Coudas no vidíš, tak máš dokonce vysvědčení, že jsi na péči o zvířectvo odborník a tím to končí. Vždyť kolikrát já tu slyším, že doktor je studovaný, tak přece ví. A kolikrát jsem se setkala s doktory či veterináři, co ví prd, bych ani nespočítala🙄Jestli tě na Fauně poslali jen k šípku, tak to si gratuluj😜
Jak jsi psala, že u vás pořád přeprchá, tak jsi mi odpověděla na včera nevyřčenou otázku pro všechny: jakové máte počasí? U nás je to podle všeho parodie na to, co máte u vás😉Svítí sluníčko, vyjdu trhat sedmikrásky na ,,med", než to dotrhám se zatáhne, začne prskat, spadne neměřitelných 5 kapek, hodinu/dvě zůstane zataženo, pak najednou zase krásně sluníčko. A tak to jde už myslím minimálně týden, kdy do toho ještě tedy fučí. Nefučelo snad jen půl soboty. Přijde mi to spíš jak aprílové počasí…než podzimní. Jo, na podzim má pršet. Neprší🙄
Co se týče koní, můžu jen posoudit, že to vypadá na spokojené napapané koníky😜Vím, že obezita je špatná pro všechno živé a mám tlusté kočky🙄Nevím, jak tomu jde zabránit u v zimě doma se povalujících koček, stejně tak u koní na pastvině, co tam žerou, co hrdlo ráčí. U nás na pastvině(nad náma) má koňačka závodní koně na dožití. Tlustého jsem tam neviděla. Snad je to druhem koně, snad tím, že byli celý život držení na dietě, takže nejsou rozežraní? Netuším. A co teda nepochopím je, proč to Coudas pořád řešíš. Jsou to tvoje zvířata a týraná určitě nejsou. Lidi mají názor na všechno, respective papouškujou to, co si kde přečtou, ač jsou to někdy naprosté blbosti. Tím by jsi se měla řídit a zabývat?!? Ha, ha. Ano, měla jsem rozmazlené umazlené psy. Nehlídali, lidi milovali a já jsem proto byla neskonale šťastná. Pyšná na to, že se na ně mohlo vrhnout dítě a nehrozilo mu, že mu pes ukousne nos. Worka doslova šílel, když viděl srny. Proto musel být doživotně na vodítku. Tak alespoň aby to nějak vybil, lítal na tom vodítku kolem mě kruhy a vyštěkával(v polích) Zprvu jsem se snažila ho to odnaučit, pak alespoň korigovat a nakonec jsem po 10letech rezignovala, ať se vyblbne. Řekla jsem si, že je to takový jeho ,,koníček"😉Berry umřel a já si řekla, že je sice magor, ale alespoň žije. Cvičitelky psů (na Fauně ještě) měly sice osypky, ale to nebyl můj problém. Takže asi tak. Nikdy jsem si do života nenechala kecat, nikým. A na stará kolena teprve nenechám. Takže rada: zapracuj na tom Coudas😉a konečně si uvědom, že nikdo cizí tě rád mít nemusí, ráda tě má tak max tvá rodina a měj se ráda ty sama taková, jaká jseš. Pro rejpaly😉tím myslím povahově, ne tělo😜
Tak já vám věřím, ale zkušeností s tím mám 0. Škoda, že jsem se nezeptala tchýně, jestli dávali, oni měli koně, krávy, býky.
Acher, tak zvířata u nás byla kráva, prasata, kozu jsem nezažila, slepice, někdy kačeny, husy, krůty a králíci. Slámu nikdo nekonzumoval. Granule nebyly, králíci žrali seno, řepu, a ječmen tuším. Kočky byli na hůře na seně, psi ho měli v boudě🙂Králíkům, když se chtělo přilepšit, dostali na okus větve z jabloní.
Jo zapomněla jsem na tu prďku Nikoušovou. Někdy se stane i Viktínovi. Gucci ne, ta má bobky jak beton, to cinká, když to hážu do WC. Nevím, kočičáci asi na srajdy trpí nějak víc🙄Ale umazaný bývá vyjímečně. U nás je spíš problém s tím, že jak čůrá, dřepí skoro v tom a to stelivo, jak se rozpouští vodou, tak se mu obtiskne na ty chlupy. Vyjde ze záchodku a kam v jídelně sedne, udělá mi na parketách zelené razítko🙄než to uschne, nebo si to olíže. Ostříhat, oholit? Ti nevím, to by u nás fakt neprošlo, i to česání stojí za prd😏
To o té slámě jsem četla už pradávno. U nás se taky vždycky psům do boudy dávalo seno. Zase mi přišlo takové záhřevnější. Podestýlalo se slámou…tak hlavně pro to, že na senách se člověk v létě nadřel a je to krmení, kdežto sláma je odpad. Ale ano, sláma tak nenasáká, voda po ní víceméně odteče. Ale když jsem ji dala do boudy, že tam má Macek na zimu zázemí..nijak nadšeně to nevzal a spávat chodí bůhví kam. Myslím, že to seno není praktičtější, ale zvířata by mu dala přednost. Asi tak.
Shrnula bych to do: sto lidí, sto chutí, sto životů, sto zkušeností a sto názorů. Nevidím jeden důvod, proč bych se měla někomu líbit a s někým se shodnout. Když se stane super, ale není to podmínka mého žití😉
U nás se objevily červenky. Celé léto jsem je neviděla, teď už poskakují kolem baráku na keřích. Rehci…ti letos snad ani u baráku nebyli, nechápu, každoročně hnízdili v každé možné škvíře, v okapech. Do jednoho hnízda, co jsem jim nachystala, se jim nastěhovaly sršně🙄Takže toliko ptačí hlášení z naší zahrady.
Včera jsme s mužem pozorovali labutě. U nás už několik dní vichr. K večeru dvě labutě chtěly zřejmě letět na jih. Nevím odkud, ale nad naším je to zastavilo, snažily se proti vichru letět, chvíli bojovaly, pak je to strhnulo někam zpátky. Přiletěly ještě jeden pokus, asi za čtvrt hodiny, ale po marném boji to stočily na sever, kam je vítr hnal, zřejmě na jezero, které je 10km od nás, zpátky. Bylo nám jich strašně líto nevím, proč si vybraly tak špatný čas, muselo je to stát strašně sil😢My jsme v údolí mezi horama, tady vždycky fouká nejvíc👎
Postřeh😉Naše kočky(britky venkovní) nemají rády když fouká. To prakticky nevylezou z baráku. Ještě živím toulavého bezdomovce Mourka, dostává jídlo vzadu u zahradního domku, aby se nervali s naším kocourem. Mourek tam někdy ,,pracuje" se mnou, vidím ho číhat na políčku na myši. U nás myši loví zřejmě jen kočka, kocour se víceméně poflakuje😏 Onehdá jsem vyčistila čmelín, zbytky medu a pláství(nevím, jak se ty vylíhlé zbytky u čmeldů jmenují) jsem vyškrabala na pole. Hned se na to slítaly sousedovy včely. Na druhý den muž žaloval, že se v tom válejí nějaké zhulené myši a ten Macek žere misku, co jsem mu naložila a myší si ani nevšimne…nevděčník😉
Jani Viktín už je dobrý, nevím co to bylo za hrůzu, bylo to rychlé a moc, tak tipuju tu ropuchu. A Fido na fotce vypadá dobře, fakt, vůbec nevypadá nemocně, srst má hezčí než Viktína😏
Nádhera👍😀 Nikííí, ty už jsi doma?!?😲Boha, to zase uteklo😲Některé fotečky jsem viděla v tom, co bylo na whatsapu. Ty u vodopádů, v červených šatičkách u domků a v zahradách a v lososových plavkách na lodi. Ukazovala jsem to Tomovi a ten kouká že: je nějaká mladší ne? Tak jsem se smála, že jsme ti to už říkaly, že ti single život svědčí👍😉
A ano, je to tam krásně zelené, to je přesně pro mě, ale Tom by frflal, že je tam zima😛
Jsme to poznaly😛Vidíš, u nás skoro nepršelo, pořád je víceméně sucho. Dá se orat, rýt atd v zemi je sotva trochu ovlhčeno. A to pršelo mnohem víc, než jiné roky, když pominu loňské zářijové povodně. U nás už by jsi tu desku měla😉Ale tak to máš jedno, vydrželi jste doteď, ještě nějaký rok vydržíte, bydlet máte kde👍
Teď to čtu. No Coudas, tak ale zase někdy naběhnout a napsat, co u vás nového není od věci, ne? Třeba tím hezky naserkáš ty závistivce a ,,vylepšíš" jim spaní😛Pokračujete nějak s domečkem? Máš fotos? Jak tě znám, tak už bydlíte😜Néé, dělám si srandu, tam je to složitější a neovlivníš to ani svou pracovitostí👍něco prostě úplně urychlit nejde.
Jo a co se koníků týče, sestřenka ho stále ještě nemají. Nějak doufám, že se to třeba ani neuskuteční. Kdyby vydržela ještě rok-dva, malá by se začala starat o kluky a na koníky by ani nevzdechnula😏
Sarah01: Bohajeho, co je to za lidi? 🙄 V tomhle bydlet by mě asi kleplo. Asi nechodí do práce, že?
Sarah…no co asi je to za lidi, tipněte si😉Oni nevydrží pracovat celý den, nařežou fůrku, pak ji dvě hodiny oslavujou grilováním a potřebují další fůrku na pak. A tak pořád dokola😜Já vím Bobi, to byla nadsázka, asi by mě taky kleplo a o Tomovi, co slyší každé šustnutí kolem, ani nemluvím. Soused přes dva baráky v novostavbě dělá vjezdy. Takže každou sobotu jede celý den ,,žába" na umlácení povrchu. Duní nám celý barák. Sousedi vedle v něm asi i poskakují na sedačce😜Ne, dělám si srandu, možná to vadí míň v těch nových barákách bez sklepů, nějak míň se to nese. My máme utopený obývák pod úroveň terénu a slyšíme i každé vjetí do jámy auta před barákem po cestě.
Prádlo…já bych ocenila, kdyby mi viselo, leč nevisí😏 Bylo zataženo týden se sem tam nějaké prsknutí, teď je slunko, ale zase fučí, bych ho sbírala u sousedů. Takže pořád čekám, kdy ho vyprat. Ne, není to až tak nutné, jen sundané povlečení a pár pracovních hader jsem chtěla vyprat.
Ha, ha já tam zase chodit nemůžu, páč bych vraždila😜Na politiku, v politice mám velmi vyhraněné názory a jiné nepřipouštím, naprosto nechápu. Mám to dědičné😉jako děcko si pamatuju, že na každé sešlosti se taťka se strejdou(bráchové) dokázali hodiny o politiku hádat a do krve pohádat😏Politiku sleduju stále a poctivě, nedá mi to, bohužel. Áno, akorát se nase.u a k ničemu to nakonec nevede, no co už🙄
Bobi, ještě hlásí 14 dní teplo a ty chuderky by se pekly zbytečně v baráku, ještě se tam mají do jara navyzdechávat🙄Dneska už u nás mrazíky nehlásí a pod sklem ve vchodu je navíc trochu teplej. Dneska u nás krásně, sluníčko, jen dost fučí a nedá se říct, že by bylo nějak jó teplo. Ráno mě to vyloženě nasr…vůbec mě obchůzka nebavila. Triko jsem si pod mikinu nedala, takže mě dost profukovalo, ale tak to se ještě dalo, jenže až do vedlejší vesnice proti nízkému slunku, šklebila jsem se jak debil. Druhá strana pohoda, vítr i slunko do zad. Jenže pak ještě 400m zpátky k baráku, zase repete se slunkem a vichrem. Teď už tak nefouká.
Jo a vlastně Bobi - v sobotu se asi ,,bordel" dělat může😉 jen v neděli ne. Ne? Tady v sobotu všechno, holt vesnice. Takže jedou pily, míchačky, bagry, traktory, sekačky…Pro mě hlušce je vlastně nejhorší, tedy jsou nejhorší ty ohníky, co pořád někdo rozdělává, aniž by popřemýšlel, že to letí sousedům na baráky. V sobotu k večeru jsme přijeli od tchánů a kolem baráku jsme měli udírnu(asi i sousedé kolem) nevím, co kdo zase kde pálil, ale bylo to ještě v neděli ráno🙄
Bobca: u nás dnes ráno o půl 8 byla nula..domeček i střechy kolem byly bílé..A teď je krásně,obloha vymetená,a 3,5 nad nulou..
Raduš-vím o 2 babičkách-shodou náhod od obou Peter,co znám,a ty jsou taky 24.7.🤗
U nás mrznulo ze soboty na neděli. Už v 11h večer v sobotu, bylo -1. Takže jsem šla a kytky z terasy odtahala do bazénu(bazénové místnosti, z bazénu už tam léta zeje jen díra) Dneska ráno jsem je zase tahala všechny ven, nemrznulo už a hlásí oteplení, ještě týden - 14dnů můžou vegetit venku🙂Jen…kdo se s těma hebedama má tahat sem tam👎Ke všemu jsem si rozflákala závěsný, pověsila jsem ho na kování od zatahovaček a do rána ležel prasklý na zemi🙄kytka naštěstí přežila😏
Sarah01: Mně jde. Ale ani tam Dájo nechoďte. 😊
Ha, ha asi tak😉Ono je to tam celé error😛
Ano Bobi, s mamkou jsem v pátek jela na mléko do Kaufu😉Já jsem potřebovala cukr a byla tam super akce, tak jsme jely. No…cukr pochopitelně nebyl🙄Tak jsem vzala alespoň hajzlpapír😜
Jana - no tak nevím, asi Tomovi raděj neřeknu, že se v tom datu rodí hlavně psi🤔😜
😜Musím to ukázat Tomovi, on má narozky 24.7👍😛