Ivus: Já už jsem se tady k tomuto tématu nechtěla vyjadřovat, ale podle mě je strašně zavádějící, jak (v podstatě) všechny psy bez PP označujete za produkty z množíren. A PP berete jako nějakou záruku dobrých podmínek.
Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku.
Ve stejném termínu a věku naše bezPP štěňata slyšela na jméno, uměla přijít na zavolání, chodili s námi do lesa (i s některými budoucimi majiteli, protože na dvě štěňata tu byli předem koukat a pak navštěvovat, každý 3x, na jednoho 1x), znali děti, staré lidi, domácí zvířata, vysavač… Jedno štěně si brali po dohodě lidi az v 9 týdnech (to byli zrovna lidé, co tu předtím u nás byli 3x) a když odjížděl, tak uměl sedni a točit se do práva i do leva…
Takže podle mě všechno závisí jen na tom, aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere, a ne na tom jestli má nebo nemá PP. Samozřejmě pro ty populární plemena, která množí každý (např. jorkšír a ty všelijaký dooodli …) , je to ještě mnohem důležitější než pro kachního psa nebo foxíka.
To jsou překrásný obrázky psího štěstí🙂.
Moc se mi líbí ty přednávštěvy budoucích páníčků, taky jsem takhle Dorouše, úplnýho podvraťáka, navštěvovala.😅
Koukala jsem, že foxíci snad ani žádná povinná genetická ani veterinární vyšetření k uchovnění nemaj. Nebo se pletu?