I já😀
Třetí víčko
Já bych sušičku chtěla, chtěla, moc bysem chtěla (pozn. je to schválně tak napsaný, v naší rodině s oblibou používané slovní spojení). Takže až chcípne pračka (ale raději ať si ještě aspoň 8 let počká 🙏), tak si ji koupím. Ono ze všeho válečkovat nebo vybírat psí chlupy ze tří dlouhosrstých psů už je fakt občas nad moje síly.
Sarah01:Já bych sušičku chtěla, chtěla, moc bysem chtěla (pozn. je to schválně tak napsaný, v naší rodině s oblibou používané slovní spojení). Takže až chcípne pračka (ale raději ať si ještě aspoň 8 let počká 🙏), tak si ji koupím. Ono ze všeho válečkovat nebo vybírat psí chlupy ze tří dlouhosrstých psů už je fakt občas nad moje síly.
Proč si ji nekoupíte ke stávající pračce ?
orionka-2:Proč si ji nekoupíte ke stávající pračce ?
Protože teď jsou jiný priority, na který potřebuju peníze, navíc stávající pračka už má cca 12 let a taky si myslím, že v setu to třeba, možná, bude levnější. 🤔 Ale zase pravda, že za těch cca víc než 5 let už ji nebudu asi potřebovat.
Já už si život bez sušičky nedokážu představit,vzhledem k tomu,že mám doma 3 kočeny a z toho 2 kočičáci mají bílé ,,mončičakové,, chlupy,jak s oblibou říkám,a to je zapíchané všude..sušička je zázrak,který to dokáže vše odchlupatit,tak nechodím jak ostuda..ani život bez myčky si nedovedu už představit😂Ale co mi chybí je něco,co by mi každý den vysávalo samo😂Mám po bytě všude prahy,takže robotický vysavač nepřichází v úvahu bohužel..ale to bych potřebovala..denně všude kočkolit a chlupy..hrůza..
Jinak jsem dneska už odstrojila stromek a dala ho do výběhu večer slípkám..četla jsem,že je to pro ně přijemné zimní zpestření..ale tak nevím,jestli si to jehličí budou chtít dát..když ne,vyhodím ho..zítra posundavám i výzdobu na oknech a stole a hotovo😂Ve středu už stejně odlítám..
Dneska jsem spadla ze žebříku🙄Jsem lezla vyměnit baterky do fotopasti a sklouzla mi noha,jak jsem měla bahno nalepený na botě..spadla jsem na břicho,vyrazila si dech na chvíli,ale co bylo nejhorší,že jsem tím břichem spadla na kámen..nooo břicho bolí,čůrám trochu krve celý odpoledne..snad to přejde do zítra..chladím si břicho teď zmrzlým hráškem..snad to pomůže..
Já teda s pračkama moc zkušeností nemám…měla jsem gorenje (či jak se to píše) asi 15 let, tu jsem nechávala v baráku, když jsme se stěhovali a teď mám beko…no, holce už asi kolem 20ti let…jako do paneláku bych si jí asi nepořídila, protože je na můj vkus dost hlučná (to byla vždycky, není to stářím), ale v baráku je v prádelně ve sklepě, tak tam je to jedno…
Takže když nepočítám ještě wirpůlku, co jsem měla v nějakém mezičase, tu jsme prodali, protože byla plněná vrchem a mně to moc nevyhovovalo…tak dvě pračky za život…
Sušička by se šikla kvůlivá těm chlupům, ale když jsem na ní prachy měla, tak jsem furt řešila kam s ní, do prádelny se mi nevejde a na pračku jsem jí dávat nechtěla a teď už není na pořadu dne…šikla by se hlavně u syna, která má všechno oblečení převážně černé a žije v domácnosti s bílou medvědicí…na druhou stranu, když to vezmu realisticky, tak by to oblečení bylo bez chlupů v tu chvíli, kdy bych ho z tý sušičky vytáhla, ale pak by stačilo, že se o mě párkrát otře fena nebo usednu doma na gauč a i když se to šlověk snaží tak nějak udržovat, tak ty chlupy doma máme a na to oblečení se to nachytá. A když jsem se teda bez sušičky obešla do teď, tak to asi není úplně nutnost.
V létě prádlo pověsím ven…když zrovna neprší, ale vzhledem k tomu, že většinou peru tak jednou týdně možná i méně..a prostě ten den nebo během dvou dnů vyperu několik praček ...ne že bychom měli tolik věcí na vyprání, ale přehozy ze sedaček, deky, koberečky se prostě prát musí…v zimě když je mráz, tak taky pověsím ven…u nás naštěstí prádlo není “uzené” a miluju prádlo, které schlo venku, ať už na sluníčku, ve větru a nebo v mrazu.
Jo, když není počasí, tak věším doma na sušák…jediný kritický období je třeba na podzim, kdy už v baráku není moc teplo, ale ještě jsem nezapočali topnou sezénu…to teda kolikrát postavím k sušáku větrák, protože jinak reálně hrozí, že prádlo bude prostě zatuchlé.
Dneska jsem spadla ze žebříku🙄Jsem lezla vyměnit baterky do fotopasti a sklouzla mi noha,jak jsem měla bahno nalepený na botě..spadla jsem na břicho,vyrazila si dech na chvíli,ale co bylo nejhorší,že jsem tím břichem spadla na kámen..nooo břicho bolí,čůrám trochu krve celý odpoledne..snad to přejde do zítra..chladím si břicho teď zmrzlým hráškem..snad to pomůže..
Bože..🙄…no ta snad ten hrášek pomůže…
jsi blázen….napřed zdaví,pak zábava….hm? je to aspoň lepší???
Místo do Londýna poletíte na pohotovost a možná vám to zachrání život.
Cítíme, že Silvestr v Londýně nebude bez obětí.
29.12.2025, 21:15:24 xxx.xxx.147.163
,čůrám trochu krve celý odpoledne.
Já bych teda jela k doktorovi. Krev v moči nemá co dělat.
hele tohle nemusí být úplně prkotina.
29.12.2025, 21:17:15 xxx.xxx.147.163
Říkají dva veterináři. A těm bych věřila.
Pro Canku.
Niki, dobře víš, že já k doktorovi nejdu, pokud neumírám. Prosim tě, byla jsi tam s prominutím s pitomým ekzémem, pak nějakým prstem tuším a s krví v moči nepůjdeš??😲Tipla bych to na odraženou ledvinu, ale bylo by asi dobré zjistit, jestli stačí klid na lůžku, než vyrazíš do Londýna. Tohle se nesešlo dobře a tam bych se do nemocnice dostat nechtěla. Když pominu, že tě to může zruinovat, na britské nemocnice nikdo chválu nepěje.
nemusí být hned ledvina, i ten močák je možné takhle si trhnout. jako úplná ruptura to asi nebude, ale ono by stačilo kdyby si člověk narušil ten detrusor tak, že by třeba pak úplně nevyprazdňoval. nebo naopak vyprazďnoval až moc.
kometa:,čůrám trochu krve celý odpoledne.
Já bych teda jela k doktorovi. Krev v moči nemá co dělat.
Tu krev jsem přehlídla… to bych teda k doktorovi šla
Niki,běž zavčasu…dá ti prášky..nechtěj zažít zánět někde venku….je to hooodně nepříjemné…věř starším dámám🤗
Hlavně by měli to břicho prohlídnout komplet nějakým “prosvěcovákem”.
Plus třeba rentgen plic, když ztratila dech.
Se omlouváme za naléhavý tón, ale tohle není sranda.
A z bohatých zkušeností víme, že tohle je znamení.
Obří znamení, že do Londýna letět nemáte.
Jako mladá holka to zatím nechápete, berete to jako zkažený výlet,
vyhozené peníze za letenky atd.
Ale život je o jiných prioritách než o dvoudenní “zábavě” a pár tisícovkách.
My na Vesmír a jeho znamení věříme bezezbytku.
My na znamení nevěříme, ale na náhody ano. 🙂
Krev v moči půl den a letím k můdrym opravdu tohle není sranda a jak tady napsala Kometka dva veterináři napsaly ,že je to na prd, tak šup.
Já jsem měla sušičku jako 2 v 1 a fakt jsem ji použila 3X. Tím, že nemáme línající zvířata tak ji vlastně k ničemu nepotřebují jen na péřové bundy. Já mám ráda sušení venku vlastně je za darmo😉.
Včera u nás bylo celý den okolo -6 stupňů a bez padajícího sněhu, ale stále tady byl jen poprašek , ale byl a dnes ráno 0 stupňů a sníh tak na 2cm. Hurá aspoň něco. Dnes jedu do civilizace tak dám oči na vrch hlavy a pojedu o půl hod. dříve, se bojím náledí, ale slyším, že i tady jezdí sypači tak snad posypou celou trasu 120 km.
V 5 jsem koukala z okna a na hlavní na Olomouc jezdila auta hodně pomalu, tak asi odklizeno moc nebylo. Tady je -7 a taky během noci připadlo.