Aktuálně: 2 189 inzerátů287 485 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Inzerce psů

assil
assil 08.06.2026, 14:08:25 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 08.06.2026, 13:03:47

Může na to narazit na FB, jak člověk něco hledá, hned toho má plnou zed.

Sardullah
Sardullah 08.06.2026, 15:41:33 xxx.xxx.221.235

Jo přesně a nejen na FB.

To jsem viděla u mladých, když chtěli druhého psa a už ne ausíka a hledali vhodné plemeno…tak přišli s plemenem eurasier. Já za celý svůj život viděla na živo jednoho jediného, ale zase jsem byla u majitele za hvězdu, že jsem plemeno poznala. 
Neznám všechna plemena a dcera je ještě má přehled ještě menší a eurasier byl pes o kterém ona ani její pŕítel nikdy neslyšeli, cíleně ho nehledali a hups, někde na netu na ně vyskočil… a teda nakonec to neklaplo, tak hledali jiné plemeno a opět na ně náhodně vyskočila lapina… a teda zase jsem byla jedinà z rodiny, kdo měl pojem o tomhle plemeni.

Takže jo… věřím tomu, že lidi prostě hledají, pak na ně vyskočí nějaká fotečka a tím, že to je plemeno,  o kterém svět neslyšel, tak možná zapracuje i takovej ten chtíč vlastnit psí raritku a je to…

orionka-2
orionka-2 08.06.2026, 16:53:19 xxx:xxx.70d5:161e

Prosím, zná někdo chovatelskou stanici NO Clark ( od Prahy ). Na stránkách mají poslední zprávy z roku 2019. Dík

Ph (neregistrovaný) 08.06.2026, 17:40:13 xxx.xxx.92.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 08.06.2026, 16:53:19

ano, znam. Zalozil jí p. Šiška, ten uz nezije

Ph (neregistrovaný) 08.06.2026, 17:44:28 xxx.xxx.92.64

ale nekdo pokracuje - vidim vrh v roce 2024 na FB

Orionka (neregistrovaný) 09.06.2026, 08:37:12 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.06.2026, 17:44:28

Děkuji, já FC nemám, a vím, že pan Šiška byl pojem. Ale zestárnul a dokonce zemřel. Překvapilo mě, že soused měl letos z této ch.st. štěně.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.06.2026, 09:10:51 xxx:xxx.e016:de72
Fiona.Praha:

Možné to je, ale na běžných inzertních serverech se určitě barbet, ten švédsko-dánský farmářský pes a ještě jsem si vzpomněla na fríského ohaře (taky nepejskaři, první pes k domu na zahradu, musela jsme googlit, nikdy jsme o něm neslyšela), neinzerují. 

Všichni jsou divní, jenom já jsem letadlo 🙂 

Jsem letadlo 🙂

Vyskočil na mne nějaký příspěvek na FB od naprosto neznámého člověka, který psal, že další pes bude dánsko-švédský farmářský pes a dlouhý popis, jak je to skvělý pes. No a bylo přiloženo video ze zpráv na Nově, že se u nás narodilo raritně 9 štěňat a tím se navýšil počet českých dánsko-švédských psů o 25% a jsou tam vzácná zbarvení a byl o ně obrovský zájem. Mám podezření, že jedno z těch štěňat ze zpráv je to štěně, co jsme s dcerou potkaly. V reportáži jim bylo 7 týdnů, ten kluk ho má říkal týden.

Video neumím stáhnout a přidat (příspěvek s videm je z 23.05.2026)

Ph (neregistrovaný) 09.06.2026, 09:23:23 xxx:xxx.1a53:1da8

nenasla jsem, kdo pokracuje. Jen ze stenata jsou i po smrti p. Sisky. Muzu se zeptat na treninku

Orionka (neregistrovaný) 09.06.2026, 09:30:48 xxx.xxx.226.32

Děkuji, jste hodná. Jedná se o souseda a jen mě to překvapilo. 

janaa
janaa 09.06.2026, 09:31:04 xxx:xxx.32da:2c81
Fiona.Praha:

Jsem letadlo 🙂

Vyskočil na mne nějaký příspěvek na FB od naprosto neznámého člověka, který psal, že další pes bude dánsko-švédský farmářský pes a dlouhý popis, jak je to skvělý pes. No a bylo přiloženo video ze zpráv na Nově, že se u nás narodilo raritně 9 štěňat a tím se navýšil počet českých dánsko-švédských psů o 25% a jsou tam vzácná zbarvení a byl o ně obrovský zájem. Mám podezření, že jedno z těch štěňat ze zpráv je to štěně, co jsme s dcerou potkaly. V reportáži jim bylo 7 týdnů, ten kluk ho má říkal týden.

Nevím,jak obrovský zájem o ně byl,ale inzerát na ně jsem vídala tady a jinde velmi často,takže to tak horký s tou udatelností nebylo. 

Zrzavci
Zrzavci 09.06.2026, 13:22:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 09.06.2026, 09:31:04

Jo přesně, taky jsem si říkala, jak to tady dokolečka pořád běželo…. no …třeba mají někoho známého v tývý , podařilo se to tam právě protlačit, aby se udělalo PR.

Verun
Verun 09.06.2026, 14:42:10 xxx.xxx.220.9

Manželovo kolega z práce má kanaánské psa…. taky se s ním běžně nesetkávám , jako s jinými plemeny.

Janae (neregistrovaný) 12.06.2026, 14:29:53 xxx.xxx.163.38
Fiona.Praha:

Jsem letadlo 🙂

Jejej, dánsko-švédský pes je ale vořech, v každé vesnici pár takových dánsko-švédských psů je.

Jsem si vzpomněla jak jsem před dvaceti lety pochválila paní křížence a zeptala se, jestli ví, čeho je to kříženec. Urazila se a odešla z parku, byl to na tu dobu brutálně drahý hrubosrstý vendéeský baset.🤣

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 14:57:48 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 12.06.2026, 14:29:53

No, asi to je “plemeno” a teď je tady něco extra. Vypadá to jako foxteriér/PRT řízlý pinčem, podobně vypadá nějaký foxněco z Emeriky (zapomněla jsem název), kterého si pořídila jedna známá. Kdysi jsem o něm neslyšela, za těch třeba 5 let už jsem o něm párkrát četla nebo slyšela.

Hrubosrstého vendeéského baseta znám, je pro mne krásný, ale moc velký/těžký. Pořád je málo známý a tutáč stejně brutálně drahý. 

Taky jsem kdysi dostala vynadáno, když jsem se zeptala, co je to za krásného křížence. Pak jsem se ptala, jestli je to plemeno nebo krásná hříčka přírody. No dnes se ptám, co je to za plemeno. Blbouni začnou něco blekotat o něčem bez PP a normální lidi buď odpoví, že to je plemeno nebo že je to wořech/kříženec. 

Čím dál víc mi vadí majitelé psů, pro které je pojem wořech nebo kříženec zřejmě sprosté slovo a mají potřebu tvrdit, že je to ten velký jorkšír s těma spadlýma ušima (8 kg fenka s dlouhýma nohama, bílá s nažloutlýma ušima). Taky jsme měli neidentifikovatelnou ultrawořešici (početí muselo být fakt mejdan celé vesnice, každé štěně jiné a žádné se nepodobalo mámě) a měli jsme ji rádi stejně jako naše ostatní pesy s PP.   

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 15:08:17 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.06.2026, 14:51:17

Kdysi jsem četla, že pražský krysařík může být dlohosrstý. Připomínalo mi to ruského toye. Tak jsem teď našla na ČMKU standard a info, že Pražský krysařík (zkratka PRAK - to mne pobavilo) a Chodský pes byly v 2019 konečně aspoň prozatímně uznáni FCI. 

“OSRSTĚNÍ TYP SRSTI: 1) Krátká, lesklá, přilehavá, hustá bez lysých míst. Na hlavě je srst obvykle řidší a kratší než na těle. 2) Polodlouhá s praporci delšími než srst těla na uších, končetinách, ocase, mírně otevřená na hrudi. 

ZBARVENÍ SRSTI: Černá, hnědá nebo modrá se znaky a jejich zesvětlené varianty (ve všech odstínech, od světlé do syté). Žlutá recesivní barva (se světlým pigmentem) a červená v sytých odstínech. Tyto dvě jsou bez pálení. Černá s pálením merle, hnědá s pálením merle a jejich zesvětlené varianty. Pálení je nejžádanější tmavočervené, kromě modrých variant, kdy je bledší v závislosti na genetickém základu. Vyskytuje se nad očima, na tvářích, na předhrudí, na záprstí a tlapách, na vnitřní straně zadních”

Tak ti nevím, Karle 🙂

Sardullah
Sardullah 12.06.2026, 16:03:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 14:57:48

Čím dál víc mi vadí majitelé psů, pro které je pojem wořech nebo kříženec zřejmě sprosté slovo a mají potřebu tvrdit, že je to ten velký jorkšír s těma spadlýma ušima

No ono, když člověk třeba potřebuje říct…mám doma psa a lidi se zeptaj jakého, tak jak popíšu vořecha…"vypadá jako velkej jorkšír se spadlýma ušima".

Zase je fakt, že když jsem měla bez PP ovčandu, tak jsem normálně říkala, že mám NO…tedy dřív hovorově “mám vlčáka”…tak u ní jsem natuty věděla, že čistokrevná je…

Když jsem měla “bez PP kavkazandu”, tak tam už teda dle exteriéru bez PP otce, bych ruku do ohně za úplnou čistokrevnost nedala resp. ten teda vůbec nevypadal jako čistej kavkaz, spíš bych ho nazvala kavkazoidním vořechem…ale zase, je bylo pro mě jednodušší říct…"moje kavkazanda…." než  “mám vořešici máma kavkazák, otec imitace kavkazáka”…

Mně vlastně nevadí, když lidi svýho bez PP psa označí za nějaké plemeno, i když je na první pohled vidět, že tohle teda rozhodně čistokrevnej pes není..zase tady na to mi přijdou sympatický ty zkomoleniny názvu plemen, které zde některé z nás používají. Prostě mám jorkmuta a na dotaz vysvětlím, že to je prostě nějaká křižovatka s jorkšírem.…

Já si stejně vytvořila zkratku pro moje křížence BSP a bernardýna…"berber"…protože to je pro mě jednodušší, než tady dokola psát…to moji kříženci BSP a bernardýna…jako nemám problém napsat “moji vořeši”, ale pod tímhle slovem si nikdo nepředstaví psa, co se podobá hnědýmu berňákovi.

Mně vadí, ti, kteří by se hádali do krve, že ten jejich velkej jorkšír se spadlýma ušima je čistokrevnej a je a je a je…a když jim oponujete, tak se ještě nafouknou…protože oni zaručeně koupili čistokrevného jorkšíra bez PP po PP rodičích…takže je to jorkšír a fertig…

Sarah01
Sarah01 12.06.2026, 16:08:54 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 15:08:17

😲 Hm, mně to teda spíš přijde jak křížená čivava. 🤔 Očividně se v těch pidi plemenech nevyznám a přijde mně to všechno stejný. Vyšetření pátek je asi automatická oprava teda.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.