To jako mám vám vypočítávat, kolik jsem zasadil stromů, zkrmil v krmítkách ptákům, vyvěsil budek, založil či vyčistil mokřadů a tůněk atd …? Vy to prokádrujete a usoudíte zda jsem hoden s vámi diskutovat ? OMG. srandisto…
To jako mám vám vypočítávat, kolik jsem zasadil stromů, zkrmil v krmítkách ptákům, vyvěsil budek, založil či vyčistil mokřadů a tůněk atd …? Vy to prokádrujete a usoudíte zda jsem hoden s vámi diskutovat ? OMG. srandisto…
V pohodě hnízdili a tento pár měl dvakrát tři mladé lutina.
pokud jste správně určil mutace rodičů tak 0.1 musí štěpit na NSLino a pak:
1.0 NSLino x 0.1 modrá pastelováNSLino
% ze všech 1.0
50.0% 1.0 pastelováNSLino /modrá
50.0% 1.0 NSLino /modrá
% ze všech 0.1
50.0% 0.1 pastelováNSLino /modrá
50.0% 0.1 NSLino /modrá
tak ti lutina mohou být obojího pohlaví 😉
takže chcete-li jasné samice - tak pouze 1, 0 opalin x 0,1 zelená
pak budou samci zelení/ opalin a 0,1 opalinové
Anonymní:Zapomněl jsem dodat , pokud samce parite s ptákem zelené řady.
zapomněl jste toho víc
1) u růžohrdlých s SL ino to platí
2)u ag. s bílým okružím oka SL ino NENÍ, tam je vázaný na pohlaví pouze opalin
takže pro fišeráky vaše “rada” je špatně 😉 pokud je 1, 0 lutino x 0,1 přírodní tak všechny mladé budou zelení a štěpit na NSL ino
Buggyra: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/u-protivina-na-pisecku-je-ptaci-chripka-veterinari-naridili-likvidaci-vsech-10_2511201802_jkd
v podstatě farma na ho.no, tisíce bažantů na pár m2, jen aby si mohl někdo pak “bouchnout” , to jsou ty “krásy myslivosti” …👎
Buggyra:
v podstatě farma na ho.no, tisíce bažantů na pár m2, jen aby si mohl někdo pak “bouchnout” to jsou ty “krásy myslivosti” …👎
Anonymní:U nás v krmivářském obchůdku mají aktuálně slunečnici 48,- za kg.
Ze zimního přikrmování ptáčků se stává špás, který si mohou dovolit
jen nej-vyšší vrstvy.
u nás 40kg/960 Kč, 18l krmítko naplněno 4x …(24/kg) v létě bylo 20/kg
čili tam máte vydřiducha
R:Podla mojho názoru takéto reči, ktoré sú iba osočovaním, a nemajú nič spoločné s ochranou prírody, šelmamy, ani diskusiou ktorá sa tu vedie, ale iba osočujú druhú skupinu diskutujúcich, nepatria do takejto diskusie. Čo tento výkrik do prázdna priniesol do tejto diskusie?
ntvl, mj. informace jak jste osvíceně přispěli k úbytku koroptví vás zřejmě minula…
A vaše tlachy tady stejně nic neřeší…(zrovna tak jako moje).
howgh.
R:Myslím si, že sa to väčšina snaží viesť normálnu slusnu diskusiu podloženú faktami, alebo vlasrnými skúsenosťami, a vy to tu zaplevelujete zbitocnostami. Pokial je toto podla vas slusna diskusia, tak sa neurazte, ale mám odpor k takémuto nepodloženému osočovaniu druhej strany, a radsej sa do takejto diskusie nezapojím
Ale vždyť sběr “trofejí” nic jiného není a pokud jste si nevšiml tak tam bylo dle mého názoru…
A vy jste nás ale žádnými fakty nezahrnul, jen rádoby dojemným “vyprávěním” jací jste pašáci. No nejste.
Kam jste to svým “plánováním a normami” hospodaření v revírech dopracovali je ostatně venku vidět na každém kroku.
Poškození porostů přemnoženou zvěří je neoddiskutovatelné.
R:Poviete mi prosím, prečo sem do diskusie ťaháte urážky, a navážate sa do druhých? Niektorí sa tu snažíme rozumne diskutovať. Aký máte dôvod na urážanie poľovníkov? Nikto na vás nepovedal pol krivého slova.
Jaké urážky máte na mysli ? (že by potrefená husa ? )
Zrovna tak třeba nepůvodní bažant I když netuším, jestli třeba neexistuje byťˇ jen podezření, že konkuruje koroptvi…
Nekonkuruje, ale zabíjí - měli by si vybrat buď bažanty nebo KOROPTVE Mimo známé důvody – intenzifikace zemědělské výroby, používání chemie a přetvoření krajiny + přemnožená divoká prasata, lišky atd. se na úbytku koroptví paradoxně velmi velkou měrou podíleli uměle odchovaní a vypouštění bažanti, kteří byli významným zdrojem nákazy koroptví a to díky střevnímu hlístu.- Heterakis gallinarum. Tady v tomto případě šlo o to, že uvedený hlíst (Heterakis gallinarum) koroptve zabíjí, kdežto bažanti s ním vcelku bez velkých problémů přežívají...Čili se "myslivci" o úbytek toho zbytku koroptví, co přežili soc. zemědělství, vypouštěním bažantů "postarali" sami v daleko větší míře, než všichni predátoři dohromady.
drvodelkafialova:https://malyujezd.munipolis.cz/nastenka/3320950#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.localbox&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=loc1&dop_req_id=C0u4hqo19Pe-202511192106&dop_id=267121133
Neztratila se někomu kolie? Tahle u nás pobíhá.
to bude AUO 😉
Argumentace s muflony je zcela mimo mísu jde o nepůvodní druh - V Česku byli nejprve vysazeni do Staré obory u Hluboké nad Vltavou, odtud se postupně rozšířili do dalších oblastí, pro ně ne zcela ideální (z hlediska úniku predátorům),ale bohaté na pašu. Mufloní zvěř je v mnoha lokalitách několikanásobně přemnožena a působí značné škody na lesním porostu i přízemní vegetaci. Trofejí z muflona jsou rohy – toulce, které dle mého názoru slouží (stejně jako jiné lovecké trofeje) pouze k poměřování “pindíků” kdo z lovců je větší " pašák". Se vztahem k přírodě to nemá NIC společného.
To je jen taková myslivecká mantra.
sharingan:Zdravím. Pižmovky/barbarie si z travního porostu občas něco uškubnou. Většinou je hmyz u květů zajímá daleko více, než rostlina samotná. A s pastvou hus se to absolutně nedá srovnávat.
souhlas, nejsou to sekačky a jdou po hmyzu, jinak možnost koupele jim velmi zpříjemní a ozdraví život…(i když k páření ji nepotřebují)
tohle zavést u nás 😂
Jo, ne , jo, ne.
Barbarie je brojler od pižmovky…chov stejný jako pižmovka, mají-li dostatečný výběh jsou stejně nenáročné a s trochou zrní večer dokáží být téměř “soběstačné”. U nás většinou mišunk pxb. Maso tmavší , méně tuku připomíná “divočinu” - záleží na úpravě. Sami si vysedí a odvodí….optimum tak 1, 3-5. Od jedné kachny 30 ks a vic kachňat (ze dvou hnízd) není vyjimečný
Husy (mimo české)potřeba u většiny plemen líheň…řekl bych, že je chov o dost náročnější…
postudovat mutace můžete zde :
ančovička:Děkuji za cenné rady😊..seženu větší klec,přes zimu to musíme nějak vydržet a potom tu voliéru 👍..velkou voliéru můžu dát na balkon, ale v zimě by to asi nepřežili …malá holoubata musí být kouzelná 😇🤗…ať se Vám daří 🍀🍀🍀
Tak už nemám obavy, že se nebudou mít dobře 😉, venku od května (po skutečně proběhlých “ledových mužích”) můžou být až do konce září…
Na zimu pak stačí i kol +10°C, nejlépe se asi cítí v bednové kleci a prodloužit jim “krmný den” aby ve tmě od 16 - 08 nehladověli. Krmte všechny druhy prosa i senegal, lesknici, len atd. - milujou mák tak, že jsou ochotni ho brát i z ruky… protože “neloupají” , ale baští celé zrno, není z nich tolik "bordelu". Zrní můžete dávat i naklíčené , taky nasekaný ptačinec (i v zimě)…
Ať se všem vašim chovancům i vám daří 😇
Když si pár “sedne” a ve vhodných podmínkách vyvedou klidně 4 - 5 hnízd/ sezonu. Běžně se dožívají 10 let.
Pohled na několika denní holoubátka, jak sedí v hnízdě jak velcí holubi, ale mají jen 2cm je 👍.
PS. pro list : nakupujte u chovatele mutačních, kde je pohlaví SL mutací dané a vyhnete se omylu 😉