dala jsem jí jednou krky do jídla celé a ona je ani nerozkousne, ale celý polkne. Se skeletem to dopadlo podobně 2x kousla a polkla.
Ale to je u většího psa normální, Lůďa (20kg) 1/2 skelet zpracovává tak, aby ho požvejkanej mohl spolknout celej…roztrne ho napůl jen když je hodně obrovskej (cca30dkg) ten skelet je taky ze 4 týdenního kuřete, ten nic neucpe ani nepropíchne 😉
Když to takhle pes zhltá v moc velkejch kusech pak si to často někde stranou vyblinkne a v klidu dá s chutí znova, to není nic proti ničemu….
U pažravejch štěňat jsem to řešil už od přikrmování v 3 -4 týdnech… dostávali ad libitum , takže brzy přišli na to , že netřeba chvátat a na každýho se dostane
A z jakého důvodu mu (jí) chcete cpát granule ? Ráno dejte např. 1 -2 skelety, večer hovězí , nebo jiné…pes, který krásně prosperuje na mase opravdu žádné (ani pozlacené) granule fakt nepotřebuje…
U nás na Šumavě lítají krkavci v hejnu večer “z práce” (skládka pod Pravětínem a hnojiště na louce ) společně cca 30 ks…. v Písku tak do 5ti ks…Jejich predátor je asi pouze výr, tak 2x za rok najdu jeho úlovek - odštípne vždy hlavu a letky, které zůstanou na místě činu…
a tady nová kat. sněhoběžka , ty ženský co na tom absolvovaly Šediváčka (200) projevily neskutečnou houževnatost a trpělivost - např. Ufo byla na trati 7 - 7,5 hod , pěšky by byly možná rychlejší 😉
ale i zdejší majitelky větších psů (alespoň 2) by si to mohly vyzkoušet, nepotřebuje to moc sněhu 😄
ano..ale krmit slepice granulemi pro psy, se mi příčí …také kolik toho “krmení”dostávají..v jakých podmínkách žijí atd..ta vejce bych tedy nejedla…
hlavně v těch granclích je spousta sajrajtů např. -
látky proti slepení, antimikrobové látky, antioxidanty, barviva, konzervační látky, sušicí látky, emulzifikátory, ztužující látky ,zesilovače příchuti…ochucovací látky, látky ke zpracování prášku ….atd…atd… a to bych ve vejcích baštit opravdu nechtěl 😉
v LU (nečistí)je jasnou výkonnostní jedničkou vítěz GO, Ledovek atd. Jirka Vondrák, který trať se svými 12 AH prolétl za 2:23:56 s průměrkou 17,091km/hod což je vzhledem k profilu tratě průměrka na Šediváčkovi nevídaná 👍
ostatní 3 LU se mu ani nepřiblížili (Rakušák, Švýcar, Čech)
druhým nejrychlejším je kupodivu Habas se svými 12SH v LTO (čistí otevřená)s průměrkou 14,24, druhý v této kat. za ním zaostal o více jak hodinu (a já vím proč)
v LT2 (5- 8 čistí)
vede Dana Koňáková s 8 SH(celkově 3. nejrychlejší-12,583)cca 10 min před Fandou Sadílkem , třetí Švýcarka zaostává za nimi o více jak 2 hod….
což je špatné vysvědčení pro AH v LU (buď špatná kvalita psů, či tréninku, či obojí)