Aktuálně: 2 298 inzerátů289 474 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
07.02.2025, 12:57:17 xxx:xxx.330e:108

Zdravím,  našel jsem tabulku měření. A růžaci nejsou tak hluční i když taky se umí ozvat! Ale asi by to byla lepší volba. A i když nejsou vůči sobě, tak agresivní jako jiní kakaduové, tak bych jim udělal ve výletu přepážku, aby se samička mohla před samcem schovat, kdyby ho náhodou chytil nějaký ten amok! Čert nikdy nespí.  S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
07.02.2025, 08:57:54 xxx:xxx.3d2d:4ae8

Zdravím,  no celkově jsou Amazoňané považovány za největší křiklouny! Mám známeho, který chová asi 10párů a když jsme na zahradě, tak není šance, aby jsme se slyšeli👎natož popovídali si! Proto já osobně jsem tento druh nikdy nechoval v páru. Ale teď mám mazlíčka Amazoňana kubánského a musím napsat, že vlastně o něm ani nevíme a ozve se takovým “zakrákaním” jen, když např.snídáme a jaksi on nic, tak počkám až se uklidní a pak mu dám kousek piškotu nebo zrníčko slunečnice a nebo kousek plátkového sýra Eidamu a je klid. Dokonce ani, když si ráno přispíme, tak vůbec neřve, ale hraje si, houpe se a nebo si brble👍. A  co jsem slyšel, nejméně  hluční by měli být am.běločelý, am.černouchý, am.vínorudý, am.modročelý. Možná ještě někdo něco přidá.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
06.02.2025, 14:15:41 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak oba tyto živly nejsou pro chov žádoucí, ale průvan je určitě horší! Vítr je přírodní živel, ale průvan je uměle vytvořený člověkem, třeba když jsou ve dvou protilehlých místnostech otevřená okna a průvan škodí i lidem a mohou se nachladit, či mít potíže s páteří, klouby, ušima… Jednosměrný proud průvanu vede k vyschnutí sliznic, které nemohou plnit svou ochrannou funkci a to není dobré ani pro papoušky ani pro lidi.  V některých zemích je průvan považován za smrtelný.  S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
04.02.2025, 02:19:36 xxx.xxx.139.178

Tak, když nové vlákno, tak na těchto fotkách úplně nevhodné bidla.  Ale to bylo na začátku a ano teď jsou trochu obézne, ale nedivím se, když jim dávate ty všelijaké medové tyčinky…👎 A tyto fotky mě jen utvrdili, že v žádném případě se nejednalo o mláďata! No a když je nemůžete pouštět ven z klece, tak by to chtělo větší klec, ale neznám Vaše možnosti… Jinak k výživě - to co se prodává, tak nic moc nebo je v něm jen proso a trochu ovsa a černé slunečnice. Tam je vhodné přidat nahý oves, kardi, len, pady rýže a pak klasové proso červené, jablko a mrkev, vař.vajíčko, nať mrkve a petrželu, pampelišku, minerální písek, sépie, Roboran. tvrdý rohlík, piškot. Viz odkaz je 👍, ale to přidání namístě. S pozdravem Zappe 

https://www.krmiva-pro-papousky.cz/Avicentra-s-r-o-Andulka-deluxe-1-kg-d491.htm

zjarda
zjarda správce
04.02.2025, 01:50:57 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak na začátek, papoušci nemají “vrhy”, ale hnízda! A máte párek andulek, který je připraven k hnízdění. Je možné, že právě proto se hašteří neboli se hádají. Takhle určit jejich stáří, tak to je asi nad lidské síly, ale píšete, že jste je koupili v říjnu a to znamená, že je máte asi 4měsíce a dle fotek jsou připraveny k hnízdění, takže nemůžou být z posledního hnízda, tipuji dle jejich ozobí. Podle mě je jim kolem 1roku i když andulky můžou zahnízdit i dříve. Takže dejte jim budku a vše co k tomu patří a chválím ty bidla👍 S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
03.02.2025, 22:25:01 xxx:xxx.785d:483c

Zdravím,   tak hlavně je máte hodně krátce! A dle fotky bych si tipnul, že sameček asi bude v toku, ale samička ještě asi ne. A další tip si dovolím a to, že tento pár má za sebou víc hnízdění než to jedno! Jak jsou staré, ale kroužky nevidím, takže to bude loterie.   S  pozdravem Zappe 

PS: vyměnit bidla za přírodní, prosím 

zjarda
zjarda správce
03.02.2025, 16:00:08 xxx:xxx.8dec:3ed1

Zdravím,  tak něco podobného jsem měl u pap.konžského i amazoňana kubánského a teda  na konec jsem musel používat plácačku na mouchy. Pár krát jsem mu s ní pohrozil a zvýšil hlas, když chtěl udělat nálet a když kousnul, tak ho chytit za zobák a zatřepat s ním. Jinak postupujete dobře a že odcházite od něj pryč je v pořádku. Jen doufám, že se k němu nevracíte otočkou na patě! A nikdy mu nedovolte sedět na hlavě, pak právě vyhrává on! S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
03.02.2025, 14:06:37 xxx:xxx.8dec:3ed1

Zdravím,  tak o senegálcích je toho napsáno až až! Co kdyby jste si přečetl například tady diskusi - https://www.chovzvirat.cz/vyhledavani/diskuze/?word=Papou%C5%A1ek+senegalsk%C3%BD+&type=topics

A nebo na Googlu… Ale jinak co popisujete, tak není nic divného. Prostě chce být s Vámi, ale musí mít svůj  režim a né mu dovolit vše co si vyřve! Právě naopak, když něco vyžaduje řvaním, tak si ho nevšímat a když přestane, tak jít k němu a dát mu pamlsek(zrníčko slunečnice) a vzít si ho ven.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
02.02.2025, 14:38:02 xxx:xxx.22f0:6eb5

Zdravím, tak jestli máte více páru andulek a u těch ostatních je vše v pořádku, tak je zbytečné hledat nějakou chybu.  Jednoduše páru rozdělit a dát jim nové partnery a uvidíte. Teprve až pak bych dělal závěry.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
30.01.2025, 06:39:41 xxx:xxx.895a:e4cc

Zdravím,  no asi myslíte tohoto detektiva, viz foto? 

Ale vážně, tak takovému nezodpovědnému majiteli třeba akorát, tak NAS..T do obou rúk! Čtu to celkem často a vážený, koho je to chyba?! Snad každý mi dá za pravdu, že jen a jen toho povedeného a necitlivého jako majitele! Proč si něco takového pořizují, to není plyšák, ale živý tvor!  S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
30.01.2025, 05:46:16 xxx:xxx.895a:e4cc

Zdravím,  bože 20let zkušeností a nenapadlo Vás, že potřebuje čas si zvyknout? Jak na nové prostředí, tak i na Vás. S pozdravem  Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.01.2025, 15:03:31 xxx:xxx.8046:3f5a

Zdravím,   ano nabízí se otázka, proč jí nosíte ven v tomto ročním období? Ale k věci. Tak můžete dát malou klec na okno a pouštět  zvuky andulek. Nebo v parku to samé. Jinak už mě napadá jen starší způsob odchytu, ale to musíte vědět, kde se zdržuje a mít klid a trpělivost.   S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
25.01.2025, 12:39:00 xxx.xxx.139.178

Zdravím,  tak rohlík,toust, piškot,vánočka se podává normálně snad od nepaměti, ale usušený a tvrdý! Je to jako pamlsek a zábava. Namočený se dává při odchovu mláďat.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.01.2025, 09:39:49 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak určit pohlaví u Vaších alexandrů takhle a teď je jen typ! Takže to vypadá na modrý 1.0, žlutý 0.1, bílý 0.1?   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.01.2025, 18:56:06 xxx.xxx.156.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 18.01.2025, 16:49:36

Zdravím,  no popsal jste to moc hezky, dobře a profesionálně, ale paní o tom nemá ani páru. Bez urážky. Proto jsem se já vyjádřil raději jednoduše. Prostě by si měla koupit korelku, která jí padne do oka a bude spokojená. S pozdravem Zappe