Panička říkala pánečkovi, že je potřeba na zahradě uklidit, tak jsme se do toho pustili.Jestli nás pochválí to nevíme, ale byla to hrozná legrace a zakončili jsme to pořádnou bitkou😄
Štěně kouše a dělá loužičky
Co je to prosim za krasne bile plemeno
To jsou štěňata velkého bílého špice
🥰 ja si rikala ze to vypada jak spic, ale… nekdy zdani klame.
Mela jsem vlci spice, takze spic je moje laska nejvetsi a az odejde nas utulkacek charlie (bude mit 14) tak muz vcera prohlasil, ze priste si zasw vezmeme stenatko 🙂 (meli jsme stenatko vlciho v roce 2010, pak 3x dospely utulkac - vlci, lapinkoira a stredni spic)
Tak pry ze priste muzeme zvazit dalsi stenatko (samozrejme vlciho spice🙂) ale moje vlci stenatko zanechalo stopu ze sem dalsi vlci stenatko mit nemohla… ted uz asi muzu🙂
To jsou syna. On měl velkého bílého špice 15 let. Před vánocemi ho ale už musel nechat uspat. Sháněl jiného, ale oni moc nejsou. Tohle byl první vrh od roku 2024. Černí jsou více, ale toho nechtěl, ikdyž se byli na štěňata podívat a vlčích je ještě více. Já mám už přes 50 let slevenské čuvače, plus k nim jsem měla berňáky, tibetskou dogu.
Tak to je s velkymi bilymi velka bida teda… tak cuvac a doga jsou jina velikost zvirat🙂
Nejenom, že ztrácím zuby z huby, ještě i ty uši si dělají co chtějí…..
Už je ho kus kluka. Kolik mu je a kolik už váží? Je moc hezký🙂. Ti naši raubíři mají Goro 6,70 a Grejsi 5,7 kg.
Necelých 5 měsíců a skoro 18 kg. Ale pořád se nechá nosit jako malé štěkanátko.
A pořád umí pohled největší neviňátko pod sluncem 👍
bambule:Necelých 5 měsíců a skoro 18 kg. Ale pořád se nechá nosit jako malé štěkanátko.
vždycky si uvědomím ten nepoměr Yody s normálními velikostmi psů… skoro 20 kilo měl na necelých třech měsících (18.2. a narozen je 3.12.).
Divozence jsou dnes tři mesice, tak dostala činku, růžovou, a je s ní děsně roztomilá 🤣
..když vy strašně rychle rostete…
Budou štěňátka časem chovní psi, aby rozšířili základnu velkých bílých špiců?
Když to dobře dopadne tak ano. Chtějí i odchovat štěňátka, jen na krytí by museli do Německa. A s tím i souvisí využití pejska v chovu.
Tak Jessynka naočkována včera ráno-má 1,5kg,očkována podruhý,prohlídnuta,přes den na dvoře ze psama,pravidelně se chodí venčit na zahradu/dvůr,takže když není panička mega zpomalený film,tak loužičky žádný-dnes teda ráno jedna-ale za to může má dlouhá výprava…
v pondělí krátká vycházka mezi pole i s Mxem,kterej si nás v podstatě adoptoval,furt se k nám cpe,chodí s námi ven…
a mě z toho hrábne-protože bych měla chodit zvlášt s Žerykemzvlášt s Jessy a do toho Max…migne mě z toho-furt říkám,že 3 psy jsou na mě moc…-chjo..-sem myslela že s podzimem začne máti venčit ale asi už na to prostě kašle…
v úterý zvlášt vycházka s Žerykem,a pak očkování a domácí klid-já odpo,v noci jsem s ní byla jen pár metrů před vratama a zvlášt pak chvilku s Žerykem v noci,
s Jessy i v noci hrajem s plyšákama a blbnem v 11 v noci jde spát a v 5paté se venčí,pak si chvilku hraje a pak spí-dnes do půl osmé-nebo kdy tam blbla,všude máme hračky,-plyšáky…
ráno jsme šly ke křížku,se všema 3,
to je naše nejkratší venčící trasa,akorát za barákem nám jezdí rychle auta,tam radši na voítku a v náruči a pak byla na volno-a metelila jak blesk a pár metrů ke konci na vodítku
ted už tady spí aspon hodku na křesle,
Žeryk v boudě
Jessy chodí na přivolání,předsedá
akorát je hysterická-jako strašně-v čekárně ječela děsně když viděla psy,a ráno,když jsem jí dávala na její pidi obojek s pidi kroužkem vodítko,tak jsem ji bud zatáhla za chloupky,nebo už ju to štvalo a řev jak kráva-muselo to vypadat,že ju u té brány ti psi vraždí….-je to mazec-netušila jsem,že může být něco uřvanějšího než Dafi-a tvl-může!!
jinak-co vlastně učíte štěnata?
já zjistila,že si to po skoro 11 letech nepamatuji…
jasně chválím za venčení,hraji si,přivolání,češu,utírám nožky,vím,že Dafi se naučila strašně rychle štěkat na povel a otočky..jinak nevím co jsem vlastně před letama dělala….
Proč musí do Německa na krytí? To jsou v ČR všichni příbuzní? 🤔
Už jsem to tu někde psala, známá kdysi chovala malé špice a říkala, že se díky malé základně a příbuznosti dovolilo krýt různé velikostní rázy mezi sebou. Těm malým asi dost uškodil pomeranian, který je roztomilejší. Myslela jsme si, že špic může být jenom jednobarevný a pak se začali objevovat s náprsenkami nebo fleky. Nevím, jestli se dřív mohli krýt jen stejně velcí a stejně barevní a pak se to rozvolnilo, takže z různě barevných rodičů můžou být vícebarevná štěňata. Co jsem o špicech slyšela a četla, tak jsou to takoví universální psi, žádná ořezávátka, hodící se téměř ke všemu. Určitě má své milovníky a patřil by asi mezi ta plemena, které je potřeba znova představit pejskařům, jako na Slovensku, ikdyž špic není české plemeno.
K malým a trpasličím se vyjadřovat nebudu, ty nijak nesleduji. U velkých se pro osvěžení krve občas přikříží jiná barva nebo i vlčí, ale jinak jsou ti bílí dost příbuzní a pokud chtějí nepříbuzného bílého psa musí za hranice.Ta chovatelská základna velkých bílých je opravdu malá. Ano je to vcelku universální pes, hlídá, není agrasivní, neloví, celkem dobře vychovatelný, ale není módní.
Možná by to fakt chtělo nějakou osvětu, rozšířit povědomí mezi lidi, že jsou to dost universální psi. Třeba kdyby vyhrál špic Cruft a stal se psem roku.
Před 12-17 lety běhali agility i malí špicové, byli šikovní. Ale to byl začátek agi a běhalo se s každým akčním psem pro radost, běhali také např. jezevčíci, čivavy, buldočci, bostonci. Dneska už to dávno nejsou ty hrátky se zvířátky. Špice a ostatní časem vytlačily akčnější plemena, vedou stále šeltie a borderky.
jenze driv behali seltie na Mka agi co jsem pochopila a ted je snaha je drzet pod urovni na Ska aby neskakali s borderkama a sheltie asi je na agi lepsi nez spic takze je i mnohem vetsi rozdil v tom ze sheltie jsou vic prerostle a mrnave a trefit pekne rostle stene…
vyrustala jsem se sheltiemi, vsechny kolem 38cm v kohoutku, 8kg, peknej pes… segra ma ted fenecku asi 35cm a 5kg, ti psi jsou nejak polovicni nez je znam ja z doby pred 20lety…
ale jinak jsou spicove na agi taky super, ale v tech soutezich jsou vic asi videt plemena ktery si lidi porizujou kvuli agi primo…
me by se velkej bilej libil, ale citila bych asi tlak ze bych nechtela chovat a myslim, ze s tou mizernou zakladnou je lepsi, kdyz se nedostavaji stenata k lidem, kteri s nima nic neplanuji.