Ano uniformy jsou velmi estetické.
Příspěvky uživatele
šavlozubka
Ovšem z dnešního pohledu je “paní” každá žena s titulem, hodností atd. - nejen ta vdaná. Tedy i mladá třiadvacetiletá žena může být paní a nemusí mít prstýnek. Takže já pozitivně kvituju aktuální osvětu, že “slečno” je oslovení jen pro opravdu mladé dívky dejme tomu maximálně do těch dvaceti let a pokud by vymizelo jako historický přežitek snad jedině dobře. Ostatně u mužů se jejich společenský status oslovením nerozlišuje. Ať je mu patnáct nebo šedesát, svobodný nebo ženatý, vždycky je “pán”. A přiznám se, že pokud mě někdo osloví “slečno” mám občas sto chutí mu na to konto odpovídat oslovením “mládenče”. A opět většina těch, co mě takhle oslovují si asi myslí, že to je lichotivé nebo galantní, ale ve většině případů to pusobí jen úlisně. “Paninko” je potom vysloveně na to být ošklivá.
U oslovení “madam” jde hodně o tón a situaci. Lze to říct tak, že je jasné, že jde o projev úcty. Ale taky to jde použít jako urážku.
Mně v porodnici neskutečně vytáčelo oslovení “maminko” nebo “mamko”. To je za mě také vrchol neúcty k té ženě.
A to já zase v určitých kruzích a situacích “madam” používám ráda jako vyjádření úcty k dané ženě. Ale je to jen v určité společnosti a svým způsobem jde o “hru”.
Nemám to ráda. Dlouho jsem vypadala hodně mladě. Po dětech to už není tak horký, ale pořád zjevně působím mladší a tykání od cizích mě dokáže vytočit stejně jako oslovení slečno, které mi (především od mužů) připadá až úlisné. Takže je opravuji, že paní (i kdybych nebyla vdaná, mám vš titul, takže slečna nejsem už opravdu dlouho). Nevím, že se ti pánové pokaždé urazí.
A to já jsem zas na hladce oholené gentlemany. Jako strniště a upravený plnovous jsou sice na pohled estetické, ale domů bych to nechtěla. Ale mám ráda muže s dlouhými vlasy. Muž měl ještě loni cop delší než já a když ho donesl ustřižený skoro jsem to oplakala.
My měli pravě takhle domluvené hlídání mladého pána de facto, že se známe z lapiní skupiny. Řešila jsem jak nejlíp vyřešit dovolenou a známá mi nabídla, že by mohl být těch deset dní u nich prakticky za naturálie. A myslím, že to ve finále bylo fakt nejlepší řešení než nějaký profi hlídání v hotelu, kde by byl nejspíš v kotci. Takhle byl v domácí smečce přímo v rodině, spal hlídací tetě u postele, měl tam psí kámošky a spoustu rukou na drbání a ještě po dvou dnech vyspává dojmy. Navíc máme příslib, že když budeme potřebovat, tak má dveře kdykoliv otevřené.
Jo to je fakt. Vytočená jsem neskutečně. Přesně. Připadám si jak neplatič, i když platby pravidelně odcházely. Asi uvidím, jak se k písemné stížnosti postaví a podle toho se rozhodnu, jestli budu měnit lokál nebo ne. Mně hrozně vyhovovalo, že v případě plnění se to jen nahlásí vetovi a už si to pak vyřídí mezi sebou. U Generali mám zas jiný pojistky, tak je můžu vzít do úvahy.
Mně když jsme to loni na jaře sjednávali taky přišli jako nejvýhodnější. Plnění proplatili bez problémů. Ale když mi jaksi nedají vědět, že zvyšují částku pojistného a po pěti měsících mi přijde ošklivý e-mail s výškou dluhu a ještě jinou částkou k uhrazení, která není zrovna “najdu to na chodníku”, nikde žádné vysvětlení, jak k takové částce vůbec došli, tak mi to nepřipadá v pořádku. Zvlášť když v průběhu té doby mě několikrát informovali o přijetí platby a ani v jedné zprávě nebylo nic o tom, že jim chodí chybná částka. Trochu si připadám, jako by ze mě udělali debila a důvěra, že se mnou nějak nevymetou, až to budu potřebova, klesla zatraceně nízko.
Mně když jsme to loni na jaře sjednávali taky přišli jako nejvýhodnější. Plnění proplatili bez problémů. Ale když mi jaksi nedají vědět, že zvyšují částku pojistného a po pěti měsících mi přijde ošklivý e-mail s výškou dluhu a ještě jinou částkou k uhrazení, která není zrovna “najdu to na chodníku”, nikde žádné vysvětlení, jak k takové částce vůbec došli, tak mi to nepřipadá v pořádku. Zvlášť když v průběhu té doby mě několikrát informovali o přijetí platby a ani v jedné zprávě nebylo nic o tom, že jim chodí chybná částka. Trochu si připadám, jako by ze mě udělali debila a důvěra, že se mnou nějak nevymetou, až to budu potřebova, klesla zatraceně nízko.
Otevírám starou diskuzi. Mladý pan má od štěněte sjednané pojištění od PetExperta a bohužel jsem tedy krajně nespokojená. Plnění jsme řešili vsehovšudy jednou přesto pojištění navýšili. Jen mě o této skutečnosti jaksi zapomněli informovat, přestože ve smlouvě je, že o změnách výše pojistného budou informovat dva měsíce předem. Madam na infolince příjemná jak osina v zadku mi odmítla podat jakékoliv vysvětlení nebo informace, jak je toto možné, takže momentálně mají ode mě přísně faktický e-mail a čekám, jak se k tomu postaví, ale silně uvažuju o změně, protože tohle mi z jejich strany přijde jako krajně netransparentní jednání.
První venčení po deseti dnech po okolí Chotěboře. Mladý pán byl úplně zfamfrnělý. Teď už jsme doma a je úplná placička. Ale byl spokojený. Do domácí smečky prý krásně zapadl i si rychle zvykl na další domácí zvířata (kočky, slepice, ovečky i koně), která z domova nezná. Ze slepic a ovcí měl tedy nejdřív respekt, ale hned první den mi přišla zpráva, že už je úplně v pohodě. Každopádně zážitků plno, takže teď to bude asi tak tři dny vyspávat.
Celý den větrám průvanem. V ložnici jsem otevřela obě okna. Myslím, že konečně půjde spát. A pršelo skoro celý den. Zahrada to potřebovala jak sůl.
Já se teda probudila ve čtyři úplně splavená. Venku je tedy výrazně lépe. Akorát mam plno práce doma. A muž ještě pojede se psem na veterinu, protože mu v neděli začalo téct oko, aby se zkouklo jestli si tam něco nepíchnul. Dneska už teda vypadalo dobře. Ale ve čtvrtek ho odvážíme na letní byt, tak pro sichr. Jinsk bych asi neplašila. Že se vždycky všechno musí komplikovat před dovolenou.
U nás konečně taky teplota klesla. Větrám jako o život, ale doma se to zatím moc nehejbe. Navíc, jak jsem se přes víkend chladila mokrým ručníkem, tak mi příšerně zatuhly trapézy. 😟
Tady taky furt nic jen hnusně dusno. V dálce hřímá, ale nás to tradičně minulo.
Tady furt nic. I na severní straně baráku 34,5 stupně. Od rána peru, suším a skládám. Z jihu se něco velmi pomalu sune, ale myslím, že moje úvahy jestli mi to prádlo na šňůře uschne dřív než se to dosune, jsou přehnaně optimistické a zas se nám to vyhne.
Ja se zobrazí těch 32 ,co jsme včera v bytě měli, snažím srazit průvanem. Venku začalo foukat, ale bouřka nás v noci minula z jihozápadu. Viděla jsem blesky, hřmělo, ale ani kapka. Pes to furt snáší dobře. Já potřebuju vyprat šaty a vyprat a vyžehlit lněný košile, zabalit nám i mladému pánovi a leje ze mě jako z vola. Vůbec se mi do toho žehlení nechce.