Žínko, obdivuju a nechápu zároveň😄! Myšleno v dobrém! Já uklízím co týden, v tom slova smyslu, že prostě vyluxuju všechno, nevytírám, není proč. V ložnicích mi pravidelně jezdí robot, tže tam beru ruční vysavač jen, když převlékám komplet postele, z toho se sype, to je fakt, luxuju i matrace, máme tam střešní okna, tedy žádné záclony, závěsy ani zatemnění, umyju 1x do roka, kdy mě se chce, bez ohledu na jakékoliv svátky. Zařízeno v minimalistickém skandinávském stylu, tže minimum všeho i úklidu. V přízemí se pohybujeme logicky více, tže luxuju podlahy i nábytek, všeho je opět minimum (jako nábytku), nesnáším pičičmundy na poličkách, tže nemám pro jistotu ani poličky 😄, aby nebylo kam svinit bordel😄. Zaleju kytky a mám uklizeno, každý týden mi to zabere cca 2 hoďky, což není moc, nevadí mi to, a mám prostě pořád uklizeno, tak jako permanentně😉. Okna mi letos poprvé v životě umyla máti (se prý na ty cákance od vlaštovek už nezvládla dívat, já je zvysoka ignorovala😄), tže to už je vyřešený. Závěsy zásadně nevedu, stejně tako jako ubrusy a jiné ehm “dekorace”. Záclony stačí vyprat 1x za dva roky. Tže to do jara počká😄. Koupelnu po sobe uklízíme každý sám, WC taky, tže tohle mě vůbec nebere.
Když bych to porovnala, jako tu formu úklidu kdysi před rekonstrukcí, kdy jsme měli doma všechno staré a omlácené, se současným stavem, kdy je vše nové, tak je to jak nebe a dudy. Dřív jsem se s tím hrozně nadřela, protože všude blbý koberce, visací lustry, pokryté prachem, přehršel socanskýho nábytku, kdy jedna věc nepasovala k té druhé, všude nastrkaný krámy🙄, no co Vám budu povídat, stará barabizna😏. No stará je sice furt, ale dostala nový kabát a styl, a mým cílem už před tím vším bylo, hlavně se nenadřít, tže jsem všechno zařídila minimalisticky a je to herdek znát!