Daja: A to včera bylo Radky? No hlavně, že mám všude kalendáře a já blb si nevšimnu🤪.
I já se připojují k Bobi a opožděně vše nej k jmeninám🌺.
P.s. jsem se zvedla a šla kouknout na kalendář, Raduš ty se jmenuješ Radmila? Takové jméno slyším poprvé VAU.
Příšerné, bléééé👎On tu historku zná už asi každý😉ale zopáknu pro vysvětlení těm, co neví. Mamka chtěla Radku, protože se pár starších holek tak jmenovalo. Jenže než jsem se narodila, Radku zrušili a dali Radmilu. Jak víme, tehdy nešla dávat jména, co nebyla v kalendáři, tak dala Radmilu, abych mohla být Radka. Radmilu nikdo neznal, ani v rodině lidi nevěděli, že jsem vlastně Radmila. Onehdá potkám paní, co dělala s našima v práci a ona, Rady, zrovna nedávno jsme se s někým bavili o jménech, že jsi Radmila a nikdo jiný se tak nejmenuje(no bodejď😏) Proboha a jak vy víte, že jsem Radmila?!?😲No jak jsme jeli kdysi na zájezd do Polska a jejich celník koukal do pasu a rozněžnil se: Radmila, Radmila, to je nádhera, vzdychal. A já na ni čumím, že nic takového si vůbec nepamatuju(byla jsem malá) a hlavně ať nikomu neříká, že jsem Radmila, že to tutlám😜
Sarah01: A jak to teda měli natočit?
Dnes jsem film konečně viděla a myslím si, že Mádlovi se to moc povedlo. Hlavně ten 21. srpen, tak autentický, že z toho člověka mrazí.
My už jsme to měli jen z doslechu, z pár nějakých záběrů, co se objevilo. Ale vtažením do toho děje, to udělá úplně jiný efekt. Mě ne, že mrazilo, mě představa, že bych v té době byla, žila, úplně udělala fyzicky nevolno👎
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Bobca z 03.01.2026, 21:21:59
Ježíš děkuju😘…a víš, že to neslavím😜
Ha, super, že jste to Dájo natočila, ono je potřeba, aby to i ten vet slyšel. Mě osobně to úplně nepřijde jako kašel. Kašel nebývá jen jedno zachrchlání(tedy podle lidí to beru) Tohle mi přijde víc jako trachea, či to měkké patro o to víc, že se mu to stává ve spánku, kdy se všechno povolí. Ale je tam zase plno ale, třeba jak s tím souvisí, že pomůže čerstvý vzduch? Že by mu vlivem suchého vzduchu doma společně s měkkým patrem ,,zaskočila slina"? To jen tak uvažuju, možná úplně mimo, no jsem zvědavá na ten výsledek, pupína malého…❤️
Stejně jako Bobča jsem se na jmenované filmy nedívala a s jistotou dívat nebudu😉
A jinak máte Sarah pravdu👍
Orionka: Jenže ten příběh není skutečný (nepíšu o 68., ale už od začátku). Ten masakr studentů na Strahově. Poptejte se, ještě žijí pamětníci. Ta policie tam nastupovala jak římské legie. Je to natočené na efekt a zcela lživě. Jako americká detektivka, právě bez historického podkladu, by to bylo dobré.
Ta policie ve skutečnosti do nich najela auty. Ale to je jedno. Už to tu padlo, není to dokument, je to film na pozadí skutečných událostí.
U nás počasově😉stejně jako u vás Bobi, jen fučí a s větrem je to -2st. Ráno jsem nepotkala vůbec žádné pejsky, tedy ti, co za nima chodím nebyli doma, nebo právě byli někde zalezlí😟a nešel ani nikdo známý. Na naší cestě se sníh neodhrnul, za což jsem ráda(akorát se to tím dřív uklouzá) ale ani neposypali, což mě trochu překvapuje, že tam nikoho v pátek nenahnali😲Obec dost riskuje, že se na tom někdo přizabije - je to jak zrcadlo🙄Já jdu po krajnici, či až po trávě, kde se nejezdí a tam je ještě sníh. To uježděné, to už je takřka led.
Jo a těším se jak malé děcko, až mi v pondělí přivezou tu pračku a budu moci vyprat prádlo, protože oddělení špinavého prádla už mi přetéká a nejde dovřít(je ta narvané všechno povlečení z předsvátků😏) Tom říkal, že mu kluk vodo-topo ještě říkal, že přijdou hned po Novém roce, protože pak mají dělat někomu vodu v novém baráku a to je na delší dobu, tak první dodělá nás. Zatím se neozval, kdy se tu objeví teda🙂Na Silvestra zničehožnic přestala téct voda ve výlevce, jen čůrek(studená, to je ta ucpaná) Včera jsem to zkusila, vychrstlo odtud toho červeného písku a už zase teče. Jen trošku teče prakticky ve všech bateriích a dost se divím, že ještě funguje myčka, ta bude zasr…fest. Sítka jsou v těch ,,roháčkách" co jsou ve zdi(než se připojí baterie) a prý i v některých bateriích, tak to nebude na chvíli🙄7 baterií dřezy-umývadla, jeden sprcháč(druhý už čistil) 5 WC, 2 baterie u van, jednu ale bude muset vyměnit komplet, ta se rozpadla už cca 2 roky zpátky🙄Asi si nechám vyměnit i baterii umyvadélka u bazénu, je tam jen taková ta nízká a já chci do toho umyvadla ponořit i hubu. A stejně jsem ji před lety něčím umyla😊tak, že celá zčernala(bylo by dobré vědět čím, ale si nevzpomenu🤔) No a nejprve musí zase nějak odecpat ten zbytek zanešené trubky od studny. Napouštění myčka a lednička(k pračce teď vyčistil) A určo jsem ještě na něco zapomněla😏
Nepřijde mi nic divného na tom, že se odehrává nějaký smyšlený příběh na pozadí skutečných historických událostí, i s jmény těch, co se tam účastnili. Takových filmů, příběhů někoho, např. na pozadí 2.světové války jsme přece viděli jako děcka desítky. V podstatě všechny historické filmy jsou tímto způsobem pojaty jinak ano, jinak by to nebyl film, ale čistě jen dokument.
Tak…kdo včera koukal na Vlny? A?
Za mě: silný příběh, skvěle natočený, víc k tomu snad ani není, co dodat, snad jen, že Mádl překvapil👍Možná ne ty, co už jeho nějaký režijní počin viděli, já ne. Velké mínus je za zvuk a celkem by mě zajímalo, v čem je u českých filmů ten problém daný? Je to točeno vyloženě pro kina a v telce je to pak úplně na ho.no? Každopádně by si na to měli dát pozor, dost to ten film pak degraduje, když polovině mluveného slova člověk nerozumí👎 A to nemyslím jen nás, hluchou část rodiny, stěžovali si i ti, co slyší normálně.
Právě si myslím, že to by je napadlo jako první…No a není tzo myslím kašel, ale takové sípání spíš🤔Jsem zvědavá, co z toho vyleze i když moc důvěru nemám v to, že na to přijdou…jak to tak čtu, jak psi…stejně jako lidi, chodí od vyšetření k vyšetření a prd🙄Takže jinak: kéž by se na to přišlo a byla to prkotina, co třeba spraví jen nějaký lék🐕
Jinak mám blbou náladu, právě jsem se dozvěděla, že jedna sousedka(ne přímo z naší ulice) potkávaly jsme se se psy na potoku, má leukemii😢Mladá holka.
Asi se to tu už probíralo, jenže nepamatuju se🙄ale dle plemena…nemá jen měkké patro?
Nikdo nikde😲už všichni pracujete?🙄Já dneska uvařila jen čočkovou polévku, na kterou mám chuť už týden a konečně jsem vyžehlila tu horu prádla, blééé. Zanesla jsem jídlo Mackovi k domku, ale nebyl tam😟Dopoledne svítilo slunko, před hodinou se zatáhnulo a chumelenice jak blázen. Ale už zase skoro svítí(no už nebude, slunko už je nad obzorem) ale zatím je 0,6st, takže je mokro, jak to částečně taje. Na zemi je tak možná centimetr a půl.
Jo Bobi Stardance jsme sledovali včera u tchánů. Popravdě, mě to už moc nebaví, pořád dokola jen s jiným obsazením. Já to sleduju jen, když je tam Kuba Mazuch, který s náma spolupracuje.
Teď jsme odbavili poslední návštěvu, tchány. Dopoledne jsem vyráběla ještě jednohubky z listového, ať jim je co podat, u nich včera byly chlebíčky.
Dneska nezávisle na tom, že bych něco pípla😉 mamka do telefonu nadává: nevím, proč do těch směsí pro ptáčky dávají to obilí, když to nikdo nežere😕Vyzobou, co jim chutná a všechno obilí tam zůstává.
Mamka hlásila, že jeden pán z náměstí hledal svoji čau-čauku. Že ho potkala na mostě, jak objíždí na kole a čauku pak našla u baráku, když se vraceli domů, jak si přes plot hraje se sousedčiným pejsou. Říkám jí: a on ji nepotkal? Né, on jel na druhou stranu. Ale ona už mířila směrem k domovu, však to tu zná, chodí tudy na prochajdy, určitě byla za chvilku doma. No já bych ji tam odvedla, ale ona měla vnuka na hlídání, tak to dál neřešila. Tak snad opravdu cupitala domů. On je to takový ,,méďa, žádný rychlopes😛
Koukala jsem na mapu zákazu ohňostrojů a hmm, však je to skoro všude…mi přijde. Rozmýšleli jsme se, jestli má vůbec smysl zmrzat venku, ve čtvrt na jednu se potvrdilo, že nemá - u nás skoro nic, ani ve vedlejší vesnici, kde by si člověk myslel, že zrovna s nima nějaký zákaz nehne😉Ani naši sousedi(všichni ti mlaďoši) nic, takže jsme šli rovnou do hajan(ne, že už bych neměla odchrápáno do půlnoci😜) Na dvou místech se pak probrali, když jsme si čistili zuby, ale to už konečné skóre moc nevylepšilo😜nic moc😛 Říkala jsem Tomovi, že ulici jsem jim zkrášlila našima stromkama, ale ohňostroje už jim dělat nebudem😏
Kdoví jak Nikiška, snad všechno OK, viděla jsem videjko, co hodila na whatsapp a byla v poho, natěšená, veselá a hravá…no jako ,,naše" Nikča😛A veeeelkýýý ohňostroj😀👍
Stromky…měla jsem všechno v té ledové. Když jsem kupovala na tento rok ty ,,prskavky" na druhý stromek, tak jsem řešila, jestli taky ledové, nebo klasicky ,,žluté". Nebo dokonce barevné měli. No…ledové nakonec už nebyly, chvilku jsem měla v košíku i barevné, ale pak jsem to změnila na žluté(to jsou ty, co se mi zkratnuli hned při zapojování a svítí jen napůl🙄) Je to na tom stromku od vesnice, takže když vyjedete na horizont a už vidíte celou naši ulici, svítí domy sousedů žlutě, ledově, žlutě, žlutě, ledově, ledově a můj strom na konci jako dominanta svítí oběma barvama. Řetěz ledový a ty prskavky žluté. Říkám: nakonec je to hezké. A Tom: a to jen díky tomu, že jsi to tím stromem tak pěkně sjednotila👍Jsem se dmula pýchou😎😀
Hezký, šťastný Nový rok všem❤️Zatím se nám nic nepokazilo, tak je😛
Nevím, kde je něco o nízké teplotě, ale před 20lety měla babča ledničku v místnosti, kde jí snad ani nebylo třeba, kde bylo kolem těch 10st. Přestala fungovat, už si nepamatuju, s čím tam byl problém, zavolali jsme opraváře a ten nám řekl, že lednička v takové zimě být nemůže, nebude tam fungovat. Tehdy jsme to nechápali, teď, když už jsou tepelná čerpadla to chápu, neměla co přeměňovat, když teplota byla stejná kolem, jako se chtělo od ní.
Kosaci, to je klasika, ty ani už neregistruju. Ale když jste to napsala uvědomuju si, že jich teď vidím nějak málo, tipla bych, že tu poskakuje jeden, dva. V létě imrvere snad 10.
Dneska jsme pozvaní k tchánům na oběd, takže se nudím jako prase. Zalila jsem kytky, uklidila nádobí…no, mohla jsem vytáhnout žehlení, ale na to jsem byla zase až moc líná😛Jo, byla jsem v domku dát jídlo Mackovi, protože provokativně obcházel celý barák, abych si všimnula, že má hlad😉Raděj jsem šla, než si všimne Viktor😏
Asi dvakrát v životě jsem byla v Ostravě, nepamatuju si z ní nic. V Karviné, vlastně ani nikde jinde kolem ne. Myslím, že tam bydlí jeden můj spolužák. Chtěla jsem se ho zeptat, ale sraz jsme neměli ani nepamatuju🙄