Aktuálně: 2 365 inzerátů290 858 diskuzních příspěvků21 089 uživatelů

Štěně kouše a dělá loužičky

Sardullah
Sardullah 29.08.2026, 14:17:27 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 29.08.2026, 13:49:37

No ale nakupovat umí, to se musí nechat…🤗

Irma19
Irma19 29.08.2026, 19:22:40 xxx.xxx.32.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 29.08.2026, 13:54:08

Je nádherná, kouká rozumně, ale nějak utrácí 🤔😁

janaa
janaa 29.08.2026, 19:51:58 xxx:xxx.cda5:c439
Irma19:

Je nádherná, kouká rozumně, ale nějak utrácí 🤔😁

Dneska mohla,pro ní to bylo socializační,pro nás relaxační na velký smutek. Páníček by jí snesl modré z nebe jen pro tu radost,že může

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 21:00:41 xxx.xxx.136.20

Tak dnes jsem měla ranní-v jednu bouřka,ve 4 jsem vstávala,v 5 jsem byla už v práci

nervy aby Jessy nezašlápli,

aby někde nepropadla,aby ju nesežral Žeryk…

o půl třetí jsem dojela domů

Žeryk zavřený v ložnici zalezlý v boudičce,máti seděla s malou v obýváku a ta řádila jak černá ruka😀

venčení,krmení zvládly,

já si s ní po obědě dala chvilku šlofíka na dvoře na lehátku,pak jsem ji dala do pelíšku a šla jsem chrupkat domů,

potom s ní kafe a s Žerykem na zahradě,poseděly jsme zase na lehátku,

muž chodil Žerykovi házet na zahradu míček,a večer on šel s Jessy na zahradu a já s Žerykem na vycházku,

pak jsem šla pár metrů s Jessy před barák k zastávce,

a pak jsem s ní pořádně řádila a rvala se o pelikána na dvoře,tím jsem ji utahala,protože jsme se tahaly a blbly s vervou😀

a ted chrní na zádech v postýlce s mužem…

jo a hlídá a štěká na Maxe s Žerykem…

to že hlídá mě popravdě překvapilo🙂

jinak-dnes večer je to přesně 2 týdny co nemám Dafi-pořád mi hrozně chybí,-půlka mě teskní a půlka je ráda za Jessy

-Dafi mě dřív vyhlížela ze stolku v obýváku po odpolední-koukala ve stoje do okna…

Jessy dnes taky vylezla na stůl…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Plaka
Plaka 29.08.2026, 21:23:22 xxx.xxx.113.47

to že hlídá mě popravdě překvapilo
Na to pozor, ono není hlídání jako hlídání. A když bručí i na domácí psy, přičítala bych nějaký “hlídání” spíš nejistotě a strachu. Netvor vypadal taky jako neohrožený štěně a co se z něj vylouplo… Jess se srovná, máš ji chvilku, určitě teď její hlavinka nestíhá všechny vjemy. Co Žeryk na ni říká, je rád za kámošku nebo by ji sežral? Taky určitě bude potřebovat čas na zvyknutí coby starousedlík. Já paradoxně musela mít Netvora oddělenýho od rotvice snad dva týdny mřížema ve dveřích, bo ten blbec by ji bejval serval, žabička by si s ním hrála hned.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 22:53:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.08.2026, 21:23:22

No popravdě-Žeryk z ní pochopitelně nadšený není…

S Dafi byl strašně štastnej a miloval ji a hrál si s ní,jenže mu bylo o skoro 11let mín…

ted mu bude v prosinci 15…

jako takhle snažíme se trochu oddělovat,ona za ním zas tak moc nechodí,

v nepřítomnosti budou odděleni úplně…,

pochopitelně s ním chodím ven,muž si s ním hraje…

včera jsem je měla večer pár metrů oba venku…,

já ani nechtěla aby se hned seznamovala ze všemi….

no tak dnes teda s Maxem,s Betty to jsem nechtěla vůbec,to jsem říkala rodině,že s Betty se nemusí ani potkat…

ona Betty sotva leze,….

ale tak víš jak to je-moc vše řeším,jsem moc opatrná…

s tím hlídáním-JAKO,ŠTĚKÁ,KDYŽ JDE ŽERYK,MAX A PO ŽERYKOVI STARTUJE,COŽ KORIGUJI..

popravdě se těším,jak budu mít volno a budu ji mít v Blansku…samotnou bez psů…

Sardullah
Sardullah 30.08.2026, 10:33:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 29.08.2026, 22:53:03

Hele Jack s Giny taky nebyl odvařenej…ve své podstatě jsem začala shánět intenzivně štěně, protože po Sáry odchodu začal vypadat psychicky špatně…Sára byla kápo, on jí poslouchal jak hodinky. Myslím, že proto, že to byl takový bojínek, tak aby normálně fungoval, tak potřeboval “berličku”…jistotu…mě a Sáru a najednou Sára nebyla, najednou jsme neměli generála, který by nás nutil striktně dodržovat zavedené stereotypy a tak nějak jsme se v tom plácali. 

A přišla Gina…v ničem mu Sáru nahradit nemohla…Jack o ní neměl moc zájem…vlastně jediné, jak si s ní hrál bylo, že Gina lítala ze dvora na zahradu a zpět a vždycky když běžela okolo, tak Jack vyběhnul, tak tři kroky a zaštěkal…jakože dupyty dupyty utíkej honém…ale psychicky mu to přeci jen pomohlo, nebyl tak smutnej.

A teda totální propadák byl pořídit Gině berňuchu po té, co odjela Jessinka do nového domova…totální ignor.  Mohla úplně na pohodu zůstat jako jedináček. Jako s Máťou nemá žádnej problém, ale ve své podstatě ona by ho ke svému životu nepotřebovala. A to jsme ho přivezli, když jí byly 2 roky a do té doby řádila s Jess jako černá ruka, holky bez sebe na zahradě ani ránu…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 15:19:32 xxx.xxx.136.20

Jako na rovinu-já si prostě pořídila štěně-protože jsem chtěla-potřebovala někoho milýho,nekomplikovanýho,někoho,kdo bude mazlící,tulící,u koho nebudu muset být 11let let ve střehu jak u Žeryka…

a ano,upřímně stáří naší smečky tomu moc nehraje do karet….

ale…

Žeryk na vycházce,zahradě se s ní snese,

ráno s ní zvládl větší vycházku na cyklostezce -zaházel se mu tam míček,

ted je na terse,malí spí po šlofíku,venčení a hraní doma-úo vycházce spala 3 hodiny,pak jídlo,venčení,hraní a spí zas…

muž mu háže míček,

já se mu taky věnuju a máme ji teprve 4 dny..

takže se ještě uvidí..

ale,že z ní nebude jásat jak jásal ve 4 letech s Dafi se kterou se hned skamošil,hrály se a milovaly,to mě bylo jasný…

a upřímně-k Dafi bych si druhýho psa nepořídila,ani muž ne,

ona byla tak extrémně zvyklá být všude u mě/nás-já byla zvyklá ji mít furt u sebe-legendární moje věta-kde je Dafi,dones mi ji!!

a nemusela celoživotně psy,byla by z toho na prášky a já si užívala čas s ní,takže kdyby tak jako logicky-odešel Žeryk dřív-věkově by mě nenapadlo že odejde nejmladší člen smečky…☹️

tak by Dafi byla jedináček…a byla by spokojená a já taky-na vycházky kdyžtak kočárek a hotovo…

jenže,Žeryk byl po odchodu Dafi smutný,já na práškách-a furt se mi jednou půlkpou srdce stýská…

a Žeryk-Žerykovi ke štěstí stačí míček,vycházka,jídlo,

kolikrát byl celý dny zalezlý doma,když mi byly na terse,má rád svůj klid..

v posteli s námi být nehce a roky spal zvlášt za dveřmi,protože když došel v noci za nám do postele a někdo z nás pohl tak začal zuřit a vyjíždět…,což bylo v noci na infarkt….

takže ano byl dělený dveřmi v jiné místnosti,aby nás v noci leknutím nekleplo…

když se mnou ležel v posteli-kdysi….překdysi-na sedačce-já šlofíka po práci,jen sem natáhla ruku,že ho posunu,tak se automaticky otočil a rafl mě…-jasně-spící pes,atd.,moje chyba…-měla jsem vzít pamlsek,míček,zavolat ho,atd…

ale to prostě byly ty začátky,kdy jako,po práci na sedačce-pod si za náma lehnout,my tě máme taky rádi,seš náš…

když jsem se chystala do prácea vedle něj na postel spadl svetík-tak jsem měla 3 varianty-míček,pamlsek-odlákat,zavolat,,,

a když ti jede za minutu bus-tak si vezmeš jinej svetr a jdeš pryč…

tpolik věcí-co u jinýho psa nebyl-není problém a u něj jo..

léky…-ted jsme místo léků jezdily na unjekce..

jasně,ošetření se souhlasem a tak…

oproti tomu jakej byl ve 4 letech a jakej je ted je to velký rozdíl…

a že jsem nezvládla a nezvládnu mu dát prášek-protože by vraždil několik hodin potom…ne děkuji,nemám nervy,kapacitu,a umění na vše…,

nakapat do uší???

tak to je rodeo prostě..ten pes má 2 tváře,

který mi ovšem lidi co ho znají od vidění nevěří….

ne nadarmo si ho skoro tchnán v životě nepohladil,když ho párkrát viděl zuřit…

no,a Dafi jeho povahu celý život vyvažovala…

ted to musí vyvžovat Jessy..

a jasně,že jsou lidi co by možná Žeryka zvládly….

ale,já nepatřila nikdy k lidem,co říkaly-jinej psovod by s ním udělal víc…

ne,já vím,že jsem udělala co jsem mohla,uměla,všichni ho máme rádi,

věnujem se mu…

jen já potřebuju víc psí lásky,proto Jessy…-jsem holt sobec!😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 30.08.2026, 15:58:50 xxx:xxx.6c0f:8887

“štěně samo na kladině” - to mě rozesmálo. Máte přece knírače…. Kdysi v Brně na cvičáku, lávka na dvou sudech. NO na ní vodili dva psovodi, každý z jedné strany -"ono se to hýbe". Naši knírači přešli jako profíci. (Já chci taky knírače 😥)

Orionka (neregistrovaný) 30.08.2026, 16:04:44 xxx:xxx.6c0f:8887

Dafi : ještě jedna moje zkušenost - špatná. Jde o ten míček. Jestli ho pes miluje, buďte opatrní, ať se u něj se štěňátkem nesrazí. Mám se takhle začly nenávidět dvě feny. Furt dobrý, bezva hra….a najednou byly v sobě, docela na tvrdo a vydrželo to do konce života.

Já vím, nevyžádané tady jsou “nejlepší”.

bambule
bambule 30.08.2026, 19:07:15 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 29.08.2026, 22:53:03

Sirius třeba štěká jen velmi málo. Většinou u hry, ale to je celý repertoár zvuků. Od brumlaní, bručení, kvílení, pískání až po to štěkání. Všimli jsme si, že posledních čtrnáct dní reaguje na klapání na dveře vrčením, někdy i štekne. Tohle dřív nedělal. Také začal jinak reagovat na “podezřelé lidi ”.  Třeba dnes jsme šli do menšího kopečku, kde na horizontu chodila nějaká paní a zřejmě něco fotila. Sirius se okamžitě přiřadil k mé noze a celý v pozoru šel nahoru kopečkem. Dřív by v takovém situaci byl nejistý, měl tendenci si sednout a vyhodnocovat. Už jsem si toho všimla víckrát, že na některé situace reaguje právě takhle. Není v tom strach  jen prostě skoro až ochranářsky jde vedle mě.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 19:14:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.08.2026, 16:04:44

V pohodě,já už dnes říkala muži,že jje možný,že si Žeryk nezvykne,že na ni bude furt vrčet-jasně máme ji 4 dny…ale zase-Žeryk vrčí na naše psy,když leží na terase a projdou kolem,jakože v nepřítomnosti by se museli oddělovat..což stejně ted budou….

jako odpo byly na terase a v pohodě,ale…

Irma19
Irma19 30.08.2026, 21:34:22 xxx.xxx.32.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 30.08.2026, 19:14:03

4 dny je krátká doba. Pro psího důchodce je to malé bílé tornádo šok, nedivte se mu. Věnujte se jim oběma i každému zvlášť, mělo by si to sednout.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 21:45:22 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 30.08.2026, 21:34:22

Jojo,věnuju se i každému zvlášt-i muž,

dnes za námi přijela svědkyně s mužem a pejsky,tak Žeryk mega radost,tak pak měl ještě druhou extra vycházku s pejsky,a i tak chodím s Žerykem samotným…

Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 31.08.2026, 06:21:00 xxx:xxx.e2cf:93ee
DafiŽeryková:

Jojo,věnuju se i každému zvlášt-i muž,

dnes za námi přijela svědkyně s mužem a pejsky,tak Žeryk mega radost,tak pak měl ještě druhou extra vycházku s pejsky,a i tak chodím s Žerykem samotným…

Obrázek Obrázek Obrázek

Dastíček jednoočko je úžasňák - jak se dokázal dát do formy. Když si vzpomenu, že neušel ani sto metrů… a dneska mu to šlape skoro jak většímu kámošovi. Co jim říkala malá bílá mrňavka?

Daja
Daja 31.08.2026, 06:24:32 xxx:xxx.a1be:3c4c
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 30.08.2026, 19:14:03

U nás to trvalo u Bišonků i rok, nynější Gigoušek přijal Chulika za tři měsíce, začal ho tolerovat a pak už se to jen lepšilo.  Jo a stalo, se, že pejsek senior nepřijal , ale toleroval.

Ph (neregistrovaný) 31.08.2026, 08:24:55 xxx:xxx.4b46:d4e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.08.2026, 19:07:15

Nepamatuju si,kolik mu ted je - ale najdete si nejake clanky o obdobich strachu v zivote stenete. Vysvetli vam to dost o zmenach chovani, je to priroda

DafiŽeryková
DafiŽeryková 31.08.2026, 09:53:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.08.2026, 06:21:00

tak mrnavka,když je viděla,začala ječet tak,že mi málem prdl bubínek..pak se trochu uklidnila,občas teda zase jekot,ale jinak,pak i kousek za Dastíkem,kterej ignorace…

já vlastně chtěla aby viděla-jsou tu nějací,pesci,ale nic nedělají,myslím,že oni jsou dobrý na seznámení,že si nechcou hrát a tak…,

pak jsem s nimi šla k rybníčkuv dědině,takže se pejsci prošli a půjčovala jsem jim pro Dastíka kočárek na dovču,-k rybníčku a kousek za něj je to třeba 20minut?-možná víc,jo Dastík je šikula a nejvíc obdiv má za mě Mwe a její muž-já bych do těcto adopcí starších psů nešla…jsou skvělí oba!!

u Jessy ho stejně nevyužiju,na vycházce ji chvilku vezmu kdyžtak a v kočárku si myslím,že by tapkala,takže to by nesplinilo účel co u Dafi-seš s námi na výletě a nemusíš pořád chodit,

je fajn jak  bbbbbbbbbbbbbbb-Jessy píše na klávesnici😀

je fajn jak si oba starší psi sedli-myslím Mawe psi…

Zrzavci
Zrzavci 31.08.2026, 09:53:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.08.2026, 08:24:55

Jo, jo, tohle je myslím dobrý vědět. U prvního psa jsem neřešila, u prvního ohaře netušila, ale naštěstí jednala s intuicí a prošel si tím dobře. je fajn vědět, z čeho to vychází.

Cernej caj (neregistrovaný) 31.08.2026, 12:52:30 xxx.xxx.181.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.08.2026, 06:21:00

Snazi se🙂 ale ted v lete moc ven nechodime jak je nizouckej a tady vsude jen asfalt a je velka vzacnost, kdyz nas muz vyveze autem. To me predtim nenapadlo ze takovej drobek bude mit u zeme vetsi vedro a jeste s rim srdickem mu to vylozene nedela dobre.

Jako vim ze cim mensi pes tim i zeme horsi ale ta kombinace se srdickem to asi moc nevylepsuje. Ale uz meteli skoro nornalni lidskou rychlosti 🙂

Za chvili bude u nas rok ale pred muzem zdrha porad stejne a hlavne pri kazde vychazce nebo jizde autem odmita vyjit z domu a brani se i se mnou, ackoli venku se mu pak uz libi , staci ho jen prenest z domu na chodnik a jw po problemu… a to uz nepricitam ani tomu jednomu schodu ze ktwreho neumel ani nahoru ani dolu, protoze do dvora ma dva a ty uz davno chodi jako profik

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.