brečela kvůli něčemu jinému, jak zvířeti. Pro ufňukané holčičky nemám pochopení, nedokážu je chápat a už vůbec je politovat. Já jsem si jako mladá vždycky říkala, že jestli jednou budu mít dítě, jedině kluka. Bohužel to nejde zařídit, takže i ze strachu, že bych měla holku, co je vážně chováním holka, kterým absolutně nerozumím, jsem raděj děti neměla. Ty a neteř už jste takřka slečny, to už je jiná, už s ní můžu mluvit jak s člověkem, ne dítětem. Ale s fňukáním by ste nepochodily ani jedna😉

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 16:59:31 xxx.xxx.95.147

Sardullah, k tomu ještě podotknu. Jo, máš pravdu. Jenže to jemné dítko, se nechová jak sígr a pokud dostane na ten zadek myslím, že to od rodiče bylo v krajní nouzi, protože právě své dítě a jeho běžné chování zná. Já bych se ti na nějaké domlouvání do duše zvysoka a taky bych to náležitě prezentovala. O mojí neteři, je jí 11, mamka říká: ona je taková citlivá. To znamená, že se chová jak holčička. Ta natahuje jen když se na ni člověk křivě podívá. Tu nikdo pohlavkovat fakt nemusí, tragedie pro ni je, když rodič jen zvýší hlas. V tom je pak ten rozdíl ve výchově. Takové dítě, tě k pohlavku těžko dožene. 

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 16:24:36 xxx.xxx.95.147
Stelle:

Jen jsem se ptala.

Stejně mě zajímá, co jsou nepravdivé informace, pohlavek, facka to je to samý.

Sice to není na mě, já už jen čtu, není moc co dodat, bylo to řečeno všechno 100x. Jen upřesním. Ne Stello, pohlavek a facka není totéž. Pohlavek, jak už název vypovídá, je takové to třepnutí, či šťouchanec zezadu hlavy, nebo za ucho. Facka je otevřenou dlaní na tvář. 

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 13:27:00 xxx.xxx.95.147

A já jsem se zahřála, neb jsem konečně vyžehlila😜 Jak jsem psala(možná jen Bobči) vždycky kolem toho milion keců a odkládání🙄 no za hodinu bylo hotovo😏 A mám jednu hnusnou povinnost z krku👍 Ještě asi půjdu naklepat pár ořechů, kdybych chtěla péct zítra štrůdl, mamka mi dala jablka(my jsme neměli) Vyvyřovat nějak nemusím, já si něco vemu, muž je v práci dneska dlouho. Jo, venku prská. Začalo když jsem přišla z obchůzky a smoklí  pořád. Jen ten výsledek nějak stojí za ho.no, je tam nasopleno 1.6mm🙄

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 10:22:00 xxx.xxx.95.147
Bodlinka:

to je prostě zase jen rozmazlenost teplem 😀

u mě byste nahatá spát nevydržela a rychle byste i poznala, že pohodlné spací ponožky jsou pohodlné.

Jo, jo jsem rozmazlená teplem, já bych si zvykla asi i na zimu, jako dítě jsem v ní taky vyrůstala. Přišlo se v zimě z práce, ze školy, v 15h, teprve se roztápěl kotel, než se rozehřály radiátory, barák oteplil, trvalo ještě nějakou tu hodinu. Teďka muž, nedej bože, kdy by klesla teplota pod 23, to by byl schopný rozdělat oheň v krbu😏 No…taky jsme zvyklí chodit doma v tričku a kraťasech. Je fakt, že k šetření by nás mohla donutit maximálně tak ekonomická situace. Já ještě teda brblám, že je to neekologické. Máme teplené čerpadlo ale. Kdyby jsme museli dělat horu dříví, to by nás taky zřejmě donutilo ubrat😉 Na tohle se prostě zvykne lehko a rádo😏

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 22:57:47 xxx.xxx.88.96

Mívám otevřenou ventilačku, i v zimě. Zavřela jsem ji, jak začaly ty celodenní mrazy a nechala jen mikroventilaci. Když byla ventilačka otevřená přišlo mi, že je v ložnici fakt zima. Při prozkumání teplomněru(je nimravý) jsem zjistila, že je tam 19st, takže žádná strašná zima se nekonala😏tolik nemá ani mamka v obýváku…většinu času🙄Při nějakých 16st, jak lidi často píšou, bych asi nevydržela spát. Spím nahatá, nedovedu si představit, že bych na sobě něco měla. Vypěstovala jsem si slušný blok, když jsem to i zkusila, úplně mě zachvacovala panika, že se v tom oblečení udusím, uškrtím, nebudu se moct otočit…🙄 Když jdu tedy spát, je tam chladno, zakutám se do duchny, než se mi trochu ohřeje, ale pak hned musím ven vyhodit nohy, protože teplo na chodidla nesnesu. I teď v zimě, když přijedu k tchánům, kteří doma nijak vedro nemají, třeba těch 20st, tak já zouvám boty i s ponožkama. Když přijdu na návštěvu a někdo mi pořád nabízí papuče, že ať nechodím jen ponožkách, tak já právě koulím očima, protože už to v ponožkách je pro mě skoro nesnesitelné, v papučích bych zdechnula😛

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 22:43:20 xxx.xxx.88.96

Tipla bych a nevím, čí to vlastně byla chalupa, že ji tam prostě skladujou, v paneláku na to není většinou místo😉

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 18:56:04 xxx.xxx.88.96

Niki, jak noha, zvládlas to dneska poprvé v práci? Myslím, že to poprvé v novém roce, bylo horší, než ta noha😜

Psala jsem včera vůbec, že mi zase nesvítí ten jeden stromek? Včera se nerozsvítil, zkoušela jsem to zapnout, vypnout, zkontrolovala jistič, zástrčky, závadu nenašla🙄 Říkala jsem si, že včera a dneska už by to stejně bylo naposled…a pak to někdy zkusím najít, tu závadu…do příštího roku, aby to svítilo😉 Ten stromek se rozsvěcuje s tím osvětlením garáže, na stmívání. Dneska jde Tom naposled rozsvítit tu obrubu baráku+druhý stromek a hle…volá na mě, že ten stromek normálně svítí. Jsem z toho trochu jelen…sám se asi neopravil😏

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 18:43:37 xxx.xxx.88.96

Díky, v pohodě, já jsem stejná, takže vím, o čem mluvíte. Myslím stejná jak taťka, mám problémy, k doktorovi nepůjdu ani za nic, dokud mám pocit, že to můžu zvládnout sama. Jednou to se mnou zřejmě taky sekne, ale jak píšete. Vždycky říkám, že když děti nemám, tak je to jedno, siroty po mě nezůstanou😉Teď k tomu přidávám, že stejně nechci být stará😏 

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 15:59:17 xxx.xxx.88.96

Hm, taťku skolila v 51. Určitě jsem na tom měla taky podíl🙄 naštěstí mi to mamka nikdy nevyčetla, ale někdy na to myslím. Ale to už bylo v době, kdy jsem byla dávno dospělá a emoce zklidněné. Ale hlavní příčina byla jeho nekompenzovaná cukrovka. A jedna moc zlá událost s jeho synovcem.