Aktuálně: 2 314 inzerátů289 687 diskuzních příspěvků20 907 uživatelů

Jak se vám venčí?

Ph (neregistrovaný) 22.06.2026, 11:46:05 xxx.xxx.16.85
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.06.2026, 11:39:37

oni jsou v praci dost zvykly…vsechny sluzebky se planuji tak, abych bud mela psy sebou nebo byla sance je dat na hlidani. 😇

Plus - neni zadna vyjimka, ze uprostred porady na temsech prijde Vaclav, polozi hlavu na notas a - usne. A ne, on nespi tise, umi chrapat jak drevorubec. A ja pak vysvetluju, ze jsem si nehodila sloficka 🤣

Nebo se zpoza rozostreneho pozadi vyloupne vovcacka hlava, protoze me nutne mui prijit pozdravit

Ten pes v boude by je asi uz fakt nezaskocil, ale me uz to bylo blbe

Sarah01
Sarah01 22.06.2026, 12:14:01 xxx.xxx.217.40

Tak jestli to máte k vodě blízko, tak je to paráda. 👍My pěšky cca 4 km, to když půjdeme zpátky, tak zdechneme všichni cestou. Jinak autem na Hartu cca 8 km, ale plno lidí. Budu muset pohledat na mapě nějaký rybníček v lese, kam se dá přijet autem. Loni jsme sice jeden našli, ale bylo to nové a zatím spíš kaluž než rybník.

Tenurri
Tenurri 22.06.2026, 12:30:24 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.06.2026, 12:14:01

taky musíme k vodě zajet autem, nebo jít ráno/večer…protože bychom museli kus po sluníčku a rozpálených chodnících/asfaltkách a to nedáme ani jeden. A je to teda jen poměrně mělká řeka  vedle louky…i když se dají najít i trochu hlubší místa a ve stínu…jen je to často už obsazené.

kometa
kometa správce
22.06.2026, 12:50:19 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.06.2026, 12:14:01

Budu muset pohledat na mapě nějaký rybníček v lese,

Jenom pozor na sinice a zdravotní nezávadnost vůbec.

acher (neregistrovaný) 22.06.2026, 13:28:25 xxx.xxx.222.196

Ještěže mám psa co vodu nemusí a stačí mu namáchat přední nohy v misce na vodu a v tomhle vedru ani nikam nechce.To je pohoda.

Sarah01
Sarah01 22.06.2026, 13:35:46 xxx.xxx.162.253
Tenurri:

taky musíme k vodě zajet autem, nebo jít ráno/večer…protože bychom museli kus po sluníčku a rozpálených chodnících/asfaltkách a to nedáme ani jeden. A je to teda jen poměrně mělká řeka  vedle louky…i když se dají najít i trochu hlubší místa a ve stínu…jen je to často už obsazené.

My zase cesty k potoku máme mezi pastvinama a není tam jediný strom, nic, kde by se člověk mohl schovat do stínu, autem se tam nedostanu, je tam brod, to se projet bojím. Sice se dá zastavit za žel. mostem u silnice, ale to zas nechci, když tam jezdí auta. Obecní rybník je taky u silnice. Ale určitě něco najdeme.

Ph (neregistrovaný) 22.06.2026, 23:01:33 xxx:xxx.fb2b:b654

jezdime autem temer na vsechna venceni…je tedy jedno, jestli k vode nebo jinam. Ale me nebavi vencit v okoli domu, je tu moc “zivo” - staci popojet o 3 km a uz je klid. tam uz lidi ze vsi nedojdou 😇

Trickyvoo
Trickyvoo 23.06.2026, 08:09:30 xxx.xxx.130.163

Malina říkala, že není voda jako voda, že nestačí, že je tak mělko a odmítla vlézt do rybníka. Ona má ráda potůčky a kaluže, na velký kaluže, si fakt nepotrpí a bude raději koukat a paničkou ze břehu. 

Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 23.06.2026, 08:31:30 xxx.xxx.136.20

Jak se venčí s kočárkem….

-pondělí-jsem naivní-beru 3 psy,jdu vratama,že půjdem kousek za zahradu,pocvičíme pár cviků na protažení-kroky,otočky,packy a půjdem dom-čeká mě cesta pěšky do práce,v práci běhání,tahání věcí….

vyjdu,Dafi se u zastávky zastaví-že k zastávce a dost….

no nic,odvedu dom Maxe-ten se stihl vyvenčit,vezmu kočárek,vyjedu podruhý,u zastávky potkáme kamarádku s basendžim,kterýho se Dafi bojí,proto s ní chodím zvlášt…

zavrčí,zkistí,že v kočárku je v bezpečí a je v pohodě…po chvilce, se rozejdem-rozjedem za roh k zahradám-zaparkujem ve stínu,s Žerykem pár cviků-Dfi v kočárku-mám chut se jí zeptat,jestli nechce colu a popcorn😀vypadá,jak divák v kině😀

vyndám ji,Dafi cvičí div se nepřetrhne,kousek se projdem,naložím,jedem dom…

pak pěšky do práce,po uvaření oběda,-proto jsem nechtěla dělat žádný daleký vycházky…

-a máme tu úterý!

já optimisticky-3 psy-jdem ven-Dafi to u zastávky zapichne….

zalezu dom,dám dom Maxe,vytáhnu kočár,a vyjedem-zase za zahradu-pocvičíme pár cviků-Dafi zase čučí s kočárku,pak ale nadšeně cvičí,rychlá jak blesk,pak jdu podél zahrad kousek k hájence,at se pejsci projdou a kolem zahrad zpět dom…psi šlapou,

pak se Dafi pár metrů veze,pak si stoupne,že chce sundat,a jdou dom…

je dobrý,že si řekne,když chce jít s kočárku ven,a já se snažím,aby se kousek prošla,akorát mi kočárek pomůže překlenout tu část,kde bych ju rezignovaně vrazila do-náruče,tašky/batohu,kousek popnesla a kousek jsme šly…

takže mi kočárek šetří záda…

dnes směna navíc…ale ukecala jsem to na bus v šest večer…snad mě pustí…

jinak-k vodě musíme autem,tím,že nemám řidičák,tak jsem odkázaná na přítele,takže tak 2?krát týdně se nám zadaří…,a jinak všzde pole,k hájence a k lípě bez stínu-do lesa…

takže na tohle je to tady naprdlačku☹️ a venku silnice,chodníky nikde,asfalt teče,…takže vycházky ráno,a pozdě večer…

efe
efe 23.06.2026, 08:38:55 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 23.06.2026, 08:09:30

Já bych je strašně chtěla vidět s Barčou vedle sebe - to by bylo jak dvě sestry black & white 😀

Sardullah
Sardullah 23.06.2026, 14:48:34 xxx.xxx.221.235

Já … hlaně kvůlivá Máťovi… vybírám jen čistou voděnku.  Takže v úvahu přichází jedna nádrž… takovej průtokovej rybníček, či co to je… ale jen ze strany od přítoku, protože tam není na dně bahno, ale jen čistej písek. Bohužel je to u silnice a kolem vede dost rušná cestička do našeho údolí, kde procházkuje a cyklistikuje půlka města.

To znamená, že psy na vodítkách, já musím do vody taky, navíc břeh tam není pozvolný, psi musí do vody seskočit a oba jsou toho názoru, že se jim to vůbec nelíbí.

Další možností je náš potok… buhužel je to spíš potůček a máme teda 2 místečka, kde je hlouběji… Tedy Gině to už lehce namočí bříško.

Problém je, že autem nejde zajet přímo k tomu… je to tak půl kiláku… takže se Gina sice hezky vyčvachtá, ale pak to v tom horku musí doťapat zpátky k autu, po cyklostezce, která je sice povětšinou ve stínu, ale jsou i pasáže, kde žádnej stín není… pak hup do auta s rozbitou klimačkou… a 10 kiláků dom… i když mám okna dokořán, tak ten efekt, že se vyčvachtala, přijde vniveč.

Jinak co jsem viděla ještě asi dva rybníky, tak voda v nich minimálně u břehu, humáč…bahno…teda alespoň mi tak přijde.

Orionka (neregistrovaný) 23.06.2026, 16:32:23 xxx.xxx.226.32
Zrzavci:

Ale volejte do prace, ze nedojedete, protoze se pes schoval v boude….

Promiňte, prosím, ale to nejde:

😂 bez autorský nadsázky jsem se tady zasmála nahlas. Nu ale…….na druhou stranu……. možná by to za vyzkoušení stálo??????

Tak moje sestra kdysi ( je to něco kolem 30. let) volala do práce (dost důležité, aby tam chyběla), že nepřijde, že jsme měli v noc těžký porod. ???? Fena? Ale zítra už přijdete!

Orionka (neregistrovaný) 23.06.2026, 16:40:35 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.06.2026, 11:14:23

Třeba se to někdy bude majiteli černého psa hodit:

Byla jsem na veterině svědkem toho, jak si odnášeli mrtvého černého pudla. S majitelkou na zahradě. Paní křeslo ve stínu, pes na sluníčku. Probuzen slovy “ utíkej se podívat, kdo jde”, vyskočil, u branky upadl a už nevstal. Odnesen na veterinu, chvilku daleko a tam dodýchal.

šavlozubka
šavlozubka 23.06.2026, 19:37:00 xxx.xxx.167.80

Ty vedra jsou za trest. Chodíme brzo ráno před šestou, přes den akorát rychlý venčení na zahradě a pak večer po osmé. Dřív se nedá. Dneska byla oboustranně dobrá mentální konstelace, tak jsem usoudila, že na bezpečných místech můžu zkoušet odbourávat stopovačku. Byl hrozně šikovnej pes. Na otevřeném prostranství to ještě asi potrvá, tam má pořád potřebu obsáhnout celý prostor a vypnout mozek, ale na cestě v lesíku krásně vnímal. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 23.06.2026, 19:46:46 xxx.xxx.16.176

39 st o vikendu uz trosku desi i me….pocasi nas trenuje, aby nam 33 st prislo jako zima 🤪

Jinak stejne -blizi se osma hodina a vsichni mi tu stoji za zadkem, jestli uz jdeme 🥵 jsou vychlazeni, vyspinkani a cekaji akci. Ze ja jsem uvarena je nazajima 

Sardullah
Sardullah 23.06.2026, 19:55:21 xxx.xxx.221.235

No tak já právě “zalila” dvůr a bytelně pokropila přilehlou vegetaci, protože pyrenejka kupodivu přes den v poho, chrápe si na chodbě a začne večer a začne kňourat a já debil kolem ní skáču, abych jí udělala příjemněji, protože madam, z mě neznámého důvodu, odmítá chodit do prádelny, kde se vždycky placatila ve vedrech.

Začínám uvažovat o koupi nějaké mobilní klimatizace…

kometa
kometa správce
23.06.2026, 20:07:13 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 23.06.2026, 19:46:46

39 st o vikendu uz trosku desi i me

Jako fakt? V tom případě vyhlašuji embargo na jakoukoliv fyzickou aktivitu a budu se živit jenom melounem.

Xerxova
Xerxova 23.06.2026, 20:15:57 xxx:xxx.49bd:9970

dneska jsme venčili ráno v lese - to docela šlo, bylo pod dvacet. Šla jsem do školy až na desátou, neb jsem pak měla tři běhy promocí. Takový těžký vlněný talár se sametovou vložkou… a baret na hlavě… nic moc… záviděla jsem psisku, že se válí doma na pelechu. Od zítřka mám dovolenou - ale bojím se bojím, že to na žádné velevýpravy nebude - vedro je i na horách… a má být tepleji a tepleji…

Bobca
Bobca 23.06.2026, 20:20:24 xxx.xxx.20.192

tohle mám ráno na meteu zvenku,už kolik dní…větrám jen v noci,a přes den zatažené závěsy a otevřeno do chodby..🤭

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.