Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 062 diskuzních příspěvků • 21 483 uživatelů

Příspěvky uživatele

sasasenka

⋮
sasasenka
sasasenka 24.05.2012, 22:31:00 xxx.xxx.20.75
Pro 48.30-chtěla bych se zeptat,jak jste přidělával pletivo na dřevo.Já to mám nastřelovacíma/ sponama,ještě to teda nemám olištované,ale přijde mi,že to pletivo trochu povolilo.
⋮
sasasenka
sasasenka 16.05.2012, 20:53:45 xxx.xxx.20.75
Taky se přidám.Konečně máme doděláno.Voliera rozměry 2x2x2m.Nebylo mě přiděleno více místa.Ale jsem ráda i za toto.Přípravy trvaly manželovi několik let/nebyla stále chuť/ a nakonec bylo za čtyři víkendy hotovo.Chybí tam ještě pár úprav,ale anduly a korely už byly nedočkavé.Hned po vypuštění jsem přišla na několik nedostatků,ty se předělají až v zimě.Bude tam jeden pár korel a tři páry andulek,jeden párek zebřiček.Budu ráda za Vaše eventuelní připomínky.
Obrázek
⋮
sasasenka
sasasenka 13.05.2012, 22:37:16 xxx.xxx.20.75
děkuji za odpověď,když vyrazily z hnízda úplně jsem se jich lekla.Konečně mám udělanou novou venkovní volieru,tak po odstavení je nechám ve vnitnří,aby zarostli.
⋮
sasasenka
sasasenka 13.05.2012, 22:09:45 xxx.xxx.20.75
Škubou je určitě,loni měly vyškubnkou jen chocholku a hlavu,vypadaly jak supy,ale tohle mě přijde moc.
⋮
sasasenka
sasasenka 13.05.2012, 21:30:44 xxx.xxx.20.75
Chtěla bych se zeptat co je špatně.Vylétly korely minulý týden z budky,ale vypadají strašně.Hlavy vyškubané,místo peří chmýří,jen ocas a letky v pořádku.Jedna korela má oko jako hurvínek.Přidám několik fotek.
Obrázek
⋮
sasasenka
sasasenka 28.05.2010, 23:20:23 xxx.xxx.20.75
Nejsem nijak moc zkušená chovatelka andulek,ale taky je mám v hejnu/ čítajícím tři páry a jednoho lichého samce,ten je ale opravdu sam jen se sebou/snad/.Už jsem tady na diskuzi psala,že mi v tom letos anduly a pár korel dělají neplechu,protože korely obsadily andulčí budku.Konečně po nějaké době se usadily,všichni snad konečně zahnízdili.Mám tady taky jednoho takového andulčího plemeníka,takže si s příbuzností nejsem jistá,ale když prodám nějakou andulu,tak po jedné nějakému zájemci,když chtějí dvě,tak je upozorňuji,že by neměly být pro další sestavení páru,ale to záleží už na nových majitelích s tím už nikdo z ná nic neudělá.Já je mám pro radost,no možná spíš pro starost.Ale věnuju jim pomalu veškerý volný čas a jsem ráda,že jsem k tomu přitáhla i mého malého syna,stal se z něj velkej pomocník.
⋮
sasasenka
sasasenka 28.05.2010, 22:56:34 xxx.xxx.20.75
u těch korel je to opravdu těžké,ale budu se opakovat,radily mě,že na spodní straně křídel má samička perličky,samec nic nebo čárky.Mě to tedy vyšlo.Řekla bych,že je to snad samec.
⋮
sasasenka
sasasenka 28.05.2010, 22:44:42 xxx.xxx.20.75
Závidím těm,kdo to dokážou.Kamarádka mi přijela takhle pomoct nemocné andule a já z toho měla málem smrt.Můj protějšek říká,že mi pořídí silnější bidýlko,abych se do té voliéry mohla přestěhovat.Já běžela k veterináři i čerstvě narozenýma koťatama a zase jsem to tam ořvala,rovnou v ordinaci,ještě že mě už veterinář zná.
⋮
sasasenka
sasasenka 26.05.2010, 19:59:35 xxx.xxx.20.75
Já vím,že nezasedají na první vajíčko,ale budu muset doufat,že se uklidní.
⋮
sasasenka
sasasenka 26.05.2010, 19:56:42 xxx.xxx.20.75
Byla jsem u veterináře pro PANACUR.ten se nedávkuje do vody,ale přímo papouchovi.Dá se koupit i na burzách,ale raději u veterináře,ten Vám ho buď zrovna odčerví nebo natáhne do stříkačky.
⋮
sasasenka
sasasenka 26.05.2010, 19:31:59 xxx.xxx.20.75
Asi jo,jenomže nějak na stavbu té nové nezbývá čas nebo není chuť.měla by to být asi kostka 2/2/2m.Měl by tam být jeden pár korel a tři páry andul.Jenže dokud korely nechtěly hnízdit,tak s andulama nebyl problém.Když sedí korely u své budky,tak si jich nevšimnou jen co se začnou zajímat o prázdnou andulí budku,tak je zle.
⋮
sasasenka
sasasenka 26.05.2010, 19:23:16 xxx.xxx.20.75
mám zase opačný problém,korely mi zahnízdily v budce pro anduly,svojí budky si nevšimnou.nějak se mi tam nemůžou porovnat,protože se po týdnu nechaly vyhodit z budky,tak obsadily další andulčí budku.Dnes jsem chtěla tu jejich vyndat pryč z voliéry a hle ono tam vajíčko,jenže tam vůbec nesedí.Takže mám asi kukačku,snese vejce do každé volné budky.Takže jsem dnes dala další budku pro anduly.Už jsem jednu andulu ničitelku musela vyexpedovat pryč a stejně se to neuklidnilo.Bohužel je nemůžu oddělit,takže budu čekat a doufyt,že z toho letos něco bude.Jestli se tam nesrovnají,tak jim asi vezmu budky a nechám to na příští rok.
⋮
sasasenka
sasasenka 25.05.2010, 21:08:28 xxx.xxx.20.75
Podívejte se na spodní stranu křídel,samec tam má čárky a samice perličky.Myslím,že to je samec.