Aktuálně: 2 736 inzerátů262 499 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 11.09.2025, 07:10:26 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 11.09.2025, 07:06:11

Oprava - Nakonec asi dostal 19 let, ale pamatuji si, že se mluvilo jen o pár letech s podmínkou a pak byli nějaký protesty.

https://www.krimi-plzen.cz/a/rozsudek/

trojAAAcko
trojAAAcko 11.09.2025, 07:06:11 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 11.09.2025, 05:58:32

Asi takhle -kdo si myslí, že nějaký-jakýkoli- systém je ideální a bez problémů, tak je trochu idealista. Navíc se to teď všude mele, ještě bude “sranda”.

Zkuste si najít jak často se tohle děje třeba v Americe a udělat si četnost. Je docela zázrak, že se to vůbec nějak zmedializovalo.

Já si včera po dlouhé době zavítal na 4chan a tam bylo věcí. 😀 Někteří lidi tam psali, že kdyby to obráceně - bílý takhle pobodal černýho tak už jsou celosvětové protesty na téma rasismus, nic méně jak to bylo s Floydem si snad všichni pamatujeme. Krásná rasová rovnoprávnost dnešní doby za kterou všichni tak tvrdě bojují. Ono je to vidět i u nás jak to krásně funguje například jak to dopadlo s mladou holčinou která musela hrát mrtvou aby přežila + znásilněná a týpek dostal kolik? Asi rok a podmínku? Už si nepamatuji, ale dá se to dohledat. 

Takže to, že se v médiích objeví jeden případ neznamená, že se to neděje na denní bázi, viz. jak byla zmínka o Francii, Německu a UK.

Pokud chcete lepší odkazy tak klidně začnu posílal i necenzurované videa, ale adminům / správcům se to asi líbit nebude. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 18:54:05 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.09.2025, 17:02:42

Protože je už potvrzeno, že jsou to íránské drony a protože to Rusko už i přiznalo?

Tak se přiznalo, v pořádku, ale byl to úmysl nebo ne? Pro Vás výrokem “myslím, že Rusko už si testuje hranice” máte asi už jasno. Pokud budou mít jednání tak se o tom nikdo nic nedoví. Jsou to pořád jen teorie. Já jen poukazuji na různé možnosti a alternativy kde může být pravda. 😉 Mimochodem - pokud byste měla s někým nějaký problém a nikdo stál na jeho straně, pomáhal mu a dělal Vám naschvály tak byste na něj byla naštvaná nebo by Vám to bylo jedno? Teď tuto myšlenku aplikujte na geopolitickou scénu. Já v tom taky vidím taky úmysl, ale trošku jiným způsobem - jako varování, ne jako testování. 😉

Dejte odkaz jak lítaly polské stíhačky v bezletové zóně nad Ukrajinou, to by mě zajímalo.

Všechny články si opravdu neukládám a nedávám do tabulky abych měl přehled. Víte jak se říká “Kdo hledá, najde”. Já mám teď na práci lepší zábavu - viz obrázek. 😀

Jo a ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.

https://edition.cnn.com/2025/09/08/us/video/iryna-zarutska-murder-ukraine-refugee-contd-digvid

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 16:38:39 xxx.xxx.110.193

Nazvat to útokem je vždy snadnější a čitelnější než jako odvetnou reakcí. Nevím jak Vy, ale nedávno jsem četl o úmrtí polského pilota - teď nevím jestli to nebylo náhodou nad Ukrajinským prostorem. Neposílali náhodou Poláci často svoje F-35 na ukrajinské území? Proč by to nemohlo být jen varování aby se Polácí drželi dál?

Ono je lepší a jednodušší strašit lidi aby si mysleli, že nám klepe druhý komunismus na dveře. 😃 Si pamatuji i článek kdy něco přiletělo na EU a hned, že to bylo od Rusů a nakonec to šlo z Ukrajiny - bylo to nějak 2022. Proč by to teď nemohlo jinak?

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 13:35:02 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 13:14:27

Já taky prokazatelně nikoho neznám a jen jednou jsem četl o vývařovně u Vietnamců (to bylo myslím ve Varech). Jenže třeba v Plzni to dost lidí ví a je to i cítit kolikrát i na ulici. Je docela zajímavost jak jsem zmiňoval ty restaurace tak jedna vietnamská je asi 50m od mého bytu. Jídlo se pohybuje kolem 110-120Kč (pomalu v centru krajského města), restaurace snad permanentně prázdná - ano, jezdí tam dost rozvážkové služby, ale stejně by mě zajímalo jak asi 6 lidí s několikma dětmi uživí tak dobře taková restaurace, že mají novou X7 od BMW a Volvo XC90 když obecně gastro je tak v tragickým stavu. Buď gastro v tak hrozném stavu není a nebo mají příjem ještě z něčeho. 😀 Je to samozřejmě jen teorie, ale vůbec bych se nedivil kdyby za těmi dveřmi vaří něco dalšího než jen moje smažené nudle s kuřecím masem, ale v restauraci jsem zatím nic necítil kromě nudlí. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 12:23:59 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 10:58:29

Většina jich je slušných a normálně pracujících.

Můžete říct odhadované (/názorové) procento? Neurčitý číslovky nemám rád. 😀

Z toho co vím třeba z Plzně tak přes 20% Vietnamců (resp. jen večerky) v tich drogách jedou. Neberu v potaz vietnamské restaurace - tam si myslím, že je to lepší zázemí na vývařovnu takže možná to procento by bylo větší. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 10:17:33 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.09.2025, 07:13:50

Tak samozřejmě, že se to děje na více místech jako Německo nebo třeba Brusel kde chtějí nasadit armádu do ulic. Teď nevím přesně jestli tu armádu nasadili nebo z toho sešlo, mám jen zkráceně  informaci Brusel - armáda - gangy. 😀 Jenže to už je tam taky dost dlouho v tich lokací. Já byl asi před 10 lety (už si nepamatuji přesně město), ale myslím, že to bylo pohraničí s Belgií a tam pomalu běžně byla slyšet střelba.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 06:53:54 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.09.2025, 21:42:56

Tak ve Francii se to samé stalo už před rokem kdy vláda nedostala důvěru. Takové problémy s vládou tam mají dlouhodobě i s prezidenstkými posty, ne jenom až teď. Nějaký extrémista (který by třeba Francii dal dohromady) se tam nemůže dostat - dost se to podobá scénáři před občanskou válkou v USA mezi jihem a severem. Kdo to ví o co jde tak chápe. 😀 

Mně osobně zajímá více Velká Británie, protože tam je to možná ještě horší co se týče migrantů apod… 

trojAAAcko
trojAAAcko 05.09.2025, 09:43:06 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.09.2025, 09:40:55

Jj, Roosevelt a taky myslím, že byli dva. 😀 Takže Reagan - ty informace v hlavě mám, ale někdy vypáčit jak se to správně píše, to už je horší. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 05.09.2025, 08:57:46 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.09.2025, 08:46:41

Jj, George Washington. Ti sepisovali tu deklaraci nezávislosti pokud vím ještě Benjaminem Franklinem a další si nepamatuju. 😀 Lincoln byl později - před nebo při občanské války mezi Jihem a Severem - nejsem si jistý a pak ho zabili v tom divadle. Pak nemůžu nepřijít na jméno toho co byl před 2sv. v. a pak kdych si vzpomněl na prezidenty od nějakých 60. let jako Kenedy, Bush, Reginald (nebo tak nějak), Obama a Trump. 😀 Tím končím já, ale prvního si pamatuji.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:35:10 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.09.2025, 08:28:12

Ale zase by to oživilo hospodský život, o tom žádná.

Asi tak no. 😀 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:34:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 23:22:32

Taky studna byla třeba u nás na vesnici skoro v každém domě a doteď je. Funkční či nefunkční? Jakou propustnost podloží máme a kde to zjištíš?

Funkčnost je irelevantní. Propustnost ti dokážou změřit. Nějak se musí zjistit podpovrchové prameny aby se mohla udělat studna takže na to jsou lidi a kolikrát to dělají volnočasově v odpoledních hodinách. Není to složitá věc a ne nijak výrazně drahá. Děda si chtěl nechat udělat studnu a potřeboval zjistit pramen tak si zavolal týpka z vesnice aby mu to změřil. Pak jsme zjistili, že to byl můj učitel na přírodopis ze ZŠ - ani jsem nevěděl, že tam poblíž bydlí.

jak vypadá ten správný odvod vody a co když začne pršet?

Kdo bude mít zájem tak si to zjistí jak by ten odvod vody měl vypadat. Pravděpodobně podmínky budou jen nějaký filtry. Když bude pršet tak budeme rádi ne? Když posledních pár let byly extrémní sucha dle médií tak to nebude na škodu. V čem bude rozdíl aby tudy tekla dešťová voda nebo voda z kohoutku / studny po umytí auta?

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:16:27 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 03.09.2025, 05:57:20

V Číně mají vlastní "wechat" místo whatsap

Tak Čína není jediná která má svoje interní (myšleno vnitrostátní) aplikace pro komunikaci s vlastním šifrováním.

Třeba Jižní Korea má i to, že veškeré registrace ať na sociální sítě nebo do her je potřeba číslo občanky. Pokud někomu smažou účet respektivě zabanují tak už mají smůlu a nový účet si neudělají - nevím jestli mají nějaký proces na znovu získání, něco jako jsou u nás psychotesty. Někdy přemýšlím, že by to prospělo i tady, lidi by se museli chovat slušně.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 23:14:38 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 23:06:39

Chce to číst asi pořádně.

„Mytí motorových vozidel a provozních mechanismů ve vodních tocích nebo na místech, kde by mohlo dojít k ohrožení jakosti povrchových nebo podzemních vod, je zakázáno.“

Současně platí i vyhláška 501/2006 Sb., kde je zakotveno, že prostor od studny pro umývání aut musí být vzdálen 15 až 40 metrů podle propustnosti prostředí.

Motorové vozidlo může být umýváno pouze na zpevněných a nepropustných plochách a zároveň použitá voda musí být odváděna způsobem, aby ke kontaktu s podzemní nebo povrchovou vodou nedošlo.

Není problém mytí auta doma, ale o odvod vody. Když si udělám zpevněné místo a správný odvod vody tak můžu, jenže kdo by to dělal. Trošku zkreslené předání informace - nic ve zlém. 😃 Takže mytí auta doma vlastně zakázané není.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 23:00:43 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 22:15:42

Odkdy a kde je napsaný, že se auto nesmí mýt doma? To je mi docela novinka.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 15:48:06 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.09.2025, 15:16:56

On je problém v tom, že v totalitě jako byla se můžete přizpůsobovat jak chcete, stačí jedno udáníčko, i nepravdivé a vaše děti se nedostanou ani na učňák a policie vám bude chodit každý měsíc přehrabovat barák a pak už vám to vadit začne.

Jak jsem výše psal - Už teď mě jak politicky nebo sociálně okolí omezuje v některých věcech a nikoho to nezajímá. V čem by byl pak rozdíl? Spíše by mi víc vadilo, že moje dítě bude ovlivňováno kolektivem nespočtem různých pohlaví s neskutečnout variací sexuální orientací, protože ty děti začnou myslet jak je to normální a pak mi přijde dítě domů a řekne mi, že si myslí, že je orientací na skříně z Ikei. Děti jsou hodně ovlivnitelný obzvlášť když jsou takhle často a dlouhodobě v nějakém kolektivu jako je škola. Mám pár reálních příběhů z mého okolí. Se základkou se dá žít - ikdyby jen jako pouhý dělník někde támhle ve frabrice s minimální mzdou, to už je na dítěti jak si s tím poradí a popasuje. Takové vlastnosti jsou výjimečné, ne zásadou tak, že takových dětí už v dnešní době je klidně ⅓ třídy. Raději umřu s pocitem, že syn dělá bídnou práci, než, že strká něco do vysavače. 😀 A když bych byl čistý tak ať si chodí na prohlídku - aspoň se jim vysměju, že zase nic nenašli a řeknu - “tak zas za měsíc”. Na druhou stranu proč si zase frustrovat a nervovat něčím co bych třeba nezměnil, to si raději z toho udělám aspoň srandu. 😀 Nemám potřebu být nonstop naštvaný a na něco si stěžovat. 😀 Jak říkám, stačí být přizpůsobivý (ne adaptivní třeba na režim) a brát realitu tak jak je. “Bylo, je a nějak bude”.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 14:57:19 xxx.xxx.253.36

No ale většina lidí tím bude opravdu omezena, na rozdíl od vás. Možná by to nakonec omezovalo i vás, kdyby to omezovalo vaše okolí. Jen si to zatím (ráda bych řekla NAŠTĚSTÍ) neumíte představit. Samozřejmě technologie byly jen příklad, to se může zvrhnout na omezení čehokoli.

To je právě taky ono - jak jsem říkal - já se přizpůsobím. Já byl vždy vedený k tomu se spoléhat jen na sebe a umět si poradit, ale co je mi do ostatních? Zní to hnusně a arogantně - to vím, ale co mám dělat? Dát ty možnosti všem? Proč bych to dělal. V tomto ohledu jsem alibistický a lakomý šmejd. 😀 Co naděláme. Takže pokud budu omezován díky svému okolí tak to buď to vyřeším anebo to přijmu jako realitu a život půjde dál. Nemám fakt potřebu si na všechno stěžovat a hledat problémy. Mnohdy je to jako prašť nebo uhoď. Už teď mě jak politicky nebo sociálně okolí omezuje v některých věcech a nikoho to nezajímá, ale komunismus byl měl být nelegální,…, protože cenzura, omezování a šikana občanů. 😀 Ještě můžu být rád, že jsem v Česku, protože například v Německu / Francii / Velké Británii bych to nedával.

Například díky nezávislým ověřovatelům, NKÚ, Evropské unii, která prošetřuje podezřelé věci vlastním aparátem… V našem malém měřítku si snadno dohledám veřejný seznam těch, co dotace brali, veřejně je dostupno docela dost informací, kdyby se v tom jeden chtěl šťourat. A v neposlední řadě lze podat podnět k prošetření.

No, když bych měl kontakty a zvednu telefon aby mi dali víc než je limit na dotacích například, tak se počítá s tím, aby se to administrativně udělalo tak aby se to nepoznalo. Jediná cesta je podat podněk k prošetření a ani to není zárukou, že se na to přijde, ale v tom množství dat je to hledat jako jehlu v kupce sena. Opět - kdyby to bylo tak snadné odhalovat tak to nikdo neobchází a každý je svatý.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 13:47:43 xxx.xxx.253.36

Elektriku drátem bez šance, takže soláry, kolik by jich Rus musel nakoupit, plus údržba, logistika, na to nejsou v současnosti ani lidi (robotníci možná, ale technici s odborným když už ne vzděláním, tak aspoň výcvikem?)

Tak Rusové tak nevzdělaný nejsou. Hlavně je dobré si říct to rozpoložení občanů - převážná většina lidí je v Moskvě a Petrohradě. Takže by se jednalo primárně o dvě lokace. Vše na Východ od Moskvy je mrtvý a nikdo se o ně nezajímá a ani ti lidi tam kolikrát neví co se děje ve světe - žijou si po svým. Logistika mezi Petrohradem a Moskvou není problém když tam mají gigantickou dálnici. 

Netřeba na dovolenou do Číny, bota si nainstaluje průměrně inteligentní Čech zcela dobrovolně a sám - na co vyhazovat peníze za letenky a ubytko.

Asi tak. 😀 Aspoň iOS to má trošku ošetřený.

Docela chápu, že země ve válečném stavu při reálné hrozbě špionáží činí takové kroky. V reportážích z blízkosti fronty běžně zaznívá, že tohle a tamto nám nemůžou natočit nebo vyfotit, protože je to strategická informace. Blízkost fronty je tam celkem rozsáhlý pojem…

Ono je docela rozdíl dělat bezpečnostní opatření a cílené “šmírování” nebo jak to jinak nazvat.

Vzhledem k tomu, že ta krysa cílí na školy, obchoďáky a nemocnice, nechce se místním úplně ukazovat, pod kterými domy je která malotřídka…

Při každém konfliktu se útočí na infrastrukturu. Rozhodí to protivníka a naruší to soudržnost fronty. Běžná praxe a historicky to dělal každý. Bohužel to vždy odnesou běžní občané.

No já nevím, když jste psal o té Číně, víte, jak to tam funguje? Tam prostě není pro běžného občana moc jak to obejít.

Jenže žádný systém není nastaven tak aby to běžný občan / uživatel obešel a udělal po svém a je jedno o jaký systém se jedná - politický, počítačový, administrativní, … 

Asi vy nejste běžný občan, no možná nějací vaši příbuzní jo, a ty by to už omezovalo. Běžný občan CZ si sám ani nepřeinstaluje OS.

Já se za toho běžného občana považuji, ale to už je subjektivní názor. Jinak chápu, že jiným by to nevyhovovalo respektivě vadilo a nechtějí takové věci ani slyšet. Jenže já jsem psal o mé osobě a já jsem volný každé alternativě, protože “nějak bylo, je a bude”. 

Helejte, mně to taky nevadí, já internet ani procesor ani rádio vůbec k životu nepotřebuju, když nebude tahle šaškárna, zase začnu číst knížky, co už. Tak to už jsme dva, co by jim to nevadilo.

Tak já ve výsledku taky ne, ale jsou věci který si rád usnadňuji a mám ještě pár projektů který bych udělal a dost by mi to pomohlo (myšleno microprocesory pro řízení). Když tak to udělám po staru na základě fyzikálních zákonů. 😀 

To vážně není nároková záležitost. Až v tom balíčku finance dojdou, další žadatelé prostě ty peníze nedostanou, bylo vyčerpáno, tečka. My žádali o patnáct, dostali jsme osm, a byli jsme rádi.

Není nároková, to vím a i v tý smlouvě to bylo. Jenže jak víte, že někdo si nedomluvil plnou výši ačkoliv administrativně podmínky nesplňoval, protože kontakty - vyčerpal se limit a Vám dali jen půlku? Každá koruna dobrá, jasný, ale můžeme tušit co se děje v pozadí toho všeho.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 12:31:36 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.09.2025, 12:14:48

Kamiony by nas objizdely pres Rakousko nebo Polsko

To je právě ono - záleží jak by se to postavilo a kolik by se dalo mýtné. Jestliže se hodně věcí dováží třeba z Maďarska a povezou to do Berlína tak spodem je blbost a horem přes Polsko je ta cesta strašná + potenciální prodlevy. 

kdyby nedejbuh bychom se odstrihli od technologii a internetu, tak bychom si mohli podat ruce tak mozna se Somalskem

Odstřihnout od internetu? Výše jsem psal, že vždycky se ty cestičky najdou. Technologie? Jak jsem opět výše psal - pokud jsou Češi tak dobří a chytří jak všude píšou tak problém to takový nebude. Vlastní technolgie - vlastní prestige včetně financí za prodej. 

Jo az by mel na taliri jen brambory a v tv jen reportaze o znich, tak by ho to asi preslo, ale to uz by bylo pozde.

Naštěstí mě baví jiné věci než koukat na televizi takže v pohodě. Vystačím si s pivem na zahradě a s konverzací s manželkou. Naštěstí manželka s tchýní rady pěstují takže bych si sem tam mohl dopřát i vodní melouny takže asi tak. Jak říkám, já se přizpůsobím a vždycky si najdu zábavu. 

Každopádně uvidíme jak vše dopadne. Teď si nejsem jistý jestli ten Chat Control už padnul historicky - to bych kecal, ale co vím, že mělo dojít ke cenzuře tzv. “memes” a nějakých dat z Ameriky - podrobnosti si taky už nepamatuji, jestli to je ten Chat Control možná, ale myslím, že to bylo oddělený. 

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 12:19:23 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.09.2025, 12:05:42

takže volat po komundírech, když jste to nezažil není úplně dobrý nápad. Protože vůbec netušíte, o čem to bylo

A kde jsem psal, že bych chtěl komunisnus? Jak jste došla k tomu, že ten komunismus chci? Jen píšu, že se dá přizpůsobit a já jsem přizpůsobivý člověk. Ještě jen poukazuji na prvky komunismu které se dnes dají vysledovat i v dnešních “svobodném” režimu. Nic víc nic míň. Kdo si umí poradit tak si poradí a systém dokáže obejít (respektivě v online prostředí). Pokud se někdo neumí přizpůsobit tak jeho problém, ne můj - that"s all. Jak jsem už někdy v minulosti tady psal - kolikrát ti co se považují za přizpůsobivý jsou méně přizpůsobivý než ti které považují za nepřizpůsobivé.