Aktuálně: 1 908 inzerátů282 245 diskuzních příspěvků20 136 uživatelů

Inzerce psů

acher (neregistrovaný) 13.06.2026, 14:20:18 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.06.2026, 10:27:15

Četla jsem obě knihy. Pes byl kříženec NO a brazilské fily. Krásně napsané, ale sama bych takového psa nechtěla.

K lidem co si pořizují psy. Ve vsi máme několik border. Tuhle jsme se s Alanem potkali s manžely  s fenou bordery. Po silnici šli s fenou na vodítku.Já jsem psa přivolala k noze, pozdravili jsme se,  psi se očichali, chtěli si hrát, tak jsme se domluvili, že dojdeme na cestu na kopec a tam  jsou louky a mohou se honit. S Alanem u nohy jsme prošli nepřehledné zatáčky a na rovné silnici jsem mu dala volno. To bylo poprvé, že se majitelé bordery divili, že může jít volně, že jde po levé straně, kde si čmuchá a že nechodí na silnici, nepřebíhá ji. Pak jela auta. Pes šel v klidu a oni se ptali : “ On vám nehoní auta?” Říkám ne, to je pastevec, ti k tomu sklony nemají. Došli jsme k hlavní silnici, Alan si automaticky sedne a čeká až dojdu a přechází  u nohy a na druhé straně dostane volno.Opět velký  údiv, že pes sám zastaví a čeká. Feně říkají:" Podívej, jak Alan hezky jde a ty nás táhneš přes silnici." Na louce se chvíli honili, ale potom fena jen na paní, která měla pod bundou schovaný kroužek. Alan si čmuchal a fena lítala sem, tam a dorážela na paní. Pak se něco mihlo a zaběhlo do řepky a fena za tím, Alan taky vyrazil, ale houkla jsem na něj NE, tak se zastavil a dál šel po cestě. Bordera se za chvíli přihnala a oni, : “Ty neumíš poslouchat? Podívej na Alana, jak je hodný a poslušný.” Tak jsem jen prohodila, že to chvíli trvalo, než jsem ho to naučila a že bordera je daleko lépe cvičitelná než čuvač. Na kopci jsme se rozdělili a já si říkala, proč si lidi pořizují borderu, když ji stejně nenaučí ani základní poslušnost a fena vlastně jen lítá za kroužkem. Jsem si říkala, že už jsem asi postižená tím, že po psech vyžaduji poslušnost,  když  vidím ostatní, jak je jim to jedno, že je pes vůbec neposlouchá a dělá si , co chce.

Kilian
Kilian 13.06.2026, 14:33:31 xxx:xxx.2501:af24
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.06.2026, 14:20:18

. ..co potkávám mimo akce běžně bordery s lidmi na procházce, tak všechny neposlušné, na vodítku, agresivní na kolemjdoucí psy…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 15:06:06 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.06.2026, 14:33:31

Je to smutné,  taky takové znám,  prostě  frustrace z nedostatku činnosti a bez vlastně i vůdce. Lidi si myslí,  že  tím,  že psa nechají růst jak dříví v lese mu prospějí,  že přece proč je drilovat, chudáky,  zapomínají,  že smečka,  hierarchie,  poslušnost,  spolupráce…., je pro ně vlastně přirozená.

acher (neregistrovaný) 13.06.2026, 15:10:42 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.06.2026, 14:33:31

…no sousedka, co má dvě dordery, tak s nimi dělá agility a dcera s jednou tanec, ale venku také neposlouchají, zdrhají za zvěří….

Kilian
Kilian 13.06.2026, 15:29:10 xxx:xxx.2501:af24
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.06.2026, 15:06:06

..teď u nás potkávám pravidelně staršího pána s borderou na smotané dlouhé šnůŕe, který s sebou nosí takový ten vrhač míčků, chodí cca 3 x denně, zřejmě jediná aktivita, kterou pes zná…ještě jsem neslyšela jedinÿ povel nebo slovo od pána vůči ní, pes se tváří dost naštvaně, tak raději obcházíme, pravda nevrčí, neštěká, nevrhá se na nás…

Kilian
Kilian 13.06.2026, 15:33:52 xxx:xxx.2501:af24
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.06.2026, 15:10:42

..tak zvěř honí lecjaký pes (což je samozřejmě smutný), mně spíš vadí ta bezdůvodná agrese border na běžné venčící procházce vůči ostatním psům, kteří si jich ani nevšímají…

acher (neregistrovaný) 13.06.2026, 15:45:00 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.06.2026, 15:33:52

Tak mě zase překvapuje, že když se psem cvičí, tak ho nejsou schopny toto odnaučit nebo že nemá takové přivolání, že poslechne.

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 15:46:49 xxx.xxx.167.80

Jako já bych to, že člověk vodí psa, kterej není stoprocentní (z libovolného důvodu) na vodítku, nebrala nutně jako negativum. Mladý pán taky ještě přivolání stopro rozhodně nemá, byť zlepšení oproti třeba zimě pozoruju. Tak vodítko nebo stopovačka a fakt to neberu jako ostudu. Je ještě mladej janek, navíc extrémně přátelskej a kontaktní a než řešit, že to bude desetkrát ok a po jedenáctý vypne mozek a nedejbože se něco stane (vletí do silnice nebo se rozhodne někoho nevyžádaně ochumlat), radši tomu budu předcházet. Při venčení už mi obvykle psy na ulici v klidu míjí a mám dojem, že mam vlastně už docela dost pohodový zvíře, ale jeli jsme dneska na zkoušení postroje a úplně přepnul, mozek odpochodoval a soustředění a spolupráce úplně v čudu a já bych nejradši lezla kanálem, jakou jsme měli ostudu. Mnohem větší problém vidím v nevycválaných nebo nedejbože agresivních psech, které majitel pouští na volno a neřeší. Třikrát nás takhle napadl NO, majitel sebereflexe nula a to je problém. Kdyby chodil na vodítku s náhubkem, tak ať si řve jak na lesy, ale vyhnuli bychom se a k incidentu by nedošlo. 

Kilian
Kilian 13.06.2026, 15:58:24 xxx:xxx.2501:af24
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.06.2026, 15:45:00

…no to taky no…přitom to je takový základ a kdo už jiný, když ne bordera…

Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 16:00:24 xxx.xxx.189.104

Gina si o borderách myslí, že mají o kolečko navíc…k tomu dle mého dospěla už jako malá, když jsme byly u kámošky na zahradě…když Gina zjistila, že když borderák uvidí míček, tak už v hlavě neměl nic jiného a nebyla s ním kloudná řeč, tak se raději dala do party s kocourem.

Navíc mi přijde, že jsou jí bordery obecně podezřelé tím, že se k ní přibližují tak nějak plíživě.

Mám pocit, že spousta lidí, co si borderu pořídí, to dělá proto, že je to přeci ten nejchytřejší pes na světě. Koukají na videa a žasnou, co tihle psi dokážou, ale tak nějak si myslí, že to ten pes umí sám od sebe, nevidí za tím tu práci.

No a co se třeba týče přivolání…Gina je můj první pes, kterého opravdu nemohu pustit na volno bez jištění…přivolání má tak na 90% a teda pokud není stoprocentní, tak já jí prostě nepustím.

U nás není problém nějaká zvěř, tu Gina odignoruje…teda nevím, jak by reagovala na divoký prase…ale ona prostě poslouchá, poslouchá, poslouchá a pak jí přijde, že nutně musí k támhletomu křoví na obzoru a odejde…povelem jí nezastavím a pokud za ní běžím, tak logicky zrychluje, pokud běžím od ní, tak jí je to jedno….není to o tom, že by mi utekla…to já vím, že by se od toho křoví zase vrátila a nebo by na mě počkala, ale to je prostě nepřijatelné.

Na druhou stranu, ale Gina není lítací typ, tak myslím, že je jí tak nějak šumák, že je na 20ti metrový šňůře…neumím si to samé představit u mého afgána. Pokud by nebyl vypustitelný…neměl přivolání…nebyl odvolatelný i od zajíce, co vyskočí metr od něj ze křoví a zdrhá, tak bych prostě musela najít nějaký oplocený prostor, kde bych s ním mohla udělat pár sprintů….protože v jeho případě by šňůra nevyřešila to, že je chrt a že si potřebuje zasprintovat.

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 16:08:58 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 16:00:24

Já teď zrovna někde četla, že ostatní psi to bordeří plížení často vyhodnocují jako přípravu k útoku. Což dává smysl. Upřenej pohled a napjatý pohyby. 

Ten můj mamlas je zase nepoučitelnej sluníčkovej optimista bez pudu sebezáchovy, až to bolí. Míjíme psa, ten na nás řve jak satanáš, a mladej je schopnej se rozvlnit a nasadit výraz “jéé pejsééék, budeme si hrááát budeme kámoši”. Vodítko je pro jeho vlastní bezpečí. 

Zrzavci
Zrzavci 13.06.2026, 16:14:24 xxx:xxx.34e4:a60e

Bude dobrej.

hm, četla jsem, neměla jsem z toho dobrej pocit. Pořízení psa- čistá hovadina, takhle se pes přece nepořizuje, a pak? Ten přístup při venčení? Jak dlouho byl pes bez koše, než na něj došlo, než došlo na nějaký lepší zajištění, než… než. Popravdě jsem strašně moc ráda, že ač jsme je měli nedaleko a do společných míst jsme evidentně chodilí, tak, že jsme je nepotkali. Já jsem z té knížky neměla vůbec dobrý pocit. Představa, že takového psa nechává pobíhat po zahrádce, nemá ho pod kontrolou a pes si tak jako přeskočí ten plůtek…………… Možná jsem četla špatně, ale fakt jsem ráda, že jsme měli to štěstí je nepotkat. 

Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 16:30:36 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 16:08:58

Míjíme psa, ten na nás řve jak satanáš, a mladej je schopnej se rozvlnit a nasadit výraz “jéé pejsééék, budeme si hrááát budeme kámoši”.

No tak tohle byl přesně můj afgán…a teda stalo se, že po něm vystartil rotvík na volno a Lumba to udělal po chrtím…prej to je sranda, konečně se se mnou jde někdo honit…no tak rotvík mu samo domo nestačil ani v rychlosti a teda ani v mrštnosti, protože afgání schopnost, manévrovat ve vysoké rychlosti, neměl, tak se nakonec vyklidnil a vrátil se k řvoucímu pánečkovi a chrťák si vesele přiklusal jakože “no to jsme si pěkně zaběhali s tím novým kámošem”.

Berňák je zase taková čistá dušinka, že nechápe, proč ten nebo onen pes na něj řve…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.