Jinak teda jsem si pěkně na…kakala do kalhot. Vyrazila jsem ven, že dáme větší procházku, když odpoledne jsem organizačně zvládla jen rychlé venčení. A sto padesát metrů od baráku jsem došlápla, koleno se mi zamklo, přeskočilo a bylo po venčení. Tady po mém. Naštěstí to mohl převzít muž.
Příspěvky uživatele
šavlozubka
Mladý pán má teď vážně destruktivní období. Furt mu cpu jeho hračky a jeho olivové dřívko na hlodání a stejně mi ohlodal plastovou lištu v kuchyni. Zn. Hlavně nenápadně. Mamlas. 🤦♀️
Po týdnu mimo realitu, kdy se mladý pán pohyboval převážně na postroji zase najíždíme na běžný režim. A mladý pán je totálně bez mozku. 😀 Teď večer jsme si dali větší večerní okruh a měla jsem pocit, že venčím pako vytažené odněkud z pralesa. Vytáhla jsem místo toho hlodnutého vodítko po starouškovi, ale to je koncipované tak na malého pejska do deseti kil maximálně, ne na pubertální jelito střední velikosti. Navíc je kožené a má už něco za sebou. Snad vydrží aspoň ty dva dny, než mi přijdou dvě nová vodítka od Manmatu. Pak už tu mám jen horolezeckou šňůru a štěněčí vodítko od chovatelky. 🙈😅
Uf jsme doma. Budeme pro příště muset nějak líp vychytat logistiku. A teda po týdnu válení všude možně, potřeboval mladý pán zásadní očistu. Ta voda, co z něj tekla, byla možná černější než jeho kožich. 😂
Zubatá únava materiálu. 🙈
Pubertální jelito to je. Uvidíme. Doma to problém není. Ale jak jsme byli celej den mimo “základnu” a nejasnu si ho nechat v cizím prostředí úplně na volno, tak si hlodnul. Trouba.
Tu byla někde ta debata o vodítkách. Ráno jsem vycházela a vodítko bylo zcela určitě v pořádku. Do cíle jsem došla před devátou. V devět dopoledne už vypadalo takhle. Pes prakticky neustále pod dohledem. Kdy a jak se mu to povedlo…🤦♀️ Ještěže zítra odjíždíme domů.
My si s Mladým pánem dali ráno vycházku v údolí Doubravy a viděli jsme kromě volavky i černého čápa. 🙂
Zdravím, ráda bych s mladým pánem časem přešla z granulí na maso, pokud to u něj projde. Nemám, ale úplně prostory na zásoby na měsíc. Kuřecí krky, hřbety a křídla jsem schopná brát s běžným nákupem v lidský kvalitě, ale třeba králíka, ryby nebo jehně těžko. Je reálný z nějakého barf obchodu brát třeba 2x týdně nebo alespoň jednou? Vím, že něco má v nabídce i Rohlík, ale nejsem si jistá, jestli se na tom dá postavit kompletní krmná dávka.
U nás byla hrozná sauna, ale spadlo pár kapek, a teď už je zase vedro. Ještěže odpoledne prcháme na Vysočinu. Snad tam bude líp než v rožhavené Praze. S mladým pánem svorně zdechlíme.
Jo mladej taky zatím vleze do vody a poplave si jen, když tam vlezu i já. Jinak na vodu kouká jako na značně podezřelou entitu.
Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Je mu tipťop.
Chudák. Přeju ať se to hojí, co nejlépe.
Mladý pán zahájil plaveckou sezónu 😊
Ať nejsem jen negativní, tak dneska jsme potkali oblíbenou kámošku, takže si mladý pán vydatně pohrál a i počasí bylo snesitelnější než včera. Včera ležel celý den pod lavicí a na venčení se tvářil: “paničko, zhynu”. 😅 A to denně poctivě vyčesávám a vyčesávám.
My měli dneska ráno venčení s akcí, kterou bych si teda s chutí odpustila. Našli jsme podezřele tvářící se pytlíčky s blíže neidentifikovatelným obsahem, takže jsem radši volala policii a čekali jsme, než hlídka dorazí. Naštěstí mladý pán mi šel zrovna za patama, takže jsem to zmerčila první. On by to jinak chtěl asi zkoumat. Nicméně přijeli, optali se, jestli mladý pán nic nezbaštil a šli to pořešit. Ale není mi z toho úplně hej. Přece jen tam chodíme i s dětma na kola. A nejen my.
Já si tu postesknu. Nacvičovali jsme s mladým pánem odchody hezky postupně po minutách. Výsledek byl, že mladej samotu prochrápal. Jenže v baráku jsou další dva psi, co teď začali zůstávat sami doma a celou dobu štěkaj a vyjou a rozštěkali mi i mladýho. Prý teda ňafe chvíli a pak je zticha a asi chrápe podle toho, jak se tváří, když přijdu. Ale krká mě to a úplně nevím, jak to vyřešit. Nerada bych, aby se k nim přidal a ňafal nonstop. Jestli se zase vrátit na začátek a zkoušet to po minutách… 🤷♀️
Po těch víkendových vedrech byl ranní déšť příjemná změna. Mladý pán si ho náležitě užil. Domů tedy přišel jak Jožin z bažin. 😀
Kamarádka tím krmí flaťáka a dost si je chválila, že zkusila kde co a tyhle sedly a složení slušný. A mám za to, že z těch pěti značek, co jsem koupila, vycházely cenově nejlíp.
Dneska bylo vedro na zdechnutí. Mladý pán se celý den tvářil, že neexistuje, a byl zalezlý v kuchyni pod lavicí, kde je největší “chládek”, jen na zahradu párkrát vyšel se vyčůrat. Prochajdu jsme redukovali na ráno a večer. Včera jsme teda šli i v poledne, to ještě nebylo tak strašně, ale pak jsem psisko raději vzala do vany a smočila mu tlapky a podvozek. Máme s mladým pánem na vedro zhruba stejný názor.
Jinak ve spíži mám ještě dvoukilovky štěněčích Taste of wilde (tam je hrách), N&D (tam je vláknina z hrachu, jinak z luštěnin nic) a Brit Fresh (tam luštěniny nejsou vůbec). Ale ozkoušené je teda zatím nemám. N&D ani nevím, jestli budu zkoušet, protože až doma jsem si blbec všimla, že jsou speciálně pro hnědý psy.