Aktuálně: 2 240 inzerátů288 174 diskuzních příspěvků20 644 uživatelů

Třetí víčko

kometa
kometa správce
21.12.2024, 21:14:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 21.12.2024, 20:06:52

A kdyby jednu.😉

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 22:07:46 xxx.xxx.87.248

Děvčata, ale to mluvíte o kočce-kočce micině. Jako je třeba příživník Macek. ,,Ta Kočka" se jinak kupuje přece😀 Macek chodí, vy ho sledujete a říkáte si ,,to je fajn kocour, toho si necháme" Tu Kočku koupíte za velký peníz, jako kotě vám udělá z baráku kůlničku na dříví a ještě vám z toho vyroste mrzout😛

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 22:25:15 xxx.xxx.87.248

Vrátili jsme se z besídky ve Francově Lhotě. Kdo tam bydlí nejblíž? Je tam hezky…no jako na valachách. Je tam zima…no jako na valachách😉 A je to tedy prdel světa…snad ještě větší než my😜 Už vím, kde je konec světa😉 Říkám to Tomovi, že mi to připadá, jak konec světa a on mi říká: jo, vedle je ještě jedna vesnice a konec, dál už to nevede😛

A vracíme se domů a konečně mě napadlo vyfotit to nasvícení. Něco je přes okýnka v autě, na barák celkově se mi tak drkotal člověk zimou, že je to rozmazané😛 Líp to neumím😏 První strom je příjezd od vesnice, je vidět na 400m, už když se vjede do ulice. Tady je focený od sousedů, aby tam nebyly jejich baráky a nepřisvojila jsem si i jejich světýlka😜 Druhý s těma prskavkama, je spíš zase z druhé strany. Oba jsou focené pak od baráku, ale ten od vesnice, překrývá dub, který z tohoto pohledu stojí před ním. A na tom víc nazdobeném ty ,,prskavky" zase moc nevyniknout, jen taková šmouha😏 Ale je tam líp vidět ta velikost stromů. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Varaxi
Varaxi 21.12.2024, 22:44:00 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 18.12.2024, 22:21:41

A takhle vypadají malinové stromečky, když jste tele a ještě k tomu nemáte žádné vybavení, jak to ozdobit. 😀

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 23:10:05 xxx.xxx.87.248
Varaxi:

A takhle vypadají malinové stromečky, když jste tele a ještě k tomu nemáte žádné vybavení, jak to ozdobit. 😀

Obrázek

Vždyť jsou krásné😲👍 A teď jsem si uvědomila, že já cukroví nezdobím, maximum je, že ho namočím v čokoládě🙄 Jo, líbí se mi to krásně nazdobené, ale nebaví mě to, jsem matla patla, stejně by to vypadalo jak od 5letého děcka, tak se ani nepokouším😏

Anonymní (neregistrovaný) 22.12.2024, 00:12:01 xxx.xxx.177.249
Ronja s motejlem:

Buggyro, prosím, vyřiďte Fikovnici můj pozdrav, a že nezapomenu, že mi do života vnesla péčkování, pořád mi (i mé kamarádce) přináší radost🌷. 

Krásné Vánoce, milé Víčko❤.

Srdečně zdravím Ronjo!

Telepatie evidentně existuje, protože jsem na Vás v posledních dnech myslela… I já strašně moc ráda vzpomínám na péčkovací časy a některé obraty dodnes používám. Věřím, že není všem dnům konec…😉 Ať se daří (nejen) Vám!

Fíkovnice

Daja
Daja 22.12.2024, 05:49:59 xxx:xxx.7890:982

Dobre ranko😉,

i u nás to bylo tak, že vždy si nás kočičky našly, ale nějakou záhadou tento rok nic a nikdo. No a fakt potřebuji kočičky protože myšiček taky máme dost, už jsem ulovila 9 myšek. Tohle jsme neměli nikdy, ale byly opravdu kočičky a teď si vzpomínám, že jsme měly hooodně nastěhovaných vrabců a to taky nikdy nebylo. Jojo kočka tady chybí.

Jojo majinu manžel by chtěl, že se píše a  jsem viděla, že jsou obři mezi k očičkama a prý jeto kočkopes. Tady by mohla být i v baráku dovolil manžel🤭( stejně bych ho ukecala na cokoliv, mám manžela moc hodného😉), ale to léto s těma otevřenými dveřmi mě zastavuje a nedovolit kočce jít ven, to si zase nedovedu představit já. Cokoliv a jakékoliv zvíře jsem měla vždy měl volnost. Pokud mu to neumím udělat tak si zvíře nepořídím.

Daja

Kilian
Kilian 22.12.2024, 07:03:39 xxx:xxx.e893:da18
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.12.2024, 05:49:59

….tak si vemte číču z útulku….kamarád je měl a měli režim venku/v domě jak se jim zachtělo….I když byli v Praze, lovili myši i potkany…vozil si je i na chalupu a tam ve stejném režimu….jedna se dožila takřka 20 let a druhá 18 let…I když se se psem v domácnosti nesetkali, mého na návštěvě tokerovali a časem si zvykli tak, že občas vedle sebe i leželi….  

Daja
Daja 22.12.2024, 07:13:55 xxx:xxx.ac19:6f5c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.12.2024, 07:03:39

Právě že i o tom uvažujeme, ale až na jaře a to počítám, že seženu májovky i tady na dědině. Určitě na jaře si obstarám kočičky.

Teď zase slyším myšku za lednicí, no máme jich dost, je to tím, že zde máme blízko skladiště sena. Už tam má připravenou past s játrovkou.

Daja

Kilian
Kilian 22.12.2024, 07:33:18 xxx:xxx.e893:da18
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.12.2024, 07:13:55

….tak ať se lov zdaří….

Vahine
Vahine 22.12.2024, 08:41:55 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.12.2024, 22:44:00

Ty stromky jsou krásné, opravdu lepší než ten originál, co jste v odkazu posílala. 👏🎄 jste talent☝️, rozvíjejte ho.

Kilian
Kilian 22.12.2024, 08:44:57 xxx:xxx.e893:da18
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.12.2024, 00:12:01

Jani přeji Ti.pohodové prožití svátků Vánočních, hlavně a především zdraví a pak osobní a pracovní spokojenost…

Bobca
Bobca 22.12.2024, 09:05:05 xxx.xxx.20.192
Varaxi:

Obrázek

ano.jsou hezčí,než originál..mají pěkně vyobrazené větvičky👌

hmn
hmn 22.12.2024, 09:49:44 xxx.xxx.42.177

“ale to léto s těma otevřenými dveřmi mě zastavuje a nedovolit kočce jít ven, to si zase nedovedu představit já. Cokoliv a jakékoliv zvíře jsem měla vždy měl volnost.”

k tomu i dalšímu :

kotě je vhodnější si pořídit na podzim/zimu právě kvůli těm otevřeným dveřím - v zímě je zavřeno a ani ta zvěř se ven nehrne. Tedy optimální k navázání kotěte na domov, neučí se od mala se toulat a to je významné

já svoje kočky (domnívám se, že dvě mi odnesl puštík, dva týdny po sobě, někdy v první části noci) večer zavírám doma, léto řeší sítě do oken, dveře jsem (za předcházejícího psa) otvírala někdy po půlnoci, kdy kočkám otevírám. A i léto je v pohodě, krásně si na takový režim zvykli (tedy současná garda), všecho “samopřišli”.

prostě je dobré od kotěte naučit nějaký ten režim a nenechat zvíře se i celé dny toulat bůhví kde, pak lze alespoň částečně eliminovat rizika.

jo, a mazlové jsou všichni ❤️

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 10:21:55 xxx.xxx.87.248
Anonymní:

Srdečně zdravím Ronjo!

Telepatie evidentně existuje, protože jsem na Vás v posledních dnech myslela… I já strašně moc ráda vzpomínám na péčkovací časy a některé obraty dodnes používám. Věřím, že není všem dnům konec…😉 Ať se daří (nejen) Vám!

Fíkovnice

Jani a proč sem za náma normálně nepřijdeš?😲Pozdravy jsme dostaly, děkujem🙂 ale normálně přijď mezi nás👍

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 10:25:29 xxx.xxx.87.248
Dublinbarzoj:

Když  jsme u těch britek,  tak posílám Berta od rodičů  a jako bonus  lov prasete🙈

Obrázek Obrázek

Tohohle čuníka jsme měli jako hračku roky👍 A já myslela, že tuhle polohu zaujímá Gučina proto, že ji tak netlačí to břicho😜 No vidím, že je to oblíbená poloha většiny, už to pochytili i psi, koukaje vedle😉

Bodlinka
Bodlinka 22.12.2024, 11:14:12 xxx.xxx.84.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 22.12.2024, 09:49:44

já jsem kočky prostě jako koťata měla zavřený a ven se chodí až po kastraci.

jednak kotě spíš něco venku odnese, jiná kočka vyžene nebo se něčeho lekne, jednak je jednodušší termínovat tu kastraci, když se člověk nemusí bát, že to nějak nestihne.

Canka
Canka 22.12.2024, 11:24:48 xxx:xxx.c2ce:9548

Ahoj holky,

Já se musím ohradit..oba moji Briťáci jsou mazlové jak blázni..a vítací typy😂A závisláci…každý den mě vítají mezi dveřma,i když odejdu jen na chvíli..není noc,aby na mě nespali namáčknutí jak sardinky..a svojí mazlivostí jsou až otravný,hlavně Nikouš😂Když u mě byl brácha,byl těch 10 dní nešťastný,že prý nedělá nic jiného,než že hladí kočky😂

Obrázek
hmn
hmn 22.12.2024, 11:41:12 xxx.xxx.42.177
Bodlinka:

já jsem kočky prostě jako koťata měla zavřený a ven se chodí až po kastraci.

jednak kotě spíš něco venku odnese, jiná kočka vyžene nebo se něčeho lekne, jednak je jednodušší termínovat tu kastraci, když se člověk nemusí bát, že to nějak nestihne.

ano, také to tak dělám

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.