Arosek: Kdyz jsem jeste bydlela v Praglu, tak 4 psi v byte byli trochu luxus.
1 500 za prvniho, kazdej dalsi 2 250.
Znamky sice dostali, ale nenosili, pac me i je otravuje to cinkani. Mela jsme je v kapse pamlskovniku, kdyby nahodou mel nekdo potrebu prudit.
Ted na vsi platime 250 za prvniho a 500 za kazdyho dalsiho.
Tri jsou zapsany v honitbe, tedy ze zakona osvobozeni od poplatku. Dva roky jsme neplatila za Otika (z utulku) a ted jeste jeden rok bude osvobozen Saggi (tez z utulku). Takze platim jen za zbytek, pricemz doufam ze Pohromadura udela letos zkousky a tez bude zapsana v honitbe jako LUP.
Ne ze by me stvaly ty penize, za veterinu a krmeni dam mnohem vic. Ale co me stve je prsne to, ze treba kocky si behaj po vsi jak kdyby jim to patrilo a za ne nikdo nic neplati. To same slepice/kozy/kone … a ty kone taky chodej ven na “prochazky” a dokonce po nich nikdo neuklizi bobky.
A uplne nejvic me dokazalo zvednout ze zidle, kdyz se v obci odchytl toulavy pes a pan starosta mel kecy, ze do utulku ho davat nebude, pac je to drahy … to jsem do telefonu ponekud zvedla hlas a optala se, kam ze teda kurna ty prachy za psy jdou, kdyz ne sem.
No a proto platim, pac je mi jasny ze zrovna psi “tech co maji kecy” jsou velmi peclive sledovani a evidovani a ja rozhodne nehodlam nikomu nahravat na smec.
V honitbě může být zapsán každý pes co má LUP , pokud je domluva s myslivci ? Nebo jen ten co má majitele také myslivce a je aktivně využívám na naháňkách? Mám 2 psy s LUP, tak že bych ušetřila ????