Aluško? To Vám přijde jako zdůvodnění toho, že majitel psa nechá svého psa štvát zvěř? Tak to jsem se s Tali nemusela tak trápit. Nenechávám své psy ani Nakukovat do křoví, aby ani trochu pouhou zvědavost nerušili zvéř., která potřebuje šetřit energii.
Dovolím si…Dnes v “dobrém ránu” byla zrovna tahle diskuse..mluvil myslivec o tom právě,že v tomto období-hlavně všeobecně v zimě není dobré tu zvěř rušit,že se vyčerpává,ztrácí tukové zásoby..Jsem si vzpoměla,že jsem to tu včera četla…že je lépe mít pejska nakrátko..
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 06.01.2026, 19:51:36
přeju brzké uzdravení..🙏
mě Dr naočkovala 26.11 po roce na chřipku..nebyla jsem ale vpořádku..do týdne jsem chytla nějaký morybundus..chřipka to prý není..zarazila se mi rýma,ohluchla jsem na levé ucho,šuměla mi tam Niagára 3 týdny…chytla spojivky..takže ATB i do očí i tak.nešlo mi smrkat …a ještě nejsem zdravá…a táhne se to pořád..
Já měla obličej jak struhadlo snad od 11-12 let…strašně uhrovatý..Byla jsem asi 2x na kosmetice jako děcko..a bylo to ještě horší,jak mi to mačkali….Záda taky-tam mě nemačkali🙂..Já neuměla plavat,když mi někdo řekl,že mě naučí,(už jako starší-na střední)a pak mě viděl v plavkách(záda samý červený pupenec) dal ode mě ruce pryč…
Na střední jsem byla jako jediná studentka v KSČ,na schůze jsem chodila s ředitelem,zástupcem,učitelkou češtiny a biologie…Ve třídě mi říkali komunistko…Nebyla jsem ani na maturitním večírku..Na učňáku nám prostě učitel občanské nauky rozdal po lavicích přihlášky..nebylo nám ani 17…Já byla aktivní v SSM,organizovala jsem různé akce..Nikdo nechápal v tom věku co je to KSČ..a kdo si ji nevzal,učitel vypleštil oči přes černé obroučky ,a “co máš proti komunistické straně”..nešlo to odmítnout prostě..my byly teliska…Platila jsem 1.-kč až do odchodu po převratě..
mě zas Božena,kožená-na oleji smažená….Ano,to si pamatuju i,že děcka jsou nemilosrdná k brýlatým…Dnes si myslím,že to už tak ani není.brýle nosí daleko víc děcek..a rovnátka taky..Moje holky měly vyndavací,jen na noc si je dávaly..
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2026, 20:42:38
ano,oslovení “Božko”(5.pád) mi nevadí,ale jak na mě právě ve škole volávali “Božká,bolí tě nožká”..Vadí mi oslovení v 1.pádě…Jediná Božka se i ve filmech oslovuje Božká….žádné jiné jméno..
A není ta Aristokratka něco pro děti? Jen jsem zahlédla část nějaké ukázky…
Hraje tam Vilhelmová…V prvním díle,jen “Aristokratka”-tu jsem viděla..dostanou v restituci zámek “Kostka”…Je to taková komedie,jak píše Sarah…Ale už nevím přesně ten děj…Ale začli dávat znovu “Zlatou labuť”..v neděli ráno v 8,30 na Nově..
Včera večer jsem někde našla “Janžurku”..Bylo to zajímavé..Natáčely to její dcery-autentické povídání,natáčení z domu..ukázky filmů..I povídání jak to bylo,když měla zákaz…
řeč matky, která ti ho dá přes to, že ho nesnáší s tím, že musela…bych ji asi praštila😠Musí akorát umřít.
Raduš,psal se rok 1956..Otec šel z hospody,když mama seděla už v sanitce..Ptala se ho,"jak se TO má jmenovat"..a on na to,,"třeba to nejškaredější jméno na světě"…Tak mi to aspoň několikrát vysvětlovala….Já si myslím,že to řekl schválně,že tu Boženku chtěl..takže to dal najevo takhle… U nás se většinou nekomunikovalo…o ničem..
Příběh mého jména tu hodně lidí zná..že mi máma MUSELA dát “to nejškareredější jméno na světě”. Jmenovala se Božena,své jméno nesnášela,tak pak nesnášela i mě..Jako děcko jsem byla Božula-to si pamatuju…V dospělosti mě neoslovovala vůbec..Když jsem se k ní nastěhovala(do bývalého hospodářství-né do bytu,postarat se o ni na stáří)…jsem byla “TY”..Když mi bylo asi 50,jsem se ptala,proč mě tak nemá ráda,byly jsme zrovna na návštěvě u bratra,mi odpověděla-aniž by se na mě podívala “protože jsi Božena”..Já jsem si ve škole taky vytrpěla různé nadávky a tak..ale v dospělosti mi pak na střední říkali Bobina,Bobča.brácha mi říkal Bobeš…A žila jsem s ním…Ona chtěla Vlaďku..☹️
Darinka-mandarinka…si pamatujem z dob,kdy zpívala s Gotem…Já měla v práci jednu,říkali jí Darjo.. Zoju znám ze školy…A moje dcera měla ve třídě 4 Kateřiny…Vnučka Eliška je taky v ročníku,kdy jich bylo víc a Stellča tak..Já jsem nevěděla,že už je jich tolik..Jsem si říkala,kde přišli mladí na takové jméno…Znala jsem jen Zázvorkovou🙂A další vnučka je Verunka a má Natálku…