Aktuálně: 1 881 inzerátů281 292 diskuzních příspěvků20 092 uživatelů

Inzerce psů

Doron
Doron 05.06.2026, 14:39:05 xxx.xxx.167.147
Ivus:

Já už jsem se tady k tomuto tématu nechtěla vyjadřovat, ale podle mě je strašně zavádějící, jak (v podstatě) všechny psy bez PP označujete za produkty z množíren. A PP berete jako nějakou záruku dobrých podmínek. 

Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku. 

Ve stejném termínu a věku naše bezPP štěňata slyšela na jméno, uměla přijít na zavolání, chodili s námi do lesa (i s některými budoucimi majiteli, protože na dvě štěňata tu byli předem koukat a pak navštěvovat, každý 3x, na jednoho 1x), znali děti, staré lidi, domácí zvířata, vysavač… Jedno štěně si brali po dohodě lidi az v 9 týdnech (to byli zrovna lidé, co tu předtím u nás byli 3x) a když odjížděl, tak uměl sedni a točit se do práva i do leva…

Takže podle mě všechno závisí jen na tom, aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere, a ne na tom jestli má nebo nemá PP. Samozřejmě pro ty populární plemena, která množí každý (např. jorkšír a ty všelijaký dooodli …) , je to ještě mnohem důležitější než pro kachního psa nebo foxíka. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To jsou překrásný obrázky psího štěstí🙂.

Moc se mi líbí ty přednávštěvy budoucích páníčků, taky jsem takhle Dorouše, úplnýho podvraťáka, navštěvovala.😅

Koukala jsem, že foxíci snad ani žádná povinná genetická ani veterinární vyšetření k uchovnění nemaj. Nebo se pletu?

kometa
kometa správce
05.06.2026, 14:42:52 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 05.06.2026, 14:15:01

ani to snažení vám cena při prodeji někdy náklady nepokryje (máte jedno hříbě )

Aneb, jak se říká, nejdražší způsob, jak si pořídit koně, je odchov vlastního hříběte. Protože do obsednutí (4 roky, když započítám i graviditu klisny) se může stát věcí… A peníze, které jste do toho všeho investovali, jsou v … kanálu.

Omlouvám se za OT.

Lupus4
Lupus4 05.06.2026, 14:57:20 xxx:xxx.8d0:a939
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 05.06.2026, 14:39:05

Nebo se pletu?

Jo, už jsem se Ivus na vyšetření rodičů ptal a zřejmě jsem nebyl  hoden odpovědi viz

Majitel feny je při krytí odpovědny: že v případě, že fena je neplnochrupá, nebo přenašečka Gupta syndromu (FXD), nebo přenašečka SCA (FXH) kryje v případě neplnochrupé feny plnochrupým psem; v případě feny přenašečky, že kryje negativním psem a obráceně. Při nedodržení této zásady e vystavuje nebezpečí, že jeho štěňatům nebudou vystaveny průkazy původu;….

Anonymní (neregistrovaný) 05.06.2026, 15:08:42 xxx:xxx.8f70:8e53
kometa:

ani to snažení vám cena při prodeji někdy náklady nepokryje (máte jedno hříbě )

Aneb, jak se říká, nejdražší způsob, jak si pořídit koně, je odchov vlastního hříběte. Protože do obsednutí (4 roky, když započítám i graviditu klisny) se může stát věcí… A peníze, které jste do toho všeho investovali, jsou v … kanálu.

Omlouvám se za OT.

No to by se kupující nedoplatil😂…odchovat hříbě do odsednutí si může jen majitel areálu. 

A nebo když nemáte velké náklady na ustájení….ale pokud chcete po svoji kobyle se své režii (krmení a welfér) musíte  s tímto počítat.ze vám zůstane na ocet.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.