Když se podíváme do minulosti, tak dohody vždy byly od toho, aby se porušovaly. Uzavře se smlouva, poruší se, ratifikuje se, zase se poruší a pořád dokola. Sověti i Polsko mělo s Hitlerem smlouvu o neútočení a stejně jim to bylo houby platné.
Od konce války je to přece už víc než 80 let, přímí účastníci z větší části už mrtví, já už nemám obě babičky a moji rodiče se narodili až po válce. Prostě nechápu, proč potomci sudetských Němců někomu vadí, kromě toho, že kolektivní vina je podle mě zhovadilost. Mám na to prostě jiný názor, proto mně sjezd sudetských Němců v Brně nevadí, nevadí mně ani Pouť smíření. A soudit člověka podle jeho vzhledu, to bych rovnou mohla říct, že můj soused je vrah, protože tak vypadá, od pohledu.
Pouť smíření? A to jste vzala kde ? Vždyť to nazvali Pochodem smrti. Je to plivnutí na všechny, kteří zahynuli na pochodech smrti, kdy Němci hnali zubožené vězně z koncentračních táborů a ty kteří nezemřeli vysílením, tak ty ubíjeli. Ještě v dubnu 45, když bylo jasné, že je konec. Vraždili na několika místech ještě 7., 8. května, i děti, které utíkaly do polí. O tom jste asi nikdy neslyšela.
Pavlína Wolfová, CNN, Prima News: "Náhrady poslanců přišly minulý rok stát na víc než 412 milionů korun, zatímco na platy poslanců šlo necelých 305 milionů.
Výše náhrad se přitom odvíjí od platové základny poslanců, která letos stoupla na 106 000 korun. Nejvyšší položkou náhrad je příspěvek na dopravu, který vzrostl na 64 000 korun měsíčně.
" Petr Nečas, expremiér: "Já jsem přesvědčen, že poslanci vzhledem k odpovědnosti kterou nesou a to nemluvím o členech vlády, tak jsou placeni spíše podprůměrně. Já si myslím, že by měli být placení více, protože je to nesmírně odpovědná práce, která má dopad na osudy nás všech. Měli by být velmi slušně placeni, aby byli konkurenceschopní i s části soukromého sektoru. Demokracie stojí i nějaké peníze."
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 26.05.2026, 11:47:04
Kdo to nazval Pochodem smrti? Pouť smíření ho má připomínat (ve smyslu připomínat, co se v minulosti stalo, jak se to odehrálo, kudy, za jakých okolností, zvyšovat informovanost), ale nikde nevidím, že by to někdo přejmenoval.