Držím palce 🍀
Příspěvky uživatele
šavlozubka
Archie je krasavec. Není nad to mít s sebou osobního fotografa.
Jo já právě myslela, že to bude dobrý podle zkušenostis legem. No a pak jsem si na tu nohu posvítila a budila muže, že potřebuju nějak ošetřit a nechci nadělat další krvavý ťápoty po bytě. Teď už to vypadá mnohem méně děsivě než včera ráno, ale stejně to bolí. Takže žádné dlouhé štrádování a venčicí službu bude mít muž, než budu moct na nohu pořádně došlápnout.
Tak jsem měla plán, že bych mladého pána vzala odpoledne někam na delší výlet. Takže jsem si v půl šestý, když jsem se chystala jít na ranní venčení, šlápla na zbytek ohlodané hovězí kosti a rozrazila si o ni chodidlo takovým způsobem, že dneska nikam nepůjdu. Zítra se uvidí. Člověk by řekl, že z tancování mezi kostkami lega už budu trénovaná. 😀
Ať nejsem tak negativní, tak dovolená na Seči byla fajn. Kdyby si teda mladý pán nepořídil nějaký průjmík. Buď mu nesedly konzervy (doma je už výhradně na barfu) nebo nervíky z nového prostředí nebo obojí naráz. Počasí celkem vyšlo. V pátek jsme brouzdali kolem Dřevíkova, zatímco zbytek výpravy byl ve skanzenu a odpoledne jsme sjeli na zříceninu Lichnice. V sobotu pršelo a byla klendra, tak jsme hnípali v chatce (psisku stejně nebylo úplně dobře). V neděli bylo líp - psisku i počasí, tak jsme si udělali výlet okolo Třemošnice. Kamarádka nám udělala úžasné fotky. 🙂
No jako večer asi budu nějakou dobu chodit s mužem. Je to strašný, ale po včerejšku se fakt bojím. Ani ne tak psa jako toho chlapa…
To úplně neklapne. Se zády mám problém chronický a opět těžko dokážu, že se to hnulo po řešení rvačky psů a ne od toho, že jsem třeba blbě zvedla dítě. ☹️ Kamarádi radí nosit s sebou kamerku, co nosí třeba běžci, abychom měli v ruce důkaz, že jde vždycky o nevyprovokovaný útok. Plus pepřák nebo paralyzér. Ale osobně radši budu prostě chodit jinam.
No můžu chodit jinam. Tohle je nejbližší zeleň, všude jinde je to dál, ale do podzimu to půjde. Ale přes zimu třeba k řece úplně za tmy chodit nechci, protože musím takovými ne úplně fajn podchody a slejzají se tam různí feťáci a tak.
Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu.
My se včera vrátili z dovolený. To byla taková pohoda. No a jsme zpátky doma a hned při večerním venčení nás napadl černý ovčák. Od Vánoc je to potřetí. Oni ho začali nekdy v lednu/únoru vodit na vodítku, tak jsem polevila v ostražitosti. No a včera ho zas měli na volno. Vyřítil se na nás ze zatáčky. Nestihla jsem nic. Vůbec jsem ho nečekala. Dikybohu za hustý chlupy. Mladý pán je v pořádku. Já se klepala ještě za dvě hodiny. Chlap po mě ještě sprostě řval. Dneska jsem zjistila, že krom toho, že mám zase bolavou půlku člověka, protože jak jsem se snažila ho mladýmu sundat z krku, tak jsem si asi hnula se zádama, tak se mi ns předloktí vybarvujou parádní modřiny. Vůbec si nevyvavuju, že by mě některej ze psů vzal ruku do huby. Takže asi definitivně měníme venčicí lokál. Tady to začíná být o nejen nervy, ale o zdraví. Každej tu vodí psa na volno bez ohledu na to, jestli je nebo není vychovanej a když svého psa bráním, jsem ještě ta špatná já. Fakt toho mám dost.
Domů teda chodíme jak Jožin z bažin, ale to předjarní počasí je skvělý. 🤩 Navíc mladý pán začíná vážně hezky vnímat. Třeba nejsme úplně marný. 😆
No fakt je dneska vedro. Odpoledne jsem šla jen v mikině a stejně jsem splavená jak kůň. A na mladýho asi leze jaro. Jak začíná hezky vnímat, tak zároveň zrovna dneska je uňafanej poskakující kašpar. I když odpoledne to bylo lepší než ráno.
Na nůžky naštestí nedošlo. Ale už jsem si říkala, že dobrý, šla něco delat a muž mě volá, že našel další. Takže celá vymotávací a česací anabáze podruhé. Před odpoledním vencením ho snad ješte jednou vezmu hrablem a kartáčem důkladně.
Dneska zatím venčení nic moc. Tady je bláto a hrozný “vedro”. Mladý pán byl dneska totální uňafanej mimoň a ještě si z procházky donesl v hřívě zamotané bubáky. Vůbec nevím, jak se mu to povedlo, protože jsem ho měla buď na kratkým vodítku nebo na šňůře na sedáku. Takže jsme doma dobu vymotávali a vyčesávali bubáky z chlupů.
Kamarádka tomu říká prací program na vlnu. 😆 Mladý pán se teda ve sněhu vysloveně rozkošnicky válí a mele a reje. Potřebujem sníh. Nebo jaro. Tady je zas hnusná, klouzavá břečka.
Mám zkušenost od známé. Vysokoškolačka. A když mi líčila, jak pořídili současnou čubinu, tak mě vomejvali. Štěně nečipovaný, čip dostali bokem, ve skoro třech měsících mělo snad jedno očkování, dospělí neočkovaný vůbec. Tak jí říkám, že to je nějaká množka. Prej ne, prej oni jsou jen alternativní a ona se k nám tak měla. Čubině je rok a čtvrt, má težkou epilepsii. Bere léky a stejně má záchvaty. Posledně při společné procházce byla uštěkaný ustrašený uzlík. Už dlouho jsme spolu ven nešly.
Já mám rada sníh. Nemám ráda ten uklouzanej marast a břečku.
No v pondělí ráno nasnežilo i u nás v Praze. Do večera to roztálo a umrzlo, takže před barákem, jsem cestou z venčení udělala efektní piruetu s hnula si s nečím, takže včera jsem fyzio hlásila, že kdyby se mě zeptala v pondělí dopoledne, řeknu, že mi je skvěle. Po té piruetě už je to horší. 😀 No a dneska zase sneží.
Mno a mladý pán dneska ráno našel poklad. Hrdě si ho nesl celou procházku. Tak já nakoupila mraky míčků, protože to naše ADHD jelítko potřebuje mít pořád něco v držtičce. A nic. Furt jsem, jen sbírala upuštěný míčky. Takže jsem je přestala na procházky brát. A hnusnej oslintanej polorozpadlej tenisák si nese jak král. 😆
Taky nás musím pochválit. Zdá se mi, že mladý pán se začíná probouzet z pubertální hluchoty a poslední dny dost hezky reaguje na přivolání. Samozřejmě chodí se stopovačkou, ale už to nevypadá tak beznadějně. Tak snad jsem to právě nezakřikla.
Ano konečně zas napadlo a nevenčím polomáčenýho psa. A zapomněla jsem k nákupu přihodit granule, tak jsem si vyhrála se snídaní.