Aktuálně: 1 874 inzerátů281 211 diskuzních příspěvků20 090 uživatelů

Inzerce psů

Sardullah
Sardullah 03.06.2026, 10:17:13 xxx.xxx.18.169

Takhle… chápu, že cena štěňat z vrhu může být rozdílná a teda pokud je rozdíl ceny pouze mezi psy a fenkami, tak asi není problém do inzerátu napsat cena pes xx, cena fena xy … ale když se napíše třeba… cena štěňat 30-35 tisíc, tak už vidím ty telefonáty, kdy chtějí lidi to levnější a nebo jim vysvětlovat, proč je to štěně dražší…

Z tohoto pohledu a v rámci zachování duševního zdraví chovatele zrovna tomuto rozumím.

A pořád se asi nebavíme o chovatelích, kteří mají díky  své reputaci vrh “rozebranej” kolikrát ještě před narozením… taky se na mě takto nedostalo 2x štěně, protože se prostě narodilo míň chlapečků nebo holčiček a já stála ve frontě moc vzadu… ono jde asi spíš o inzerci štěňat co už jsou k odběru nebo témeř k odběru… tam už moc nevidím důvod proč tu cenu neuvádět…

Ale tak nejsem chovatel, ať si to asi každý dělá dle svého.

Kilian
Kilian 03.06.2026, 10:39:56 xxx:xxx.852a:e379

..ja jsem se kdysi jela podívat na Keliše a pro jistotu (cenu motýlů tehdy netuším neb jsem se jela jenom podívat a nezeptala jsem se)no pro jistotu jsem si tehdy do kapsy strčila 11 000…no trefila jsem se neb byl nestandardní, jinak by to bylo o polovinu víc…ceny u plemen  o které jsem kdy měla zájem jsem věděla vždy orientačně od do a kdyz jsem jela pro štěně vždy jsem se nakonec optala kolik si mám vzít sebou…

Zrzavci
Zrzavci 03.06.2026, 12:11:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.06.2026, 08:08:45

Pro dobro psu na celem svete? Ale k tomu se svym odchovem - nezavazal.

Ne , to ne, nezavázal a máte v své podstatě pravdu, ať si každý koupí, co chce. Ale třeba pro mě to má to pozadí psů v množírnách a pro mě je každý krok, který byť i trošku to odcloní, velký pozitivum. A myslím si, že přehlednost a transparentnost k tomu přispěje. Jasný, není proč někoho k něčemu “nutit”. Jen mi prostě přijde, že to je lepší, a rozhodně to není o tom, že by si necenil své práce přece. Uvést nějaký cenový rozptyl….. nevím, no. Kdybych chovala, tak bych v tom osobně neviděla problém, uvést cenovou hladinu. Viděla jsem jednou inzerát, kde bylo i rozepsáno, z čeho se ta cena skládá, kolik stál porod a další. 

Zrzavci
Zrzavci 03.06.2026, 12:32:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.06.2026, 12:11:42

už mi nejde editovat. Teď jsem si vzpomněla, že paradoxně ten rozepsaný inzerát byl - jestli se nepletu?? - na štěňata z “nehody” a obsahoval i v závěru - “něco jako naše noční směny, nebo tak” 😀 líbilo se mi to, že prodávající chtěl dát kupujícímu vědět, proč ta cena je taková.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 03.06.2026, 17:23:07 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.06.2026, 00:52:23

Jejich cilova skupina neni mezi zajemci “ jemijedno, cotojezapsa, hlavnezejelevny”. nechteji presvedcovat vsechny o tom, ze si maji hlavne koupit PP psy. A nevim, proc se tohle pouziva jako argument. At si kazdy koupi co chce, ne?

Trošku jsem se ztratila - co se používá jako argument?

Ať si každý koupí, co chce, jistě, ale ať si také každý uvědomí, že ty fenky z množíren, nad kterými ten každý pak u večerních zpráv, pláče, je 100% matka takového štěňátka, jaké si ten každý pořídil. Je potřeba, aby si lidé uvědomili, že ty fuj množírny a zdevastované fenky nejsou nějaké virtuální matky, ale skutečné rodící bytosti možná vedle v ulici/vesnici/městě. Že záchrana štěněte z množírny je v podobě koupě je sice pro štěně vysvobození, nikoli však pro jeho mámu, která bude odsouzena porodit další pár takových chudáčků. Že PP mne k ničemu nezavazuje, jen to má své výhody - na výstavy můžu, ale nemusím, rodiče mají testy na různé nemoci, vyroste mi ze štěňátka takový pes, jakého jsem chtěla (barva, velikost, povaha, naturel, vlohy k něčemu)  

Sardullah
Sardullah 03.06.2026, 18:22:49 xxx.xxx.18.169

U těch množíren se pořád vracíme k tomu, že lidi se rozhodnou pro koupi štěněte a zatímco před nákupem pračky, mobilu, mikrovlnky, vysavače… gůglí o sto péro, tak před nákupem štěněte je něco takovýho ani nenapadne… přitom by kolikrát stačilo tak málo.

No a pak klasika… nikdo si nechce koupit štěně z tý fujky fujky množky, kde pejskové trpí… ale přijde mi, že jejich představa je, že by je prodávající vzal do toho sklepení, kde jsou psi v klecích, takže by poznali, že to je množka… ale štěně předané mezi dveřmi nebo v načančaném obýváku určo z takové množky není.

No a když už i identifikují, že asi není vše ok, tak ho koupí, aby jo zachránili…. pro což má na jednu stranu moje měkkosrdcatost pochopení…resp.  ono je to určitě opravdu těžký tam toho chudáka nechat… ale zase se dostáváme k tomu, že kdyby lidi trochu pohledali informace, tak by se do takové situace třeba vůbec nedostali.

Bohužel stále panuje dogma… nechci na výstavy, tak nepotřebuju PP a pes bez PP je to samý, akorát levnější.

A budu se opakovat… když se běžně zmíním, že mám doma papírové psy a kolik jsem za ně dala a to nebyli drazí.. 25 tis za kus…a že nechodím na výstavy a světe div se, ani na feně nebudu odchovávat štěňata, tak je často reakce, že tolik peněz by za psa nedali… v souvislosti s tím je asi vážně šumák, jestli chovatelé v inzerci ceny uvádějí a nebo ne.

Smutný pak na tom celém je, že třeba štěně nestandard, protože třeba jen nemá standardní zbarvení, je prodáváno za podobnou cenu jako bezpapoš.

No a pořád je to o tom, že lidi … tedy hlavně začátečníci …vidí jen tu pořizovací cenu … ale nemají tucha, kolik dneska stojí veterinář, pokud pes má nějakej zdravotní problém… 

Snad jediná vyjímka vyprodukování bezpapíráků jsou nějaké čistě pracovní chovy, pokud je o štěňata po konkrétním rodičovském páru poptávka od lidí, kteří je využijí v praxi… kde bude teda tak nějak jedno, jak pes vypadá, hlavně, že bude funkční a bude mít požadované pracovní vlohy. Ve své podstatě pak nemusí jít ani o to, zda je 100% čistokrevný… jedeme na funkčnost, zdraví a výkon… problém pak vidím spíš, kam se štěňata dostanou a případné další generace… protože pochybuju, že celý vrh odeberou lidi, co mají psa na práci.

šavlozubka
šavlozubka 04.06.2026, 08:07:59 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.06.2026, 18:22:49

Já mám v tomhle pořád v hlavě známou s kříženkou papillona. Za čubu dala dost peněz a když mi líčila podmínky odkud, tak mi v hlavě blikalo mraky varovnejch kontrolek. Ale když jsem se ptala, proč si to štěně teda brali, když tam to smrdělo množkou za tři rohy, tak mi řekla “ale ona se k nám tak měla”. Když jsm se jeli podívat na mladého pána, tak se k nám měla všechna štěňata. Nejen to “naše” (konkrétního pejska jsme měli v rezervaci prakticky pár dní po narození). Čubině je rok a půl, má težkou epilepsii, záchvaty má i přes medikaci, společné venčení nereálné, protože nic neujde a už je vyčerpaná, navíc psychicky labilní. Při tom prvního psa měli s pp. Prostě… u některých je to marný. Viděli štěně na bazoši, líbilo se jim, tak pro něj jeli. 

Ivus
Ivus 04.06.2026, 10:54:47 xxx.xxx.113.99

Já už jsem se tady k tomuto tématu nechtěla vyjadřovat, ale podle mě je strašně zavádějící, jak (v podstatě) všechny psy bez PP označujete za produkty z množíren. A PP berete jako nějakou záruku dobrých podmínek. 

Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku. 

Ve stejném termínu a věku naše bezPP štěňata slyšela na jméno, uměla přijít na zavolání, chodili s námi do lesa (i s některými budoucimi majiteli, protože na dvě štěňata tu byli předem koukat a pak navštěvovat, každý 3x, na jednoho 1x), znali děti, staré lidi, domácí zvířata, vysavač… Jedno štěně si brali po dohodě lidi az v 9 týdnech (to byli zrovna lidé, co tu předtím u nás byli 3x) a když odjížděl, tak uměl sedni a točit se do práva i do leva…

Takže podle mě všechno závisí jen na tom, aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere, a ne na tom jestli má nebo nemá PP. Samozřejmě pro ty populární plemena, která množí každý (např. jorkšír a ty všelijaký dooodli …) , je to ještě mnohem důležitější než pro kachního psa nebo foxíka. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
04.06.2026, 11:21:59 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 04.06.2026, 10:54:47

A PP berete jako nějakou záruku dobrých podmínek.

Nejde o to, jestli štěně slyší na jméno nebo umí doprava doleva, ale o mj. o původ. Aby si mohl nový majitel dohledat předky, jejich zdraví a pracovní schopnosti - což je zrovna u foxteriérů dost důležité.

aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere,

A vy si myslíte, že množitel bere zájemce do sklepa nebo garáže, kde jsou ty chudinky feny? Předvede jedno čisťounké štěňátko v načančaném obýváku.

Ne, tady s vašimi názory nejspíš nepochodíte.

.

Sarah01
Sarah01 04.06.2026, 11:22:36 xxx.xxx.11.197
»

Nebereme PP jako záruku dobrých podmínek, ani jako záruku zdraví. Ale jako záruku toho, že si kupuju určité plemeno s určitou povahou. A hlavně si můžu všechno dohledat. V databázi chovných jedinců si najdu otce, matku a název CHS, ze které pocházejí, a vím. A když ještě chci psa vidět naživo, je snadné si najít kontakt a domluvit se buď na výstavě, nebo na zkouškách či jinde. Navíc můžu najít a případně i vidět starší sourozence štěněte. Co najdete u bez PP psa? Vůbec nic, pokud nejste moje sousedka.

kometa
kometa správce
04.06.2026, 11:23:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 11:22:36

Jsme se krásně shodly.

acher (neregistrovaný) 04.06.2026, 11:43:10 xxx.xxx.222.196
»

Když se těm štěňatům tak věnujete, je o to větší škoda, že nejsou s PP a nemohou zlepšovat, rozšiřovat psy kteří budou pro chov přínosem. Obzvláště pokud jsou rodiče kvalitní i po zdravotní stránce. Pokud vám opravdu záleží na plemeni.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 11:45:47 xxx.xxx.226.6
»

Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku.

to není o PP x bez PP

to je o ZPŮSOBU chovu

proč si tedy známá brala štěně z podmínek, které se jí nelíbily?

Když půjdu pro štěně k Vám a budete mít podmínky, které popisujete

a

Když půjdu pro štěně do mnou vybrané CHS a ta bude mít stejné podmínky, které popisujete

tak zatímco u vás o rodičích štěňátek nevím vůbec nic a můžete mi namluvit, co chcete a nemáte jak to doložit, tak v té CHs je vše zdokladované. Plus tedy min. povinná vyšetření.

Sarah01
Sarah01 04.06.2026, 12:17:30 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

to není o PP x bez PP

to je o ZPŮSOBU chovu

proč si tedy známá brala štěně z podmínek, které se jí nelíbily?

Když půjdu pro štěně k Vám a budete mít podmínky, které popisujete

a

Když půjdu pro štěně do mnou vybrané CHS a ta bude mít stejné podmínky, které popisujete

tak zatímco u vás o rodičích štěňátek nevím vůbec nic a můžete mi namluvit, co chcete a nemáte jak to doložit, tak v té CHs je vše zdokladované. Plus tedy min. povinná vyšetření.

Přesně tak, není CHS jako CHS, i tam je třeba vybírat.

Kamarádka třeba odchovává štěňátka v bytě, tam jsou jiné možnosti, než u domku se zahradou, tak je od cca 5. týdne bere na chalupu a štěňata jsou socializovaná dostatečně. Já jsem je měla jak doma, tak venku, žádný teda nebylo v lese, ale byla zvyklá jak na zvuk televize, vysavače, tak na zahradní sekačku. S žádným neměli majitelé problémy, že by bylo nějaké ustrašené nebo bojácné, spíš naopak, byla to normální zvídavá štěňata. A např. povely sedni, lehni, dej pac a nějaké otočky jsou podle mýho v tomto věku naprosto nedůležitý, daleko důležitější je na sebe štěně navázat a naučit přivolání a případně naučit nejdříve STŮJ. 

Ivus
Ivus 04.06.2026, 13:06:37 xxx.xxx.113.99

aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere

A vy si myslíte, že množitel bere zájemce do sklepa nebo garáže, kde jsou ty chudinky feny? Předvede jedno čisťounké štěňátko v načančaném obýváku.

A právě proto si myslím, že (speciálně u bez PP psů) je důležité, aby se kupující opravdu koukal, z jakých podmínek si štěně bere. 

Tady myslím, že se snad shodneme. Tohle přece musí být základ, jet se podívat, jak se zachází s rodiči / maminkou. Opravdu vidět, jak se majitel k mamince chová, jak se maminka chová ke štěňatům, k ostatním lidem, případně ostatním psům. Podle mě tohle (psí maminka) musí být vidět, i když si beru načančané štěně v obýváku 🤔. Maminku taky můžou načančat, ale nemůžou jí donutit chovat a tvářit se v pohodě, pokud v pohodě není. A to si myslím je základ, nebrat si štěně někde na parkovišti, ale chtít vidět rodiče (nebo aspoň maminku) a to ne jen na fotce, ale ideálně s ní aspoň pobýt, vidět čeho se bojí, jak se chová k vlastním lidem, cizím lidem…

My jsme brali naše zájemce (kteří chtěli) na procházku, s dospělýma psama i se štěňatama. Aby viděli, i jak regaujou rodiče venku, jak je vychováváme… Měli možnost přijet se podívat na ně kdykoliv (a oni jezdili, jak se nemohli dočkat). Jedni z nich k nám na zkoušku přivezli i svého staršího psa. 

Za mě by každý kupující měl chtít vědět, z jakých podmínek štěně bere. A to hlavně u bez PP psů, ale rozhodně to není tak, že každý kdo má psa bez PP podporuje množírny, jak tady v té diskusi vyznívá. 

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 13:08:59 xxx.xxx.18.169

PP není opravdu zárukou ničeho… ale mám možnost dohledat bambilion informací, jak o krevní linii mého budoucího štěněte, tak o chovatelské stanici..

Můžu se zeptat i třeba na FB skupině plemene… většinou, když je chovka problémová, tak se to i obecně mezi lidmi od plemene ví.

Štěně bez PP, pokud ho nemám od něloho koho osobně dobře znám, tak jsou to pro mě informace typu JPP… nakecat mi může cokoliv.

A teda myslím, že v tomhle jsem objektivní neboť jsem měla i dva psy bez PP…. a věděla jsem na férovku, co si kupuju, od koho, po jakých rodičích a z jakých podmínek… od cizích lidí na inzerát bych štěně bez PP nekoupila… teda teď se bavíme o čistokrevných plemenech… přiznamého voříška z nějaké nehody za nějakou symbolickou cenu za očkování, odčervení a čip do toho nepočítám..

Jasně takové ty domácí odchovy, kdy majitel musí na feně nutně odchovat, protože každá fena ny měla mít alespoň jednou za život štěnda nebo protože je ta nej nebo prostě chceme štěňátka … majitel se stará, fena i štěnďata mají tu nej péči… štěňátka jsou vymazlená, dle možností, co nejlépe socializovaná… tohle není vnímáno jako fujky fujky množka, ale jak tohle má neznalý zájemce o štěně bez PP rozlišit… nehledě na případné množení další generace.

Ve své podstatě bych uvítala, kdyby se na tohle domácí odchovávání bez PP lidi vyprdli… a když už ty štěňata odchovat chtějí, tak ať svojí PP fenu uchovní, vyberou jí zodpovědně krycího psa a hurá do toho…

Tak proč to neudělají… že by ti psi z takového bez PP byli zdravější než kdyby se narodili chovnÿm rodičům a to PP měli, že by měli lepší povahu…? No tak to uzná každý, že to je blbost.

kometa
kometa správce
04.06.2026, 13:18:24 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 04.06.2026, 13:06:37

(psí maminka) musí být vidět,

A jak zjistíte, jestli to není náhodou nějaká univerzální maminka? A že je jediná, ke které se majitel hezky chová?

Pro mě jste prostě množitelka. A můžete se obhajovat, jak chcete.

Verun
Verun 04.06.2026, 13:22:07 xxx.xxx.220.9

Bulinu mám s PP a když jsem se na štěňata jela podívat, přísahala jsem, že TAM se už nevrátím…. po týdnu jsem za Ronju složila zálohu….. a jela to vybrané  štěně “zachránit” . Tak jako by bylo v množce , mi ho bylo líto, že by ho měl někdo jiný, protože já se o něj postarám (holky to tak maji, takovej mateřskej přístup)….v roce 2016 jsem za ní dala 16 tisíc(teď dáte za bulíka 30-40 tisíc)

A to chovatelka byla přímo pracovníkem klubu. 

erdela byla bez PP, ale přesně od takového chovatele, co popisuje Ivuš. v  roce 2002 jsem za ní dala 3 tisíce

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 13:33:41 xxx.xxx.226.6

Já osobně prostě v dnešní době, kdy se lže a podvádí o sto šest, nepůjdu nikam, kde si věci nemůžu ověřit.  V psím světě už vůbec ne, protože přesně - to co mi předvedou, vůbec nemusí být reálná věc. A to  si u bez PP psa nemůžu ověřit prostě, musím se spolehnout na to, že co ten člověk říká, je skutečnost. No a já jsem nerada za idiota s kterým někdo….. víte co. 

hmn
hmn 04.06.2026, 13:39:45 xxx.xxx.16.31

PP je jen o plemeni

Množírna je o podmínkách chovu, bez ohledu na s/bezPP, a je definována v zákonu na ochranu zvířat proti týrání

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.