Aktuálně: 2 283 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.01.2025, 05:19:37 xxx.xxx.171.143

Kde mizí peníze, které dostanou? U lichvářů. A práce? Samozřejmě že moc soukromníků je nezaměstná, ale stát je může zaměstnat. Prostě místo dávek zdarma, by třeba uklízeli nebo byli placení za to že si tam vykopou vodovod apod. Nevidím jediný důvod, proč by tam neměl pracovat stát, ale neziskovka. A proč nemám ráda neziskovky? Protože znám několik lidí - bílých ne cikánů, kteří z prostředků neziskovky dokáží slušně vyžít a peníze určené na práci s touhle komunitou končí u nich. Navíc , máme v práci cikána, vydělává velmi dobře je to pracovitý kluk. Šéf ho roky tlačí, ať se nechá normálně zaměstnat na smlouvu. Nechtěl, aby nepřišel o různé podpory. Nakonec nedávno dorazil, že šli s ženou za šikovnou paní z neziskovky a ta jim poradila, jak to udělat, aby on mohl být zaměstnaný a jeho žena dostala od sociálky víc peněz než doteď. Spousta z nich pracuje, ale jen na černo.  Peníze jim berou lichváři, obchodníci s chudobou a podobná pakáž. Jsou v exekucích za banality a nedokáží se jich zbavit. Je to super byznys a i pro spousty tvz neziskovek. Proč byste jim proboha brali děti? Jedna z mála věcí, která tam ještě trochu funguje je to, že je milují. Kdo asi má chuť adoptovat malého problémového cikánka z osady? Tak je stejně vychová stát a v 18 vykopne zpátky do osady jen ještě víc poškozené. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 21:31:09 xxx.xxx.171.143

Jistě, skvěle  je naučili znát svá práva a bojovat za ně. Škoda že stejně intenzivně je neučí jejich povinosti.

Jakou nechutnou metodu že to doporučuju?Odměnu jen za práci a antikoncepci zdarma? Mě nikdo nedá zadarmo nic a vlastně i tu antikoncepci si kupuju.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 20:11:21 xxx:xxx.f443:664a
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 06.01.2025, 19:48:31

sorry, snaha možná neziskovkám nechybí, nicméně výsledky ano myšleno pozitivní ano.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 19:28:06 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 06.01.2025, 18:15:49

Pardon ale lidé nejsou psi. Navíc podobné zhovadilosti se zkoušeli napříč  světem- viz Austrálie, Kanada, Švédsko, Německo , Kambodža,Rwanda a nikde to nezabralo, naopak se situace podobných komunit zhoršila. Můj názor je že bych zakázala vstup neziskovkám a zrušila všechny formy pomoci zdarma. Žádné odebírání dětí. Děti by dostali jídlo ve školních zařízeních. Dospělí by dostali jídlo za práci i kdyby to byla stavba hladové zdi. Antikoncepci zdarma to jediné. A strašně tvrdé tresty za jakoukoli formu lichvy.   Ať se jim postaví domy, respektive, ať se jim pomůže třeba tím že dostanou nějaký materiál.  Ale ať to má v rukou stát, ne neziskovky. Co mám zkušenost, v neziskovkách tohohle typu není vesměs nikdo, kdo by těm lidem opravdu pomáhal. Vzdělání a práce to je to co by jim jedině pomohlo. Jenže to se nikdy nestane.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 16:49:12 xxx.xxx.171.143

Cikánské osady? Jak byste to kdo chtěl řešit?  Jedině by je museli rozstěhovat- rozpustit mezi majoritní společnost. A upřímně, kdo z nás by vedle nich chtěl bydlet? Já rozhodně ne a to mám s některými domestikovanými normální pracovní vztah. Vůbec to Slovákům nezávidím. Že tam týrají psy? Jo, to všichni vědí. Taky vědí že i děti čichají toluen, že mají pomalu od základky děti a že žijí v hrozných podmínkách. Až to někdo vyřeší zaslouží Nobelovku. Do té doby doufám že je nenapadne, že v České republice mají díky smlouvám během dělení se Slováky nárok na soc. dávky a nepřesunou se sem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 07:22:40 xxx:xxx.7629:a178
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 06.01.2025, 01:55:27

teď máme takového Pepíčka v rodině. Pobavil jste mě. Teď jsme se jako rodina dostali do situace, kdy v široké rodině je jedno jediné děcko. Samozřejmě ho všichni rozmazlujeme a je pomyslným středobodem všeho. Je to typický čerstvě pětiletý jedináček, navíc dcera si našla partnera o dost staršího a tak je i tatínek hóódně tolerantní. Narodil se trochu přidušený a má vadu řeči. Každý pokrok v mluvení osobně považuji za hodný pochvaly, no každý….

Včera jsme jeli z sadu po polňačce, tak mi mohl sedět na klíně a viděli jsme parkující auto místního zlodějíčka. Já říkám - podívej to je ten lump. Můj miláček odvětil - néé babiško to je debil. Můj zlatý muž se okamžitě začal smát, no já taky(jasně výchovný), a protože má dědeček zvrácený smysl pro humor, dodal že na toho debila pustíme Heryho a ten ho sežere a vysere. Je zajímavý, že děti co jim obvykle nic nerozumíte, se některé věty a slova naučí hned. Když se tomu dostatečně oba vychechtali, upozorňovala jsem vnuka, ať to druhé babičce neříká. Na to mi vysvětlil, že to on ví a neudělal by to, tam že by dostal na prdel, ale u nás může protože se tomu smějem. 

Děti i ty menší umí velmi dobře rozlišovat situace a místa. Není vůbec třeba jim například na návštěvě nebo v restauraci tolerovat nepřístojné chování. Takže potencionální Pepíček by měl prostě v některých situacích, alespoň nějakou dobu vydržet při hovoru dospělých mlčet a jen poslouchat a pokud to nedělá, tak se nebát ho přiměřeně věku potrestat. Trauma z toho určitě mít nebude.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.01.2025, 19:00:12 xxx.xxx.171.143

Já uvedu na pravou míru mou obhajobu tělesných trestů. Je to možnost u malých dětí ve výjimečné  situaci. U takřka dospělých nebo nemocných ti nefunguje. Tam nám doporučovali absolutní důslednost. (Já dělala pár let v učilišti plném podobně problémových dětí) Důslednost a režim byl všude. Začínalo to přesně daným budíčkem, děti tam bydlely, přesně musela začít a zakončit každá hodina. Měli jsme pro ně relativně málo pravidel, ale musela se za každých okolností dodržovat.  Tresty musely děti předem znát a když člověk řekl, žena něco bude trest musel to dodržovat. Nemělo nejmenší smysl na ně křičet, nic to s nimi nedělalo byli na to z domova zvyklí.   I kdybych někomu z nich chtěla jednu vlepit, tak vzhledem k tomu že vesměs byli o hlavu větší, doplatila bych na to asi hlavně já.

S těmi dětmi se dalo pracovat a většina z nich se vyučila. Bohužel dost často pocházely z takových prostředí, nebo byly tak postižené,že dopadly špatně.  Ale u některých se podařilo. e Já si o osudu a uplatnění dětí, které pomocí inkluze dnes dokáží rodiče protlačit běžnou školou přez střední pomalu až na vysokou myslím svoje. Jasně, pokud má ADHD a dokáže se přizpůsobit, bude celkem normálně fungovat, ale upřímně to dřív taky. Pokud se přizpůsobit nedokáže nebo má různá těžší  poškození, tak moc šancí nemá.  V zaměstnání a vůbec v dospělosti se s nimi už nikdo mazat nebude.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.01.2025, 09:31:24 xxx:xxx.cfd7:f669

tak jsme schválně vyfotili část hejna, co létá k nám. Jsou to jen ti, kteří se nevešli do krmítek a sbírali ze země, tak jsem zvědavá, jestli to někdo dokáže sečíst, my doma všichni došli k jinému počtu.

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.01.2025, 07:38:43 xxx:xxx.cfd7:f669

Hm, na jedné přenášce, nám přednášející - specielní pedagožka a psycholožka, vyprávěla, jak jedni její lienti mají cca 5letého syna - jedináček v široké rodině(samozřejmě respektující výchova). Patřičně rozmazlený sprateček, co se rozhodl rodině vládnout a provozoval to pomocí hyperventilace. Vždycky, když něco vyžadoval a rodina mu nechtěla vyhovět, stoupl si a řekl zhruba - jak to tak nebude budu dychat a umřu vám. Hyperventilací se skutečně spec děti dokáží dostat do bezvědomí. Paní přednášející nám říkala, že nejjednoduší metoda je v té chvíli spratkovi vrazit facku, jak říkala ještě nepoznala dítě, které brečí a zároveň dokáže hyperventilovat😜. Ve svém oboru byla uznávanou odbornicí a rozhodně nebyla odpůrkyní přiměřených tělesných trestů. Říkala a nemám důvod tomu nevěřit, že její kolegové ze zahraničí a specieelně ze zemí, kde jsou tělesné tresty zakázané vesměs také ne. Jen je tam atmosféra taková, že kdyby nahlas někdo z odborníků řekl, že u malých dětí je teorie respektující výchovy nesmysl, nefuguje a dítě rozhodně nemá mít práva pomalu dospělých lidí, ukřižují ho. Tam už dávno debata na toto téma skončila.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.01.2025, 20:22:26 xxx:xxx.cfd7:f669

Zdravím🙂

Říkala jsem si, že se pomalu začne zima překlápět směr jaro a než se ho dočkáme, bylo by hezké si naplánovat nějaký ten výlet, který mohou absolvovat i naši psí společníci. 

Třeba my byli v loni u jezera Most. Je tam nádherná psí pláž, kde pejsci nevadí a jsou vítáni. Kdo má psa plavce, můžu doporučit.

https://mostecky.denik.cz/zpravy_region/jezero-most-leto-zazemi-olympijsky-festival-koupani.html

Někam jsem založila fotky, tak aspoň takhle.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.01.2025, 15:25:53 xxx.xxx.44.163

Hele jako sebevražda se dá při troše dobré vůle uzavřít ledacos.  Pamatujete na toho pedofila, jak unesl a zabil syna jednoho z bachařů? Ten prý spáchal sebevraždu opakovanými údery hlavy o stěnu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.01.2025, 07:52:09 xxx.xxx.44.163

Já pro trest smrti nejsem.  Jednak, vždycky je tu možnost omylu a pak taky díky studiu vrahů mohou chytit další .Co bych ale změnila já, je přístup k tvz dětským vrahům  a násilníkům. Ti by měli být bráni jako dospělí. Třeba ten kluk z Kmětiněvsi v 18 vyšel z pasťáku jako svobodný s čistým rejstříkem a vesele si tu někde běhá. Ten měl být někde pod zámkem. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.01.2025, 22:41:57 xxx.xxx.44.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 22:35:31

Jo to asi bude ono. A možná to není jen Británie, ale i jiné země. Ten pach a chuť není vysloveně kančina, to je silnější, ale ten náznak stačí. Tam to spotřebitelům nešmakuje, tak proč s tím nekrmit podlidii.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.01.2025, 20:02:30 xxx.xxx.44.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.01.2025, 18:56:34

Tohohle nikdy nechytli.  Občas ho vídám v hledaných osobách jako svědka.  Ani ho nevedou jako podezřelého. Byl to ukrajinec, jeden z takových těch výběrčích co škubali ty chudáky co k nám jezdili za prací. Tehdy jsem je vždycky vídala před fučíkárnou, to bylo místo, kde se tak nějak vědělo že kdo chce najmout ukáčko, tak jde tam. To byly devadesátky. Nejspíš utekl domů nebo ho zamordovali ostatní, protože jim udělal problémy. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.01.2025, 18:09:47 xxx.xxx.44.163

Řeknu to tak, když se půjdete podívat třeba na Šluknovský výběžek, je tam dost pastvin s matným skotem. Maso těchhle zvířat jde komplet na vývoz na západ. Protože je kvalitní a nákupčí to vědí. Nevím kolik ho zkončí u nás, asi nic. Nevím čím krmí prasata dejme tomu v Německu, ale to maso co koupíme u nás v marketu je prostě cítit a chuťově je taky jinde.Protože nevím čím to je, založila jsem vlákno, kde jsem doufala v odpověď někoho, kdo třeba vepře chová a ví o tom víc. Takže asi tak. Chovatel se tu nenašel a tak snad mohu přiklonit k  názoru co se mi líbí a který si ráda nechám vyvrátit , ale jen někým fundovaným, ne lidmi kteří se vlastně jen cosi dohadují jako já.    

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.01.2025, 17:16:46 xxx.xxx.44.163

Bohužel si taky myslím, že kvalitní maso je spíš na východě evropské unie.