Aktuálně: 2 383 inzerátů291 080 diskuzních příspěvků21 110 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 09.08.2026, 15:44:12 xxx.xxx.24.56
Coudas:

Absolutně jsem netusila, že se to takhle rozlítne. Z Polska žádali souhlas na fotky, někde ani nevím odkud souhlas na zveřejnění v mezinárodních médiích. Včera večer jsem zkoušela.odpovědět na všechny komentáře, aspoň smajlíkem, ale na přes 800 komentářú se odpovědět asi nedá. Najdou se samozřejmě, jako vždy i negace a nadávky. To mě vždy pak hodně skrouhne, že by se na to člověk nevys…. Ale pozotova je převážná většina, tak se snažím myslet na to. Čáp se zatím pohybuje v okolí, ale udělali jsme chybu a neoznačili ho, máme joch tu více, tak jen dedukujem, nemáme dost dobrej dalekohled, aby si člověk přiblížil číslo. No jdu radši něco dělat. Nějak mě to celé unavilo více než práce, tak si musím odpočinout 😂

Mějte všichni fajn den.

😀👍Super, jste slavní!!!😀

Buggyra
Buggyra 10.08.2026, 08:11:25 xxx.xxx.198.226

Tak jsem včera byla ve středočeském kraji, vlastně i předevčírem. Předevčírem Stará Boleslav, včera Nymburk.

Spálená země. V příkopech sušina na stojáka, zelené jen bodláky. Jabka padaj ze stromů nedozrálá, stejně jako listí.

Jeli jsme kolem pole s kukuřicí. Pamatujete úvod filmu Interstellar s kukuřičnou farmou? Vzpomněla jsem si. Jen na té farmě byla kukuřice dvoumetrová. Tady po kolena. Žlutá a suchá.

Nakládali jsme malé balíky vojtěšky, normálně jsem se bála, že mi to vzplane třením v ruce. Brutálně přesušený materiál, na poli hromady odrolu, to by se dalo zametat koštětem… Země tvrdá jako kámen. Zemědělec vyděšenej, že to ještě nezažil. Soused prý má 7 hektarů trávy, ještě loni z nich sklidil 53 balíků sena 140cm, letos sklidil 34. Ještě že máme seno způlky už pod střechou a způlky nasmlouvané. K tomu nějaká vojtěška a snad i pak na podzim senáž a budeme mít přebytek. Ale ve středních Čechách mám podezření bude velký boj. Teď se asi ještě čeká na druhou seč, ale tam, co jsem byla a viděla to, tam druhá seč nebude.

kometa
kometa správce
10.08.2026, 08:58:37 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.08.2026, 08:11:25

Předevčírem Stará Boleslav

Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢

Buggyra
Buggyra 10.08.2026, 09:40:16 xxx.xxx.198.226

Já pak přijela na sever, tady jsme zelená oáza proti tomu, co jsem viděla “dole”. Na migranty z “jihu” nebudeme čekat dlouho, mám pocit, že pozemky v podhůří začnou získávat na hodnotě!

kometa
kometa správce
10.08.2026, 10:55:51 xxx.xxx.147.163
kometa:

Předevčírem Stará Boleslav

Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢

Jejda! Samozřejmě s rozpraskaným. Špatně jsem spala a to se hned projeví na mém intelektuálnu.

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2026, 11:22:01 xxx:xxx.cfb1:aeb8

Buggyro, jako by ste byla u nas🙄jeste pridejte zlute listi na stromech a vyschly potok🥲 Rano jsem potkala pred barakem souseda z ulice a ze jede na Obec, aby mu hadici privezli vodu do studny - jsou na suchu👎

Buggyra
Buggyra 10.08.2026, 12:19:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.08.2026, 11:22:01

Četla jsem, na Hodonínsku padl nějaký absolutní republikový rekord minulý týden, až nebudeme mít co žrát, ostatním problémům světa se budeme smát.

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2026, 16:00:49 xxx.xxx.24.56

Psala jsem to na mobilu, ,,hasiči" samozřejmě🤭Ve Strážnici. Bohužel, u nás jsou teploty nemlich to samé, ne-li vyšší, jenže u nás je nikdo neměří, nejsme ničím důležití☹️K večeru jdem kopat brambory, teda jeden soused (co nám je sadil strojem na jaře) nám je i vyorá. Když jsem o víkendu byla vyběhnutá za ním na poli říkal, že i oni je jdou už kopat a ukazoval mi měkké hlízy(a to měli ještě zelené natě) Takže jdou dnes ven a do sklepa, pokud už nebudou vařené, dnes je zase 35st😈Oni jsem viděla, že vyorávali dopoledne(jela jsem kolem na zubní hygienu)

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2026, 16:11:42 xxx.xxx.24.56

A ještě jsem si vzpomněla: ráno jsem narazila na sestřenku, co jela z našich stájí(stájí nad náma) že majitelka má dovolenou, tak tam jezdí ona z dolní farmy poklízet a dojit kozy. A že jim prasknul pant na bráně do stájí, tak to musel ráno přijet vedoucí zavařit. A že byli totálně připosratí, že jim to kolem blafne a shoří jak stáj, tak barák a všechno kolem😲pastvina, nad ní rozsáhlý les😲tak to hodinu všude kolem prolévali vodou, aby tam nezůstala nějaká jiskra🤔

Buggyra
Buggyra 11.08.2026, 07:12:47 xxx.xxx.198.226

Já chci taky kopnout do země a juknout, jestli tam vůbec něco je… A jestli je, půjde to ven. Teda brambory. Letos ale úrodu nečekám. Nezalévala jsem…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 11.08.2026, 10:23:14 xxx.xxx.119.6

Kamarádka seno prodávala, letos pro sebe shání. Sousedův známý bude zvířata rušit, o balíky přišel, i kdyby ještě sehnal, bude problém s vodou.

Na zahradě to vypadá jako všude jinde, vodu ještě máme, asi fakt umíme šetřit. Sousedům došla.

Ráno bylo příjemně až chladno, tak jsem šla po delší době na procházku. Bez telefonu - škoda, bylo pár živočišných adeptů na fotku. V lese to křupalo, posbírala jsem nějaký lahve. No, ouzko člověku je. 

nepřihlášená Buggyra (neregistrovaný) 12.08.2026, 08:03:28 xxx.xxx.198.226

Jak jsem se radovala u nás z toho zeleného, tak už taky začínáme žloutnout i tady na severu. A déšť v nedohlednu.

Orionka (neregistrovaný) 12.08.2026, 10:12:52 xxx.xxx.226.32

Tohle je kousek od Mm.Hrad. a celkem zeleno. Pravda - před týdnem. Ta louka byla moc krásná.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
nepřihlášená Buggyra (neregistrovaný) 12.08.2026, 12:16:54 xxx.xxx.198.226

Dokud to neposekají, bude to fajn. Tam, kde u nás není sekáno, to také ještě vypadá dobře. Já jsem posekala jízdárnu, nechala jsem sekačku na 10 cm, což je nejvýš, co umí, a radovala jsem se, jak to i 14 dní po závodech bylo ještě krásně zelené. No bohužel teď to už přes týden trvající vedro a sucho s tím zamávalo a už začíná posychat ☹️

Buggyra
Buggyra 14.08.2026, 10:59:10 xxx.xxx.198.226

kdo nečte Tři kusy, tak kopíruji svoje plány:

Víkend začíná už dnes, možná mi přivezou zbytek sena (juchů), když se trefí do dopoledne/poledne, tak pak odpoledne jedu ještě pro oves, abych si to užila, to dá rozum. V sobotu dopoledne přijdou děti na vození, takže procházka s poníky, to ještě jde, chceme to stihnout do desíti, mimo horúčavy. Pak chci vyrábět crossové překážky, to jsem teda zvědavá, co vyplodím… ale něco splichtím. V neděli, abych se nenudila, jedu pro zbytek vojtěškových malých balíků, sbíráme si to rovnou z pole… Do toho bych ráda stihla zase s mladým potahat pneumatiku (ha ha, zasmějme se spolu) nebo s holčičkou trochu prohnat poníky přes ty crossové překážky (ha ha znovu). Někdy se taky musejí ty vojtěškové balíky pak narovnat na ty kulaté do haly, tak to snad raději až někdy v týdnu…

Sucho pokračuje, prádlo nevisí, prádlo shořelo. Viset budu brzo já 😂

Coudas (neregistrovaný) 14.08.2026, 11:09:17 xxx:xxx.6942:a072

Ráchanda pro ptáčky, ať nemusí na bazén 🙂 a mají to ve stínu. Jestli bude oceněno..  🤷‍♂️

Obrázek
Buggyra
Buggyra 14.08.2026, 11:17:46 xxx.xxx.198.226

👍 je to super, všechno, moc obdivuji a fandím, ale samozřejmě většinou nekomentuji, nedávám palečky, ať nepopuzuji 🌹 (a už zase mlčím, mlčím…)

Xerxova
Xerxova 14.08.2026, 13:23:55 xxx:xxx.3ce8:74e6

přihodila bych pár napolo ponořených kamenů a rozvětvěné klacky. Někteří pernatci to mají rádi - dá jim to pocit bezpečí. Jinak paráda

Coudas (neregistrovaný) 14.08.2026, 14:33:14 xxx:xxx.631d:cdf7

To mají kousek vedle 🙂 Plus velké jezírko.

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.08.2026, 18:22:36 xxx.xxx.25.180

Sucho jak z hororu, 32st🙄Naštěstí ptáčci pijou z pozvolného břehu odtoku z jezírka. To je napaječka i koupelna. Takže pítka vyrábět nemusím. Mám pro motýlky. Ti mají nejraděj, když u studny pustím vodu na kostky a zůstane mezi nima ten vlhký štěrk…z toho sosají. Já jsem úplně zapomněla napsat, co se u nás páchá😎Dělají nám novou cestu, takřka po 20letech slibů. Už si tam nebudou lidi potmě lámat nohy😏Bude i osvětlení, ale to k nelibosti poloviny z nás. No…někdo ho chce😕Už se odkopání cesty blížilo včera k našemu vjezdu. Jdu se ráno zeptat bagristy: budete dnes už kopat před naším? Ne, dneska ne. Tak jsme odjeli do práce. Za dvě hodiny telefon od souseda: Rady, máte si vyjet s autama, bude se to odkopávat před vaším. ,,Jste se asi posr…, ne?!? Já jsem se ráno jasně ptala neřkuli, že na začátku akce bylo řečeno, že se každý upozorní dva dny předem, aby si vyjel, protože už se autem několik týdnů nedostane jak ven, tak domů." Jeden den, co jsme odjeli z baráku👎Ahááá, tak oni vám tam nechají nějaký nájezd🤔 Přijeli jsme k večeru domů, ještě i s nákupy. Nájezd žádný👎Naštěstí se dalo projet přes souseda pozemek, přes naši výsadbu mezi stromem a výkopem jsme těsně projeli leč - naše parkoviště po kterém jsme jeli i vjezd je částečně odkopaný, kostky na dvou hromadách. Nedalo se tam stočit do brány. Na 10x, já ve šteklích a nastrojená, uhazovala ty hromady kostek víc bokem. Tom vzteklý jak pes…nakonec se nám to povedlo, zajeli jsme. A přemýšleli jak za chvíli budem muset vyvézt i Tomovo auto, které je o metr delší🤔Já jsem následně vyjížděla mým a ač Tom radil, nenechala jsem se a vycouvala jsem tak, jak jsem si naplánovala. Tedy zadkem až na kraj výkopu a vytočit už dopředu kolem hromady kostek hezky zase přes parkoviště dopryč. On jel za mnou těsně předkem, ale na dvakrát to taky vytočil(protože jsem mu už předtím uházela ty kostky😉) Jeho auto jsme dali k tchánům, moje stojí ob dvoje sousedy, k němu se dokopou až v pondělí, tak ho zase přeposunu kousek dál, na pole dalších sousedů. Musíme to teď takhle řešit všichni. V pondělí jedem na otočku do Prahy, takže vzít všechny věci, odnést je 150m do auta, odjet k tchánům, přeložit to do Tomova auta a směr Praha, zpátky opačně s tím, že už budem parkovat někde dál na poli, takže věci ponesem domů z větší dálky🙄To bude pakárna🙄Teď je všude neskutečný prach, slibují pršet, tak to se budem pro změnu plácat v blacku, co rozjezdí všechna ta technika. Ani to nechci vidět👎

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.