Aktuálně: 2 238 inzerátů288 612 diskuzních příspěvků20 696 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 31.12.2025, 16:50:23 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Dajo asi ano. Koukala jsem do mapy, tak to bude ono. U toho náměstí je takový větší parkoviště, tam měl autobus pauzu 😁 A k domovu důchodců se šlo dál tou ulicí a doleva. Takhle si to už moc nepamatuju, ale když jsem si pustila mapi 🤭 a panoramata, tak ano 🙂

Ostravu nemám vůbec rád. Chodila jsem tam rok na jazykovku. Strasně to tam smrdí.

Já myslím, že teď už to nesmrdí, uhlí už se netěží, železárny jsou zavřený a je z nich muzeum, už docela dlouho.

Daja
Daja 31.12.2025, 17:48:25 xxx.xxx.121.144
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 31.12.2025, 16:32:50

Už nesmrdí šachty zavřené Nová huť taky nejede, tak fakt nemá co smrdět 😉.

Sarah01
Sarah01 31.12.2025, 19:58:06 xxx.xxx.162.253

Tak dnes jsem konečně odmrazila ledničku, na zadní stěně byla námraza cca 8 cm, nekecám. Nechápu to. Je cca 2 roky stará. Asi to dám na nižší stupeň.

Trickyvoo
Trickyvoo 31.12.2025, 20:35:50 xxx.xxx.160.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.12.2025, 10:36:33

Výchovou si jistá jsem, ale děti jejího věku v okolí nemá, sousedí jsou většinou zalezlý nebo odjetý. V týdnu na nic není čas a o víkendech se výletuje. V mém dětství neměl každý auto, všichni byli doma a kolem domu. Doba se změnila. Když přijde dcera , že se chce někde courat s jiným dítětem, tak jí pustím, ale potřebuji vědět, kam jde. S pár sousedy si přes plot povypráví, ale to je tak celý.

Sardullah
Sardullah 31.12.2025, 22:12:47 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.12.2025, 19:58:06

Hele a nezůstala třeba nedovřená…

Já teda musím říct, že jak mám “ beznámrazovou” tak si už ani neumím představit, že odmrazuju mrazák… resp. minulej měsíc jsem odmrazovala mamce a je to vopruz.

Sarah01
Sarah01 01.01.2026, 01:22:59 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hele a nezůstala třeba nedovřená…

Já teda musím říct, že jak mám “ beznámrazovou” tak si už ani neumím představit, že odmrazuju mrazák… resp. minulej měsíc jsem odmrazovala mamce a je to vopruz.

To určitě ne, na to si dávám pozor. A je to Philco, myslela jsem si, že je to kvalitní značka. Asi ne. Mám starší Bosch a tu odmrazuju jen kvůli mrazáku tak jednou za dva roky.

kometa
kometa správce
01.01.2026, 08:35:31 xxx.xxx.147.163
Sarah01:

Tak dnes jsem konečně odmrazila ledničku, na zadní stěně byla námraza cca 8 cm, nekecám. Nechápu to. Je cca 2 roky stará. Asi to dám na nižší stupeň.

Nebo do ní furt někdo leze. 😉

Já myslela, že ty nové typy už mají nějaký ten antifroze či jak se tomu nadává.

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 09:15:21 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2026, 01:22:59

Tak to teda nevím… že by to bylo nízkou teplotou? To se mi moc nezdá…

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2026, 10:46:10 xxx.xxx.81.49

Hezký, šťastný Nový rok všem❤️Zatím se nám nic nepokazilo, tak je😛

Nevím, kde je něco o nízké teplotě, ale před 20lety měla babča ledničku v místnosti, kde jí snad ani nebylo třeba, kde bylo kolem těch 10st. Přestala fungovat, už si nepamatuju, s čím tam byl problém, zavolali jsme opraváře a ten nám řekl, že lednička v takové zimě být nemůže, nebude tam fungovat. Tehdy jsme to nechápali, teď, když už jsou tepelná čerpadla to chápu, neměla co přeměňovat, když teplota byla stejná kolem, jako se chtělo od ní. 

Bobca
Bobca 01.01.2026, 12:01:31 xxx.xxx.20.192

dnes do rána nasněžilo asi 5 cm..ale je 3,5 stupňů,hned to taje…Ohňostroje už od 10 bouchaly..o půlnoci jak na Václaváku..Jaksi bylo světlo venku,jsem ráno čučla na kalendář,a on bude v sobotu úplněk🤭

Jinak jsem se dobře nasmála včera u telky(nedělá mi tu problém se řehtat nahlas-nikdo mě nebrzdí)🤭..dívala jsem se na “Výbornou SHOW” ,"všechnopárty"a “inkognito”..ráno na “do roka a do dna” s Janou Paulovou a  Pavlem Zedníčkem-ve sklípku chodili od jedné party herců ke druhé…vyprávěli vtipy…Chystám se na "stardance"odpolko…teď tam mám Dalskabáty hříšná ves…

Tak ještě jednou přeju všem pohodu v celém novém roce 2026❤️

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 13:02:30 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.01.2026, 12:01:31

No tak to jsme koukaly defakto na to samý…😎

U nás pár lidí bouchalo už před Silvestrem… teda krátce, asi zkouška pyrotechniky… no a od půlnoci pak asi 25 minut a byl klid.

Psi jsou naštěstí v klidu i lapiňák, tak se všicí nahrnuli na postel a koukali jsme z okna na ty domácí ohňostroje.

Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 01.01.2026, 13:13:12 xxx:xxx.599a:5bd4
Sardullah:

No tak to jsme koukaly defakto na to samý…😎

U nás pár lidí bouchalo už před Silvestrem… teda krátce, asi zkouška pyrotechniky… no a od půlnoci pak asi 25 minut a byl klid.

Psi jsou naštěstí v klidu i lapiňák, tak se všicí nahrnuli na postel a koukali jsme z okna na ty domácí ohňostroje.

Obrázek Obrázek

Nás to přestalo bavit koukat na ohňostroj dřív než Malinu. Ta seděla u balkónových dveří a sledovala. O půl noci tu vlastně bylo nejklidněji. Jen ohňostroje, ty příšerný ohlušující rány tu byly od 17h až do té půlnoci. Když jsem byla s Malinou venku, tak zrovna někdo spustit asi dělostřeleckou palbu a zrovna jsem potkala pár, asi manželé a ten muž povídal “tak abysme šli zas domů” a ta žena řekla rázně “ne, ještě půjdem dál”. Tak to mi přišlo i celkem úsměvný. 

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2026, 13:33:17 xxx.xxx.81.49

Koukala jsem na mapu zákazu ohňostrojů a hmm, však je to skoro všude…mi přijde. Rozmýšleli jsme se, jestli má vůbec smysl zmrzat venku, ve čtvrt na jednu se potvrdilo, že nemá - u nás skoro nic, ani ve vedlejší vesnici, kde by si člověk myslel, že zrovna s nima nějaký zákaz nehne😉Ani naši sousedi(všichni ti mlaďoši) nic, takže jsme šli rovnou do hajan(ne, že už bych neměla odchrápáno do půlnoci😜) Na dvou místech se pak probrali, když jsme si čistili zuby, ale to už konečné skóre moc nevylepšilo😜nic moc😛 Říkala jsem Tomovi, že ulici jsem jim zkrášlila našima stromkama, ale ohňostroje už jim dělat nebudem😏

Kdoví jak Nikiška, snad všechno OK, viděla jsem videjko, co hodila na whatsapp a byla v poho, natěšená, veselá a hravá…no jako ,,naše" Nikča😛A veeeelkýýý ohňostroj😀👍 

Stromky…měla jsem všechno v té ledové. Když jsem kupovala na tento rok ty ,,prskavky" na druhý stromek, tak jsem řešila, jestli taky ledové, nebo klasicky ,,žluté". Nebo dokonce barevné měli. No…ledové nakonec už nebyly, chvilku jsem měla v košíku i barevné, ale pak jsem to změnila na žluté(to jsou ty, co se mi zkratnuli hned při zapojování a svítí jen napůl🙄) Je to na tom stromku od vesnice, takže když vyjedete na horizont a už vidíte celou naši ulici, svítí domy sousedů žlutě, ledově, žlutě, žlutě, ledově, ledově a můj strom na konci jako dominanta svítí oběma barvama. Řetěz ledový a ty prskavky žluté. Říkám: nakonec je to hezké. A Tom: a to jen díky tomu, že jsi to tím stromem tak pěkně sjednotila👍Jsem se dmula pýchou😎😀

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2026, 13:41:34 xxx.xxx.81.49

Mamka hlásila, že jeden pán z náměstí hledal svoji čau-čauku. Že ho potkala na mostě, jak objíždí na kole a čauku pak našla u baráku, když se vraceli domů, jak si přes plot hraje se sousedčiným pejsou. Říkám jí: a on ji nepotkal? Né, on jel na druhou stranu. Ale ona už mířila směrem k domovu, však to tu zná, chodí tudy na prochajdy, určitě byla za chvilku doma. No já bych ji tam odvedla, ale ona měla vnuka na hlídání, tak to dál neřešila. Tak snad opravdu cupitala domů. On je to takový ,,méďa, žádný rychlopes😛

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2026, 19:14:26 xxx.xxx.81.49

Jo Bobi Stardance jsme sledovali včera u tchánů. Popravdě, mě to už moc nebaví, pořád dokola jen s jiným obsazením. Já to sleduju jen, když je tam Kuba Mazuch, který s náma spolupracuje. 

Teď jsme odbavili poslední návštěvu, tchány. Dopoledne jsem vyráběla ještě jednohubky z listového, ať jim je co podat, u nich včera byly chlebíčky.

Sarah01
Sarah01 01.01.2026, 20:48:01 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak to teda nevím… že by to bylo nízkou teplotou? To se mi moc nezdá…

Tak jsem snížila chlazení na trojku a vida, už vlhkost na zadní stěně nenamrzá. 😊👍

Canka
Canka 01.01.2026, 22:59:54 xxx.xxx.50.39

Ahojky holkyyyy…

Hlásím se akorát z postele,nastavuji budík,zítra ráno vstávačka ve 4 hodiny rano a už bohužel na letiště a domů..ale už se straaaašně moc těším na zvířátka..všichni Silvestr a petardy přežili ve zdraví,dostala jsem několik videí,že je vše ok..tak to mě uklidnilo..

Jinak mě všichni strašili tím,jak je Londýn na Silvestra nebezpečný..ani prd..bylo to super..ani jednou jsem se necítila nebezpečně..bylo hodně lidí(a co si budeme,v Londýně je tolik etnických skupin a převládají indové,černoši, pakistánci apod.),ale i tak všechno v pohodě. Ohňostroj nádherný..ale byla fakt zima..no a pak jsme se šli ještě projít nočním(nebo teda spíš ranním😂) Londýnem..nádhera..jenže jsme jaksi nepomyslely na to,že ty brzké ranní spoje asi nebudou jezdit úplně tak furt,jako vždy😀Takže jsme se domů(k bráchovi) dostaly až ve 4 hodiny ráno🙄Totálně promrzlý,ale jinak spokojený😂Vstávalu jsme kolem půl jedenácté dopoledne a vyrazily na snídani do čínské čtvrti..a pak už se to vezlo,samé jídlo a sladkosti😂Potom jsme šli na London Parade 2026 - to je novoroční průvod trvající 3,5 hodiny a je to moc hezké..je to taková show škol a různých etnických skupin žijících v Londýně..hudba,ukázky..no moc hezký..potom jsme šli na anglický čajík,protože ho miluji,projít se ješté večerním Londýnem kolem London Eye,Bigbenu a Temže a pak už alpu domů..i tak jsme přijeli až takhle večer a zase 22 000 kroků😂No bude se mi stýskat,Londýn mi prostě přirostl k srdci..jak jsem jezdím už asi 4.rokem,tak prostě si tu už připadám domácky..nic,jdu fakt do hajan,jinak ráno nevstanu..mám zase samé spíš videa,foteček málo,ale aspoň něco jsem dám pro ty,co rádi kouknou.. a bráchovo kocourka Zrzouna

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 02.01.2026, 11:23:05 xxx.xxx.20.192

No Niki…nádhera..Moc ti to přeju,to cestování…uvidíš kus světa a zážitky ti nikdo neveme🙂🙂Je fajn,že máš takovou bezva kámošku..Věřím,že hledáš už další výlet,žejo?🤭

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2026, 15:50:55 xxx.xxx.81.49

Nikdo nikde😲už všichni pracujete?🙄Já dneska uvařila jen čočkovou polévku, na kterou mám chuť už týden a konečně jsem vyžehlila tu horu prádla, blééé. Zanesla jsem jídlo Mackovi k domku, ale nebyl tam😟Dopoledne svítilo slunko, před hodinou se zatáhnulo a chumelenice jak blázen. Ale už zase skoro svítí(no už nebude, slunko už je nad obzorem) ale zatím je 0,6st, takže je mokro, jak to částečně taje. Na zemi je tak možná centimetr a půl. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.