Mno, navigace dobrý pomocník ale špatný rádce 😁. Zvlášť, když jezdím sama. Jela jsem pro koně za Přerov. Přerov rozkopanej, a jestě tak ucpanej, že jsem se nezařadila do spravného pruhu na odbočení. Zapla jsem navigaci. Zavedla mne do zahradkářské kolonie, kde na mě dědula s kolem, ze kterého musel sestoupit a uhnout za popelnici, koukal jako na blázna, protože s tím větším autem a koňákem (přepravníkem na koně) v té úzké uličce nic jineho než magořina nebyla. S oddechem jsem vyjela, ale navigace mi přikázala “odbočte doleva”. Najela jsem do uličky k “myší díře” pod nádražím, kolejema. Výška průjezdu 2.7 metrů. Zůstala jsem stát a rozbrečela jsem se. Dojela jsem až k díře, otevřela dveře, vystoupila, jednou nohou jsem stála na brzdě a pomaličku pouštěla auto pod most a koukala, jestli se koňák vejde. Vešel, auto co přijelo proti vycouvalo a počkalo, až celý manévr provedu, ja zas naskočila, klepala jsem se jak ratlik, mávla na čekajícího hodneho člověka, který si dozajista klepal na čelo, co to je za debila, a jela dále do Holešova. Takže ne, já navigaci nevěřím 🙂. Zvláště naší zaostalé v autě.
Tak tu v autě určitě ne. Co si tak pamatuju, tak tu aktualizovali vždy v servisu na garanční prohlídce, jinak byla neaktuální. Já používám tu v mobilu a ve městě mě ještě nezklamala. Horší je to mimo město. To hledá vždy nejkratší cestu a občas to fakt není dobrej nápad.
Tak mi byly dnes tady u našich klientů 😉, bože to jsou babičky a dědečkové takové zlatíčka. Jsou mezi nima i takový co nekomunikují už vůbec a když jim dáte pejska do klína začnou sami od sebe hladit a povídat si se mnou.
Jo, jo Dájo, je to moc pěkné a potřebné👍❤️Já taky moc ráda mluvím se starýma lidma, se starými sousedy, s ,,naší tetičkou"(paní, co bydlí proti mamce, pracovala s taťkou a já u nich prakticky vyrostla) ráda jsem chodila i na lavičku za sousedkou vedle babči, její dcera na ni neměla čas a ona byla ráda, když jsme za ní s mamkou zašly přisednout chvilku, když jsem ještě chodila s pejsama(už nejsou, ani ona už není😟) Já jsem byla takové to dítě ulice, co chodí po sousedech, všude s přiživí😜tam pobude, tam pobude, podle toho, co se u nich zrovna děje…Ani to už se asi neděje, takto už děti zřejmě nefungují, rodiče je nespustí z očí, nepustí ani na krok🙄Naši byli v klidu, věděli, že buďto jsem s děckama někde na lukách, v lese, nebo u některých sousedů😉
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.12.2025, 21:34:53
Lesnižínko však naše generace byla “ to dítě ulice” , my byly s maminkou samé dvě no a aby mě uživila tak dělala průvodčí v autobuse a to obnášelo jeden den ježdění a druhý den spaní.
Já vím dnes je jiná doba a ano nemůžeme přirovnávat, ale kdyby dnešní děti měli být na tom jak jsme byly my tak to by bylo diagnóz psychiatrických i můj syn už je vychováván jinak a vnučky nooo to už čubrním😉.
Jo a čím jsem starší tím radši bych se vrátila do Karviné 6 i když je to tam teď jak cikánsku kolonie, ale tam jsem vyrostla, pamatuji kde jsem spadla na koleno, kde jsem dostala prví pusu……atd. Můj říká, že ani náhodou, no on je z Havířova😉on by se zase rád vrátil tam a to já zase říkám ani náhodou.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.12.2025, 21:34:53
No upřímně si nedovedu představit, že bych svou dceru nechala lítat jako naši mě. Ony si děti dnes ani moc už nehrají. Jak dostanou mobil a rodiče jim to nekorigují, tak je to konec. Tudle šla dcera si hrát je kamarádce a přišla s brekotem, že kamarádka byla celý tři hodiny přilepená na mobilu.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 31.12.2025, 04:03:00
Tady nešlo o to jestli máme pouštět děti bez dozoru ven, ale že jsme takhle byly vychovávané ( jasně jiná doba) , ale šlo o ukázku , jaký máme vztah k naší babičkám a dědečkům a popravdě nedokážu si představit jak tahle generace Z se bude chovat až nastane čas ke svým rodičům☹️.
Tady nešlo o to jestli máme pouštět děti bez dozoru ven, ale že jsme takhle byly vychovávané ( jasně jiná doba) , ale šlo o ukázku , jaký máme vztah k naší babičkám a dědečkům a popravdě nedokážu si představit jak tahle generace Z se bude chovat až nastane čas ke svým rodičům☹️.
Bude to úplně stejné…. někteří se postarají, někteří radši zaplatí Domov důchodců nebo pečovatelak. Máme v širší rodině různý případy, i docela odstrašující, a to jsou ty děti ve věku mojí mamky.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.12.2025, 07:36:55
Jako jo i ten důchoďak, ale i tam vidím jak se chovají, jak nenavštíví své rodiče …atd. Důchoďak neodvrhují páč opravdu to někdy nejde zvládnout prostě práce a nemocí moc zlé.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.12.2025, 07:59:07
Jojo osmistovka, ale oni všude nastěhovaly cikány jsou všude ve Stalingradu. Před časem jsem si byla náměstí Budovatelů projít a katastrofa, výkladní skříně vybyté, co se dá zdevastované😢.
No a moje adresa byla Purkyňova č 1144 a nejsme náhodou i bývalé sousedky?
No upřímně si nedovedu představit, že bych svou dceru nechala lítat jako naši mě. Ony si děti dnes ani moc už nehrají. Jak dostanou mobil a rodiče jim to nekorigují, tak je to konec. Tudle šla dcera si hrát je kamarádce a přišla s brekotem, že kamarádka byla celý tři hodiny přilepená na mobilu.
Proč si myslíte, že u vás to šlo a u dcery to nejde? Je to bydlištěm, nebezpečnou dobou? Protože jinak už mě napadá, že si nejste jistá výchovou a to není dobré🙄
Jen jedněch sousedů děti, byly vychovávané podobně jako my, neměly mobily a hráli si celé dny venku, nebo tam pomáhali rodičům. Teď už jsou skoro dospělí.
My jsme vesnice, naprosto poklidná, žádné krádeže, loupeže, ne-li něco horšího. Člověk si říká, že tady fakt nic nehrozí. Ale Halenkovice jsou ještě ,,větší díra" a vidím, co se může stát. No překvapilo nás to všechny, hodně. Člověk ztratí tu víru v dobré lidi, sousedy, myšlenka, že se to může stát všude, i tady, je nepříjemná👎
Ad kámošky. Neteř je z Prahy a na Vánoce jsou tady, u prarodičů. Sejde se s druhou, stejně starou příbuznou, zavřou se v pokoji a visí na mobilech ano, dobré tři hodiny. Prostě si tam asi ukazují co je baví, kdo se jim líbí, spolužáky atd. My jsme si ukázaly deníčky za 5 minut. Já teda ne, já ho neměla, ale spolužačka mi ukazovala své starší ségry😉
Včera kluk, co mi měnil kohout kouknul i na bránu, která nám týden nefunguje, vyráží jistič. Bodle bobků v rozvodně k ní, úřadoval myšák. Jelikož je dřív, než vodo-topo elektrikář, ukecal ho Tom ať na to mrkne, jestli tam nenajde něco ukouslé. Vyměnil tam nějakou ,,čokoládku" a brána fungovala(včera, uvidíme dnes)Je to stejné vedení, jak mám stromky. V noci se vzbudím, venku světlo,,doprčic, to je kolik hodin, mě se ještě nechce vstávat!"😲Kouknu, tři hodiny. Hmm🤔Vstanu, že jdu na WC teda a koukám, sousedům svítí vánoční osvětlení, měsíc taky jako kráva, přijdu do koupelny a čumím…nám svítí ty dva stromy😲Barák zháší(teda všechno má) o půlnoci, no stromy nezhasnuly😏Tak jsem to zhasla ručně(přes mobil) a jsem tůze zvědavá, jestli se to pro změnu zase dneska rozsvítí(na soumrakové čidlo je to zapojené) To je u nás už fakt jak u blbých, tu nemůže chvíli něco normálně fungovat🙄