Jako na rovinu-já si prostě pořídila štěně-protože jsem chtěla-potřebovala někoho milýho,nekomplikovanýho,někoho,kdo bude mazlící,tulící,u koho nebudu muset být 11let let ve střehu jak u Žeryka…
a ano,upřímně stáří naší smečky tomu moc nehraje do karet….
ale…
Žeryk na vycházce,zahradě se s ní snese,
ráno s ní zvládl větší vycházku na cyklostezce -zaházel se mu tam míček,
ted je na terse,malí spí po šlofíku,venčení a hraní doma-úo vycházce spala 3 hodiny,pak jídlo,venčení,hraní a spí zas…
muž mu háže míček,
já se mu taky věnuju a máme ji teprve 4 dny..
takže se ještě uvidí..
ale,že z ní nebude jásat jak jásal ve 4 letech s Dafi se kterou se hned skamošil,hrály se a milovaly,to mě bylo jasný…
a upřímně-k Dafi bych si druhýho psa nepořídila,ani muž ne,
ona byla tak extrémně zvyklá být všude u mě/nás-já byla zvyklá ji mít furt u sebe-legendární moje věta-kde je Dafi,dones mi ji!!
a nemusela celoživotně psy,byla by z toho na prášky a já si užívala čas s ní,takže kdyby tak jako logicky-odešel Žeryk dřív-věkově by mě nenapadlo že odejde nejmladší člen smečky…☹️
tak by Dafi byla jedináček…a byla by spokojená a já taky-na vycházky kdyžtak kočárek a hotovo…
jenže,Žeryk byl po odchodu Dafi smutný,já na práškách-a furt se mi jednou půlkpou srdce stýská…
a Žeryk-Žerykovi ke štěstí stačí míček,vycházka,jídlo,
kolikrát byl celý dny zalezlý doma,když mi byly na terse,má rád svůj klid..
v posteli s námi být nehce a roky spal zvlášt za dveřmi,protože když došel v noci za nám do postele a někdo z nás pohl tak začal zuřit a vyjíždět…,což bylo v noci na infarkt….
takže ano byl dělený dveřmi v jiné místnosti,aby nás v noci leknutím nekleplo…
když se mnou ležel v posteli-kdysi….překdysi-na sedačce-já šlofíka po práci,jen sem natáhla ruku,že ho posunu,tak se automaticky otočil a rafl mě…-jasně-spící pes,atd.,moje chyba…-měla jsem vzít pamlsek,míček,zavolat ho,atd…
ale to prostě byly ty začátky,kdy jako,po práci na sedačce-pod si za náma lehnout,my tě máme taky rádi,seš náš…
když jsem se chystala do prácea vedle něj na postel spadl svetík-tak jsem měla 3 varianty-míček,pamlsek-odlákat,zavolat,,,
a když ti jede za minutu bus-tak si vezmeš jinej svetr a jdeš pryč…
tpolik věcí-co u jinýho psa nebyl-není problém a u něj jo..
léky…-ted jsme místo léků jezdily na unjekce..
jasně,ošetření se souhlasem a tak…
oproti tomu jakej byl ve 4 letech a jakej je ted je to velký rozdíl…
a že jsem nezvládla a nezvládnu mu dát prášek-protože by vraždil několik hodin potom…ne děkuji,nemám nervy,kapacitu,a umění na vše…,
nakapat do uší???
tak to je rodeo prostě..ten pes má 2 tváře,
který mi ovšem lidi co ho znají od vidění nevěří….
ne nadarmo si ho skoro tchnán v životě nepohladil,když ho párkrát viděl zuřit…
no,a Dafi jeho povahu celý život vyvažovala…
ted to musí vyvžovat Jessy..
a jasně,že jsou lidi co by možná Žeryka zvládly….
ale,já nepatřila nikdy k lidem,co říkaly-jinej psovod by s ním udělal víc…
ne,já vím,že jsem udělala co jsem mohla,uměla,všichni ho máme rádi,
věnujem se mu…
jen já potřebuju víc psí lásky,proto Jessy…-jsem holt sobec!😀