Aktuálně: 2 750 inzerátů262 210 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 16.04.2025, 16:39:22 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 16.04.2025, 14:49:25

Fikovnice není spíše problémem ten rozestup. Já mám dva kluky, mladšího jsem si donesla 10 měsíců po Iginovi a umějí si hrát (jednou honí mladší staršího, jindy starší běží za malým - i když většinou je iniciátorem malý). Je pravda, že se sem tam také poperou, až lítají chlupy - ale to je tak jednou za měsíc/dva. Jediné, co mě u kluků trochu mrzí, že nespí spolu - maximálně se mnou v posteli, ale každý na druhé straně. 

biaca
biaca 15.04.2025, 05:20:28 xxx:xxx.7220:4957

Já tedy musím říct, že bych svůj postup neměnila. Sice si myslím, že dva jsou lepší než jeden. Ale zrovna u Igina 10 měsíců jedináčkovští bylo k prospěchu. Iginek je totiž hodně stydlivý kocourek, aby se stal mazlíčkem, jakým je nyní bylo třeba pracovat a vybudovat si důvěru. 

I když jsem později mu pak pořídila Kliminka, protože pak se situace dostala do jiného extrému a to silné závislosti kocoura na mé osobě. A je pravda, že opravdu Iginovi společnost svědčí a skončily mňoukací scény, když jsem šla do práce - má malého rád, hraje si s ním i když někdy mám pocit, že ho malý obtěžuje.  (no a malý Kliminek je moje láska na první pohled a mazlík od přírody.) 

biaca
biaca 07.04.2025, 19:52:47 xxx:xxx.d991:4773

Problémy v tom nejsou, když jsem doma tak nikdy nezvrací. Jakmile odjedu a dojde k vychýlení z rutiny, vždycky jsem měla nablito. (většinou proto, že se nejdou najíst.)

biaca
biaca 07.04.2025, 18:02:09 xxx:xxx.d991:4773

Pokud máte zabezpečený byt kotě to přežije. Vyčistěte mu záchod, nasypte mu granule (já obvykle, když odjíždím tak je předem ještě trochu nacpu masem). Schovejte mu pamlsky, vyndejte interaktivní hračky. 

Pak když se vrátím většinou naleznu pozvracenou postel a nové židle (jako by se dohodli, kde způsobí největší škodu). 

Jakmile se vrátím starší sice asi celé odpoledne trucuje, a mladší ten se zase mi nehne z náruče - ale večer už je vše opět v pořádku a zase zalezou ke mě do postele. 

biaca
biaca 04.04.2025, 18:32:55 xxx.xxx.47.71

Malý, když jsem si ho přinesla ze zásady odmítal krmivo pro koťata - jednoduše ho nežral. Vždycky chtěl to co měl starší kocour. Od malička je na granulích pro dospělé /Josera. A pak také krmím kapsičkami (nyní má malý vybíravé období nechce - tak holt je na granulích - vybral si špatného protivníka, proti mé tvrdohlavosti nic nezmůže.), dále konzervičkami Schesir, Cosma, Greenwoods…A samozřejmě maso - kuřecí (hovězí nejí starší tak ho tím nekrmím.) Pak mají kluci každý odlišné chutě (starší miluje krevety, mladší jednodenní kuřátka a holátka) 

P.s. Jinak jsou dva způsoby, jak donutit kocoura snít danou porci 

a) u nás zabírá Miamor Malt pasta, kdy se mu to trochu potře jídlo a kocour sní zbytek. 

b) a pokud je nemocný existuje mastička Mirataz 

Také někdo bojujete s vybíravostí? Mladému nic není jednoduše chce konzervičku tuňaka, nic víc v tom není. (někdy si říkám jestli mám klukům k večeři tu kapsičku dávat, když o ní není zájem)

biaca
biaca 25.03.2025, 13:54:55 xxx:xxx.49da:9a53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.03.2025, 13:00:46

Existují misky na čip kdy by každá kočka měla svou misku s krmivem a pak by kocour mohl mít lososa. 

biaca
biaca 23.03.2025, 18:00:48 xxx:xxx.60d9:fabf

Dobrá, bylo by tedy dobré, aby nedocházelo k šikaně rozlišit - otázku od diskuze. Nevím, pokud by příspěvek nasbíral dejme tomu tři vykřičníky - bylo by to označeno za nebezpečnou radu. Ale máte pravdu palce nic neřeší. 

biaca
biaca 23.03.2025, 16:04:13 xxx:xxx.6a9e:dfe8
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 23.03.2025, 15:49:42

To není jiný pohled na věc ale neznalost. Když si přečtete diskuzi snažila jsem se vysvětlit v čem je řada špatná a ve výsledku se to jaksi neprovedlo. 

biaca
biaca 22.03.2025, 13:02:06 xxx:xxx.60d9:fabf

A bylo by možné přidat ikonku palce dolů - případně nějakým způsobem dát varování, že se jedná o nebezpečnou radu. (např. pomocí vykřičníku)? Např. nyní v příspěvcích “Podání prášku” - rada poskytnuta uživatelem by pokud by někdo použil uvedenou radu, tak ta by měla neblahé následky na dané zvíře. 

biaca
biaca 21.03.2025, 16:45:48 xxx:xxx.46df:7afb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kočkomil z 21.03.2025, 15:17:02

Kočkomile, on je rozdíl kočku vlastnit a hladit se kočku sousedů. 

Pokud opravdu podáváte lék v krmivu - tak se ptám kolik těch koček přežilo, když sabotujete léčbu? Nemáte absolutní kontrolu nad množstvím. (některé léky lze rozdrtit a podat ve vodě injekční stříkačkou - ale ne ty, které jsou hořké) 

Mě osobně by ani ve snu nenapadlo dát kočce do oblíbeného krmiva léky - ona totiž nemocná kočka má snížený apetit. (a to byste jako vlastník kočky asi měl vědět.) A když Vám přestane žrát máte ještě větší problém. Tak musí být dodávána výživa nitrožilně, a léčba se prodraží. Jak já jsem po týdnu, kdy jsem s kocourem, byla každý den dopoledne na veterině, pak byla ráda, že konečně začal žrát, že bych mu klidně dala sežrat celý pytlík lentilek. A léky už byly to nejmenší zlo. 

biaca
biaca 21.03.2025, 12:56:38 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aja z 21.03.2025, 12:53:18

Děkujeme za radu na dotaz dva roky starý. 

biaca
biaca 19.03.2025, 18:29:19 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kočkomil z 19.03.2025, 17:46:34

Kočkomile, pokud něco doporučujete nebo nedoporučujete, tak musíte mít zkušenost. Já také neposkytuji rady, o seskoku padákem, protože tu zkušenost nemám a s mým strachem z výšek ani mít nebudu. 

P.s. Vaše rada je škodlivá - uvědomte, že prášky mají určité dávkování a je v některých případech nutné dodržet, míru léku předepsaného veterinářem. (např. já jsem si to minulý srpen nemohla ulehčit, když jsem musela mladšímu týden podávat léky - v určité dávce.)

biaca
biaca 19.03.2025, 16:35:50 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kočkomil z 19.03.2025, 14:55:01

Kočkomile, nepořizujte si kočku. 

Jsou situace, kdy se kočka musí podrobit Vaší vůli. Nebude se kočky ptát, jestli chce do přepravky, na veterinu nebo jestli si chce vzít prášek. 

Dát prášek do jídla nemáte jistotu, že kočka daný prášek sní a především v daném množství. např. dávka antibiotik se stanovuje podle váhy kočky (a ne podle toho, že se jedná o kočku). 

Někdy prostě není zbytí a kočce prášek musíte podat - pokud nemáte zkušenosti není to lehké, ale časem získáte zkušenosti (když jsi uvědomím, když jsem kocourovi podávala prášek poprvé a nyní naposled - značný rozdíl.)

Do určité míry je možné respektovat kočku, ale nemůže kočce dovolit, aby Vám z bytu udělala kulničku na dříví. 

biaca
biaca 18.03.2025, 08:59:03 xxx.xxx.47.71

Zkusila jsem máslo, zkusila jsem lentilku, churu, i ten cat easy pills giver - vše bylo vyplivnuto. 

biaca
biaca 18.03.2025, 08:55:07 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.03.2025, 08:50:25

Ne, ale tenhle způsob nepoužívám neosvědčil se. Buď pokud to jde stříkačkou, ale pokud ne a veterinář mě upozorní na chuť , tak holt to nacpu rozespalému kocourovi do krku. 

biaca
biaca 17.03.2025, 19:27:20 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kočkomil z 17.03.2025, 18:31:59

Kočkomile, kočka se Vás bát nebude. Kočka pokud bude s Vámi mít pozitivní zkušenosti jedno podání prášku Vám odpustí. 

Podaní prášku jsou tři možnosti: 

a) nahoře popsané - kdy se kočce prášek nacpe dozadu na jazyk /někdy není zbytí - nejsem v tom moc expert - většinou potřebuji rozespalou kočku nebo sousedku na pomoc/

b) rozpuštěním rozdrceného prášku ve vodě pomocí injekční stříkačky - používám většinou tento způsob - k tomu má hmoždíř, jednorázové stříkačky, mističku.

c) podání prostřednictvím tzv. easy pill cat giver - ale bohužel tom případě často kočka do návnady kousne a vyplivne. (vyzkoušeno i máslo, lentilka) - navíc kočky mají velmi dobrý čich, takže je tímto neoklamete. 

biaca
biaca 16.03.2025, 18:36:46 xxx:xxx.cfd5:4d03

Ne🤣- Iginek i Kliminek jsou stejná rasa - typický bengál. 

biaca
biaca 16.03.2025, 18:25:43 xxx:xxx.cfd5:4d03

Tak co Kočkomile - poznáte rasu. 

Mí dva miláčkové. Iginek a Klimi. 

Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že si budu kvůli kocourovi pořizovat druhého nevěřila bych mu. Jsou to opravdová zlatíčka, i když nyní má malý období vybíravosti - zkouší mou trpělivost, kdo déle vydrží - zatím si chlapec naordinoval granulové období. (když nechce maso, ani kapsičky - čeká, že to vzdám a dostane tuňáka) 

Obrázek Obrázek
biaca
biaca 13.03.2025, 19:15:09 xxx.xxx.47.71

Neplechu kočka bude dělat pouze tehdy pokud se jí neposkytnou adekvátní podmínky. Každá kočka je do určité míry vychovatelná pomocí pozitivní motivace jen oproti psovi musíte vynaložit více úsilí. Já mohu říct, že kluci nic neničí (nyní), neskáčou na kuchyňskou linku, neškrabou nábytek, nekoušou, vzájemně se nenapadají. 

úvodní dotaz tu byl zodpovězen a je jen na paní, jestli si rady vezme k srdci a pořídí minimálně poličky.