Aktuálně: 2 756 inzerátů261 821 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 13.12.2024, 13:00:03 xxx.xxx.167.183

Tak to naprosto chápu, mám to stejně. Akorát, že moje pozice je tak specifická, že není koho zaškolit…🙄

Saga
Saga 13.12.2024, 12:37:48 xxx.xxx.167.183

Mě pomáhá moje drahá tříčtvrtka, máme to pěkně rozdělené, já chystám boxy, to je relativně “v teple”, koníky vodíme spolu, já chystám krmení na noc, pak jdu do tepla a on vysbírat celý výběh. Tže to celkem jde! I když mi není dobře a venku je fakt hnusně, stejně jsem na druhou stranu ráda, že vypadnu na vzduch. V práci si momentálně připadám jak v kriminále a až to tu nemůžu vydržet, tak počítám každou minutu do Vánoc🙄!

Buggyro, školíte kolegyni, tže doufám že posila nebo rovnou o stupínek výš?😉

Saga
Saga 13.12.2024, 11:14:01 xxx.xxx.167.183

Žínko, já se naštěstí nikde nenakazila, já prachobyčejně prochladla u koní🙄. V pondělí, když jsem se večer od nich vracela domů, tak už jsem cítila, jak je mi zima, nešlo mi se zahřát ani pod elektrickou dečkou. Oblečená chodím dost, ale jak teď vstávám ve 4:00, jsem nedotažená, ospalá a už příliš unavená z práce, tak jsem prostě prochladla a bylo to. Tělo už má dost, už aby byly ty svátky, konečně si orazím🙏! Včera jsem ještě byla u své fyzio a ta ze mě vymáčkla úplně všechno, tže jsem čekala, že mi dneska bude hůř, ještěže jsem o víkendu doma a krom koní nikam nemusím🙏! Tak právě ani nemám moc co psát, protože to je jen do práce, z práce, ke koním, od koní a pak se zřítit na gauč, do vany a do hajan. Nějak v týhle trapný tmě a zimě na víc nemám kapacitu🙄. Ještěže mám zlatou maminku, kterážto mi umyla všechna okna v přízemí a dokonce ještě vyprala 3 roky neprané záclony😉. Prej “jak se na to můžeš dívat?” No nijak, chodím z domu i domu za tmy, tak si nějakejch záclon vůbec nevšímám😄. Tak hlavně, že SE TO umylo a vypralo😄!

Saga
Saga 13.12.2024, 07:37:32 xxx.xxx.167.183

Holky, tak hlásím, že se o mě taky pokouší nějaký chcíp, ale já zatím vítězím na všech frontách😄, poněvadž a protože do sebe peru vitamíny pro koně a v koňském množství😄. Tže díky koňodávkám je to zatím 1 den bolení v krku a trochu zarudlo, párkrát jsem kejchla, dneska mi lehce teče z nosu, ale je to slabý, je to slabý😄. Kašel nula. Jsem normálně v práci a vždycky, když přijdu domu, tak jdu rovnou do stáje a naperu to do sebe z každý pixly. Mám tak trochu obavy, že to těm kobylám asi sežeru😄. Ale lidský vitamíny jsou naprd, slabota.

Jsem ráda, že se Buggyra ozvala, že je na živu. Nevíte holky, co je s Fíkovnicí?😟 Už strašně dlouho jsem tu od ní nic nečetla??

Saga
Saga 12.12.2024, 09:09:26 xxx.xxx.167.183

“Malý kůň nikdy nemá malou duši”

Tak tohle podepíšu vlastní krví🤣!

Saga
Saga 10.12.2024, 08:20:34 xxx.xxx.167.183

Já jsem teda zvědavá, co nakonec Horsana vymyslí, ale za sebe musím říct, že obě jména jsou děsná😄. Já nevím, mě se nikdy nelíbila lidská jména u zvířat😇. A to jsme měli kocoura s lidským jménem (nevymýšlela jsem ho já, ale babička) a kobylu s lidským jménem, tak už jsem jí koupila a slyšela na to, byla to už starší dáma, tak jsem to neměnila a jméno to bylo hezké, dívčí, tak mi to tak nevadilo. Ale při jméně Gustav se mi okamžitě asociuje Husák🤣. To je prostě proboha strašný🤣. Ale těším se na foto, ať už se TO bude jmenovat jakkoliv😉!

Saga
Saga 06.12.2024, 12:59:52 xxx.xxx.167.183

Ámen Buggyro! Tohle jsou přesně ty nasbírané zkušenosti, které ani já, ani můj muž nemáme! Proto on je schopný odjet s kamionem a 50ti tunama za prdelí, ale s herkou? 30 tun materiálu si nohy nezláme ani neutrpí trauma. Já když jsem jela s těmi přepravci, tak jsem měla hubu dokořán jak Kelišová a hltala všechny jejich story! Člověka bez zkušeností s přepravou zvířat (byť je jinak velmi aktivní řidič) prostě spoustu věcí ani nenapadne. A jet s tím po dálnici? V počasí jako je třeba dneska? No to děkuju pěkně! My jeli v červnu a já měla prdel staženou, když doprava začla houstnout, a to jsem byla jenom divák! Jsem si vědoma svých limitů a na tohle nemám. Howgh!

Saga
Saga 06.12.2024, 11:25:21 xxx.xxx.167.183

Pro zadavatelku - můj muž je řidič z povolání, řidičák C + psychotesty + aetr. Přesto by koně nevezl na takovouto vzdálenost a v zimě, netroufá si. Koně mi vezl na vzdálenost asi 25 km, po okreskách a silnice 1. třídy a stačilo. Pokud váš muž nemá B + E, což třeba my nemáme ani jeden, nemůžeme soupravu táhnout, nehledě na to, že Škoda Octavia 1,9 TDI na tohle vážně nestačí, pokud máte silný vůz nebo tu dodávku, tak to už je bonus👍, ale stejně si musíte pohlídat hmotnost! Já si koně do Brna na kliniku nechala dovézt profi přepravcem, byla to plánovaná cesta na objednaný zákrok, tže stejně jak u vás, nejednalo se o žádný akutní problém a vše bylo řešené s dostatečným předstihem. Neměnila bych, protože jediné, o co jsem se musela “postarat” bylo vyřídit koni krve na převoz, vzít si svačinu a dojít pro koně do výběhu! Vše ostatní měl na hrbu přepravce! Já jsem se stejně jak ta kobyla jenom vezla, a protože jsem možná měla štěstí na přepravce, to nevím, zda se tak chovají všichni, všude mě dovedli za ručičku, až na vyšetřovnu, nekecám! A doteď jim za to blahořečím! 

Když jsem koně kupovala, tak jsem si vždy do smlouvy dala, že přepravu řeší prodávající, koně mi vždy dovezli a měla jsem to v rámci ceny koně, která nebyla zrovna úplně nízká, ale to záleží na konkrétní domluvě a člověku.

Saga
Saga 05.12.2024, 13:37:32 xxx.xxx.167.183

A to mě se zase výběr plemene zaručil na 100%👍! Před tím jsem měla jen samé křižovatky, tže výsledek vcelku náhodný. A tak to taky bylo. Při koupi IC už jsem řešila, že jsem stará, bolavá a líná, tže potřebuju koně, co se jen tak bude houpat krajinou, ničeho se nelekne, nebude s ničím prudit, však víme. A přesně to jsem dostala, koule je jak lemra, rozpohybovat špeky, to chce fištróna, neskutečně mě uklidňuje ta její povaha, můžu přijít, jak chci vytočená, a ona je furt ready to go😉! Milionová a přesně taková, jakou jsem chtěla. Pro nas*ání a lufta v peněžence jsem si pořídila minihorse😄! Ta mě vyprudí za 3…2…1…😄

Saga
Saga 03.12.2024, 13:20:44 xxx.xxx.167.183

Jani, díky za dobré zprávy! Jsem na Vás a kobylku často myslela, jak je teď furt hnusně, tak to asi taky nějak víc prožívám nebo co😄! Jako ten komfort, svůj i komoní, a občas se dostanu do hysterické fáze, jakože chudáček obézní koníček, vono ho vofoukne a nebo ho to úplně vodfoukne😄, což s tou jejich tělesnou základnou není ani technicky možný😄, ale panička už asi stárne a měkne jí mozek! Zimu máte pořešenou, no a na jaře se s pozemky holt uvidí, no. Jako, dalo by se napsat, že to není Váš problém, ale problém ustajovatele, ale ten když skončí, tak pak jsou v loji všichni😏, čili budeme doufat, že to dobře dopadne, budete tam spoko a nebudete muset zasejc řešit nějaké přesuny!

P.S. já mám v plánu trenérku na příští rok, resp. od jara, taky si říkám, až nás uvidí, že padne na znak…😄Jste mě tady totiž úplně nakazily, a moje vetky i moje fyzio mi jednu paní trenérku doporučily, všechny nezávisle na sobě tu samou😄. Tže jsem si řekla, že tohle je znamení a měla bych s tím něco dělat!

P.S. ta obézní koule s fleky to ještě neví…😄

Saga
Saga 03.12.2024, 11:23:46 xxx.xxx.167.183

Jesie, tohle je fakt noční můra😢! Já mám celkem štěstí v tom, že náš výběh je až na konci obce, ve slepé ulici, tudíž tudy nelze “projíždět”, není kam. Všude kolem výběhu jsou pole a dost mizerně přístupný terén (křoví, vysoká tráva), tže vysečená a užívaná je jen ta čelní strana se vstupem do výběhu a sem jsme předsadili předohradu, asi 10m širokou. Lezou sem hlavně rodinky s fa*anama a ty maj asi dost mizernou kondici, tže to nepřehodí👍 a koníčky maximálně nalákají k té vnitřní ohradě, tže se můžou jenom koukat. Na to aby se prodírali křovím a kopřivama bývají příliš líní a svátečně oblečení. Ještě že tak🙏, protože přesně jak píšetete, co si na nich vezmete?

Saga
Saga 03.12.2024, 10:31:46 xxx.xxx.167.183

Dotaz pro 4xJanu, jestli sem nakoukne😉 - nechtěla jsem plevelit vedlejší vlákno o dekování, poněvadž o tom nevím zhola nic, ale popisujete tam (asi nejspíš, jestli jsem to dobře pochopila) Vaše nové ustájení? Jak to tam vlastně vypadá, tedy pokud se chcete podělit? Vím, že jste byly s kobčou na tom freestylu bez zázemí, tak jsem si to nové představovala, jakože úplně jinak, spíš jako místo, kde něco jako deka, nebude nikdy potřeba, protože box, padocky a tháák😄? Tže tohle mě lehce vyvedlo z míry, ale třeba jsem jen špatně četla? A jak kobylka, už si ujasnily pozice?

Saga
Saga 03.12.2024, 08:59:59 xxx.xxx.167.183

Cyrdo, skutečně nejde o kachnu. Akutní laminitida je rychlá a může mít i fatální následky. Proto “dobrosrdečný krmič” = největší nepřítel majitele koní👎!

Saga
Saga 28.11.2024, 17:52:56 xxx.xxx.245.41

Já se přidávám do morčecího klubu😉, taky jsem je chovala, nějakých 25 let, ale já je měla mezi králíky, joj, to bylo v kotcích veselo 🐇.  Měla jsem hladkosrstá i rozetová, všelijakých barev.

Saga
Saga 28.11.2024, 13:36:27 xxx.xxx.167.183

Killian, je to tak, každý musí po svém. Já mám pořádek ráda, cítím se v něm dobře, ale vocaď pocaď, nehodlám být sluha svého domu. A proto jde vánoční gruntování úplně mimo mě, protože já to chci mít doma hezké (pro mě) pořád, nejen 3 dny v roce. A to “hezké” má pro každého úplně jiný význam.

A faktem je, že už jako dítě, když jsem viděla ten gruntovací a pečící maraton, jsem věděla, že tohle nikdy dělat nebudu. A nedělám. K čemu je stůl plný žrádla a umytá okna, když na sebe lidi vrčí? Tož tak!

Saga
Saga 28.11.2024, 11:03:39 xxx.xxx.167.183

Žínko, obdivuju a nechápu zároveň😄! Myšleno v dobrém! Já uklízím co týden, v tom slova smyslu, že prostě vyluxuju všechno, nevytírám, není proč. V ložnicích mi pravidelně jezdí robot, tže tam beru ruční vysavač jen, když převlékám komplet postele, z toho se sype, to je fakt, luxuju i matrace, máme tam střešní okna, tedy žádné záclony, závěsy ani zatemnění, umyju 1x do roka, kdy mě se chce, bez ohledu na jakékoliv svátky. Zařízeno v minimalistickém skandinávském stylu, tže minimum všeho i úklidu. V přízemí se pohybujeme logicky více, tže luxuju podlahy i nábytek, všeho je opět minimum (jako nábytku), nesnáším pičičmundy na poličkách, tže nemám pro jistotu ani poličky 😄, aby nebylo kam svinit bordel😄. Zaleju kytky a mám uklizeno, každý týden mi to zabere cca 2 hoďky, což není moc, nevadí mi to, a mám prostě pořád uklizeno, tak jako permanentně😉. Okna mi letos poprvé v životě umyla máti (se prý na ty cákance od vlaštovek už nezvládla dívat, já je zvysoka ignorovala😄), tže to už je vyřešený. Závěsy zásadně nevedu, stejně tako jako ubrusy a jiné ehm “dekorace”. Záclony stačí vyprat 1x za dva roky. Tže to do jara počká😄. Koupelnu po sobe uklízíme každý sám, WC taky, tže tohle mě vůbec nebere.

Když bych to porovnala, jako tu formu úklidu kdysi před rekonstrukcí, kdy jsme měli doma všechno staré a omlácené, se současným stavem, kdy je vše nové, tak je to jak nebe a dudy. Dřív jsem se s tím hrozně nadřela, protože všude blbý koberce, visací lustry, pokryté prachem, přehršel socanskýho nábytku, kdy jedna věc nepasovala k té druhé, všude nastrkaný krámy🙄, no co Vám budu povídat, stará barabizna😏. No stará je sice furt, ale dostala nový kabát a styl, a mým cílem už před tím vším bylo, hlavně se nenadřít, tže jsem všechno zařídila minimalisticky a je to herdek znát!

Saga
Saga 28.11.2024, 09:59:34 xxx.xxx.167.183

Buggyro, však mě taky potěšila! Měla jsem to podobně jak Vy, že by přijela někdy před svátky. Jenže, to by znamenalo po mé pracovní době, čili odpoledne, sice teď chodím o hodinu dřív, ale jsem z toho vstávání ve 4:00 dost sťatá a v odpoledních hodinách už hůř použitelná🙄 a na tuhle paní se prostě potřebuju soustředit, moc nám pomohla, tže jsem se jemně zeptala, jak hrotí svátky? Odpověď, že vůbec, pro mě byla jako dar z nebes🙏.  Tže uvidíme, jak to spácháme, ale hlavně za světla a v pohodě, obě budeme odpočinuté a to pak ta práce úplně jinak odsýpá! A Vám přeju u hajtřiček samé pozitivní zprávy, nebo aspoň neutrální!

Saga
Saga 28.11.2024, 09:03:49 xxx.xxx.167.183

Jo, tak takhle to jde taky😄! Bless this mess, why no?😄

Mezi svátky by mi právě měla přijet fyzio na malou Dámu, jakože na kontrolu (jaký je stav špeků a tháák😄), páč pravila, že zrovna Vánoce jsou dost okurková sezona, že ráda zajede! A takovýhle lidi já mám nejraději👍!