Aktuálně: 1 932 inzerátů278 188 diskuzních příspěvků19 845 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 26.03.2026, 17:42:49 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 15:24:12

Ohľadom rybacieho patogénu sme oslovili Rybieho muža, ktorý je zhodou okolností náš bývalý spolužiak a totalmegahyper macher na ryby.

Začalo to nenápadne, no potom začal používať rôzne cudzie termity a skončilo to niečím ako “hypoteticky postinhalačne chronicky mezofilne blablabla”, tak reku zlatý môj, normálne ako sedlákom nám to napíš.

Tak som zvedavá.

On to bude skôr ten Step. zooepidemicus, ale aj tak. Ešteže z neho máme miechu aj liquor. Blbý strep, čo ho je všade hojnosť. Haluz je, že ak sa uskutočn prenos na človeka, zriedkavý, ale nie vylúčený, tak u ľudí vyvoláva meningitídy a encefalitídy, čo u koní typicky nie. Až na tohto  a pár iných, u ktorých to opublikovali. Veľa ich nebolo ale.

Mozog bez makroskopických zmien, ale on sa utratil veľmi rýchlo po objavení sa príznakov.

Horsana
Horsana 26.03.2026, 17:44:55 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 15:03:24

Rekord 3+ kg senných peliet pokorený a to ešte nie je ani večer 💪👌

Horsana
Horsana 26.03.2026, 22:37:43 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 17:44:55

4+ kg a piate vedro vykydol do podstielky, az potom si spokojne lahol.

Ufufufuf 🙃💪

Horsana
Horsana 27.03.2026, 06:13:38 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.03.2026, 14:55:19

Zrzikovou foto a vasim pribehom konci moja prednaska o AM.

😔

Horsana
Horsana 27.03.2026, 06:20:19 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.03.2026, 09:05:48

Tichy kanal, ano.

To je nadherne ❤️

Tiez som to tak mala, len som to nedokazala pomenovat.

Cirila
Cirila 27.03.2026, 07:55:12 xxx.xxx.93.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 17:46:14

❤️❤️❤️

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 07:57:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 06:20:19

Jo, myslím, že děti to do nějaké doby mají. Asi ne všechny, to ne, ale některé ano. Ty které jsou v přírodě, u zvířat a jsou vnímavý, tak jo. Ale pak se to vytratí. Já jsem na to taky zapomněla. Připomněli mi to až ohaři. Rumíček s Tali. Jednou ráno, než jsem šla do práce. Nejdřív se pinožili tak různě bytem a pak najednou bylo TO TICHO. Vykoukla jsem z koupelny a viděla je, jak stojí proti sobě a mluví spolu. Bez jedinýho pohybu, gesta, ucho se nehnulo, chlup se nehnul, ale oni spolu mluvili. Byl to neskutečně silný okamžik. A já, jako bych stála za sklem. Už jsem tam nemohla, ale věděla jsem, že spolu mluví. Ani jsem nedýchala, abych to neporušila.No a bylo mi to líto, že jsem za tím sklem.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:02:45 xxx.xxx.226.6

ZORANKO MÁ BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ, BABU, BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ! 

Horsano , ta rána u oka, to vypadá krásně, krásně.  Všechny ty rány byly tehdy hrozný, ale ta u oka působila - i když asi nebyla???? - nejhůř. Teď je to taková krása. A ženská mu prospívá, už papáá, chlapček, už papá, no musí se přece dát rychle do kupy, to je jasný 😀

No ale takže to vypadá, že to dělal některý z těch léků na rány? Že měl nějakou jakoby alergickou reakci v tlamě? A teď se mu ulevilo a už to jede? 

edit - jo - ma drahá půle, zcela laická půle, když vidět ty tři předchozí fotky pravil, že to je teda skok, jak teď vypadá. 

Ten koník s podezřením na vzteklinu - přeložila jsem si to dobře, že tedy nějaký streptokok, který navíc může ohrozit člověka i psa, kočku, asi , že jo. A kde k tomu může to zvíře přijít proboha? Může to nakazit i jiné koně v blízkosti?

kometa
kometa správce
27.03.2026, 09:23:27 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.03.2026, 08:02:45

A kde k tomu může to zvíře přijít proboha?

Všude. Však to Horsana píše - streptokoci a stafylokoci jsou kolem nás i na nás, v řádu miliard. Většinou neškodí, ale když narazí na oslabeného jedince… Proto třeba vadí přílišná hygiena, protože si smyjeme přirozeně nízké pH. které baktérím (i kvasinkám) nedělá úplně dobře. Vědí dermatologové i gynekologové.

Murray
Murray 27.03.2026, 10:25:56 xxx:xxx.6bde:287

Nám začala taky kulhat kobyla 🙈 na levou zadní. Nic nehřeje, bez otoku, kopyta udělaný. Do toho až úplně hystericky olizuje dřevěný přístřešek, kůly, ohradu paddocku, prostě vše dřevěný  jede odzdola nahoru jako šílená a k tomu ještě háže hlavou a drbe si nozdry, hlavně když je vítr. S maskou bez masky, stejná kadence. Žere, pije, pase se normálně. K tomu nakopala valacha když jí ožďiboval na zadečku, fest, skalpovala mu kůži na zadní noze, naštěstí ne až do živýho. Vet přijede v úterý s plnou polní, chci rentgeny, všude,  komplet krevní testy, kouknout na zuby, vše možný i nemožný co půjde. Ach jo, u nás hezký začátek jara 😔 Zoranek je božan parádní, naprostý švihák ♥️ bude z něj krásný zvíře ♥️ všem přeju klidný víkend, Janajanajana ať léčba zabere a kobylka je fit, už žádný mrtvolky a neuro e-e, javory, červíky, přenašeče prostě jen klid a pohodu pro všechny 🙏🏻

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:32:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.03.2026, 09:23:27

Jo, to máte pravdu, mi nedošlo - že to je vlastně takhle jednoduchý. Jak nejsem vědeckej badatel, tak při svým lakjobádání za tím hledám složitost a ona není. Přišlo mi to  podle názvu, když jsem si šla hledat, o co asi jde, hrozně jako vzácnost 😀 . No, takže by to vysvětlovalo nejspíš i toho Vašeho koníka před lety?

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:42:14 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 27.03.2026, 10:25:56

No ty vado, tohle je nějaký výborný období. Navíc období na nečitelný věci, to aby byla věštěcká koule, co to způsobuje.

Když přemýšlím nahlas….To hysterický olizování - může být čistě “jen” známka nepohody, jako že čistě jen ukazatel ? že jí něco moc zlobí, ale neví jak to vyřešit? /beru podle naší flekatice, když jí něco stresuje, bude si blemtat haxny jako pitomá a nemusí to být bolest/. Ale pak zase proč nejvíc, když je vítr.  Jindy vítr neřešila? že by se jako pes třeba bála blížící se bouřky a tak  a teď si to spojila? Když nakopala valacha oždibujícího jí zadnici, bránila si tedy zadek, který by třeba byl tím místem, které ji zlobí? 

Taky držím palce. S koňmi je to, koukám, tisíckrát horší , než se psy. Mít koňa je evidentně masochismus.

Horsana
Horsana 27.03.2026, 10:44:15 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.03.2026, 07:57:57

Presne takto som naposledy po tme nasla kone, ako komunikuju s jelenmi.

Nehu jelene nezaujimali, ale hucule tam mali nejaku rozmluvu, Gustav pozoroval. 

To som citila, ze som im narusila kruhy, no musela to byt pokludna debata, lebo jelene prakticky najprv ani nezdrhli, potom sa vybrali mojim smerom a iba vybehli do maleho svahu a ostali tam.

Chlapec takto komunikuje s Gustavom. Potichu. 

Mne ten kanal pomohol otvorit Mr.Fox, ktoreho som ale uz tyzden nevidela, krmivo je vzdy fuc, lenze zas dost casto vidim havranie hliadky, ktovie, kto to pozerie.

Ale zas rukavica, ktoru ukradol je vzdy inde, tak asi tam chodi. Mozno sa stara o rodinu, na dvoch miestach som nasla vyhrabany akysi pokus o noru, do dzungle som nemala sil ist, lebo mam strasne nutkanie to tam vypalit.

To neurobim, necham to na kozy, len musim natiahnut pletivo.

Mam 3 dni volna, ale tu je nieco ako vichrica, chjo…nesmiem ochoriet, dnes sa posetrim. 

Co znamena, ze v noci isto pride cosi ba operaciu, hehehe.

Horsana
Horsana 27.03.2026, 10:52:08 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 27.03.2026, 10:25:56

Vietor= pele, postreky, prach, suche sliznice, to je peklicko.

Ja sama si nutkavo mastim pery a furt si vyplachujem nos, nosohltan cerveny, podrazdeny.

Kamoske kobyla vzdy kym kvitnu liesky a brezy musi byt na kortikoidoch, inak sa dusi a upchava si pazerak, vietor to zhorsuje.

Mrkvu po kilach, teply napoj- cim lepsia hydratacia, tym su aj sliznice vlhkejsie, mash, lan, soli na oliz, lickit, vetvicky na okus, kde nehrozi, ze si cosi ostre z dosky zapichne kamsi.

Moje kone potrebuju nutne odcervit, lenze neurobim to teraz, ked sa meni tlak a je pelova naloz aka je, to na to som videla prilis vela uz. 

V tomto obdobi prosim nevakcinujte, nestoji to za pripadne komplikacie.

Kulhani je na houno, ale s tym neporadim.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:54:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 10:44:15

Presne takto som naposledy po tme nasla kone, ako komunikuju s jelenmi. Nehu jelene nezaujimali, ale hucule tam mali nejaku rozmluvu, Gustav pozoroval.

Jo, to  je přesně to ono.  Nic se nepohne ale oni spolu mluví. to je jak když mimozemˇštani 😀 . Kanál s Foxom závidím, to je úplně jiná liga.

noci isto pride cosi ba operaciu, hehehe.

NEPRIDE, NEPRIDE, takhle to musíte říkat, pak opravdu nepride.

Horsana
Horsana 27.03.2026, 10:55:35 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.03.2026, 10:32:50

No, v mozgu to vzacnost rozhodne je.

Lenze, kon prevazany cez celu republiku, nove prostredie, pre istotu hned lonz, sedlo, voz.

On slapal, ako stary mazak, ved begani su taki, ale…

Stres, imunosupresia a aj akosi cele zle s tou dievcinou, ktorej sa nedari v nicom momentalne, bohuzial.

Buggyra
Buggyra 27.03.2026, 10:56:17 xxx.xxx.198.226

hehe, máme navakcinováno 14 dní nazpět, teď přišly výsledky z labu na AIE… Mno, příště bude tenhle cirkus před Vánocemi, jsme se dohodli. Ne, že bychom mysleli, že tohle je blbé období, ale potřebujeme sjednotit s novými koňmi…

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:56:43 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 10:52:08

Vietor= pele, postreky, prach, suche sliznice, to je peklicko. Ja sama si nutkavo mastim pery a furt si vyplachujem nos, nosohltan cerveny, podrazdeny.

HEJ!! TO JE FAKT!! proto já mám tak oschlý rty, furt si to oblizuju, musím si to mazat, proto mě hrozně pořád svědí špička nosu!! Nejsem alergická, nenapadlo mě to.

Tak je tedy možné, že u Murray ty dvě věci spolu nesouvisí.

(vím, že jste od koní, ale ta vakcinace - měl by s tím člověk počítat stejně u psů?) 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.