Jani, co se týče ustájení kolem mého bydliště, né že bych nechtěla jet někam na kukačku! Jasně, že chtěla! Stáje v mém okolí, myslím komerční stáje, kde se nabízí služby typu ustájení, výcvik, atd. jsou u nás ryze sportovního charakteru. Mnohé z nich jsem navštívila, v některých kdysi i působila a právě to, že jsem to poznala, byl tenkrát ten důvod, že jsem si prvního koně přivezla rovnou domů a ne do komerční stáje. Mezitím sice uplynula řádka let a já mnoho kontaktů ztratila, ale taky jiné našla. Koně, řekněme “obézního typu” tady mají lidé převážně doma, stejně jako já, mají doma jednoho-dva kousky, moje kamarádka má nejvíc - celkem 4ks😄 a to právě z toho důvodu, že ve sportovních stájích se prostě neobejdou, režim pro cvalíky je v nich prostě jaksi nepřípustný, nehledě na to, že část majitelů se v takovémto prostředí cítí jaksi méněcenně. V tomhle směru se tu během let moc nezměnilo, proto jsem i já často tázána o nabídku ustájení, právě takovými lidmi, mezi které jsem i já dříve patřila. Vím, že tu teď asi 10 km od nás nově vznikla stáj, jakože pastevko, měli inzerát, že nabírají koně do nově vzniklého ustájení, tak to je jediné o kterém vím a ano, ráda bych se tam podívala. Protože lézt někomu na dvorek do soukroma se mi absolutně ekluje, protože vím, jak se k takovýmhle ehm "návštěvám" chovám já…🙄
A tento typ ustájení, který tu v okolí je, byl i důvod, proč jsem koně nedala na zimu pryč, jak jsem měla v rámci nějakého fyzického odpočinku a mentální hygieny, v plánu. Protože vím, že ty moje blbani by viděli světlo asi tak hodinu denně za poledne a je mi jasný, že tohle by nedaly. Za něco takovýhleho platit? No tak určitě…😏To jen tak pro ilustraci, jak to v našem okolí vypadá.