Opravdu moc vám to sluší. Ty šaty jsou nádherné a účes také.
Příspěvky uživatele
šavlozubka
Zcela výjimečně se podařilo, aby mladý pán koukal správným směrem. Minulý týden se mi podařilo vyčesat poslední zbytky starý podsady a nejednou mám polovičního psa a v hřebenu jen pár chlupů a ne základ na psí spřežení. 😀
Gratuluji! A nádherné fotky.
Právě, že tam jsem to nedohledala. Vidím, jen proběhlé platby, kolik mi proplatili na plnění (doslova nula nula prd) ale nikde žádný rozpis, co si naúčtovali. Takže večer asi sedneme s mužem nad mail, aby byl aspoň trochu diplomatický, protože tohle je z mého pohledu silně netransparentní.
Taky tam právě nelezu, když neřeším žádné plnění. No odepsali mi takové obecné nic neříkající cancy, který jim snad vygenerovala AI. Tak asi budu znovu psát nedůtklivý e-mail, protože vysvětlení co si to teda presně naúčtovali a jak finální výši doplatku došli jsem se nedozvěděla.
My zmokli ráno, ale než jsme došli domů, tak vylezl puchejř. Ale takhle hezky se to perlilo.
No blbý je, že mi pak právě přišly maily s potvrzením, že jim do platby přišly, ale ani v jednom už nebylo, že platím blbě. Takže pokud mail sežral spam neměla jsem to jak zjistit. :/ Člověk by řekl, že budou mít nějak ošetřený, že se klient o změně fakt dozví (třeba potvrzení přečtení mailu nebo tak), protože takhle to na mě nepůsobí dobře. Nemám problém se zdražením. Ale ráda bych měla jistotu, že se o těch v budoucnu změnách dozvím včas.
Tak jsem si taky hodila výpočet u Directu i u Generali a furt mi nejlíp vychází ten PetExpert. Jenže mě strašlivě nakrkli a ještě mi napsali takovou plytkou odpověď, že jako chápou, že mě štve, že zdražili, ale bla bla bla. Mně naštve, že zdražili, ale že mě o tom jaksi neinformovali. Jenomže pojišťovna tvrdí, že to v lednu posílali. Já žádnej takovej mail nenašla ani v doručených ani ve spamu/nevyžádané/hromadných. Takže co teď, že jo, protože to je slovo proti slovu. Jenže slovo velký firmy proti slovu jedný ženský. :/
My včera potkali zajíce přímo mezi paneláky. A když se člověk kouká vidí i spoustu různých ptáků. A občas ještěrky na zdech. Ale bohužel často ty střepy.
Jo. My šli už před šestou a stejně z nás lilo. Teda ze mě. Mladý pán měl jen jazyk na vestě. Ale včera byl krásný večer. Ráno jsem konečně vyprala lněný košile a hodila je ven na sluníčko vybělit, takže furt číhám, jestli nejde brácha pustit psy na zahradu, abych je kdyžtak včas sklidila na šňůru a nedošly úhoně. Mladý pán má na vedro názor. Leží jak mršina. Pokud tedy neloudí drbáníčko.
Jsem se probrala z podovolenkového kómatu a najíždíme na normální režim. Trochu jsem podcenila, co s mýma nohama udělá týden v pánských botkách s podpatečkem, na který z běžného provozu nejsem zvyklá. Ale to se rozchodí a rozhejbe. 😄
Asi zaleží jak kde. U Apolináře pár let zpátky mi na screeningu říkali “konečně nějaká mladá maminka”. Bylo mi 28. Rodila jsem už ve 29. O tři a půl roku později ve 32 s nejmladším už jsem zase byla za stařenu. Si člověk nevybere.
No ptají. V mojí bublině jsou třídětné rodiny celkem běžný, ale jinak je to asi fakt už přírodní úkaz. No a když řeknu, že mám tři kluky, tak obvykle následují divne kondolence případně dotazy, jestli budeme zkoušet ještě holčičku. Na to obvykle obvykle odpovídám, jestli se to dá předem objednat.
Myslím, že 28 je na děti v dnešní době normální věk. Nicméně ptaní na děti je takové nešťastné (a zároveň oblíbené) téma hovoru. Může být hodně bolavé. Já mám děti tři blízko u sebe a zas často poslouchám poznámky od úplně cizích lidí, jestli to je všechno moje, kdy jsem to stihla ("když vy vypadáte jako holčička!" - no nevím, na holčičku už nemám ani figuru ani výraz v obličeji si myslím) a jestli to mám všechno s jedním tatínkem.
Ano uniformy jsou velmi estetické.
Ovšem z dnešního pohledu je “paní” každá žena s titulem, hodností atd. - nejen ta vdaná. Tedy i mladá třiadvacetiletá žena může být paní a nemusí mít prstýnek. Takže já pozitivně kvituju aktuální osvětu, že “slečno” je oslovení jen pro opravdu mladé dívky dejme tomu maximálně do těch dvaceti let a pokud by vymizelo jako historický přežitek snad jedině dobře. Ostatně u mužů se jejich společenský status oslovením nerozlišuje. Ať je mu patnáct nebo šedesát, svobodný nebo ženatý, vždycky je “pán”. A přiznám se, že pokud mě někdo osloví “slečno” mám občas sto chutí mu na to konto odpovídat oslovením “mládenče”. A opět většina těch, co mě takhle oslovují si asi myslí, že to je lichotivé nebo galantní, ale ve většině případů to pusobí jen úlisně. “Paninko” je potom vysloveně na to být ošklivá.
U oslovení “madam” jde hodně o tón a situaci. Lze to říct tak, že je jasné, že jde o projev úcty. Ale taky to jde použít jako urážku.
Mně v porodnici neskutečně vytáčelo oslovení “maminko” nebo “mamko”. To je za mě také vrchol neúcty k té ženě.
A to já zase v určitých kruzích a situacích “madam” používám ráda jako vyjádření úcty k dané ženě. Ale je to jen v určité společnosti a svým způsobem jde o “hru”.
Nemám to ráda. Dlouho jsem vypadala hodně mladě. Po dětech to už není tak horký, ale pořád zjevně působím mladší a tykání od cizích mě dokáže vytočit stejně jako oslovení slečno, které mi (především od mužů) připadá až úlisné. Takže je opravuji, že paní (i kdybych nebyla vdaná, mám vš titul, takže slečna nejsem už opravdu dlouho). Nevím, že se ti pánové pokaždé urazí.