prace, sport, zahrada
ale uprimne? nevim 😄
prace, sport, zahrada
ale uprimne? nevim 😄
Jo to je mi jasný, to byla jen řečnická. Je to hodně vysoké číslo - na jedno plemeno. A vlastně o to víc, že těch ovčounů zas už člověk tolik nepotkává .
ovčounů zas už člověk tolik nepotkává
tohle je o soc. bublinach😇 na oblastni vystave jen ovcaku bylo 120 psu. ktere jine plemeno to tak ma?
a jak jsem psala -ja zase neznam nikoho od jezevcu a pritom jich ma taky byt bambilion
vovcak je obchodni artikl. myslim si, ze my a slovaci zasobujeme pul sveta
Taky mi lidi řeknou, jé barzoj, těch je málo, žádného jsem na živo neviděl…., a já je potkávám celkem pravidelně a fakt všude, člověk na ně má radar a taky prostě lidi, co mají barzoje tak jich mají většinou víc 2, 3, 4, 10, 15…, prostě fakt smečky a s těmi se moc už mezi lidi nechodí. Je to třetí nejpočetnější chrtí plemeno u nás
Ph:ovčounů zas už člověk tolik nepotkává
tohle je o soc. bublinach😇 na oblastni vystave jen ovcaku bylo 120 psu. ktere jine plemeno to tak ma?
a jak jsem psala -ja zase neznam nikoho od jezevcu a pritom jich ma taky byt bambilion
vovcak je obchodni artikl. myslim si, ze my a slovaci zasobujeme pul sveta
Slyšela jsem hodně o vývozech do arabskýho světa, mimo jiné. To mají na sport? Vůbec nemám představu a dřív jsem si myslela, že oni psy nemusejí. 🤔
3. nejpočetnější? 😲 Já viděla jednou jednoho, na sídlišti, nebyl místní, přijel na návštěvu a tak se před tím venčil.
To jo, bublina. Ale na druhou stranu se vlastně furt pohybuju ve svojí bublině stejný a tam teď těch ovčounů tolik nevidím. Tuhle po dlouhý době jeden vlkošed a toho mi zase bylo líto, běhal dokolečka na krátkým vodítku pro - z lavičky důchodcema házený balonek. Pro vlkošeda vyloženě výborná zábava. Ale třeba jsem jen viděla výseč okamžiku a takhle to běžně nemívá, že jo.
Z toho, co o tomhle kdysi na IF psala Pišišvorová, se člověku dělá špatně, chovají je tam v podstatě jak holuby. Jen chovatel mamonulačný prase tam prodá svoje odchovy - to stejný Čína. Jasně, výjimky budou všude, to neříkám.
Tak. Já sem jdu dát výhled na kariéru pana Otomilého, co všechno mu jednou život může přinést…. 😀 😀 😀 po-moct!
U nás ve městě jsem za celý svůj život viděla barzoje 3…
dva jsem vídala s jednou paní, ale to už je opravdu drahně let a asi před 5ti lety jsem potkávala paní s barzojí fenkou…
Ale zase je pravda, že pokud majitel chrta nebydlí někde ve městě a nechodí třeba ve městě venčit, abych měla šanci ho zahlídnout, když projíždím autem a nebo když jdu do parku, tak o něm nevím.
Vídám paní s třemi afgány a pak ještě jednoho pána s afgánem…
Zrzavci:Tak. Já sem jdu dát výhled na kariéru pana Otomilého, co všechno mu jednou život může přinést…. 😀 😀 😀 po-moct!
a myslím, že se má Bambule na co těšit 😀
a ne, že by na tom vižla leckdy nebyla dost podobně 😀
https://www.youtube.com/watch?v=L6a1XYAN7J8
já si vždycky říkám, co si o tom myslí druhá strana 😀
tak na tohle ja nejsem odbornik, ze bych mohla psat vseobecne jak to chodi.
Znam par psu, co slo do Asie. jednotky. Jedna na stenata. Chodi videa, normalni chovka to je. Pak znam kluka - vietnamce, co si tady koupil 2 malinaky, cvicil s nima a zavodi s nimi ted doma, ve Vietnamu.
Nicmene - Evropa, USA, Kanada - vite, na kolika videich najdete sluzebni psy, co jim davaji povely v cestine? 🙂 Armada, policie - obrovska spousta psu je pro ne.
Pak neni zadna startka velkeho zavodu, kde neni nekolik psu z ceskeho/slovenskeho chovu.
Plus jsou velmi oblibeni uz predcviceni psi do rodin na hlidani - je zajem o mohutne, tmave ovcaky - a pak chodi videa jak ziji s rodinou na ranci. Amici maji radi hezka, funkcni zvirata - ve smyslu, ze pes ochrani - a zaplati za to. Tam je obrovsky zajem.
Co me treba prekvapilo a tady to neni - tak jako existuji jezdecke skoly - ze si zaplatite lekce a ucite se jezdit, jezdite na hobby zavody s tim konem pak - tak to same maji v USA se psy. Jsou tam jakesi skoly, kam muzete chodit a cvicit se psem tak, ze se pak ucastnite i jakychsi zavodu. Oni si tam hodne hraji na osobni obranu. Takze ten pes vas pak brani pri fingovanem utoku a zaroven ma byt ovladatelny. Bud dovedete sveho psa nebo dostanete “jejich” a toho si pak vetsinou nechate
Tak tady vsude najdete ceske psy
- vite, na kolika videich najdete sluzebni psy, co jim davaji povely v cestine?
a jo, na tohle jsem ani nevzpomněla
U nás se tu jeden barzojík venčí na okolních loukách sám. Pán je trochu salámista a jen pokrčí rameny že však ať se proběhne. Agresivní není, jednou se na nás přišel podívat asi na 5 metrů a zase odklusal pryč. Přejde i řeku. Je to krásnej bíločernej pes, ale když jsem ho potkala poprvé byla jsem poměrně dost nervózní že si směrem k nám hopká poník bez páníčka.
On je pán většinou někde u řeky a pes si běhá kde chce. Prý je to nějaký alternativní umělec 😀
Hele ono to vypadá, že přesně tyhle základy máme dané. Všichni jsou kámoši na hraní a lovit se nic nebude, v klidu si sedneme a budeme vyhodnocovat situaci. Předevčírem brzy ráno jsme potkali v zahradách srnce, všimla jsem si ho, až nás dělilo od sebe snad jen pět metrů. On si nás taky nevšiml, Sirius seděl ještě pár desítek vteřin poté co dozněl dusit kopýtek. Fakt, žádný úlek, nutkání na pronásledování. Jen seděl a zpracovával situaci, koukal, poslouchal a nasával pachy. Takové štěně chceš na toulky přírodou👍.
Tak to si myslím, že ty školy nejsou vůbec špatný nápad, hodilo by se to i tady.
co si o tom myslí druhá strana
Pes - “Pojďte pane, budeme si hrát!” Druhá strana očividně nechápe a nerozumí. To se stává, no.
byla jsem poměrně dost nervózní že si směrem k nám hopká poník bez páníčka.
Poník.. 😂😂😂😂… jo to sedí…
Máte supr našlápnuto!! A tak se pak můžeme těšit na videa, kterak pan Otomilý vede debatu se stádem. 🙂