Aktuálně: 1 855 inzerátů280 498 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

šavlozubka

šavlozubka
šavlozubka 25.05.2026, 08:12:53 xxx.xxx.167.80

Jeden spokojenej šakal. Teploty jsou vysoko nad snesitelnou úrovní jak pro mladého pána tak pro mě. Tak ráno chodíme brzo, dokud se dá ještě existovat a pak až večer a přes den jen rychlý venčení “obejít blok” nebo zahrada. 

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 21:26:33 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 20.05.2026, 21:19:31

Jo o tom asi mluvila chovatelka, že má. Jenže to není levná sranda a zatím byl vyhodnocený jako zbytný výdaj. Takže fénuju normál fénem. Jako… ještě bych mohla najít nějakej profi psí salón, kde to udělají profi za mě tudle sezónní údržbu. 😀 Někdo to tak taky řeší. 

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 21:11:10 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 20:13:16

Jo živý ukecaný stříbro je geniální popis. Ale jako rozhodně mladýho už nechytá rapl tak často a rychleji se vyklidní než třeba před půl rokem. Při vítáni nebo před odchodem na procházku (to je tak super mít psa, co se fakt těší ven) ho rovnou poveluju ať sedí neb s magorem nehraju. 😀

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 19:02:04 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 18:56:18

Jo to přesně jsem říkala, když mi odpoledne vystřelil z branky jak splašenej div mi neurval ruku. Mu říkám “Máš to pomotaný. Ráno na sedáku mi tancuješ u nohy a teď na obojku tahneš div se neuškrtíš.”. 

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 18:39:50 xxx.xxx.167.80

Jinak dneska jsem zase poctivě vyčesala druhýho psa. Budu mladého pána muset zase vykoupat a vyfoukat, aby ty starý chlupy líp pustily. Když to foukání je tak na dvě tři hodiny práce a tak to furt odkládám. 😄

Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 17:31:48 xxx.xxx.167.80

Asi potřebujeme sparing partnera, aby pořřdně pochopil/se rozpomněl, co po něm vlastně chci. Moje povzbuzování mělo za efekt, že mladý pán měl dojem, že generuju zábavu a je tedy potřeba mi baletit u nohy. Se zdravým odstupem od psa jdoucího po stejné trase šel i vnímal moc hezky. Asi by stejně fungoval i samotný druhý člověk. Jenže kde vzít a nekrást. 😀

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 18.05.2026, 08:30:05 xxx.xxx.167.80

A fotky ze včerejška. Kolik šišek je dost šišek? Chtěla jsem ho přeučit na balónek, když má potřebu v tý mordě pořád něco nosit, ale pryž prý není senzoricky zajímavá. Tak holt nosí šišky. Dokud si ji nese, nechám ho a jak začne žvejkat, zabavuju. 

Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 18.05.2026, 07:36:38 xxx.xxx.167.80

Já dneska po dlouhé době vytáhla postroj na lehkej tah v chůzi. Mladý pán je šprýmař. Takže při běžném venčení si ještě pořád občasně vysvětlujeme, že na obojku se netahá. Na postroji cvaklej k sedáku by dneska šel vzorně u nohy a vymáčknout z něj tah mě stálo mraky povzbuzování. Ale od zimy jsme to nezkoušeli, protože nejdřív bylo blbý náledí a kluzký bláto a pak jsem nebyla úplně fit, tak třeba si vzpomene. Na horách to pak už docela šlo. 

šavlozubka
šavlozubka 18.05.2026, 07:19:27 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.05.2026, 20:50:00

To jsou bobečci 😍

šavlozubka
šavlozubka 11.05.2026, 21:17:03 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.05.2026, 20:58:14

Já byla z tý narkózy skoro víc v nervu než z výsledků, ale upřímně jsem ráda, že ty rentgeny máme a že jsou v cajku. Budu víc v klidu, co se aktivit týče. A třeba zkusíme i to běhání, jestli dám teda postupně do kupy vlastní poněkud porouchanej pohybovej aparát. 😀

šavlozubka
šavlozubka 11.05.2026, 20:00:37 xxx.xxx.167.80

Nejdřív mě chlapec pěkně vyděsil, jak přišel a svalil se pod stůl jak zdechlina, úplně hadrovej. (A jak snášel narkózu starouš už si moc nepamatuju. Pokousanej krk mu drénovali, to už bude takovejch deset let určitě a po operaci plotýnek byl hospitalizovanej, takže jsem u téhle sjeté fáze nebyla) Už jsme s mužem plánovali střídání nočních hlídek v kuchyni na karimatce, aby byl pod dozorem. No ale pak během pěti minut ožil, chodí teda jak vožralej námořník, ale už se chce vztekat a hrát si i šel ochotně na zahradu se vyvenčit, tak asi dobrý. 

šavlozubka
šavlozubka 11.05.2026, 18:40:23 xxx.xxx.167.80

Hlásím, že rengeny dopadly na výbornou. Mladý pán po příchodu vyspává ten dryák. Chtěla jsem mu dát aspoň vetbetku, aby měl od spodu teplo a pohodlí, ale má názor i sjetej a dvakrát mi z ní odkráčel. Tak na ní ležím já a dělám mu dozor.  

šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 22:04:01 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.05.2026, 21:37:48

Těch 21 km jsme dali za pět hodin a nějaký drobný. Ono s mladým pánem není úplně jednoduchý zastavit a jen se poflakovat. 😅 To jsme ještě úplně nevychytali, že se dá odpočívat i v terénu. Ale nemůžu takovýhle tůry podnikat moc často, protože nesmí mít muž pohotovost. Děti mi tolik ještě zdaleka neujdou. Takže časteji dělám spíš kratší půldeňáky po pražských lesích, kde je možnost v případě nutnosti ti to utnout, doběhnout na nějakou rozumnou MHD, dojet domů a převzít hlídku.

šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 19:36:08 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.05.2026, 19:09:45

Děkujeme. Uvidíme. U tohodle je nejhorší, že to není jenom o genetice, ale i o bambilionu dalších faktorů, které člověk mohl/nemohl ovlivnit. 

šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 18:50:49 xxx:xxx.c8d3:901

Dneska už jen obyčejně procházkujem. Zítra odpoledne mladého pána čekají rengeny kyčlí a loktů, na který jsem se ho konečně dokopala objednat. Jsem z toho kapánek nervózní. Z výsledků i z toho, jak bude snášet narkózu. Pojede tam muž, protože já máme další doktory s dětma, takže asi budu nervózní tím víc. 

šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 09:01:03 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.05.2026, 07:49:31

Nevšimla jsem si zásadního nepořádku po cestě, trochu horší okolo vyhlídek na Velkou, ale tam je to celkově neestetický (parkoviště a silnice hned u vyhlídky). Ale obávám se, že to je začátkem sezóny. Asi čtyři pět let zpátky jsme to šli s oddílem na podzim a u vyhlídky na Malou svinec hroznej. ☹️ Mívala jsem to tam ráda. Patnáct dvacet let zpátky to ještě nebylo tak masové, ale od covidu mám dojem, že je to rok od roku horší. Jo okolí sv. Jána je krásný. Tam jsme byli tři neděle zpátky. Jen z pohledu na úplně suchý Bubovický vodopády mi bylo skoro do breku. Pamatuju je s vodou aspoň na jaře. ☹️

šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 07:14:32 xxx.xxx.167.80

My si včera dali s mladým pánem parádní výlet do krasu. Vyrazili jsme z Karlštejna na Malou a Velkou Ameriku. Tam mě tedy trochu nemile překvapilo množství lidí. Prostě je tam doveze autobus, vyplivne dav a pak ten dav zase nabere. Nechápu tenhle trend. Ještě pochopím, že si lidi dojedou do Karlštejna nebo do Mořiny autem, třeba s menšími dětmi nebo když někdo z libovolného důvodu nezvládne delší tůru, ale tahle masovka s autobusem až na vyhlídku je děsivá. Od lomů jsme pak šli přes Mořinu na Roblín a Vonoklasy a pak přes Třebotov na vlak do Černošic. A to byla paráda, protože až na pár cyklistů jsme byli akorát my dva a lesy. V nohách celkem 21 kilometrů. Pro mě to byl první delší výlet od doby, co byl nejstarší syn mimino a moc jsem si to užila a mladý pán došel, jako kdybychom snad ani nikde nebyli. Jen v autobuse od nádraží už tedy byl ochotný si dokonce lehnout. Já si tedy před cestou musela zatejpovat kolena, ale výrazně to pomohlo, takže se asi pomalu můžu zase pouštět do delších výprav. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 10.05.2026, 07:00:45 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.05.2026, 06:53:54

Bohužel spousta chlapů nesnese, když se ženská ozve. Jste skvělá, že jste to zvládla nahlásit. Já kvůli ko.tovi s ovčákem, co tu o mě rozhlašuje, že jsem magor, protože jsem si dovolila bránit svého psa, prostě raději začala venčit úplně jinde a do lesa s vyhlídkou chodím už jen extrémně brzo ráno, kdy všichni ještě spí. :/ 

šavlozubka
šavlozubka 03.05.2026, 14:15:23 xxx.xxx.18.30

My si dneska dali kratší dopolední výlet do Prokopáku. Původně jsem chtěla v Holyni uhnout přes kopec do Chuchle, ale bylo takové vedro, že jsme pokračovali podél potoka do Řeporyj. Cestou jsem se chtěla zastavit u lobolitové stráně a donést domů dětem ukázat pár “korálků” z pravěkých lilijic, ale lidi jsou čuňata a nechtělo se mi popelit mezi podpapíráky. ☹️ A z Mušlovky jsem slyšela kladivo, tak jsem tam s mladým pánem taky nelezla. Třeba někdy příště. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 26.04.2026, 18:14:45 xxx.xxx.167.80

My si dneska dali s mladým pánem výlet do okolí Svatého Jána. V nohách máme nějakých 18 km a byla to paráda. Ani nebylo moc lidí. Jen klesání od Propadlejch vod ke Svatýmu Jánu (které jsme si dali neplánovaně dvakrát) nebylo úplně ideální a začalo se mi ozývat koleno. Tak příště nesmím zapomenout před výletem s předpokladem terénu zatejpovat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek