Aktuálně: 2 198 inzerátů287 542 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 10:35:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.05.2026, 09:56:24

Tak to jsem hned klidnější, když to někdo věděl předem. To si pak ti rodiče nemají na co stěžovat, když si to vlastně ve volbách vybrali, no řekněte. To jim muselo být naprosto jasné, co se bude dít, když tam dosadili, co tam dosadili. Tak pak je vše v pořádku a já se tímto přestávám rozčilovat, a pokud bude někdo chtít podepsat na to konto třeba nějakou petici nebo se bude jinak angažovat za práva rodičů a dětí, tak se mu vysměji a poukáži na to, že to měli přeci vědět, když si tam volí Aspen absolventy.

N (neregistrovaný) 25.05.2026, 11:29:38 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

Až řeknete “už”, tak já si to rozhodně už nepřečtu. Nejspíš už budu placatá, až vy se dozvíte, že se něco děje.

Víte že toho se taky bojím? 😀 Ne že bych nevěděl něco dopředu, ale bude problém to dát vědět bez netu.

Anonymní (neregistrovaný) 25.05.2026, 11:39:12 xxx:xxx.5042:ed2a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.05.2026, 10:34:50

Ještě že vás mám. Mělo být dekretům, lze pochopit z psaného kontextu, ale klidně si vyberte.

Sarah01
Sarah01 25.05.2026, 11:54:58 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.05.2026, 11:39:12

Jistě, ono je to v podstatě úplně jedno, jak zde s oblibou používáte někteří, když už nevíte, co odpovědět. I kdyby se ty dekrety zrušily, tak se vůbec nic nestane.

Anonymní (neregistrovaný) 25.05.2026, 14:24:28 xxx.xxx.172.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.05.2026, 11:54:58

Vám ne a na ostatní se můžete z výšky…

Orionka (neregistrovaný) 26.05.2026, 06:19:33 xxx:xxx.15b3:8eb2
Sarah01:

Jistě, ono je to v podstatě úplně jedno, jak zde s oblibou používáte někteří, když už nevíte, co odpovědět. I kdyby se ty dekrety zrušily, tak se vůbec nic nestane.

Proč podle vás  o zrušení tzv. Benešových dekretů Německo stojí, když dnes už nic neznamenají ? Jako pucle se to skládá. Od vytvoření kandidáta PP, přes jeho zvolení (hlavně ať to není Babiš ). Jeden projev PP za druhým (kdo je poslouchá ?)…A snad nikdo není tak naivní, aby si myslel, že jim jde o stoleté chaloupky. Však se sem můžou odstěhovat, můžou si tu koupit byt, dům, statek. Můžou tu žít. Ale oni chtějí prostor - komplet. 

Orionka (neregistrovaný) 26.05.2026, 06:28:47 xxx:xxx.15b3:8eb2

Čím menší popularitu a podporu má Merz (asi 13%) a současná německá vláda, která není schopna řešit domácí problémy, tím víc potřebuje čin, čin s velkým Č. Ulehčují mu to češi (záměrně s malým č ), kteří se těší na německé platy. Bláhoví. Německé nebo ukrajinské?

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 07:47:45 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Proč podle vás  o zrušení tzv. Benešových dekretů Německo stojí, když dnes už nic neznamenají ? Jako pucle se to skládá. Od vytvoření kandidáta PP, přes jeho zvolení (hlavně ať to není Babiš ). Jeden projev PP za druhým (kdo je poslouchá ?)…A snad nikdo není tak naivní, aby si myslel, že jim jde o stoleté chaloupky. Však se sem můžou odstěhovat, můžou si tu koupit byt, dům, statek. Můžou tu žít. Ale oni chtějí prostor - komplet. 

Nezlobte se na mě, ale pokud budou chtít prostor, tak nějaké Benešovy dekrety je vůbec nezastaví.

Orionka (neregistrovaný) 26.05.2026, 08:31:57 xxx.xxx.226.32
Sarah01:

Nezlobte se na mě, ale pokud budou chtít prostor, tak nějaké Benešovy dekrety je vůbec nezastaví.

Jistě, to já říkám dlouho, že F-35 nám budou na dvě věci. Že potřebujeme silnou ochranu hranic, která nás ochrání aspoň před autobusem migrantů, kdyby se jim zachtělo….. A diplomacii. Protože  pokud by nás vzalo Německo útokem, bylo by to proti všemu ( proč myslíte, že blbá vláda - viz Buggyra - se snaží udržet přátelské vztahy s tou “odpudivou bytostí"? ) …..oni potřebují zrušení a pozvání. Opravdu nevidíte ten rozdíl ? 

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 08:54:31 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Jistě, to já říkám dlouho, že F-35 nám budou na dvě věci. Že potřebujeme silnou ochranu hranic, která nás ochrání aspoň před autobusem migrantů, kdyby se jim zachtělo….. A diplomacii. Protože  pokud by nás vzalo Německo útokem, bylo by to proti všemu ( proč myslíte, že blbá vláda - viz Buggyra - se snaží udržet přátelské vztahy s tou “odpudivou bytostí"? ) …..oni potřebují zrušení a pozvání. Opravdu nevidíte ten rozdíl ? 

Tak Hitler přece žádné pozvání taky nepotřeboval, když jsme u toho. A armádu už nikdy silnou mít nebudeme, pokud vůbec nějakou.

Jdu pracovat, tady je to zbytečné.

Orionka (neregistrovaný) 26.05.2026, 08:59:17 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.05.2026, 07:18:34

Dostala se mi do rukou kniha Lub.Palaty Elbe. Ne Labe, prý je to německá řeka. Kromě jiného tam na nějaké stránce xy píše “Z Litoměřic bylo dobře vidět na střechy Terezína a nikdo neprotestoval.” Češi podle něj nebyli schopni své Židy ochránit. A ani se jim dodnes neomluvili !  Ta knížka se napadáním Čechu jen hemží. Prý je to významný novinář. Nikdy jsem o něm (naštěstí) neslyšela. Kdyby se vám ta kniha dostala do ruky, nezapomeňte mít po ruce kbelík.

Orionka (neregistrovaný) 26.05.2026, 09:02:01 xxx.xxx.226.32
Sarah01:

Tak Hitler přece žádné pozvání taky nepotřeboval, když jsme u toho. A armádu už nikdy silnou mít nebudeme, pokud vůbec nějakou.

Jdu pracovat, tady je to zbytečné.

Napsala jste to nepřesně. Hitler pozvání dostal - v Mnichově.

Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 09:18:34 xxx.xxx.198.226

Tak Mnichov snad byl jen Sudety, ale Hitler si pak zchramstnul všechno, a to tedy už bez pozvání. Já bych dneska radši neotvírala dveře nikomu. Ale co naděláte, když má dotyčný páčidlo a vy nůžky na nehty.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.05.2026, 09:56:29 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.05.2026, 09:18:34

Tak Hitler pak protektorátem Čechy a Morava tu Mnichovskou dohodu porušil. Mnichovskou dohodu zabil dvě mouchy jednou ranou. Nejen, že získal pohraničí pro Němce, ale primárně šlo o to aby se zbavil “čerstvě” postavených bunkrů během 30. let u pohraničí, protože za První Republiky už věděli, že se blíží další válka (když Hitler tak zbrojil) a každému bylo jasný, že my budeme první na řadě a chtěli mít dobrou defenzívu a Hitler zas moc dobře věděl, že na začátku války by utrpěl nemalé škody. A vypustit E. Rommela ("pouštní liška") by nemuselo fungovat.

Podmínka Mnichovské dohody bylo, že získá Sudety, ale nebude pokračovat a Západ si myslel, že se Hitler uspokojí a uklidní a půl roku na to jsme tu měli protektorát.

Největší vtip mi přijde když opozice kde koho nazývá náckem podporuje “usmíření” s někým kdo Hitlera přímo (snad i účelně) vzhledově napodobuje. A nevím co chtějí usmiřovat po skoro 90 letech, Německo nám to zabralo a pak se s Dekrety Němce vyhnali a možná jim dokonce zachránil i život když následoval komunismus - komunisti by jim to tady pěkně “zpříjemnili”. “Oko za oko, zub za zub” a problém neexistuje.

Anonymní (neregistrovaný) 26.05.2026, 09:57:33 xxx.xxx.172.2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.05.2026, 09:18:34

Pozvu ho sem a budu s ním slavit usmíření a jednat o rozbití ČR, co jinýho. Zvlášť když s toho kape že.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 11:13:39 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Napsala jste to nepřesně. Hitler pozvání dostal - v Mnichově.

Když se podíváme do minulosti, tak dohody vždy byly od toho, aby se porušovaly. Uzavře se smlouva, poruší se, ratifikuje se, zase se poruší a pořád dokola. Sověti i Polsko mělo s Hitlerem smlouvu o neútočení a stejně jim to bylo houby platné. 

Od konce války je to přece už víc než 80 let, přímí účastníci z větší části už mrtví, já už nemám obě babičky a moji rodiče se narodili až po válce. Prostě nechápu, proč potomci sudetských Němců někomu vadí, kromě toho, že kolektivní vina je podle mě zhovadilost. Mám na to prostě jiný názor, proto mně sjezd sudetských Němců v Brně nevadí, nevadí mně ani Pouť smíření. A soudit člověka podle jeho vzhledu, to bych rovnou mohla říct, že můj soused je vrah, protože tak vypadá, od pohledu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.