Tenurri: Zkuste, uvidíte jak bude pes reagovat. Vždycky bych ze začátku koupila menší balení, kdyby psovi jiné granule nesedly nebo je nechtěl, ale obecně…to by pes asi nemohl jíst podle tohoto pravidla nic jiného, než celý život ty stejné granule?
Občas se taky stane to, že se změní receptura, výroba a najednou granule nevyhovují…nevím no, já bych to asi takhle striktně nehrotila. Ono je dobré učit psa na pestrou stravu od mala. Já taky krmím převážně granule, ale stejně tak dostává pes občas maso (vařené i syrové), konzervu, vývar, sušené maso (+ mlsky jako uši, krky, kuřecí pařátky,…), jogurty, ovoce, zeleninu… Jediný, co mu nedělá dobře je banán 😀. Občas trénujeme i za kočičí granule.
Teď jsem objednala 2kg Bohemia wild králík a bažant na zkoušku, tak uvidím. Poslední pytel Marpu mu moc nejede, tak mu to chci zkusit změnit a na tréninky jsem vzala Sunday pets pečené kompletní krmivo, protože to vypadá jako pamlsky a Jackovi to hodně chutná.
No a u koček jsem vyzkoušela docela hodně druhů granulí, teď střídám pár značek a příchutí, ale taky jsem natrefila na některé, které absolutně nesedly (a způsobily průjmy), nebo byly odmítány. Vždy přidávám nové granule do původních a sleduju.
Prý se nemají granule měnit často, ale po nějaké době. Ale po jaké době ? Jak často měníte?