Aktuálně: 2 283 inzerátů289 382 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 16:25:48 xxx.xxx.44.163

Hm, tak to není ono. Já byla u zabijačky mockrát a tenhle pach znám. Jednou jsme dostali mladé kance takových menších kříženců- vietnamec x gotinské a snad i divočák, tehdy jsme to naložili jako divočáka a kamarád to napíchal marinádou a i to bylo dobrý, na rožni+sud piva, ale tohle je prostě divný hnus. A bohuže se mi to teď podařilo koupit párkrát po sobě.  Dřív nás bylo v baráku hodně, ale co mají děti vlastní domácnosti, už se mi nechce držet prase, vyhovuje mi koupit tak kilo- dvě k obědu. Tak holt zpátky ke kořenům a seženu si prostě normálně krmené prasátko a bude. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 14:57:14 xxx.xxx.44.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.01.2025, 13:43:47

Prase, myšleno kančina nebo to bylo zkažené? To moje zkažené nebylo, ale když smažím řízky tak prostě ty samčí hormony cítím. Každopádně tyhle řízky dostali psi a my měli kuřecí. Tuhle dobrotu jíst odmítám.   Zkusím koupit jinde a ajestli  si zas naběhnu, budu snad muset sehnat poctivého pašíka. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 12:40:56 xxx:xxx.d029:aee7

Pes se ztratil v čechách, kde žije. O jakémsi Tasso, jsem v životě neslyšela. Já svoje psy registrovala ve všech těch regstrech, co vypsala Impact, protože je v Čechách mnohem větší pravděpodobnost, že se do nich někdo podívá, než do toho v Německu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 11:34:09 xxx:xxx.d029:aee7

Zdravím😉

Chci se zeptat zdejších chovatelů, v poslední době mám problém koupit kousek opravdu dobrého vepřového. Je možné, že by se začaly používat nějaké nové přídavky do krmiva? Já nevím jak to přesně popsat, ale to, co koupím v obchodě má takový zvláštní šmak a pach. Někdy mi to přijde, jako by snad přestali kastrovat kanečky, ale to je asi nesmysl.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 10:22:09 xxx:xxx.d029:aee7

Prosím, hlavně tu budku nepřivazujte, stromům rozhodně míň vadí, když zatlučete do kmene hřebík, než když jim kmen stáhnete páskou či drátem. Tím je spolehlivě zaškrtíte. Hřebík nebo šroub stromu nic moc neudělá, to je jen váš pocit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.01.2025, 08:20:33 xxx:xxx.d029:aee7

Milá Stelo. Já vám povím něco, co je pro vás asi tajemstvím - na internetu může mít kdokoli jakoukoli podobu a věk, jistá si můžete být pouze tím, koho osobně znáte , lidé na internetu vědí pouze to, co na sebe vyžvatláte. Navíc, četla jste název tohohle webu? Chov zvířat, škoda že to nejde podtrhnout dvakrát. To co většinu lidí tady zajímá a o čem přispívá nebo by mělo, jsou naši miláčci. A tím nemyslím děti, ale zvířata. Držte se psaní o, co že to vlastně chováte? Morče? Podělte se o své zkušenosti v oblasti chovu, napište sem své dotazy v oblasti chovu či veselé příhody se zvířaty a problémy typu - nikdo mi nevěří můj věk, mít nebudete. Podobné pseudoproblémy tu skutečně nikoho nezajímají. Je tu pár povídacích vláken, tak se jim prostě vyhýbejte nebo se jich držte(je mi to putna) ale neobtěžujte ostatní zakládáním zcela zbytečných vláken na téma svého věku.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.12.2024, 10:36:13 xxx.xxx.171.143

A co horské sluníčko - desinfekce  O3? Ozon spolehlivě zabíjí celkem všechno a nic po něm zezůstává. Při meristémovém množení se ozonem desinfikují prostory kvůli houbám, bakteriím a mikrobům.  Prý se pokouší takhle desinfikovat i nemocniční prostory.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.12.2024, 14:54:48 xxx.xxx.16.112

Jo, je to tak. Máme na poli jednu fotopast a pár v tuhle chvíli nefunkčních kamer a cedule že tam jsou. Známá se šla bez ohlášení na něco podívat, tak jsem jí poslala fotku. Za pár dní mě dcera přeposlala konverzaci z facebooku, kde si povídali jak máme sofistikovaný zabezpečovací systém s napojením na policii a kolik to tak mohlo stát a jak tam radši na jabka nemá nikdo chodit.😃

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.12.2024, 11:26:19 xxx:xxx.a16c:d623
»
Odpověď na příspěvek uživatele Javali z 28.12.2024, 10:44:28

Můj odhad je, že  bohatí nedovolí , aby lidé zchudli až tak, aby umírali hlady. Spíš budou chtít, aby jich co nejvíc bylo závislých na systému. Různé formy pronájmu věcí, nic opravdu nevlastnit, nejlíp zrušení transakcí v hotovosti, kvůlivá co největší kontrole. Čím budou lidé závislejší na společnosti, tím větší bude jejich obava, že přijdou i o to málo jistot, co jim zbývá. Člověku musíte nechat něco, o co se může bát, protože pak ho můžete ovládat. Když se nemá o co přijít, pak teprve je nebezpečný a přichází změna systému.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.12.2024, 11:15:36 xxx:xxx.a16c:d623

Já bych využila kamery a klidně i makety kamer. Travič je většinou někdo, kdo se bojí problémů a odhalení, klidně i ta milounká paní, co vám bude nabízet přebytky ze zahrady a na oko miluje vašeho pejska. Dejte všude na co nejviditelnější místa kamery a rozhlašte na co nejvíc místech, že pozemek a okolí plotu moniturujete. Vůbec se nestyďte co nejvíc přehánět a zdůrazňovat, jak vše vidíte, slyšíte  i v noci, jak je technika dokonalá, no co vás jen napadne. Aspoň jedna kamera by měla být opravdická, nejlíp u dveří a z ní pošlete fotku některému ze známých, až ho zachytí a vy nebudete doma. Neuvěříte, jak rychle se to roznese. Travič se nejvíc bojí toho, že se okolí dozví jeho totožnost, na 99% vás nechá na pokoji. Ten košík je dobrá věc na procházkách, ale doma ho člověk nevydrží nechat psovi na tlamě pořád a pokud je na pozemku návnada, neuhlídáte to.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.12.2024, 17:59:10 xxx:xxx.d2fd:9797

Já nevím, nakolik to souvisí s mikrovlnami a vlivem záření, obecně, ale když jsem chodila do školy, mimo jiné jsme byli na exkurzi v podniku, který pěstoval část stromků určených jako vánoční, přímo pod vysokým napětím. Nějak to i bylo v rámci jakýchsi pokusů, už si to přeně nepamatuju. Nicméně, stromky v těch místech rostly trochu jinak, ale dobře. Růst byl o něco pomalejší, ale velmi pravidelný, byly rovnější a pevnější. Změny tam byly, ale rozhodně ne v tom smyslu, že by něco nerostlo. Te´d už se s tím přestalo, ale ne proto, že by se stromkům nedařilo, ale zpřísnili se předpisy.

Sama mám router přímo na okně a vedle něj rostliny, kterým se daří růst zcela bez problémů. Viz fotka - takhle to Adenium kvetlo komplet celé léto až dlouho do podzimku. Nemám celkovou fotku, ale to okno je plné kytek, router je přímo uprostřed a všem se daří.

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.12.2024, 07:46:53 xxx:xxx.4094:a3e3
kometa:

Já taky ne. Ale je levný, takže možná pořád ano.

dohldala jsem to. používá.

citace: DDT (dichlorodifenyltrichlorethan) se stále používá v boji proti malárii, ale jeho použití je velmi omezené a přísně regulované. Po zákazu DDT v mnoha zemích kvůli jeho škodlivým účinkům na životní prostředí a zdraví byl jeho rozsah použití omezen na některé rozvojové země, kde je malárie endemická. Světová zdravotnická organizace (WHO) podporuje jeho použití pouze jako vnitřní reziduální postřik (IRS), což znamená, že se aplikuje na vnitřní stěny domů, aby odpuzoval nebo zabíjel komáry přenášející malárii. I když se DDT ukázalo jako velmi účinné při kontrole komářích populací, jeho dopad na ekosystémy a dlouhodobé účinky na lidské zdraví vedly k hledání alternativ, jako jsou insekticidní sítě nebo jiná méně škodlivá insekticida.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.12.2024, 07:43:48 xxx:xxx.4094:a3e3

Jinak, co se týká mikrovln, řeknu to tak - já jsem tomu názoru otevřená a neříkám, že to tak není, ale ani nejsem přesvědčená, že je. Proč bych měla věřit jedněm vědcům víc než jiným. Ano, pan Cílek může mít pravdu, ale taky nemusí. U nás vidím, že vodu krajina nedokáže zadržet tak jako dřív, ale krajinu a půdu v jiných částech světa neznám, proč bych měla věřit, že někde dejme tomu v tom deštném pralese vlivem mikrovln dochází k témuž? Beru to jen jako tvrzení. Vymírání hmyzu v oblastech nedotčených intezivním zemědělstvím? Já tam nežiju a nevím jestli je to tak, jak nám to někteří vědci tvrdí. V době Karla IV bylo na našem území  také hodně teplo a mikrovlnky, mobily a spalovací motory nebyly.  A tak bych mohla pokračovat.

Co vidím a co mohu i laicky posoudit, jsou dopady toho, když někde i na relativně  malém kusu  půdy změníme přístup a třeba obnovíme mokřad, necháme ho zarůst křovím a trávou, tam tu změnu vidím a rychle. Řada z nás vlastní zahradu nebo i zahrádečku a kolikrát by pomohlo třeba jen část nechat ladem, majiteli to usnadní práci a nějakému hmyzákovi to třeba pomůže.